Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Păcatul susținut de Presedinte ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18658)

CristianR 04.11.2016 22:27:50

Eu nu cred că am ajuns „pașalâc” și încă mai este loc de puțină demnitate. Am înțeles că mai multe țări din jurul nostru, tot membre UE, au făcut deja schimbarea asta în Constituție (Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croația; asta din urmă nu sunt sigur că a intrat în UE).
Iar Cioloș, așa hulit cum este el, îmi pare mai demn și mai orientat către interesul nostru decât alții dinaintea lui. Mă refer la politica agricolă, unde vrea să limiteze cumpărarea terenurilor de către străini și să încurajeze dezvoltarea capitalului românesc.

iuliu46 04.11.2016 22:57:32

Nu stiu unde vezi demnitate. Daca politicienii ar fi fost isteti si ar fi tinut la tara lor ar fi promovat chiar ei un asemenea referendum, vazand schimbarile din alte tari si ce se intampla pe acolo cu cei care se opun. Asa macar aveam garantia ca legea nu putea fi schimbata decat atunci cand o majoritate ar fi dorit acest lucru. Si daca ajungem sa avem o majoritate care sa fie de acord cu "casatoriile gay" asa cum s-a intamplat in Irlanda, atunci chiar ne meritam soarta.
Daca iti place de Ciolos voteaza-l si bucura-te de el. Eu ti-am zis ca nu prea imi place nici de MM, nu mai vorbesc despre ceilalti. :)

ioan67 05.11.2016 06:11:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635059)
Media e mai degraba de partea cealalta a baricadei pentru ca face parte din acelasi bordel ca si clasa politica - raspunde indicatiilor primite de la ambasade si nu reflecta neaparat punctele de vedere ale romanilor. Chiar si A3 pe care toti o injurau pentru ca tinea cu coruptii si cu comunistii e de partea openmainzilor aici, nu de partea acestei initiative. Deci in care media sa vedem manipulari ? :)

A3 e un club de mercenari bine platiti. Vor fi mereu cu aceia care platesc mai bine, desigur prin intermediarul care ii sustine acolo, pe scena.
La fel si o multime din presa scrisa.
Ce asteptari ai putea avea de la ei?.....

Cat priveste "punctele de vedere ale romanilor"... Care romani?
Babele pseudocatehizate?
Mosii care isi fac de lucru prin fundul curtii si pe la crasma din sat sau din coltul blocului?
Profesorii si alte cadre didactice, care asteapta cu gura cascata (si uscata) o majorare de macar 5 procente la salariu?
Studentii? Al caror vis e, de obicei, sa o stearga cat mai repede din tarisoara asta si sa se bucure si ei de "viata"?
Tinerii someri? Care sunt mai numerosi decat arata cifrele oficiale...
Intelectualii, dintre care nu putini, cu impact la public, si-au exprimat puncte de vedere foarte openmaindiste?
Artistii muritori de foame si aflati, oricum, pe cale de disparitie?
Medicii care, exceptind pe dr. Dragomir care a fost nitel cam lent, au fugit demult din tara si o vor face in continuare, astia care au mai ramas?

La care "romani" te mai referi, azi, Iuliu?...

Intr-o tara in care majoritatea oamenilor traiesc de azi pe maine, din tot felul de imprumuturi si pentru tot felul de necesitati nu tocmai spirituale, si unde s-a asternut resemnarea, zgaltaita din cand in cand doar de cate un match al Nationalei si de vreun film autohton plin de bascalie: ce "puncte de vedere" astepti?
Si ce valoare au acestea, exceptind pe cele evidente, cu valoare diagnostica ingrijoratoare si cu prognostic sumbru?...

ioan67 05.11.2016 06:14:40

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 635066)
Mă refer la politica agricolă, unde vrea să limiteze cumpărarea terenurilor de către străini și să încurajeze dezvoltarea capitalului românesc.

Praf in ochi, Cristian! Praf in ochi!
Pai Baraganul e cumparat (de nemti si austrieci, turci, italieni) deja in proportie de 85%. Ce sa mai limitezi? Ritmul achizitionarii ultimelor resturi?....
Si ce incurajare si a cui? Ai idee cine si ce si cat mai lucreaza prin sate in agricultura?

