Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

mihai07 15.08.2011 19:48:44

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389636)
Femeia este discriminata in Biserica Ortodoxa pentru ca nu este iubita. Ei i se cere iubirea ca si cum asta ar fi doar o datorie a femeii. Nicaieri Domnul nu a ales doar barbati apostoli, era urmat de o gramada de femei. Diferenta este ca femeile il urmau de buna-voie in timp ce barbatii au trebuit sa fie chemati pentru a-L urma si si asa au dat bir cu fugitii cu exceptia unuia singur. Ceea ce a cerut Domnul a fost ca oamenii sa gandeasca cu inima, asa cum fac femeile din firea lor. Ceea ce face Biserica insa este sa spuna ca in continuare doar femeia trebuie sa gandeasca cu inima, sa iubeasca, barbatul are altele de facut. Si iata cum femeia nu-i iubita si ea si este astfel discriminata.

pe asta de unde ai mai scos-o?:43:
eu de exemplu, imi iubesc foarte mult sotia si fetita.

Adriana3 15.08.2011 19:58:10

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 389640)
pe asta de unde ai mai scos-o?:43:
eu de exemplu, imi iubesc foarte mult sotia si fetita.

Si daca sotia sau fetita ar dori sa se faca preot, ati accepta?

AlinB 15.08.2011 20:18:34

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389636)
Femeia este discriminata in Biserica Ortodoxa pentru ca nu este iubita. Ei i se cere iubirea ca si cum asta ar fi doar o datorie a femeii. Nicaieri Domnul nu a ales doar barbati apostoli, era urmat de o gramada de femei. Diferenta este ca femeile il urmau de buna-voie in timp ce barbatii au trebuit sa fie chemati pentru a-L urma si si asa au dat bir cu fugitii cu exceptia unuia singur.

Interpretabil.

Citat:

Ceea ce a cerut Domnul a fost ca oamenii sa gandeasca cu inima, asa cum fac femeile din firea lor. Ceea ce face Biserica insa este sa spuna ca in continuare doar femeia trebuie sa gandeasca cu inima, sa iubeasca, barbatul are altele de facut. Si iata cum femeia nu-i iubita si ea si este astfel discriminata.
Ce logica beton bazata pe impresii fara legatura cu realitatea!
Femeia e chemata sa iubeasca..barbatul nu, e trimis la "alte treburi".
Ca de exemplu?

AlinB 15.08.2011 20:22:36

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389513)
Este gresit sa spui ca Iisus nu a avut nici un ucenic femeie pentru ca Iisus a zis foarte clar ca ucenic ii este acela care are iubire fata de ceilalti, deci si barbati si femei. Toti i-au fost si ii sunt ucenici. Femeia nu are nevoie intr-adevar sa fie preot pentru a fi fericita, si nici barbatul. Ideea este alta, in spatele refuzului de a avea femei preoti sta intotdeauna o parere proasta care exista despre femeie deci o lipsa de iubire la adresa ei din partea oamenilor, nu a lui Dumnezeu.

Aici il incadrezi si pe Sf. Ap. Pavel?
Eu zic sa-ti mai masori cuvintele..

Citat:

Dupa cum vezi, cei care se opun il considera pe Dumnezeu barbat si ca atare considera ca barbatii ar fi mai speciali si mai buni decat femeile.
Astea sunt impresiile tale de femeie complexata spiritual :)

Citat:

Ori exact asta denota o lipsa de iubire. Si apoi ii zic femeii ca nu-i adevarat, ca uite ce venerata este Sfanta Fecioara. Dar cand se sapa mai adanc se descopera ca de fapt ei oricum cred ca Sfanta Fecioara este o mare exceptie, restul femeilor fiind vai si amar.
Aiurea, calendarul e plin in egala masura de sfinti barbati cat si femei.
Daca vrei, poti incerca un studiu demografic in directia asta.

Nu ca ar avea vreo relevanta spirituala dar poate te mai racoresti.. :))

Citat:

Iar cele care tac sunt exact cele dependente de iluzia ca ar putea fi iubite de astfel de oameni. Nu-i de mirare ca exact in lumea protestanta femeia este iubita si respectata mai mult pentru ca acolo Dumnezeu nu este deloc o figura masculina, ci este pur si simplu Dumnezeu care isi iubeste in mod egal creatia.
Si asta o spui din postura ta de mic Dumnezeu care a reusit sa faca instant o radiografie a demografiei iubirii pe culte?

