Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

Danut7 17.12.2009 14:12:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192097)
Ai cumva impresia că e duminica? Trezește-te băiete!

"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei."(Marcu 2,28 versiunea sinodală actuală)

Crezi că a ținut duminica? Trezește-te la realitate omule!

Și la această întrebare am mai răspuns: este ziua de odihnă pe care a sfințit-o și a binecuvântat-o Dumnezeu.

Aaa, bun deci habar nu ai de ce tii sambata.Bine ca idolatrizezi o zi.

Danut7 17.12.2009 14:12:46

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192097)
Ai cumva impresia că e duminica? Trezește-te băiete!

"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei."(Marcu 2,28 versiunea sinodală actuală)

Crezi că a ținut duminica? Trezește-te la realitate omule!

Și la această întrebare am mai răspuns: este ziua de odihnă pe care a sfințit-o și a binecuvântat-o Dumnezeu.

Aaa, bun deci habar nu ai de ce tii sambata.Bine ca idolatrizezi o zi.Ca paganii "sfanta vineri sau altfel de denumiri de genu asta".

tricesimusquintus 17.12.2009 14:19:59

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 192096)
Iți spun eu ce mă incomodează d-le tricesimusseptimus, faptul că a fost falsificat însuși cuvantul scris a lui Dumnezeu. Pe creștinii Biblia îi învață în felul următor:
Apoc 22.18 "Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;"

Și nu e vorba de o traducere "perfectibilă",cum spui d-ta, e vorba de o prelucrare denaturată și ordinară conform unui program teologic protestant al Însuși Cuvântului scris a lui Dumnezeu.

Nu e nici o falsificare, este vorba doar de un alt sens al expresiei. Dar ce părere ai de scoaterea si introducerea unor cuvinte în textul versiunii ortodoxe (nu doar denaturări sau interpretări), că tot veni vorba. Acelea nu mai sunt "falsuri ordinare"?

Citat:

Din câte vedeți, sectanții se folosesc de acea propoziție inventată de Cornilescu "care nu poate trece de la unul la altul" - propoziție care nu apare în Biblie ca să combată preoția ortodoxă și să își susțină punctele doctrinare.

Eu chiar nu mă folosesc de acest verset. Pentru mine nu are nici o relevanță în demonstrarea inutilității preoției nou testamentare.

Danut7 17.12.2009 14:53:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192066)
În încăpățânarea ta dogmatică, "reușești" să ne prezinți un Hristos nelegiuit și păcătos- un scenariu tragic în care toți am fi ars în iad împreună cu Hristos condamnați la pieire veșnică!
Hristos a venit să ridice păcatul lumii, nu să facă păcatele lumii. Ai grijă cum gândești...

Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.Nu stiu ce Hristos ai tu, dar Hristosul meu e Fiul lui Dumnezeu cel viu si Domnul odihnei, El insusi este odihna sufletelor noastre dupa cum a zis in Matei 11:28-30 si Ioan 7:37.Deci Dumnezeu are putere sa lege si sa dezlege ce vrea El pentru ca este Dumnezeu , nu este limitat de timp si cu atat mai mult de o zi.

Citat:

"Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." (Facerea 2,2)

Ziua a saptea,adica odihna reprezinta "o stare".Starea de armonie si pace si sfintenie, iar prin faptul ca se spune ca Dumnezeu S-a odihnit de lucrurile Sale ne transmite ca Dumnezeu a incetat , a terminat si a desavarsit opera creatiuni.Iisus zice ca Dumnezeu lucreaza chiar si in "ziua de odihna"(Ioan 5:17) si un alt text din Vechiul Testament, ne spune ca Dumnezeu nici nu oboseste si nici nu se sleieste de puteri(Isaia 40:28).
Citat:

"Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut." (Ioan 1,3)
"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei." (Marcu 2,28)

Desigur ca toate prin El s-au facut(prin Cuvantul lui Dumnezeu).

Stii ca textul in originar spune Fiul Omului este si domn al Sabatului.Aici are doua sensuri.Prin afirmatia asta Iisus le transmite evreilor ca El este cel care le-a dat ziua de odihna si in acelasi timp ca la El e odihna desavarsita, si ca odihna cea adevarata era in mijlocul lor(Matei 11:28-30).

Citat:

Unde scrie asta, în afară de interpretarea aiuristică a textului din1 Petru 3?

1Petru 4 ;Fapte 2:27;Efeseni 4:8-10;

Si plina e Evanghelia de exemple de genul asta, a existentei sufletului dupa moarte.

Danut7 17.12.2009 14:56:48

Cu ce e mai presus ziua pagana de "Sfanta Vineri" fata de sambata ta? trices?Amandoua sunt tipuri de idolatrizare a unei zile.

ovidiu-s 17.12.2009 15:20:10

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu e nici o falsificare, este vorba doar de un alt sens al expresiei.

Cum se face atunci că traducerile protestante serioase au tradus corect respectivul verset, iar Cornilescu, cel de la care învață sectanții a inventat o întreagă expresie care denaturează TOTAL sensul acelui verset. Și din câte ai vazut și din postările lui Valy sectanții se folosesc de acest citat la greu.
Îl reiau mai jos ca să nu îl uiți cumva:

Biblia Cornilescu: Evrei 7.24 "Dar El, fiindcă rămâne în veac, are o preoție care nu poate trece de la unul la altul"
Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
"Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare"
Traduceri protestante:
King James Version:
"But this man, because he continues ever, has an unchangeable priesthood"
International Standard Version:
"But because Jesus lives forever, he has a permanent priesthood".
Textul scris de sfantul apostol Pavel e următorul:
(ο δε δια το μενειν αυτον εις τον αιωνα απαραβατον εχει την ιερωσυνην)
de dia to menein auton eis ton aiōna aparabaton echei tēn ierōsunēn
După cum se vede limpede mai sus, semnificația adjectivului "aparabaton" este aceea de "veșnic", "netrecător".
Sintagma "care nu poate trece de la unul la altul", folosită de Cornilescu, nu apare în textul sacru și reprezintă o invenție ordinară a sa, făcută pentru a lovi în preoția ortodoxă. Această sintagmă "care nu poate trece de la unul la altul" apare numai și numai în Biblia trucată pe care o folosesc sectanții din România.

Citat:

Dar ce părere ai de scoaterea si introducerea unor cuvinte în textul versiunii ortodoxe (nu doar denaturări sau interpretări), că tot veni vorba. Acelea nu mai sunt "falsuri ordinare"?

Aștept să îmi dai astfel de exemple, sau mai bine zis aștept să te consulți cu membrii sectei tale, (pentru că tu de la tine nu ai dat nbiciodată nici un citat nici măcar din biblia sectanților), să văd de ce anume acuză sectanții tăi traducerile ortodoxe.

tricesimusquintus 17.12.2009 15:55:52

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192123)
Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.

Unde ai citit tu de preoți care să dezlege sâmbăta?

Citat:

Nu stiu ce Hristos ai tu, dar Hristosul meu e Fiul lui Dumnezeu cel viu si Domnul odihnei, El insusi este odihna sufletelor noastre dupa cum a zis in Matei 11:28-30 si Ioan 7:37.Deci Dumnezeu are putere sa lege si sa dezlege ce vrea El pentru ca este Dumnezeu , nu este limitat de timp si cu atat mai mult de o zi.

Eu despre acest Hristos al tău te-am întrebat, despre imaginea ce ți-ai format-o despre El. Nu este limitat, dar ți-L imaginezi ca pe un Dumnezeu ce impune ființelor omenești să nu mintă pe cînd El minte? Este cumva Legiuitorul într-o relație proastă cu propria Sa Lege?

Citat:

Ziua a saptea,adica odihna reprezinta "o stare".Starea de armonie si pace si sfintenie, iar prin faptul ca se spune ca Dumnezeu S-a odihnit de lucrurile Sale ne transmite ca Dumnezeu a incetat , a terminat si a desavarsit opera creatiuni.Iisus zice ca Dumnezeu lucreaza chiar si in "ziua de odihna"(Ioan 5:17) si un alt text din Vechiul Testament, ne spune ca Dumnezeu nici nu oboseste si nici nu se sleieste de puteri(Isaia 40:28).

Și ce-are a face aceasta cu omul? Își poate permite el să călărească pe Lege? Este omul Dumnezeu, este el Legiuitorul? Porunca rămâne poruncă, oricâte "argumente" ai găsi pentru călcarea ei.

[quote=Danut7;192123]Desigur ca toate prin El s-au facut(prin Cuvantul lui Dumnezeu).

Stii ca textul in originar spune Fiul Omului este si domn al Sabatului.Aici are doua sensuri.Prin afirmatia asta Iisus le transmite evreilor ca El este cel care le-a dat ziua de odihna si in acelasi timp ca la El e odihna desavarsita, si ca odihna cea adevarata era in mijlocul lor(Matei 11:28-30).