CristianR 05.11.2016 08:50:35

Știu că măsurile de acum sunt foarte tardive. Însă nu el poartă vina.

iuliu46 05.11.2016 10:35:48

Pai uite in privinta asta Ioan. Oricat de rau ar fi romanul tot mai are atata bun simt ca sa inteleaga ce inseamna o casatorie. Ori daca te uiti in presa noastra, in afara de niste cazuri razlete de ziaristi care se declara "fundamentalisti", restul ii pun la colt pe unde-i prind pe oamenii care inca mai cred ca o casatorie e uniunea dintre doi oameni de sexe diferite. Daca invita prin emisiuni persoane din astea retrograde, le invita pentru a-i pune la colt si a le baga mintile in cap, nu pentru a asculta si punctul lor de vedere. Sa spui ca o sa vedem cine stie ce manipulari prin presa cand toata presa e deja arvunita si se afla in avangarda acestei propagande, e cam aiurea.

ioan67 05.11.2016 10:50:46

Desigur. Cand a inceput magaria el o fi fost abia copil de scola, ce vina sa aiba?
Dar nu despre persoana lui, neaparat, o fi vorba ci despre PSD si partenerii lor de jocuri.
Ramane vechea intrebare: ce-i de facut? Iar noi cu cine votam?
Politicienii nostri si-au tras butik din tara asta si ravnesc profituri tot mai mari (se intrec intre ei, care e mai smecher, mai bengos) pe spinarea "clientilor". Care suntem noi.
Si-au impartit frumos zonele de faceri si se mai vaneaza, cand si cand, intre ei.
Si exact cum au facut la prezidentiale, fac si acum: manipuleaza pe prosti, ca e multi si le aduce voturi.
Ia sa vezi cat de inflacarati vor fi acum pe textu cu famillia!
Sa vezi ce de slogane si retorici ieftine vor turna, ce promisiuni electrizante vor face etc. etc.
Ce piosi se vor da, la nevoie...Ce baieti curatei...
Si tot asa, an dupa an, cum se tot intampla de 3 decenii.
Rastimp, lumea asteapta si fiecare se descurca cum poate. Ti-e frica sa si mori, azi, ca au pus bir si pe tarina...

ioan67 05.11.2016 10:55:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635084)
Pai uite in privinta asta Ioan. Oricat de rau ar fi romanul tot mai are atata bun simt ca sa inteleaga ce inseamna o casatorie. Ori daca te uiti in presa noastra, in afara de niste cazuri razlete de ziaristi care se declara "fundamentalisti", restul ii pun la colt pe unde-i prind pe oamenii care inca mai cred ca o casatorie e uniunea dintre doi oameni de sexe diferite. Daca invita prin emisiuni persoane din astea retrograde, le invita pentru a-i pune la colt si a le baga mintile in cap, nu pentru a asculta si punctul lor de vedere. Sa spui ca o sa vedem cine stie ce manipulari prin presa cand toata presa e deja arvunita si se afla in avangarda acestei propagande, e cam aiurea.

M-as bucura sa fie precum zici. Sa aiba, adica "romanul" (care roman, frate?), o zona de rezistenta a bun simtului, ceva naturel care sa mai miste in piept.
O sa vedem insa, curind, ce va fi.
Oricum, eu nu cred in onestitatea vreunui discurs, indiferent cine il va tine. Acum toata lumea minte, cu ochii la impactul produs. Iar romanii se intrec in a fi buni spectatori, ca e bascalie, ca la teatrul nostru prost, bulevardier.

DragosP 05.11.2016 11:14:16

Dacă te-ai apuca să scrii versuri, ai fi mai dihai ca Bacovia, la cât pesimizm e în tine...

iuliu46 05.11.2016 11:39:14

Pai care discursuri ? Ca nu am vazut pe nimeni care sa faca din asta o tema majora de campanie, l-am vazut pe Corlatean care a incercat marea cu degetul ( si nu cred ca pentru ca e politician a facut-o ci pentru ca el se simte totusi crestin ) si si-a luat imediat una peste bot. Nu-i interesant ca tu si altii va aflati de aceeasi parte a baricadei cu Dragnea in privinta asta ? Adica sustineti ca nu trebuie sa facem din initiativa asta o problema de campanie ? :71:

ioan67 05.11.2016 12:32:28

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635087)
Dacă te-ai apuca să scrii versuri, ai fi mai dihai ca Bacovia, la cât pesimizm e în tine...

Draga, maestrul Bacovia era intampinat de politisti care aveau, prin ordin regal, rolul sa il care acasa pe maestru de cate ori il gaseau beat mort prin santuri, compunind versuri nemuritoare.
Eu insa am cu totul alte relatii cu politistii. Azi nu le mai plac sub nici o forma poeziile, nici pezimismul. Si nici rege nu mai avem!

