nutucutu |
15.08.2011 20:26:31 |
Citat:
În prealabil postat de Adriana3
(Post 389613)
Nu pot fi deacord cu tine din mai multe motive. Femei misionare au fost multe si avem sfinte femei care au convertit cu cuvantul si sfintenia lor multime de oameni. Una dintre ele este chiar o ucenica a Sf. Ap. Pavel. Si vezi in Biserica catolica femeile misionare in tari pline de saracie, mizerie si boli ale mizeriei. Nu toate au ideile tale cu apa de la robinet. Sunt milione de femei care nu au cu ce sa se spele in mod curent, care traiesc in foame etc. Nici una nu este scutita pe motiv ca ar fi femeie. Ba chiar dimpotriva, in imaginile filmate in zonele cu inundatii recente merita sa le revezi, sa vezi ce se intampla langa masinile cu alimente: barbatii se folosesc de forta lor fizica pentru a se favoriza pe ei. In toate tarile sarace este cunoscut ca cei mai deprivati de hrana, imbracaminte etc sunt exact femeile si copii, pentru ca barbatii isi trag spuza pe placinta lor. Deci cliseele tale nu au nici o legatura cu realitatatea.
|
Da, femei misionare au fost si vor mai fi. Noi vorbim de femei preoti. Referitor la clisee, "barbatii care isi trag spuza pe turta lor, barbatii care se folosesc de forta fizica" le consider clisee. Vorbim de conceptul femeie-preot.
Citat:
(Post 389613)
Apoi, Cina cea de Taina a fost Cina Pascala ori se stie foarte bine ca la Cina Pascala trebuia taiat un miel si mancat in intregime de toti cei din casa iar daca cei dintr-o casa erau prea putini pentru a manca mielul, trebuiau sa se adune oamenii din doua case sa il manance. Iisus era insotit si de o multime de femei printre care si mama Sa. Ca atare toti au luat Cina Pascala nu numai barbatii. Insa cum la evrei femeile nu prea contau si ca atare nu se puneau niciodata la numaratoare, iata ca nu sunt amintite asa cum nici Ap. Pavel nu le-a amintit cand a zis ca Domnul la Inviere s-a aratat prima data apostolilor. Am cunoscut protestanti care mi-au spus ca Ap. Pavel nu a zis nimic gresit pentru ca si femeile (cele la care s-a aratat Iisus) erau apostoli. Si tot la ei (sau la unii dintre ei) am vazut ca stiu ca la Cina nu erau numai barbatii. Revenind deci la Cina, Iisus ne-a zis la noi toti sa mancan Trupul Sau si sa bem Sangele Sau, nu a zis numai barbatilor sau numai preotilor sacramentali, ci tuturor, ca atare si faceti aceasta intru amintirea Mea se refera la noi toti. Faceti inseamna a da si a primi. Nu a zis nicaieri ca in momentul in care Apostolii primeau painea si vinul intruchipau toti crestinii iar cand Iisus le dadea Impartasania, apostolii il intruchipau pe Iisus. Absurd.
|
La evrei femeile nu prea contau? La Isus contau iar El a ales ca cina sa o manince numai cu ucenicii Lui. Isus ne-a spus tuturor sa mincam Trupul si Singele Lui, insa numai unor barbati le-a spus sa mearga sa predice Cuvintul Domnului. Intii le-a spus cind era in viata, iar ei s-au dus si s-au intors, dupa ce unii l-au parasit, iar apoi i-a trimis din nou, inainte de Inaltare. Si toti au fost barbati.
Citat:
(Post 389613)
Apoi, in dupa-amiaza asta am fost la un sanctuar al Sfintei Rita unde s-a facut rugaciunea Rozariului. Esti catolica, stii cine este Sfanta Rita si ce este Rozariul. Aceasta sfanta a avut un sot violent, bataus, nici vorba sa fie cliseul barbatului iubitor si sfant care-si salveaza mireasa pacatoasa si vai de ea, ci dimpotriva, ea era sfanta si barbatul un bataus care nu o merita. Si din pacate fii baieti si-au imitat tatal si nu mama. Toti trei au pierit. Si cine s-a opus apoi sfintei sa se calugareasca? Biserica! Dumnezeu insa nu a lasat-o, a facut dreptate si o sa faca dreptate tuturor femeilor. Si dreptatea deja a inceput. Spui ca Sfanta Fecioara tace, nimic mai fals in Biserica catolica. Sa iti spun din omelia tinuta de preotul catolic cu ocazia Rozariului. A zis ca primul lucru pe care i l-a cerut Bernadette Sfintei Fecioare a fost sa o invete Evanghelia. A spus ca atat Sfanta Fecioara cat si Sf. Bernadette si Sf. Rita ne invata mereu despre Iisus. A zis ca in toate aparitiile sale, Sfanta Fecioara ne cere sa ne convertim si sa il primim pe Fiul Sau. Iar tu vii sa spui ca Fecioara tace. Nimic mai fals. Incepand cu nunta de la Caana, nu a incetat niciodata sa ceara oamenilor sa il primeasca pe Fiul Sau si sa se converteasca. Numai orbii de inima pot crede ca Sfanta Fecioara tace. Nu tace ci dimpotriva, ne cere convertirea inimii, ne cere sa il primim pe Domnul, ne cere dreptate. A venit timpul ca oamenii sa accepte ceea ce este drept, de asta s-au inmultit aparitiile sale in care nu tace absolut deloc. Judecata Fiului Sau se apropie, si nimeni nu este tinut sa taca dimpotriva, acolo unde omul va tace, pietrele vor vorbi.
|
Ce legatura are sfinta Rita cu femeia preot? Din contra, sfinta Rita e exemplu de tacere. Ce a facut ea? S-a retras intr-o minastire unde s-a rugat si a vindecat bolnavi. Acolo Isus i-a dat un spin din coroana Lui de spini, iar la moartea ei, in plina iarna, trandafirul din fata ferestrei a inflorit. Toate astea s-au petrecut in liniste si pace;
Sfintul apostol Pavel a spus ca barbatii necredinciosi se vor mintui prin femeile credincioase. Acesta e si cazul sfintei Rita.
Sfinta Lucia, sfinta Bernadetta, sfinta Ecaterina Laboure, cele carora li s-a aratat Sfinta Fecioara, toate, fara exceptie, s-au retras in minastiri. Colegele acestora nici nu stiau ca ele sint cele carora li s-a aratat sfinta Fecioara. Iar sfinta Fecioara ce le-a spus? Mergi la preot, mergi la episcop si bate o medalie, sau ridica un sanctuar etc. Ele erau niste mesagere. Iar de vorbit s-a vorbit: au vorbit preotii. Ele au ales sa taca si numai datorita ascultarii si-au scris memoriile, ca sa intelegem si noi putin din sfintenia lor.
Iar in aceasta disputa nu cred ca are rost sa continuam prea mult. Eu cred ca femeile nu trebuie sa fie preoti, iar dumneavoastra da; ce sens au disputele? Cred ca in aceste zile toata lumea vorbeste, toti sint experti in tot si in toate, toti au ceva de spus, de comentat, de adaugat. Iar femeia, dupa parerea mea, trebuie sa faca aceleasi lucruri pe care le-au facut femeile sfinte din Sfinta Scriptura: sa puna masa, sa aduca apa, sa-L insoteasca pe Isus pe Calvar (acolo barbatii au cam dat bir cu fugitii), sa fie ca Veronica, acea femeie sfinta care i-a sters fata Lui Isus cu o marama, atunci cind isi cara cruce, sa inmorminteze mortii, sa mearga la cimitir sa faca toata rinduiala etc.
|