În afirmația din Marcu 2 nu spune așa ceva, nici măcar în Matei 11. Acolo spune că El dă odihnă, nu că este odihnă. Și e vorba de odihna spirituală pe care o conferă, nu de odihna zilei a șaptea. Frumoasă încercare de a tapeta peretele cu nuci ;)

Citat:

1Petru 4 ;

4 cu cât?

Citat:

Fapte 2:27;

"Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune."
Unde vezi aici "continuarea activității mântuirii în locuința morților"? E vorba de învierea din mormânt, nu de activitate. Dacă nu avea loc învierea, starea sufletului era așa cum o descrie verbul egkataleipo (a părăsi, a abandona).

Citat:

Efeseni 4:8-10;

"Activitatea mântuirii" este descrisă atunci când "S-a suit", nu când a "coborât".

Citat:

Si plina e Evanghelia de exemple de genul asta, a existentei sufletului dupa moarte.

Mda, e plină dar lipsește cu desăvârșire- vorba lui nenea Iancu.

tricesimusquintus 17.12.2009 16:00:18

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192104)
Bine ca idolatrizezi o zi.Ca paganii "sfanta vineri sau altfel de denumiri de genu asta".

Hai că ești comic... cine spuneai că sunt "păgânii" ce "idolatrizează" "sfânta vineri" [AKA sfânta Parascheva]?

tricesimusquintus 17.12.2009 16:01:47

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 192138)
Aștept să îmi dai astfel de exemple, sau mai bine zis aștept să te consulți cu membrii sectei tale

Exemple sunt chiar multe. Câteva dintre ele le-am descoperit chiar în timp ce discutam pe topicele acestui subforum, le găsești în postările mele.

Citat:

pentru că tu de la tine nu ai dat nbiciodată nici un citat nici măcar din biblia sectanților

Faptul că citez în genere din Biblia ortodoxă când îmi susțin argumentațiile, ar trebui să-ți dea mult de gândit.

ovidiu-s 17.12.2009 16:19:09

Citat:

Faptul că citez în genere din Biblia ortodoxă când îmi susțin argumentațiile, ar trebui să-ți dea mult de gândit.

Cred ca la sutele sau miile de postări pe care le ai sub diferite nume nu ai dat mai mult de 10 citate din biblie, și acelea furate de la frații tăi sâmbetiști.

ovidiu-s 17.12.2009 16:28:16

Citat:

Exemple sunt chiar multe. Câteva dintre ele le-am descoperit chiar în timp ce discutam pe topicele acestui subforum, le găsești în postările mele.

Mna bine, până te hotărăști tu să imi aduci exemple de traduceri tendențioase în Biblia ortodoxă, eu voi continua să postez câteva așa zise "traduceri" din Biblia Cornilescu, care nu sunt decât mistificări grave ale cuvântului lui Dumnezeu, mistificări de natură a schimba sensul versetelor respective conform doctrinelor protestante:

Psalmi 97.7 -Biblia Cornilescu
"Sunt rușinați toți cei ce slujesc ICOANELOR și care se fălesc cu idolii"

Traduceri corecte:
Biblia ortodoxa:
Să se rușineze toți cei ce se închină CHIPURILOR CIOPLITE și se laudă cu idolii lor.
King James Version:
Psalms 97.7 Confounded be all they that serve GRAVEN IMAGES, that boast themselves of idols
International Standard Version 2008:
"Let all those be ashamed who serve GRAVEN IMAGES"

Așa cum se știe falsificarea de mai sus a fost operată de Cornilescu pentru că sectanții dezaprobă cinstirea icoanelor, practică ce face parte din Biserica Ortodoxă încă de la începuturi

Biblia Cornilescu: Evrei 7.24 "Dar El, fiindcă rămâne în veac, are o preoție care nu poate trece de la unul la altul"
Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
Traduceri protestante:
King James Version:
După cum se vede limpede mai sus, semnificația adjectivului "aparabaton" este aceea de "veșnic", "netrecător".
Sintagma "care nu poate trece de la unul la altul", folosită de Cornilescu, nu apare în textul sacru și reprezintă o invenție ordinară a sa, făcută pentru a lovi în preoția ortodoxă.

Danut7 17.12.2009 20:26:29

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192150)
Unde ai citit tu de preoți care să dezlege sâmbăta?

Dumneata chiar nu citesti ce iti scriu?

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192045)

Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici.

Citat:

Eu despre acest Hristos al tău te-am întrebat, despre imaginea ce ți-ai format-o despre El. Nu este limitat, dar ți-L imaginezi ca pe un Dumnezeu ce impune ființelor omenești să nu mintă pe cînd El minte? Este cumva Legiuitorul într-o relație proastă cu propria Sa Lege?

Iisus de mai multe ori a calcat sâmbăta, dar de ce?Ca sa-i vindece pe cei bolnavi , sa-i ajute pe cei neputinciosi.In mijlocul fariseilor se afla acela care este domn al Odihnei si sursa bunatatii , a luminii si a pacii.Iisus Hristos a dezlegat Odihna de la Legea talionului , aratand ca se cuvine a face bine in ziua odihnei si ca odihna a fost facuta pentru comuniunea cu Dumnezeu.Asadar insusi odihna era in mijlocul lor, prin Duhul lui Dumnezeu, dar ei din invidie si din rautate nu vedeau odihna cea adevarata.Odihna era in El,adica Duhul lui Dumnezeu , Domnul de viata Facatorul si Sfintitorul si in curand avea sa se revarse peste toata lumea prin Invierea Sa din morti si prin Inaltarea Sa la Cer, ambele evenimente avand loc duminica.

"(...)Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă." Ioan 10:10

Ioan 16:7 Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi.

1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

Citat:

Și ce-are a face aceasta cu omul? Își poate permite el să călărească pe Lege? Este omul Dumnezeu, este el Legiuitorul? Porunca rămâne poruncă, oricâte "argumente" ai găsi pentru călcarea ei.

Ziua de odihna a fost facuta pentru om si nu invers.

Citat:

Desigur ca toate prin El s-au facut(prin Cuvantul lui Dumnezeu).

Citat:

În afirmația din Marcu 2 nu spune așa ceva, nici măcar în Matei 11. Acolo spune că El dă odihnă, nu că este odihnă. Și e vorba de odihna spirituală pe care o conferă, nu de odihna zilei a șaptea. Frumoasă încercare de a tapeta peretele cu nuci ;)

Probabil ca dumneata crezi ca si in Rai , Dumnezeu te va pune sa lucrezi sase zile si a saptea sa te odihnesti.Cred ca pui o zi(care nici macar nu e cea corecta) deasupra omului si chiar deasupra lui Dumnezeu, prin ziua ta incerci sa-l limitezi pe Dumnezeu in timp si sa-i reduci omnipotenta prin insinuarea faptului ca Dumnezeu oboseste sau are nevoie de o zi de odihna, sau ca trebuie sa se odihneasca periodic.Geneza in mod special nu trebuie interpretata strict literal, ea are si un sens poetic si alegoric.

Citat:

4 cu cât?

1 Petru 4:5-6

Citat:

"Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune."
Unde vezi aici "continuarea activității mântuirii în locuința morților"? E vorba de învierea din mormânt, nu de activitate. Dacă nu avea loc învierea, starea sufletului era așa cum o descrie verbul egkataleipo (a părăsi, a abandona).

"Activitatea mântuirii" este descrisă atunci când "S-a suit", nu când a "coborât".

Mda, e plină dar lipsește cu desăvârșire- vorba lui nenea Iancu.

O.. de nu ti-am dat cu duiumu referinte.Sunt texte absolut clare in Scriptura in legatura cu viata sufletului dupa moarte,intre care 1Petru 3:18-20;1Petru 4:5-6;Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar,s.a.m.d.Texte foarte evidente pe care le rastalmaciti cu desavarsire.Unii saracii isi gasesc refugii in prostie si minciuni.Continuati sa idolatrizati o zi.Ati schimbat "Sf.Vineri" in "Sambata lui E.White".

valy72001 18.12.2009 01:56:53

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192016)
Adica pe care Iisus nu o tinea?Iisus Hristos nu tinea Sabatul si l-a dezlegat de mai multe ori.

S-a odihnit sâmbăta la creație?Unde scrie asta?Hristos in timpul mortii sale si-a continuat activitatea mantuirii in locuinta mortilor.

Pentru hoinarul , Sabat = odihna , sambata este doar numele unei zile.Acum nu mai stii romaneshte?De cand in romaneste sambata e sinonim cu odihna , sau invers?

Tineti voi odihna evreilor sau odihna crestinilor, daca nu care odihna o tineti, a cui?

Cum de este Sambata ziua a saptea a Creatiei?
Pai Dumnezeu insusi scrie cu degetul pe tabla Legii (Decalogul) - aduti aminte de ziua de odihna(Sabat in unele traduceri si Sambata - in traducerea sinodala, in mai multe editii).

Ce sa-si aduca aminte?
Pai ceea ce a Binecuvtat si Sfintit la Creatie - Ziua a Saptea. Este primul lucru pe care Dumnezeu IL BINECUVINTEAZA SI SFINTESTE. Deci - sa-si aduca aminte. Pentru ca in sase zile a facut, etc pamantul si toate celelalte.