Sau are la baza un studiu stiintific, bazat pe un esantion reprezentativ si un chestionar relevant din acest punct de vedere?

nutucutu 15.08.2011 20:26:31

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389613)
Nu pot fi deacord cu tine din mai multe motive. Femei misionare au fost multe si avem sfinte femei care au convertit cu cuvantul si sfintenia lor multime de oameni. Una dintre ele este chiar o ucenica a Sf. Ap. Pavel. Si vezi in Biserica catolica femeile misionare in tari pline de saracie, mizerie si boli ale mizeriei. Nu toate au ideile tale cu apa de la robinet. Sunt milione de femei care nu au cu ce sa se spele in mod curent, care traiesc in foame etc. Nici una nu este scutita pe motiv ca ar fi femeie. Ba chiar dimpotriva, in imaginile filmate in zonele cu inundatii recente merita sa le revezi, sa vezi ce se intampla langa masinile cu alimente: barbatii se folosesc de forta lor fizica pentru a se favoriza pe ei. In toate tarile sarace este cunoscut ca cei mai deprivati de hrana, imbracaminte etc sunt exact femeile si copii, pentru ca barbatii isi trag spuza pe placinta lor. Deci cliseele tale nu au nici o legatura cu realitatatea.

Da, femei misionare au fost si vor mai fi. Noi vorbim de femei preoti. Referitor la clisee, "barbatii care isi trag spuza pe turta lor, barbatii care se folosesc de forta fizica" le consider clisee. Vorbim de conceptul femeie-preot.

Citat:

Apoi, Cina cea de Taina a fost Cina Pascala ori se stie foarte bine ca la Cina Pascala trebuia taiat un miel si mancat in intregime de toti cei din casa iar daca cei dintr-o casa erau prea putini pentru a manca mielul, trebuiau sa se adune oamenii din doua case sa il manance. Iisus era insotit si de o multime de femei printre care si mama Sa. Ca atare toti au luat Cina Pascala nu numai barbatii. Insa cum la evrei femeile nu prea contau si ca atare nu se puneau niciodata la numaratoare, iata ca nu sunt amintite asa cum nici Ap. Pavel nu le-a amintit cand a zis ca Domnul la Inviere s-a aratat prima data apostolilor. Am cunoscut protestanti care mi-au spus ca Ap. Pavel nu a zis nimic gresit pentru ca si femeile (cele la care s-a aratat Iisus) erau apostoli. Si tot la ei (sau la unii dintre ei) am vazut ca stiu ca la Cina nu erau numai barbatii. Revenind deci la Cina, Iisus ne-a zis la noi toti sa mancan Trupul Sau si sa bem Sangele Sau, nu a zis numai barbatilor sau numai preotilor sacramentali, ci tuturor, ca atare si faceti aceasta intru amintirea Mea se refera la noi toti. Faceti inseamna a da si a primi. Nu a zis nicaieri ca in momentul in care Apostolii primeau painea si vinul intruchipau toti crestinii iar cand Iisus le dadea Impartasania, apostolii il intruchipau pe Iisus. Absurd.

La evrei femeile nu prea contau? La Isus contau iar El a ales ca cina sa o manince numai cu ucenicii Lui. Isus ne-a spus tuturor sa mincam Trupul si Singele Lui, insa numai unor barbati le-a spus sa mearga sa predice Cuvintul Domnului. Intii le-a spus cind era in viata, iar ei s-au dus si s-au intors, dupa ce unii l-au parasit, iar apoi i-a trimis din nou, inainte de Inaltare. Si toti au fost barbati.

Citat:

