Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre univers... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13096)

Dumitru73 15.06.2011 17:35:19

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 369062)
Păi nu asta spun că nu se poate ca să rămînă luna luminată la aceiași intensitate în partea luminată dacă ar intra pământul între soare și lună?

Deci nu e vorba de pământ ci fazele lunii apar din pricina reflexiilor solare în păturile de aer și apă de pe pământ care sunt ca o oglindă. Astfel soarele luminează luna nu direct ci din oglinda cea plată a ceea ce se află aicea jos.

Iar eclipsa de lună este tocmai momentul când soarele și luna, sus pe cer, sunt la distanța maximă dintre ele, și se vede cum luna e luminată pe partea luminoasă la aceiași intensitate din oglinda pământului, apoi se ajunge în reflexia totală când luna se vede roșiatică și apoi e luminată prin reflexii din partea aialaltă, căci creația e finită, și soarele deși merge drept apare de dincolo căci e finită creația și dreapta are lungime finită ar capetele coincid.

Toate creația e ca o inimă de forma ochiului drept al Domnului.

Doar ca acea suprafata plata, nu este chiar ... plata. Si ea nu reflecta lumina pana la Luna.
Dar de ce ochiul drept?!

Nu stiu daca realizezi.
Dar explicatiile tale sunt mult mai complicate decat explicatiile stiintifice.
De dragul de a nu fi de acord cu stiinta, te folosesti de niste explicatii pur si simplu absurde.

Thor01 15.06.2011 17:41:20

Tu nu vezi ca nu stie modelul stiintific pentru care se formeaza fazele lunii ... doar zice ceva de replexie care e de fapt refractie care de fapt sta in cumpanma dintre soare si luna care sunt niste semisfre care impreuna fac un cerc care sunt de fapt din gheata care sunt apoi din foc care luna era curata , fara cute care apoi a facut cute care se uita la noi cum ne uitam noi la ea care ....

Dumitru73 15.06.2011 17:45:31

Citat:

În prealabil postat de Thor01 (Post 369075)
Tu nu vezi ca nu stie modelul stiintific pentru care se formeaza fazele lunii ... doar zice ceva de replexie care e de fapt refractie care de fapt sta in cumpanma dintre soare si luna care sunt niste semisfre care impreuna fac un cerc care sunt de fapt din gheata care sunt apoi din foc care luna era curata , fara cute care apoi a facut cute care se uita la noi cum ne uitam noi la ea care ....

vsovivi este un personaj aparte pe acest forum.
Pe el nu te vei supara niciodata si nici nu il vei supara vreodata.
Dar daca vrei sa-ti pui creierul pe bigudiuri, intreaba-l despre traiectoria lunii a soarelui, despre forma Pamantului, despre stele, etc.

Thor01 15.06.2011 17:49:16

M-am lamurit ...

Patrie si Credinta 15.06.2011 18:13:54

Citat:

În prealabil postat de HoratiuM (Post 368332)

Nici Cerul nu este stratul de ozon, ci reprezintă modelul inteligibil al esențelor htoniene: acolo se găsesc ideile inteligibile ale lucrurilor și Îngerii împreună cu Sofia.

Sofia?ala-i gnosticism,nu ortodoxism

Patrie si Credinta 15.06.2011 18:20:25

Citat:

În prealabil postat de Prior of ORI (Post 368291)
In biblie scrie că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna și stelele.
De ce nu există mențiuni despre alte planete, găuri negre, și apariția unor noi stele sau despre organizare Universului? Sunt aceste mentiuni neinsemnate?

1.Biblia este o carte spirituala,nu un tratat stiintific 2.pentru spiritualitatea si mantuirea noastra,despre care e vorba acolo,gaurile negre,exoplanete,quarci si altele sunt chiar neinsemnate,ca omul se poate mantui si fara a stii despre fuzinuea la rece.

catalin2 15.06.2011 19:07:19

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 369090)
Sofia?ala-i gnosticism,nu ortodoxism

Fiecare cu ideile lui, cateodata se mai nimereste si cate una buna. Prea multa filozofie.

catalin2 15.06.2011 19:13:40

Citat:

În prealabil postat de Thor01 (Post 368994)
WTF ??
Am auzit o gramada de teorii nebunesti , dar asta concureaza pentru cea mai demnta ,negativ , teorie ...
Omule , du-te de te scaneaza la un psiholog ...
Deci , dca pleci dintr-un punct , si mergi tot inainte , la un moment dat nu te intorci in acelasi punct de unde ai plecat ???

Asta pare un forum crestin, nu poti folosi cred injuraturi de tip baietii de cartier (ma refer la primul cuvant). Si chiar daca vsovivi spune prostii nu o puteti lua pe aratura cu jignirile.

HoratiuM 15.06.2011 20:04:46

Zâmbetul neputinciosului

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 368669)
Ce-ai facut? Argumentul ontologic e ala cu care vrei sa-mi dai peste nas? =))
Oarecum ma asteptam la ceva mai mult de la tine, tu care expectorezi fraze talcuite...

Ia mai arunca o privire in oglinda, asta in cazul in care nu le-ai spart pe toate.
Case closed!

Eu, în schimb, nu trebuie să mă aștept la nimic din partea ta, după cum îmi arăți. Nu ești capabil decât de dispreț impotent la adresa unui argument pe care, cel mai probabil, nici nu-l înțelegi și căruia nu-i aduci nici un contraargument. Dar de ce ai face-o? Nu e evident că disprețul tău e de ajuns ca să-l „compromită”? Nu e marele Raziel lumina adevărului care își înlătură opoziția inteligibilă cu un surâs? Și ziceai ceva de spart oglinzi, d-l spectru al propriei proiecții narcisice asupra altora? După cum te dau de gol propriile vorbe, da, sunt de acord în privința ta — case closed.

HoratiuM 15.06.2011 20:08:07

Unu și multiplu

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 368689)
Alea cateva mii de zeitati si cele ~ 30 de mii de secte crestine .

Aha! Deci ai ajuns pe poziția unui universal față de particulare sau a unei unități față de un multiplu. Păi, vezi că asta e o poziție de tip idealist, chiar metafizic. Să nu zic teologic. Pentru că aici multitudinea este sesizată de pe poziția unui întreg transcendent elementelor multitudinii.

V-am mai spus eu că voi, ateii, sunteți „beton” la logică...

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:21:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.