Porunca a fost data evreilor, si cum mantuirea era valabila si pentru neevreii care se alaturau Dumnezeului Creator - aveau si obligatia sa pazeasca Sambata. Celelalte natiuni erau binecuvantate prin neamul evreilor, ascultand de legea morala si dand curs curatirii prin legea ceremoniala.

Dumnezeul Creator (acelasi cu cel Rascumparator si Mantuitor) nu a restrans niciodata LEGEA si nici mantuirea doar la poporul ales. Era Israel poporul ales - ales pentru ce? -pentru a duce Informatia cu privire la Mantuire si celorlalte popoare.

Dumnezeu nu se schimba si da Legi pe care le considera mai tarziu gresite. Daca nu intelegeti Legea jertfelor care arata in viitor cititi : Dan 9:27. Si El va incheia un legamant cu multi intr-o saptamana, iar la mijlocul saptamanii va inceta jertfa
-Isus este acum jertfa indestulatoare. Toti in trecut, prin jertfe priveau la Hristos, ce va fi, iar noi privim direct la El prin ceea ce deja a fost.

Poporul Israel a fost poporul ales pana s-a implinit profetia din Daniel. De la martirajul Diaconului Stefan Evanghelia va trebui sa fie dusa la neamuri (pentru ca evreii au dispretuit alegerea lor) de catre toti aceia care deveneau Israelul spiritual. Aceeasi Lege a jertfelor (implinita in Hristos) si aceeasi Lege a Pacatului /Ascultarii - Decalogul pe care Hristos il reia si intareste in Evanghelia dupa Matei cap 5.

Dumnezeu nu isi inceteaza activitatea pe timpul serbarii Sabatului (Sabatul difera de la meridian la meridian, de la Pol la Ecuator, etc). Daca Dumnezeu inceteaza activitatea voi toti dispareti (si valy de asemenea - eu, inculpatul). Sabatul este o lege, un semn intre Dumnezeu si supusii Sai. Dealtfel Daniel spune ca in vremile din urma Satan si supusii sai vor cauta sa strice, sa schimbe legea cu privire la vreme.

25. Si va grai cuvinte de defaimare impotriva Celui Preainalt si va asupri pe sfintii Celui Preainalt, si isi va pune in gand sa schimbe sarbatorile si legea, si ei vor fi dati in mana lui o vreme si vremuri si jumatate de vreme.
7. Zicand cu glas puternic: Temeti-va de Dumnezeu si dati Lui slava, ca a venit ceasul judecatii Lui, si va inchinati Celui ce a facut cerul si pamantul si marea si izvoarele apelor.

Incerc sa folosesc deacum traducerile privegheate a Preasfintei BOR.

In Apocalipsa se cheama intregul Pamant, toti locuitorii, la inchinare in fata Celui care a creat, Dumnezeului Creator. Expresia este exacta cu cea din Porunca a patra:

8. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti.
9. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale,
10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine,
21. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.

Aici porunca nu vorbeste despre crearea poporului Israel ci despre crearea omului. Pe tine si pe mine. Aceasta nu era o lege cu privire la curatire ci cu privire la PACAT.

Dezlegarea pe care Isus o face este primita de fiecare dreptcredincios Adventist. Uite - Sambata ma duc in penitenciare, aduc in casa mea ortodocsi care sunt pe drumuri si le dau de mancare iar chiar Sambata asta vom merge sa impartim 20.000 de carti. Nu facem pacat. Este dezlegare sa faci binele.

Odihna de Sabat este odihna de lucrurile vremelnice - fiecare munceste pentru a manca, plati darile, transport, etc. Isus nu se ducea la prasit in ziua Sabatului. Isus nu facea usi sau ferestre in ziua Sabatului. NU! El facea bine in ziua de Sabat ceea ce pentru preotii care nu intelegeau Scriptura si mai adaugasera ei ceva datini si Traditie era de neconceput.

Mai si mancau ucenicii Sambata? Daca aveau cine sa-i ia la masa - DA. Daca nu iarasi - Da. Mai treceau prin lan, culegeau ceva boabe si bagau in gura. Nu se duceau la supermarket. Mai treci prin gradina, iei un ardei, o rosie, faci o salata. Pui si o ceapa si asta nu inseamna ca ai pacatuit. Ok???

valy72001 18.12.2009 03:00:59

Citat:

În prealabil postat de moshu (Post 192017)
tricesimusseptimus si valy72001, este incredibil cata ilogicitate pot avea unii oameni. Voi insasi spuneti de reformularea Legii Vechi, de noua lege a lui Hristos, de implinirea si luarea sfarsit a Legii Vechi, si tot ramaneti la tinerea sabatului. Este senzational. Voi adventistii, daca luati un capitol sau o tema anume, sunteti in stare sa descoperiti cele mai profunde intelesesuri si adevaruri (ceea ce e bine, totusi); insa, cum le puneti toate laolalta, in intelegere unitara, rezulta un sofism.

Tine minte: Legea jertfelor pentru pacat, ceremoniile care prevedeau ceea ce se va intampla cu Mesia, s-au implinit.

Deci - ceremoniile. Acum suntem sub aceeasi lege - perfectata.

Tot prin Sange suntem mantuiti (prin credinta - si evreii inainte trebuiau sa creada in jertfa de curatire cu animalul de jertfa).

Dar jertfa pentru noi a adus-o Dumnezeu si noi privim , nu ca evreii inainte , ci privim inapoi la jertfa - Hristos. Tot ce avea loc la Templu i se aratase lui Moise pe munte.

Era o profetie in direct in fiecare zi. Dimineata si seara. Dar acum noi nu mai aducem jertfele acelea pentru ca nu am crede, in cazul acesta, in curatirea de pacat a Domnului Hristos prin jertfa de la Golgota.

Ori nu inteleg de ce nu faceti odata pentru totdeuna diferenta intre PACAT - ISPASIRE. Intre Calcarea poruncii lui Dumnezeu si modul cum se face curatirea pentru acest pacat (calcarea poruncii).

Diferenta intre Pacat (care insemneza calcarea Legii lui Dumnezeu !!!ATENTIE !!! poate nu vedeti - NU CEREMONIILOR ci a LEGII MORALE care face diferenta bine/rau) si Curatire de pacat (Legea Ceremonioala).

Evreii foloseau cuvantul Lege cu privire la tot ce le scrisese Moise. Cele 5 carti Pentateucul sau Torah - erau privite de asemenea ca Lege.

Noi credem inca ca ceea ce a scris Moise este de la Dumnezeu dar facem diferenta. Ok???
Facem diferenta intre ce era strict pentru omenirea pana la Iisus si omenirea dupa Iisus (lege, ceremonie, ispasire, modalitatea de a fi iertate pacatele). S-a inteles?

Citat:

Inca o data, multumesc tricesimusseptimus, pentru lamuririle tale, si tie, valy72001, care ai furnizat un material potrivit, toate acestea lucruri nu au facut decat sa... demonteze, practic, sabatul, ca lege veche a evreilor. :21: tricesimusseptimus, te-am adus exact unde am vrut, cu deosebirea ca nu mi-a reusit pe deplin, dat fiind ca tu nu mi-ai raspuns concret de ce nu esti crestat la putzuca.

Mai, eu cred ca crestatura trebuie sa ti-o faci pe creier. El te ajuta in furnizarea informatiilor si digerarea lor.La modul cel mai serios.

De ce nu ne taiem? Pentru ca suntem prea mici la 8 zile. Si nu putem sa ne-o facem singuri.

Cert este ca Apostolii au dezbatut cu avant tema mai mult decat chestiunea cu schimbarea zilei de odihna. Si au afirmat in legatura cu crestatul o optiune mai limpede decat chestia cu Duminica.

Probabil Duminica nu era asa importanta pentru ei si au uitat sa scrie.

Insa de Sabat nu uitasera. Nici de crestatura care era mai importanta ca ziua mare a Invierii lui Iisus. Nici vorba sa afirme cu hotarare ceva in sensul acesta. Pentru ei ziua de odihna era un lucru prea clar ca sa intre in discutii care sa apara pe capitole intregi in mai multe epistole.

Citat:

danutz si dani si alti dani: nu are rost sa incercati sa ii contraziceti; lasat-i sa se contrazica ei insasi. Daca nu ma credeti, cititi ultimele lor doua posturi, mai ales cel al lui valy72001. Contine un material suficient pentru demontarea unei zile de odihne nedesavarsite pana la Hristos.

Trice hai sa ne contrazicem. Oricum n-avem nimic de pierdut. Este ocazia noastra sa facem cunoscut Adevarul celor care nu-L cunosc si sunt inselati de o invatatura care n-aduce mantuirea ci tot mai multi bani, bani si iar bani de la credulii care cred ca oasele fac minuni, mortii actioneaza, popa iarta, etc. Si Isus era printre preoti iar preotii NU AU VRUT sa creada in El pentru a nu pierde BANII si L-au omorat. Isus a avut o usa deschisa din partea celor flamanzi dupa El. Din partea oamenilor simplii, nescoliti, murdari, indraciti, curvari si flamanzi. Persoanelor carora ne adresam nu sunt mormintele varuite care sustin un sistem pentru profit financiar si politic. Daca ati (ortodocsilor ma refer) fi asa de partea lui Hristos ati merge acolo unde evanghelia inca nu are acces - Algeria, Maroc, Arabia Saudita,etc. Acolo chiar ca v-ar face aia circumcizia.