Apoi, in dupa-amiaza asta am fost la un sanctuar al Sfintei Rita unde s-a facut rugaciunea Rozariului. Esti catolica, stii cine este Sfanta Rita si ce este Rozariul. Aceasta sfanta a avut un sot violent, bataus, nici vorba sa fie cliseul barbatului iubitor si sfant care-si salveaza mireasa pacatoasa si vai de ea, ci dimpotriva, ea era sfanta si barbatul un bataus care nu o merita. Si din pacate fii baieti si-au imitat tatal si nu mama. Toti trei au pierit. Si cine s-a opus apoi sfintei sa se calugareasca? Biserica! Dumnezeu insa nu a lasat-o, a facut dreptate si o sa faca dreptate tuturor femeilor. Si dreptatea deja a inceput. Spui ca Sfanta Fecioara tace, nimic mai fals in Biserica catolica. Sa iti spun din omelia tinuta de preotul catolic cu ocazia Rozariului. A zis ca primul lucru pe care i l-a cerut Bernadette Sfintei Fecioare a fost sa o invete Evanghelia. A spus ca atat Sfanta Fecioara cat si Sf. Bernadette si Sf. Rita ne invata mereu despre Iisus. A zis ca in toate aparitiile sale, Sfanta Fecioara ne cere sa ne convertim si sa il primim pe Fiul Sau. Iar tu vii sa spui ca Fecioara tace. Nimic mai fals. Incepand cu nunta de la Caana, nu a incetat niciodata sa ceara oamenilor sa il primeasca pe Fiul Sau si sa se converteasca. Numai orbii de inima pot crede ca Sfanta Fecioara tace. Nu tace ci dimpotriva, ne cere convertirea inimii, ne cere sa il primim pe Domnul, ne cere dreptate. A venit timpul ca oamenii sa accepte ceea ce este drept, de asta s-au inmultit aparitiile sale in care nu tace absolut deloc. Judecata Fiului Sau se apropie, si nimeni nu este tinut sa taca dimpotriva, acolo unde omul va tace, pietrele vor vorbi.

Ce legatura are sfinta Rita cu femeia preot? Din contra, sfinta Rita e exemplu de tacere. Ce a facut ea? S-a retras intr-o minastire unde s-a rugat si a vindecat bolnavi. Acolo Isus i-a dat un spin din coroana Lui de spini, iar la moartea ei, in plina iarna, trandafirul din fata ferestrei a inflorit. Toate astea s-au petrecut in liniste si pace;
Sfintul apostol Pavel a spus ca barbatii necredinciosi se vor mintui prin femeile credincioase. Acesta e si cazul sfintei Rita.

Sfinta Lucia, sfinta Bernadetta, sfinta Ecaterina Laboure, cele carora li s-a aratat Sfinta Fecioara, toate, fara exceptie, s-au retras in minastiri. Colegele acestora nici nu stiau ca ele sint cele carora li s-a aratat sfinta Fecioara. Iar sfinta Fecioara ce le-a spus? Mergi la preot, mergi la episcop si bate o medalie, sau ridica un sanctuar etc. Ele erau niste mesagere. Iar de vorbit s-a vorbit: au vorbit preotii. Ele au ales sa taca si numai datorita ascultarii si-au scris memoriile, ca sa intelegem si noi putin din sfintenia lor.

Iar in aceasta disputa nu cred ca are rost sa continuam prea mult. Eu cred ca femeile nu trebuie sa fie preoti, iar dumneavoastra da; ce sens au disputele? Cred ca in aceste zile toata lumea vorbeste, toti sint experti in tot si in toate, toti au ceva de spus, de comentat, de adaugat. Iar femeia, dupa parerea mea, trebuie sa faca aceleasi lucruri pe care le-au facut femeile sfinte din Sfinta Scriptura: sa puna masa, sa aduca apa, sa-L insoteasca pe Isus pe Calvar (acolo barbatii au cam dat bir cu fugitii), sa fie ca Veronica, acea femeie sfinta care i-a sters fata Lui Isus cu o marama, atunci cind isi cara cruce, sa inmorminteze mortii, sa mearga la cimitir sa faca toata rinduiala etc.

AlinB 15.08.2011 20:29:11

Citat:

Apoi, Cina cea de Taina a fost Cina Pascala ori se stie foarte bine ca la Cina Pascala trebuia taiat un miel si mancat in intregime de toti cei din casa iar daca cei dintr-o casa erau prea putini pentru a manca mielul, trebuiau sa se adune oamenii din doua case sa il manance. Iisus era insotit si de o multime de femei printre care si mama Sa. Ca atare toti au luat Cina Pascala nu numai barbatii.

Serios.
Afirmatie bazata pe supozitia cumva ca 13 barbati n-ar fi putut manca impreuna un miel? :))

Si ce crezi, Mama Lui ar fi fugit cand a fost arestat Hristos?
Scuza-ma ca trebuie sa ti-o spun atat de direct dar batii campii absolut fara nici o gratie.