Unde ai citit scris Trice ca Apostolii purtau cu ei icoane? Sau poate oase de morti? Cruciulita la gat ca sa-i fereasca de.... si sa stea legat de el?(nu-i pictura ci scluptura) Ce ai citit in Biblie de Aghiazma? Dar ca Apostolul Petru tamaia prin Biserica? Ce pupau ei? Ce zici tu ca nu stiau sa picteze?!?

Ai citit articolul de zilele trecute a BOR ca mai avem si alti Stapani si Mantuitori in afara Domnului Hristos? Oare sa scrie, sa ne invete Dumnezeu asa ceva?
Citat:

19căci Legea n-a făcut nimic desăvârșit

Sunt de acord. Legea jertfei de pacat prin animalele de jertfa nu avea putere in ea insasi.

Citat:

- și pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.

Isus Hristos. Prin sangele Sau primim iertare de pacat. Suntem ispasiti. Prin El putem sa ne apropiem de Tata.

Mai oameni buni, cum credeti voi ca Legea Morala a disparut odata cu Legea Ceremoniala a Ispasirii prin animale?
Daca ar fi asa n-am mai fi pacatosi?!?

Nu ai LEGE nu ai CALCARE DE LEGE(pacat)!?!
Deci cine mai este pacatos? Cum definiti voi acum pacatul? Cum il descoperiti?

Putem Mintii?
Putem Fura?
Putem Curvi?
Putem sa nu ne respectam parintii?
Putem pofti ceea ce nu-i a nostru?
CINE VA SPUNE VOUA DACA CEEA CE AM SCRIS EU MAI SUS SUNT PACATE SAU SUNT FAPTE SFINTE?

valy72001 18.12.2009 03:31:09

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 192018)
[ In ] Evanghelia după Ioan
[ Cap. 5 ] Vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Betezda. Iisus vorbește despre puterea Sa dumnezeiască.
...
16 Și pentru aceasta Îl prigoneau Iudeii și căutau să-L omoare, că făcea acestea sâmbăta.
17 Iar Iisus le-a răspuns: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez“.
18 Deci pentru aceasta căutau și mai mult Iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.
19 Dar Iisus le-a răspuns și le-a zis: „Adevăr, adevăr vă spun: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu-L va vedea pe Tatăl făcând; căci pe cele ce le face El, pe acestea și Fiul asemenea le face.

Nu stiu cati de multi inteleg lucrarea NEEGOISTA a Fiului. Este PACAT EGOISMUL DIN NOI care lucreaza pentru sine insusi si in folosul lui propriu.

PACAT = IUBIRE EGOISTA; DESAVARSIRE = IUBIRE NE-EGOISTA!!!
Tot ceea ce faci este in armonia cu voia Tatalui (legea Sa) si in armonie cu spiritul Tatalui - Dragostea Sa Neegoista.

Pentru cine lucra Tatal? Pentru cine lucra Fiul? Atentie - pentru slava Dumnezeirii.

Suntem chemati in SABAT sa lasam lucrul nostru si sa lucram spre Slava Dumnezeirii - prin cantare, poezie, rugaciune, inchinare (ca semn pentru necredinciosi), facere de bine - cand implica nevoi urgente si de natura fizica si spirituala. Culesul boabelor nu era culesul de porumb cu caruta. De dimineata pana seara. Isus nu mergea in Sabat sa-i ajute pe oameni la prasit. Nu! Isus facea bine, vindecand si salvand din pacat, nu in pacat. Era in armonie deplina cu Voia Cerului - vindecare mai ales spirituala dar si fizica.

Sangele Domnului Hristos a curs pentru vindcare spirituala - Mantuire. Nu -dupa cum cred unii - ca sa curete toate carnurile spurcate incepand de la soparle, vulturi, serpi, sobolani, bufnite, lilieci, cartite, broaste, cameleonul, soarecele si, bineinteles - porcul - cu care se si cinsteste sfanta Sarbatoare a Nsterii Domnului (cel putin la Romani).

Sangele Domnului = viata vesnica (mantuire) - te spala pe tine pacatosul de PACAT.
Sangele Domnului nu spala cratiti, oale, animale, etc. OK???

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 192018)
...
46 Că dacă l-ați crede pe Moise, M'ați crede și pe Mine, fiindcă el despre Mine a scris.
47 Iar dacă celor scrise de el nu le dați crezare, cum veți crede în cuvintele Mele?“

La cine trimetea Isus? La Moise? Ce a scris Moise despre El? Ca va rasturna Legea care ne arata ce este pacatul? Sau ca Jertfele toate din Torah marturisesc despre El?

valy72001 18.12.2009 04:28:57

Citat:

Iisus și Apostolii nu țin sâmbăta pământească și o dezleagă de mai multe ori.

Ioan 5.18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.

Ioan 9.16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei.

Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici.

Daca nu ti-e greu citesti ce am postat mai sus si te vei lumina. Daca nu, mie nu mi-este greu sa ma repet iar tie iti este de folos.:3:

Citat:

Odihna cea adevărată și adevăratul Sabat era între ei(evrei),și se pregatea sa vină,dar din cauza invidiei și a învârtoserii lor nu au văzut de sâmbătă, adevărata odihna.Iisus Hristos este adevărata odihnă și adevăratul Sabat.Iar ei în loc să se bucure de binefacerile Lui, căutau pricină de învinuire, însă mai mare decât preoții care calcă sâmbăta se afla acolo,Hristos, și mai mare decât Templul.De aceia ei n-au intrat în odihna asta, care a venit duminca în ziua Învierii.

Mi-a placut cum ai inceput acest paragraf. Dar besica de sapun s-a spart cand ai dat cu bolovanul in baltuca. Uite, tu zici ca ”Odihna cea adevarata” era Isus Hristos apoi te dezici si de lucrul asta si spui ca nu mai este Hristos -ci duminica. Frumos. Cu Logica. (cu perdea si subainteles - dar ne intelegem noi? Nu-i asa?:3:

Citat:

Matei 11:28-30"Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară".

Ioan 7.37 Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.

Fără Hristos nu este odihnă, și fără Învierea Lui de morți nu am fi avut odihnă.Căci nu mă refer la odihna asta lumească, că asta era a oamenilor și o umbră a mântuirii, că nici iudeii nu au ajuns la odihna fără Hristos, ca să nu ia ei făgăduințele fără noi.Căci toți au asteptat făgăduința asta și mult s-au bucurat să vadă ziua Lui.Că a surpat pe Diavol și pe Moarte a călcat si a deschis porțile cele vesnice , porțile Raiului, care au fost închise de la căderea în păcat a protopărinților noștrii.Despre ziua asta a profețit si David înainte zicând : "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea."(Ps 117:24) și Apostolul Pavel :

Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. (Evrei 4)

Si de aceea Apostolii s-au concentrat atat de mult pe intrarea in Odihna de Duminica incat peste tot scrie: ”Fratilor serbati Duminica caci este ziua Invierii”. Cum crezi ca faci gimnastica printre versetele Biblice si ii duci pe toti? Pai daca Vechiul Testament contine atatea versete, capitole despre Sabat, zi-mi te rog, ca paralela unde sa caut in scrierile Apostolilor capitolele intregi despre Duminica?

Le-a dat Iosua copiilor lui Israel odihna in Sabat (Sambata)? Mai tu citesti Biblia sau doar te prefaci? Iosua i-a dus in Tara Fagaduita - Canaanul Pamantesc (unde sperau israelitii sa capete odihna dupa o alergatura de 40 de ani!!! prin pustie). Dar Isus (ce asemanare de nume Isus-Iosua!) ne duce in odihna adevarata - EVANGHELIA ESTE DESPRE MANTUIRE - in Canaanul Ceresc.

Citat:

1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

Aaaa! Imi place textul! Parca se leaga de ce am scris mai sus, acum. Dar Isus ne duce in odihna adevarata - EVANGHELIA ESTE DESPRE MANTUIRE - in Canaanul Ceresc.

Textul vadit nu vorbeste de ziua de odihna ci de subiectul primordial - invierea mortilor (mantuirea din pacat, nu in pacat!!!)

Citat:

Noi nu am rămas la umbre, ci am trecut mai departe.Dar voi nici măcar la umbra iudeilor nu sunteți , ci idolatrizați o zi.

Esti profund, dar pe langa! Ziua nu o idolatrizam ci o serbam. Voi nu Idolatrizati (serbati) o zi? Da. Numai ca pe cea care Dumnezeu nu a poruncit-o. Nici nu a Sfintit-o. Si nici nu a binecuvantat-o. Nici macar nu a numit-o. Voi cui va inchinati?

Citat:

Căci nu știți de ce cinstiți sâmbăta, că evreii aveau motiv("eliberarea din Egipt" Deuteronom 5:15).

Prietene, esti pe langa.
Citeste:

8. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti.
9. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale,
10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine,
21. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.

Citeste si versetul anterior din Deut. 5:14. Vezi? Si tu ai fost rob. Acum daca tu te odihnesti lasa-l si pe bietul rob sa se odihneasca. Ti-a fost rau? Atunci il intelegi si pe el. Lasa bietul om sa se odihneasca. Ce tii si cu evreii astia. Vor sa profite de orice si oricine pentru ei. Voi nu intelegeti evreilor ca voi sunteti solutia lui Dumnezeu in evanghelizarea maselor, a lumii intregi?! Lasa ca dupa 70 de saptamani voi face ca sa treaca misiunea voastram harul de la voi la cei netaiati imprejur, la neevrei!! Si ce am zis am zis!

Daca vrei procedam cum ai pus tu problema cu porunca I.

Deut5: 6. “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-am scos din pamantul Egiptului, din casa robiei.
7. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

Iti place? Ce te faci acum? Toata legea morala data doar poporului Israel?

Esti liber sa-ti faci de cap! Nu mai esti sub Lege! Osanda Legii a murit. Simte-te bine!:3:

Legea nu te mantuieste. Iisus Hristos, prin credinta - DA. Dar tu te vei raporta la Lege ca sa nu mai pacatuiesti. Ca daca mai pacatuiesti, nu+i doar moarte cu pietre ci daca-i dispretuit sangele lui Isus, ce zice Evrei 10:26-29 ???

26. Caci daca pacatuim de voia noastra, dupa ce am luat cunostiinta despre adevar, nu ne mai ramane, pentru pacate, nici o jertfa,
Citeste Romani cap 5,6 si 7.

Rom 7:12Deci, Legea e sfanta si porunca e sfanta si dreapta si buna.

Citat:

Noi nu idolatrizăm o zi , nici măcar duminica , ci în fiecare duminica ne amintim de eliberarea din robia păcatului și a morții și de Domnul nostru Iisus Hristos, care a Înviat duminica.

Sa va fie de bine!

Cine v-a poruncit asa? De ce nu faceti ce vi s-a poruncit si ascultati de oameni in loc sa ascultati de Dumnezeu?

Citat:

2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi

S-a adus o jertfa Adevarata. Nu mai este nevoie de jertfe - umbre a ceea ce trebuie sa vina! Ramai fratele meu in Hristos! Lasa basmele ! Citeste tot site-ul acesta cate basme, obiceiuri si datini importate din paganism (ultimul articol pe care l-am citit vorbea de datina iesirii cu Ursul intre Nastere si Boboteaza ca fiind de origine pagana cat si despre puntile de legatura cu crestinismul rasaritean - special Bucovinean. Este frumos dar nu tot ce este frumos este de la Dumnezeu).

valy72001 18.12.2009 04:52:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 192074)

Pe cine crezi că păcălești cu aburelile tale sectărești domnule Valy?
Despe versetul acesta pe care l-ai dat s-a mai discutat pe aici. dacă cunoșteai cu adevărat Cuvântul Domnului așa cum pretinzi ai fi știut că e vorba de un verset falsificat
Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
Traduceri protestante:
King James Version:

Sintagma "care nu poate trece de la unul la altul", folosită de Cornilescu, nu apare în textul sacru și reprezintă o invenție ordinară a sa, făcută pentru a lovi în preoția ortodoxă. Această sintagmă "care nu poate trece de la unul la altul" apare numai și numai în Biblia trucată pe care o folosesc sectanții din România.

Bravvvooooo! Foarte bine! Croseu. Directa de dreapta. Toti se uita. Valy este ametit de atata greaca, engleza si romana ca pica pe spate. Dar ce gaseste? Uite contextul!!!

12. Iar daca preotia s-a schimbat urmeaza numaidecat si schimbarea Legii.
23. Apoi acolo s-a ridicat un sir de preoti, fiindca moartea ii impiedica sa dainuiasca.
24. Aici insa, Iisus, prin aceea ca ramane in veac, are o preotie netrecatoare (vesnica).
25. Pentru aceasta, si poate sa mantuiasca desavarsit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, caci pururea e viu ca sa mijloceasca pentru ei.
26. Un astfel de Arhiereu se cuvenea sa avem: sfant, fara de rautate, fara de pata, osebit de cei pacatosi, si fiind mai presus decat cerurile.
27. El nu are nevoie sa aduca zilnic jertfe, ca arhiereii: intai pentru pacatele lor, apoi pentru ale poporului, caci El a facut aceasta o data pentru totdeauna, aducandu-Se jertfa pe Sine insusi.

Preotii in vechime mureau cam des si trebuia mereu si mereu sa vina altul. Apoi a venit Iisus si este El preot. El mijloceste acum pentru noi. De ce ar mai fi nevoie acum de un preot?

Citeste Evrei cap. 7,8 si 9. Apostolul Pavel se chinuie cu saracii evrei sa-i dumireasca de ce nu mai e nevoie de preoti si tu imi vii cu traducerea nu stiu carui cuvant?

Pai tu nu vezi padurea din cauza copacilor?
Asta trateaza Pavel. Desfiintarea preotiei. Li se adreseaza cu respect: ”Nu mai avem nevoie de voi!” ”Avem un Preot Nemuritor, care mijloceste tot timpul pentru noi. Deci, rogu-va, acceptati Evanghelia!”

Scuze daca dumneata esti si preot, dar ramai fara mamaliga!

PS: Chiar nu inteleg ce ai vrut sa dovedesti. De ce te-ai bagat in treaba asta? Ce mi-i ca-i netrecatoare (vesnica)? Sunt de acord cu tine. Iisus nu a lasat, ca preotii din vechime, preotia la altii. Pentru ca El este viu in veci. Ce te-a deranjat?

valy72001 18.12.2009 05:07:06

Citat:

Pe cine crezi că păcălești cu aburelile tale sectărești domnule Valy?
Despe versetul acesta pe care l-ai dat s-a mai discutat pe aici. dacă cunoșteai cu adevărat Cuvântul Domnului așa cum pretinzi ai fi știut că e vorba de un verset falsificat
Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
Traduceri protestante:
King James Version:

Replică:

Iți spun eu ce mă incomodează d-le tricesimusseptimus, faptul că a fost falsificat însuși cuvantul scris a lui Dumnezeu. Pe creștinii Biblia îi învață în felul următor:
Apoc 22.18 "Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;"

Se poate intelege ”cartea aceasta” ca fiind Cartea Apocalipsei? Avand in vedere ca aici scrie Ioan si Canonizarea s-a facut mai tarziu cu vre-o 200 de ani?!?

Daca nu esti de acord, atunci diferenta de traducere sinodala-Cornilescu (care oricum nu reuseste sa atinga profunzimea si sensurile ebraice, aramaice si grecesti) este cat de cat scuzabila( avem oricum contextul) se poate compara totusi cu grava adaugare a 14 carti intregi in Sfanta Scriptura!!! (vezi site-ul Biblia Ortodoxa : http://www.biblia-ortodoxa.ro/noul-t...apostol-pavel/ )

Citat:

[Și nu e vorba de o traducere "perfectibilă",cum spui d-ta, e vorba de o prelucrare denaturată și ordinară conform unui program teologic protestant al Însuși Cuvântului scris a lui Dumnezeu. Din câte vedeți, sectanții se folosesc de acea propoziție inventată de Cornilescu "care nu poate trece de la unul la altul" - propoziție care nu apare în Biblie ca să combată preoția ortodoxă și să își susțină punctele doctrinare.[/b]

Scuze ca-ti iau cascavalul de la gura. Dar apartine Adevaratului Preot si nu pe bani!:102:

valy72001 18.12.2009 05:12:16

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 192101)
Și apropo domnule Trisesimusquintus, îmi puteți prezenta niște dovezi că Dumitru Cornilescu a fost hirotonit preot sau că a fost tuns la monahism?
Și cine a susținut că el a fost primul traducător al Bibliei în limba română? Doar anumite grupări protestante îl conmsideră în felul acesta. Asta am și spus mai sus.

Omule, cel putin el a pus Biblia in mana poporului, dezlegand limba arhaica si lasand sa se inteleaga esentialul. Deci limbaj fin, usor de urmarit si universal. Ea nu este Biblia Baptistilor ci Cuvantul lui Dumnezeu. Voi fara Biblia tradusa de voi va pierdeti. Observi ca incercam sa va facem viata mai usoara citand din Biblia voastra in care sunt adaugate nepermis 14 carti necanonice. Daca ar fi adaugat Cornilescu cine stie ce carti cum ati fi reactionat?

valy72001 18.12.2009 05:17:49

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192102)
Aaa, bun deci habar nu ai de ce tii sambata.Bine ca idolatrizezi o zi.

Poate o sa aflii tu inainte! Citeste ce am postat si ai sa vezi pentru ce tin si eu Sambta ca Trice. Si ca Sfintii Apostoli. Si ca Isus. SI ca fecioara Maria. Si ca, si ca., etc.