Citat:

Am cunoscut protestanti care mi-au spus ca Ap. Pavel nu a zis nimic gresit pentru ca si femeile (cele la care s-a aratat Iisus) erau apostoli. Si tot la ei (sau la unii dintre ei) am vazut ca stiu ca la Cina nu erau numai barbatii.
De care protestanti, din aceeia care pun femei si homosexuali preoti?
Pai de ce ne-am mira..dar si de ce i-am lua si ca reper?
Pe tine te inteleg, fara confesiune si fara busola spirituala, orice suna bine pentru gusturile feministe, e musai sa fie si adevarat.

[quite] A venit timpul ca oamenii sa accepte ceea ce este drept, de asta s-au inmultit aparitiile sale in care nu tace absolut deloc. [/quote]

Mda, aparitii puse la indoiala chiar si de catolicii insisi..

Citat:

Apoi, este minciuna faptul ca Domnul ar fi dorit discriminarea femeii in Biserica, Domnul a invatat ca in El, in Hristos nu mai exista nici femeie si nici barbat. Oamenii sunt cei care nu vor (inca) sa puna in practica Cuvantul Lui si se stie foarte bine ca Domnul nu obliga pe nimeni sa-I respecte Cuvantul.
Discriminarea exista doar in mintea feministelor care n-au nici o tangenta cu Biserica, ce sa mai vorbim de asumat rolul femeii in Biserica..

Lupta cica pentru un rol care ele oricum nu-l au si nici nu-l inteleg.

Adriana3 15.08.2011 20:34:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 389651)
Interpretabil.

Ce logica beton bazata pe impresii fara legatura cu realitatea!
Femeia e chemata sa iubeasca..barbatul nu, e trimis la "alte treburi".
Ca de exemplu?

Deloc interpretabil. Pe Golgota, dintre cei care erau cu Iisus, a urcat doar Sf. Ioan si femeile. Sfantul Ioan era cel care gandea cu inima, ca atare lui i-a fost incredintata femeia, Sfanta Fecioara, sa ii fie mama. Dintre toti barbatii care L-au urmat pe Iisus doar cei nominalizati de El au rezistat sa il urmeze, dar pana la capat doar unul singur. Femeile nici n-au avut nevoie sa fie nominalizate de El ca sa aiba curajul sa Il urmeze. De aceea nedreptatea care se face memoriei lor de catre unii prin afirmatia ca ele nu ar fi ucenice, este inca si mai mare tocmai pentru ca ele L-au urmat pe Domnul tocmai din pura iubire pentru El mai presus de orice frica (ca doar femeile sunt acuzate mereu ca sunt slabe si fricoase, nu?). Iar Domnul a zis ca din aceasta ii va cunoaste pe ucenicii Sai, din iubirea pe care o au fata de ceilalti. Ca atare, dupa dreptate, s-a aratat prima data femeilor care L-au iubit mai mult. Si merita citita Evanghelia apocrifa a Mariei Magdalena in care, in momentul in care ii spune lui Petru ca Domnul i se aratase inviat, acesta riposteaza ca nu se putea arata unei femei inaintea lui. Oamenii au fost cei care nu au putut sa-si deschida inima complet la dreptatea lui Dumnezeu care are un singur criteriu: masura iubirii avuta de fiecare. Insa dreptatea Lui se va face si ca atare discriminarea femeii va inceta.

mihai07 15.08.2011 20:44:09

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389644)
Si daca sotia sau fetita ar dori sa se faca preot, ati accepta?

1. sotia nu isi doreste acest lucru.
2. a inteles perfect invatatura BO in legatura cu acest lucru si a acceptat-o fara sa ii fie impusa.

Adriana3 15.08.2011 20:47:18

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 389656)
Da, femei misionare au fost si vor mai fi. Noi vorbim de femei preoti. Referitor la clisee, "barbatii care isi trag spuza pe turta lor, barbatii care se folosesc de forta fizica" le consider clisee. Vorbim de conceptul femeie-preot.

La evrei femeile nu prea contau? La Isus contau iar El a ales ca cina sa o manince numai cu ucenicii Lui. Isus ne-a spus tuturor sa mincam Trupul si Singele Lui, insa numai unor barbati le-a spus sa mearga sa predice Cuvintul Domnului. Intii le-a spus cind era in viata, iar ei s-au dus si s-au intors, dupa ce unii l-au parasit, iar apoi i-a trimis din nou, inainte de Inaltare. Si toti au fost barbati.