Pentru ca Dumnezeu a poruncit! (varianta scurta. Varianta lunga trebuie sa o citesti daca chiar te intereseaza. Oricum pe cine intereseaza va citi. Cu sau fara tine).

valy72001 18.12.2009 05:20:18

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192104)
Aaa, bun deci habar nu ai de ce tii sambata.Bine ca idolatrizezi o zi.Ca paganii "sfanta vineri sau altfel de denumiri de genu asta".

Ooo, ce amintiri din copilarie. Mama citindu-mi de Sfanta Miercuri, Sfanta Vineri si Sfanta Duminica. Trei sfinte. Ce amintiri, ce prostii invatam eu de mic la ortodocsi!!!

valy72001 18.12.2009 05:32:18

Citat:

Cum se face atunci că traducerile protestante serioase au tradus corect respectivul verset, iar Cornilescu, cel de la care învață sectanții a inventat o întreagă expresie care denaturează TOTAL sensul acelui verset. Și din câte ai vazut și din postările lui Valy sectanții se folosesc de acest citat la greu.

Sectantii invata de la Cornilescu!? Parca era de la Miler sau White invatatura?!? Poate o fi, poate nu, Sa fi citit oare White traducerea lui Cornilescu si sa se fi lamurit??!?

Sau poate a luat BOR Biblia tradusa de ei si au impus-o poporului roman ca sa-si acopere capul de pietrele care veneau zicand ca Biserica BOR nu da Biblia la oameni.

Si ca sa-si pastreze salariile si ciubucurile de nunti, cumetrii, parastase, pomeni, inmormantari si boboteaza. Sfintiri de baruri si b...... s.a.

Citat:

Aștept să îmi dai astfel de exemple, sau mai bine zis aștept să te consulți cu membrii sectei tale, (pentru că tu de la tine nu ai dat nbiciodată nici un citat nici măcar din biblia sectanților), să văd de ce anume acuză sectanții tăi traducerile ortodoxe.

Este impusa. Are 14 carti adaugate. Celelalte culte sunt raspandite prin mult mai multe tari. Folosesc si alte traduceri totusi este o intelegere unitara in interiorul fiecarui cult. Restul - nu cunosc textul ebraic si nici cel grecesc. Poate o mai fi o diferenta legata de manuscrisele cele mai vechi gasite si pe care fiecare le foloseste dupa cum le da mai bine. ce sa zic, nu stiu.:2:

valy72001 18.12.2009 05:34:08

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 192160)
Cred ca la sutele sau miile de postări pe care le ai sub diferite nume nu ai dat mai mult de 10 citate din biblie, și acelea furate de la frații tăi sâmbetiști.

Mai putin ca numar dar cu perspective mari in Romania:71:

valy72001 18.12.2009 05:57:48

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192238)

Iisus de mai multe ori a calcat sâmbăta, dar de ce?Ca sa-i vindece pe cei bolnavi , sa-i ajute pe cei neputinciosi.In mijlocul fariseilor se afla acela care este domn al Odihnei si sursa bunatatii , a luminii si a pacii.Iisus Hristos a dezlegat Odihna de la Legea talionului , aratand ca se cuvine a face bine in ziua odihnei si ca odihna a fost facuta pentru comuniunea cu Dumnezeu.Asadar insusi odihna era in mijlocul lor, prin Duhul lui Dumnezeu, dar ei din invidie si din rautate nu vedeau odihna cea adevarata.Odihna era in El,adica Duhul lui Dumnezeu , Domnul de viata Facatorul si Sfintitorul si in curand avea sa se revarse peste toata lumea prin Invierea Sa din morti si prin Inaltarea Sa la Cer, ambele evenimente avand loc duminica.

A inviat Duminica! Asa este. Dar nu trebuie sa o sarbatoresti ca zi de odihna. Nu ti s-a poruncit.Cel putin de Dumnezeu.

Inca odata sunt de acord cu dezlegarea Sabatului si trebuie sa facem binele. Binele Neegoist. Pentru altii. Daca faci un bine egoist (pentru tine) ce faci sau poti sa faci in alte zile (nu ma refer la inchinare caci asta este adresata neegoist lui Dumnezeu) atunci PACATUIESTI. De acord, prietene?

Citat:

Probabil ca dumneata crezi ca si in Rai , Dumnezeu te va pune sa lucrezi sase zile si a saptea sa te odihnesti.

Lenesii sunt trecuti la foc. Dumnezeu l-a asezat pe om (sfant) in gradina nu pe pereti la Biserica. Iar daca te obosesti sa mai recitesti Isaia s-ar putea sa te disguste Cerul afland ca o sa muncesti si nu o sa stai sa cersesti in poale lungi. Se munceste. Isus si Tatal parca aminteai ca lucreaza neobosit. Tot timpul . Cine crezi ca-i Stapanul? Tu sau Dumnezeu? Daca El munceste tu ce faci? Esti servit la pat?

Citat:

Cred ca pui o zi(care nici macar nu e cea corecta) deasupra omului si chiar deasupra lui Dumnezeu, prin ziua ta incerci sa-l limitezi pe Dumnezeu in timp si sa-i reduci omnipotenta prin insinuarea faptului ca Dumnezeu oboseste sau are nevoie de o zi de odihna, sau ca trebuie sa se odihneasca periodic.Geneza in mod special nu trebuie interpretata strict literal, ea are si un sens poetic si alegoric.

Tu punand-o pe cea corecta i-L dezlegi? Ce se intampla de nu se intelege ca daca Tatal si Fiul si Duhul Sfant ar inceta lucrul am disparea?!? Daca si perii din cap ne sunt numarati si nimic nu cade la pamant fara stirea Lui....daca noi...universul care ne inconjoara ar sta o zi Terrestra....???

Porunca 4 este despre ascultare de Adevaratul Dumnezeu.

Nu are legatura cu NOI - in mod egoist , ci are legatura cu NOI si Dumnezeu.

Ascultare -este cuvantul de ordine. Identificare, odihna fizica, relatie, etc - sunt aspecte secundare. In Univers Dumnezeu este CEL CARE CONTEAZA. Noi dovedim in fata Universului Ascultare sau NE-Ascultare. Tu de cine asculti???

ovidiu-s 18.12.2009 09:23:51

Citat:

În prealabil postat de valy72001
Sectantii invata de la Cornilescu!? Parca era de la Miler sau White invatatura?!?

Domnule văd că nu ești doar îngust ca optică, dar ești și grandoman. Nu doar secta în care ai fost îndobitocit tu există pe lumea asta (respectiv secta fondată de Miler și White, secta adventistă). Pe lângă adventiști mai există și alte secte fiecare cu "ofertele" ei doctrinare și specialitățile ei mai mult sau mai puțin atrăgătoare și cu profeții ei mincinoși.

De exemplu punctele doctrinare caracteristice penticostalilor pe care nu le mai întâlnesti la alte secte occidentale sunt "vorbirea in limbi" și învățătura despre "Răpirea Bisericii" în vremurile din urmă. Adventiștii la rândul lor au alte "adevăruri biblice" cum este ținerea sabatului, inexistența sufletului după moarte, interdicțiile alimentare etc, baptistii au și ei "adevărurile" lor "biblice", cum "experiența mântuirii personale" , iehoviștii și ei pe ale lor: Numele lui Dumnezeu e Iehova, iar Hrsitos a fost doar un om etc.
Dacă aveți Duhul lui Dumnezeu, adică Autorul Scripturii, atunci de ce nu vă învață același lucru pe toți?

Citat:

Omule, cel putin el a pus Biblia in mana poporului, dezlegand limba arhaica si lasand sa se inteleaga esentialul. Deci limbaj fin, usor de urmarit si universal. Ea nu este Biblia Baptistilor ci Cuvantul lui Dumnezeu.

Cine a spus că biblia Cornilescu e biblia baptiștilor? Nu este Biblia baptiștilor, ci este biblia realizată după canonul lui Luther, nu după cel apostolic și este folosită de toate ereziile neoprotestante din România, nu doar de baptiști.

Citat:

Voi fara Biblia tradusa de voi va pierdeti.

:43: Nu mai spune. Cred că nu am auzit până acum ceva mai hazos, deși au fost mulți sectari reduși, de factură adventistă pe aici. Atunci cum de am reușit să existăm până a luat naștere secta voastră, și cum se face că există sute de pastori neoprotestanți în România care preferă Biblia ortodoxă, nu ce a lui Cornilescu?:32:

ovidiu-s 18.12.2009 09:45:07

[b]
Citat:

În prealabil postat de [/b
ovidiu-s] Pe cine crezi că păcălești cu aburelile tale sectărești domnule Valy?
Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
Traduceri protestante:
King James Version:

Replică:

Citat:

Bravvvooooo! Foarte bine! Croseu. Directa de dreapta. Toti se uita. Valy este ametit de atata greaca, engleza si romana ca pica pe spate. Dar ce gaseste? Uite contextul!!!