Ce legatura are sfinta Rita cu femeia preot? Din contra, sfinta Rita e exemplu de tacere. Ce a facut ea? S-a retras intr-o minastire unde s-a rugat si a vindecat bolnavi. Acolo Isus i-a dat un spin din coroana Lui de spini, iar la moartea ei, in plina iarna, trandafirul din fata ferestrei a inflorit. Toate astea s-au petrecut in liniste si pace;
Sfintul apostol Pavel a spus ca barbatii necredinciosi se vor mintui prin femeile credincioase. Acesta e si cazul sfintei Rita.

Sfinta Lucia, sfinta Bernadetta, sfinta Ecaterina Laboure, cele carora li s-a aratat Sfinta Fecioara, toate, fara exceptie, s-au retras in minastiri. Colegele acestora nici nu stiau ca ele sint cele carora li s-a aratat sfinta Fecioara. Iar sfinta Fecioara ce le-a spus? Mergi la preot, mergi la episcop si bate o medalie, sau ridica un sanctuar etc. Ele erau niste mesagere. Iar de vorbit s-a vorbit: au vorbit preotii. Ele au ales sa taca si numai datorita ascultarii si-au scris memoriile, ca sa intelegem si noi putin din sfintenia lor.

Iar in aceasta disputa nu cred ca are rost sa continuam prea mult. Eu cred ca femeile nu trebuie sa fie preoti, iar dumneavoastra da; ce sens au disputele? Cred ca in aceste zile toata lumea vorbeste, toti sint experti in tot si in toate, toti au ceva de spus, de comentat, de adaugat. Iar femeia, dupa parerea mea, trebuie sa faca aceleasi lucruri pe care le-au facut femeile sfinte din Sfinta Scriptura: sa puna masa, sa aduca apa, sa-L insoteasca pe Isus pe Calvar (acolo barbatii au cam dat bir cu fugitii), sa fie ca Veronica, acea femeie sfinta care i-a sters fata Lui Isus cu o marama, atunci cind isi cara cruce, sa inmorminteze mortii, sa mearga la cimitir sa faca toata rinduiala etc.

Te cam contrazici. Ai spus ca femeile nu puteau merge in lume cu predicarea Evangheliei pentru ca nu au fizicul necesar ci barbatii sunt mai potriviti pentru asta ca sa spui apoi ca femeile trebuie sa mearga pe Calvar ca barbatii au cam dat bir cu fugitii. Eu ti-am aratat ca in ciuda fizicului si lipsa apei de robinet, femei misionare sunt foarte multe si nu le-ar durea sa evanghelizeze oamenii asa cum o fac cele protestante, ci sunt pur si simplu impiedicate de Biserica.
Sfanta Rita o dadeam ca exemplu din cauza unui alt user care sustine ca femeia este vai de capul ei si doar barbatul o salveaza. Cazul Sfintei Rita este exact pe dos, ea si-a stapanit barbatul care s-a convertit pana la urma, din pacate prea tarziu pentru ca a fost ucis pentru rautatile trecute. Iar biserica nu a vrut sa o primeasca pe Sf. Rita ca si calugarita decat dupa ceva timp. Asa-i biserica, ii ia timp pana sa accepte voia lui Dumnezeu. Cat despre femeile care au avut aparitii de ale sfintei Fecioare, normal ca au fost trimise la preoti si episcopi, ca daca acestia erau femei, tot la ei le-ar fi trimis. Tu insa nu cunosti intregul lor mesaj, nu cunosti ce s-a cenzurat, nu cunosti vad modul in care au fost tratate aceste femei si nu cunosti modul in care cel putin o parte din Biserica ta lupta din interior pentru a se face dreptate si a se implini vointa lui Dumnezeu. Dar dreptatea se va face. Iar faptul ca sunt alese femeile ca mesager si nu barbatii arata ca ele sunt mai capabile sa primeasca si sa duca un mesaj mai departe, exact ca si femeile de la mormant.

Adriana3 15.08.2011 20:52:23

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 389666)
1. sotia nu isi doreste acest lucru.
2. a inteles perfect invatatura BO in legatura cu acest lucru si a acceptat-o fara sa ii fie impusa.

Daca si-ar dori ati accepta? Si daca fetita isi va dori, ati accepta? Intrebarea este ce atitudine ati avea dvs. in fata unei astfel de dorinte, nu daca acum vreuna din ele manifesta sau nu dorinta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:44:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.