12. Iar daca preotia s-a schimbat urmeaza numaidecat si schimbarea Legii.
23. Apoi acolo s-a ridicat un sir de preoti, fiindca moartea ii impiedica sa dainuiasca.
24. Aici insa, Iisus, prin aceea ca ramane in veac, are o preotie netrecatoare (vesnica).
25. Pentru aceasta, si poate sa mantuiasca desavarsit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, caci pururea e viu ca sa mijloceasca pentru ei.
26. Un astfel de Arhiereu se cuvenea sa avem: sfant, fara de rautate, fara de pata, osebit de cei pacatosi, si fiind mai presus decat cerurile.
27. El nu are nevoie sa aduca zilnic jertfe, ca arhiereii: intai pentru pacatele lor, apoi pentru ale poporului, caci El a facut aceasta o data pentru totdeauna, aducandu-Se jertfa pe Sine insusi.

Preotii in vechime mureau cam des si trebuia mereu si mereu sa vina altul. Apoi a venit Iisus si este El preot. El mijloceste acum pentru noi. De ce ar mai fi nevoie acum de un preot?

Citeste Evrei cap. 7,8 si 9. Apostolul Pavel se chinuie cu saracii evrei sa-i dumireasca de ce nu mai e nevoie de preoti si tu imi vii cu traducerea nu stiu carui cuvant?

Pai tu nu vezi padurea din cauza copacilor?
Asta trateaza Pavel. Desfiintarea preotiei. Li se adreseaza cu respect: ”Nu mai avem nevoie de voi!” ”Avem un Preot Nemuritor, care mijloceste tot timpul pentru noi. Deci, rogu-va, acceptati Evanghelia!”

Scuze daca dumneata esti si preot, dar ramai fara mamaliga!

PS: Chiar nu inteleg ce ai vrut sa dovedesti. De ce te-ai bagat in treaba asta? Ce mi-i ca-i netrecatoare (vesnica)? Sunt de acord cu tine. Iisus nu a lasat, ca preotii din vechime, preotia la altii. Pentru ca El este viu in veci. Ce te-a deranjat?

:36:Domnule Valy, să recapitulăm, dumneata ai folosit într-o postare anterioară versetul, de la Evrei 7.24 din Biblia Cornilescu, care s-a dovedit a fi un verset falsificat premeditat, o adăugire brutală la însuși Cuvântul scris a lui Dumnezeu, adăugire de care se folosesc sectanții ca dumneata în propagandă. În loc să te preocupe acest lucru, ca un adventist "smerit" ce ești, care spală la propriu picioarele coreligionarilor săi, dumneata vii cu o aroganță prostească și brutală, nu mai spui nimic de acel verset, ci vii cu citatele tradiționale pe care le folosesc neoprotestanții, ca să combată preoția creștină, adică acelea în care Sf Pavel le spune Evreilor în epistola către ei ca preoția leviților a luat sfârșit.
Mulțumim, aceste citate le-au mai dat zeci de sectanți neoprotestanți înaintea ta pe acest forum și dacă ne-ar interesa le găsim pe orice forum și pe orice site neoprotestant, nu trebuie să vii d-ta să ni le "explici".

ÎNTREBAREA ERA: CUM RĂMÂNE CU VERSETUL FALSIFICAT DE LA EVREI 7.24 PE CARE D-TA L-AI FOLOSIT, CARE E OPINIA TA ȘI DE CE TOATE TRADUCERILE OCCIDENTALE PROTESTANTE L-AU TRADUS CORECT, DOAR "TRADUCĂTORUL" CORNILESCU PE CARE ÎL FOLOSESC SECTANȚII DIN ROMÂNIA A AVUT "ÎNTÂMPLĂTOR" ALTĂ OPINIE CARE DENIGREAZĂ PREOȚIA CREȘTINĂ?

hoinarul 18.12.2009 10:31:29

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192016)
Pentru hoinarul , Sabat = odihna , sambata este doar numele unei zile.Acum nu mai stii romaneshte?De cand in romaneste sambata e sinonim cu odihna , sau invers?

Danut, tu cu cine te certi? Eu ti-am postat (prin copiere) niste invataturi din "invatatura de credinta ortodoxa". Nici cu acestea nu esti de acord?

Reciteste postarea mea:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=653 (in care ti-am dat si link-urile ortodoxe, ca sa cercetezi singur).

Ziua a saptea de la creatie, conform invataturii ortodoxe, este sambata. In aceasta zi binecuvantata si sfintita S-a odihnit Insusi Dumnezeu. Daca ai ceva impotriva invataturii ortodoxe, este problema ta.

Danut7 18.12.2009 10:40:02

Citat:

În prealabil postat de valy72001 (Post 192376)
Poate o sa aflii tu inainte! Citeste ce am postat si ai sa vezi pentru ce tin si eu Sambta ca Trice. Si ca Sfintii Apostoli. Si ca Isus. SI ca fecioara Maria. Si ca, si ca., etc.

Pentru ca Dumnezeu a poruncit! (varianta scurta. Varianta lunga trebuie sa o citesti daca chiar te intereseaza. Oricum pe cine intereseaza va citi. Cu sau fara tine).

Ucenicii si Apostolii lui Hristos se concetrau pe Mantuitorul cel care este odihna sufletelor noastre, si nu pe sambata fariseilor.Acum Dumnezeu era in mijlocul lor, nu mai aveau nevoie de umbre.Vezi ruptul spicelor sambata, vezi pe fariseii care a venit sa intrebe de ce ucenicii Lui nu postesc , s.a.m.d.Pentru ca peste toate era Hristos acolo, si El era Domnul Odihnei si cel care avea sa aduca odihna cea adevarata.De aia si Hristos a venit sa schimbe legea talionului cu legea iubire, poruncile cu care tot ii indemna pe ucenicii Sai.Asa ca si Hristos a dezlegat si a calcat sambata,pregatind tranzactia spre o noua zi de odihna si ruperea de sub jugul si blestemul legii.Ca din lege nimeni nu se indreapta.Sambata fariseilor era o umbra si o prefigurare a duminicii.La fel cum eliberarea din robia egipteana era o umbra a eliberarii din robia pacatului.

7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8.Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.

Am o intrebare pentru voi adventistii "ziua" aia a saptea din Geneza s-a sfarsit?

dani2004 18.12.2009 11:40:06

Este inutil sa te contrazici cu adventistii pe tema sabatului.
Pentru ei este dogma de baza. Fundamentala.
Cine tine sabatul este un crestin adevarat.
EGW le-a spus ca sabatul a fost furat de satana. Au inlocuit mantuirea prin Iisus cu cea prin sabat. Cei care il tin vor fi pecetluiti (ca in Apocalispsa) iar restul...
Au inventat un sanctuar unde Iisus sta si socoteste pacatele, o biserica ramasita si alte erezii.
Sunt o secta. Si nu sunt crestini.

tricesimusquintus 19.12.2009 00:14:03

Citat:

Ca să-mi pretinzi acest lucru, recitește-ți dumneata postarea înainte de a emite judecăți de valoare:

Citat:

Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.

Citat:

Iisus de mai multe ori a calcat sâmbăta, dar de ce?Ca sa-i vindece pe cei bolnavi , sa-i ajute pe cei neputinciosi.

Dar dragul meu, ceea ce a făcut Hristos n-a fost călcare de sabat (decât în mentalitatea fariseilor), ci reașezarea lui în poziția inițială: părtășie cu Dumnezeu și cu semenii pentru a căror sănătate fizică dar mai ales spirituală a "lucrat" Hristos.

Citat:

Probabil ca dumneata crezi ca si in Rai , Dumnezeu te va pune sa lucrezi sase zile si a saptea sa te odihnesti.

Munca este o instituție lăsată de Dumnezeu în Paradis (Eden) și va exista și în Paradisul refăcut (Rai). Facerea 2,15. Isaia 65,21.
Sabatul este de asemenea o instituție divină moștenită de noi din Eden și va exista de asemenea în Rai. Isaia 66,23.

Citat:

Cred ca pui o zi(care nici macar nu e cea corecta) deasupra omului si chiar deasupra lui Dumnezeu

Crezi, dar credința ta este strâmbă. Ai avea insolența să-L corectezi pe Dumnezeu în această privință? Dacă te crezi capabil de o asemenea încumetare, vei auzi în ziua de apoi groaznicele cuvinte:

"Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7,23)

Citat:

prin ziua ta incerci sa-l limitezi pe Dumnezeu in timp si sa-i reduci omnipotenta prin insinuarea faptului ca Dumnezeu oboseste sau are nevoie de o zi de odihna, sau ca trebuie sa se odihneasca periodic.Geneza in mod special nu trebuie interpretata strict literal, ea are si un sens poetic si alegoric.

Iarăși îmi atribui cuvinte pe care nu le-am rostit niciodată. Dimpotrivă, am folosit acest argument că Dumnezeu nu obosește și "S-a odihnit" doar ca să-i dea un model omului (la fel cum și Hristos S-a botezat nu pentru că era păcătos, ci pentru a ne servi nouă de model). Adu-ți aminte. Dar ce spun eu... tu nu vrei să-ți "aduci aminte" (Facerea 20,8) nici de porunca Domnului,decum de cuvintele mele!

Citat:

1 Petru 4:5-6

Evanghelia a fost vestită celor vii, care acum sunt morți. Asta se deduce din ce spune ap. Petru. În mormânt nu se predică Evanghelia. Evanghelia se ascultă și se trăiește cât omul... trăiește. Când păcătosul a murit, poți să-i predici cât vrei, nu se va mai pocăi niciodată!

Citat:

O.. de nu ti-am dat cu duiumu referinte.Sunt texte absolut clare in Scriptura in legatura cu viata sufletului dupa moarte,intre care 1Petru 3:18-20;1Petru 4:5-6;Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar,s.a.m.d.Texte foarte evidente pe care le rastalmaciti cu desavarsire.

"Duiumul" acestor texte le poți număra pe degetele mîinii unui ciung. Cât despre "evidența" lor, o poți găsi pe topicul respectiv.

Citat:

Continuati sa idolatrizati o zi.Ati schimbat "Sf.Vineri" in "Sambata lui E.White".

Ți-am bătut un apropo acum două zile. Te-ai documentat cu privire la sf. Vineri și sf. Parascheva?

tricesimusquintus 19.12.2009 00:18:39

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 192163)
Mna bine, până te hotărăști tu să imi aduci exemple de traduceri tendențioase în Biblia ortodoxă

Văd că te pasionează subiectul, deschide un nou topic și o să vin cu exemple. Până atunci exemplific doar on topic.

Exemplul 1
"Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță" (Ap.1,10 versiunea ortodoxă)

"În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trîmbițe." (Ap.1,10 versiunea Cornilescu)

Expresia în originalul grecesc este κυριακή ‛ημέρα (kyriaké heméra) = ziua domnească, ziua Domnului. Denumirea actuală (duminică) a primei zile din săptămână a apărut câteva secole mai târziu, este deci evidentă fraudarea textului sacru. Cel ce a adăugat cu de la sine putere, se face pasibil de osânda descrisă în aceeași carte:

"Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta" (Apocalips 22,18)

Exemplul 2
"Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă." (Evrei 4,8 versiunea ortodoxă).

"Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi." (Evrei 4,8 versiunea Cornilescu)

Verificați în originalul grecesc, nu apare această interpolare frauduloasă (de odihnă) ortodoxă:
http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/heb4.pdf

tricesimusquintus 19.12.2009 00:19:56

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192423)
Sambata fariseilor era o umbra si o prefigurare a duminicii.

Hai că m-ai făcut praf cu propoziția asta! Ce ai vrut să spui? Ori ți-a luat tastatura pe dinainte... Deci cinstirea duminicii este după chipul și asemănarea cinstirii înguste, fariseice a sâmbetei? Pe undeva ai dreptate, voi cinstiți aceeași Paradosis(Tradiție) pe care o acuza Hristos în practica fariseilor:

"Și le zicea lor: Bine, ați lepădat porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina[paradosis] voastră!" (Marcu 7,9)

Știi cum suna mai corect propoziția? Duminica este o desfigurare a sâmbetei Domnului. Nu degeaba a fost numit diavolul "maimuța lui Dumnezeu". A reușit să desfigureze, să schimonosească ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu într-un simulacru de zi de odihnă.

Citat:

7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8.Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.

Taie apendicele ăsta că miroase a foc și pucioasă!

Citat:

Am o intrebare pentru voi adventistii "ziua" aia a saptea din Geneza s-a sfarsit?

Ziua "aia" s-a sfârșit, dar nu și săptămânile ce au urmat, fiecare din ele conține câte o a șaptea zi.

tricesimusquintus 19.12.2009 00:23:00

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 192442)
EGW le-a spus ca sabatul a fost furat de satana. Au inlocuit mantuirea prin Iisus cu cea prin sabat.

Ai vreo dovadă pentru afirmația subliniată, sau te mulțumești cu minciuna?

Citat:

Au inventat un sanctuar unde Iisus sta si socoteste pacatele, o biserica ramasita si alte erezii.

"Invenția" aceasta "eretică" se găsește în Scriptură, dar probabil nu ți-ai luat timp suficient s-o citești. Ți-o redau în versiunea engleză din care a "inventat-o" White (versiunea ortodoxă conține un alt pocinog ce-l rezerv exclusiv pentru noul topic al dlui ovidiu-s):

"Now of the things which we have spoken this is the sum: We have such an high priest, who is set on the right hand of the throne of the Majesty in the heavens;A minister of the sanctuary, and of the true tabernacle, which the Lord pitched, and not man." (Evrei 8,1-2 versiunea KJV)

Citat:

Sunt o secta.

Domnule, vă aduc la cunoștință că sunt o Biserică. Consultați documentele oficiale (chiar și ale Bisericii Ortodoxe dacă n-aveți încredere în restul Universului).

Citat:

Si nu sunt crestini.

Creștinii sunt urmașii lui Hristos. Aveți o altă definiție? Conform DEX (CREȘTINÍSM n. Religie bazată pe Vechiul și Noul Testament. /creștin + suf. ~ism), dvs. sunteți semi-creștin dacă nu vă bazați și pe VT?

Danut7 19.12.2009 12:04:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192668)
Hai că m-ai făcut praf cu propoziția asta! Ce ai vrut să spui? Ori ți-a luat tastatura pe dinainte... Deci cinstirea duminicii este după chipul și asemănarea cinstirii înguste, fariseice a sâmbetei? Pe undeva ai dreptate, voi cinstiți aceeași Paradosis(Tradiție) pe care o acuza Hristos în practica fariseilor:

"Și le zicea lor: Bine, ați lepădat porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina[paradosis] voastră!" (Marcu 7,9)

Știi cum suna mai corect propoziția? Duminica este o desfigurare a sâmbetei Domnului. Nu degeaba a fost numit diavolul "maimuța lui Dumnezeu". A reușit să desfigureze, să schimonosească ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu într-un simulacru de zi de odihnă.

Taie apendicele ăsta că miroase a foc și pucioasă!

Ziua "aia" s-a sfârșit, dar nu și săptămânile ce au urmat, fiecare din ele conține câte o a șaptea zi.

Daca ziua aia s-a sfarsit in care odihna intrati voi?

tricesimusquintus 19.12.2009 13:28:02

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192717)
Daca ziua aia s-a sfarsit in care odihna intrati voi?

În odihna sabatului, sabat ce se repetă tot la 7 zile. Cele șapte zile ale Creației s-au încheiat de mult, au fost zile, nu ere.

Danut7 19.12.2009 13:36:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 192730)
În odihna sabatului, sabat ce se repetă tot la 7 zile. Cele șapte zile ale Creației s-au încheiat de mult, au fost zile, nu ere.

Deci Odihna lui Dumnezeu "cea din ziua a saptea" s-a incheiat?Sa intelegem ca Dumnezeu repeta ciclul de a lucra sase zile si apoi se odihneste regulat la fiecare a saptea zi?

Uite ce zice Scriptura :

Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez. (Ioan 5:17)

Danut7 19.12.2009 13:42:45

O alta intrebare cum interpretezi versetele ?

Evrei 4
3.Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii.
4.Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale".

tricesimusquintus 19.12.2009 14:23:30

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192734)
Deci Odihna lui Dumnezeu "cea din ziua a saptea" s-a incheiat?Sa intelegem ca Dumnezeu repeta ciclul de a lucra sase zile si apoi se odihneste regulat la fiecare a saptea zi?

Uite ce zice Scriptura :

Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez. (Ioan 5:17)

Bineînțeles că s-a încheiat, El nici nu avea nevoie de odihnă (cum am mai spus), ne-a dat doar pildă. Nu Dumnezeu repetă ciclul săptămânal de muncă/odihnă, ci noi trebuie să ne aducem aminte de acest ciclu, respectându-l "după Poruncă" (cum a făcut și maica Domnului).

tricesimusquintus 19.12.2009 14:30:57

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 192738)
O alta intrebare cum interpretezi versetele ?

Evrei 4
3.Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii.
4.Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale".

Odihna despre care vorbește Pavel în întreaga epistolă, este odihna spirituală, nu odihna săptămânală.
Odihna înseamnă exact aceeași „odihnă” la care s-a făcut deja referire în cap. 3,11.18; 4,1. „Odihna” în care intră creștinii, inclusiv iudeii convertiți, este exact aceeași „odihnă” spirituală la care îl chemase Dumnezeu pe vechiul Israel – „odihna” sufletului, care este rezultatul unei depline predări a vieții lui Hristos (compară cu Isaia 30,15; Ieremia 6,16; Matei 11,29).

Danut7 19.12.2009 14:46:18

Doua posturi unul dupa altul in care te contrazici cu tine insuti.Mai intai spui ca Odihna lui Dumnezeu s-a terminat , apoi spui ca Dumnezeu ne cheama la odihna.Deci la ce odihna ne cheama daca aia din "ziua" a saptea s-a sfarsit?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:50:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.