P.S. Totusi, sa stii ca "Plumb" nu se refera la picioarele neputincioase ale poetului cand dadea sa se ridice din sant....:))

P.P.S. Da, Dragos, sunt foarte pesimist. Pentru ca traiesc in Romania, aici printre oameni, printre copii, printre batrani si pentru ca am simtit pe pielea mea, cateva mii de zile la rand, ce inseamna societatea romaneasca. Si am si termen de comparatie. Si mai sunt si altele...

ioan67 05.11.2016 12:37:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635090)
Pai care discursuri ? Ca nu am vazut pe nimeni care sa faca din asta o tema majora de campanie, l-am vazut pe Corlatean care a incercat marea cu degetul ( si nu cred ca pentru ca e politician a facut-o ci pentru ca el se simte totusi crestin ) si si-a luat imediat una peste bot. Nu-i interesant ca tu si altii va aflati de aceeasi parte a baricadei cu Dragnea in privinta asta ? Adica sustineti ca nu trebuie sa facem din initiativa asta o problema de campanie ? :71:

Daca ma mai alaturi lui Dragnea, fie si in gluma, sa stii ca chiar ma supar.

Mosh-Neagu 05.11.2016 16:18:03

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 635094)

P.P.S. Da, Dragos, sunt foarte pesimist. Pentru ca traiesc in Romania, aici printre oameni, printre copii, printre batrani si pentru ca am simtit pe pielea mea, cateva mii de zile la rand, ce inseamna societatea romaneasca. Si am si termen de comparatie. Si mai sunt si altele...

Desi e clar ca suntem din nou pe contra-sens, ma risc sa-ti amintesc ca societatea romaneasca suntem noi. Nu bulgarii, nu ungurii, nu nemtii sau englezii. Suntem noi, la noi acasa. Si avem anumite variante la dispozitie, ca si romani printre romani:
1 - Ne complacem intr-o lamentare cronica din care nu mai scapa nici un membru al familiei, prieten, coleg sau cetatean roman cu care intram in contact intamplator;
2 - Variantei 1 ii urmeaza automat varianta 2, cand ne pomenim imbacsiti de ura impotriva tuturor, vazand in oricine un potential escroc, si suntem gata sa iesim in strada sa ne strigam drepturile... democratice;
3 - Nici in democratie, nici in totalitarism nu exista "drepturi" pe placul tuturor, si oricum iesim sifonati, mai umili ca inainte, dar nu mai dam vina pe societatea perversa (ca si cum noi am fi altfel!!!), ci pe Dumnezeu care se preface ca nu ne vede, care e nedrept fata de noi, atat de plini de merite...

Nu exista o varianta mai buna ca aceea de a ne lasa in voia lui Dumnezeu si sa mergem pe incredere ca stie El bine ce face. Intr-un fel sau altul, facem parte dintr-un plan al Lui. Pe care astazi nu-l intelegem si tocmai de asta ne lamentam si ne razvratim. Dar sa nu fim in locul celor care o duc intr-adevar bine, (pe spatele suferintei altora), cand vor trebui sa achite nota de plata. Atunci multi vor dori sa fie romani, ACASA. Eu chiar cred intr-un astfel de viitor, dar nu fiindca ma incred in oameni. Haideti sa ne amintim de intelepciunea lui Gheorghe Hagi: "Trebuie sa fie bine, ca sa nu fie rau!"... Aparent e de cascadorii rasului, dar e la fel ca cealalta varianta: "Te iubesc atat de mult incat renunt tine!" Am trait candva aceasta stare de sacrificiu din dragoste, si nu e un paradox, ci o jertfa intotdeuna rasplatita de Dumnezeu din plin!
Probabil sunt suspectat de acea naivitate sora geamana cu prostia... Nu conteaza. Atata doar: niciodata nu mi-a dat Dumnezeu incercari mai mari decat le-as fi putut duce. Chiar daca poate perspectiva lor m-a zdruncinat din toate incheieturile in primul moment; chiar daca pana si cei mai apropiati se intrebau "oare ce va face?", sau altii mai putin apropiati: "E gata; crapa si asta! In cateva luni e in patru scanduri!"... Nu s-a intamplat asa... Au trecut de-atunci 30 de ani, iar cel ce facea o astfel de prezicere... e oale si ulcele acum...
Sa cautam acele comparatii care ne dau incredere... O duceau parintii sau strabunii nostri mai bine? Daca ar fi foamete, sau razboi, sau calamitate sau dictatura sau "inalta democratie" unde la o mica privire piezisa sa fii impuscat... Daca ar fi ca prin Etiopia, sau prin Alaska, sau prin Coreea de Nord, sau prin Peru... ar fi mai bine? De cand n-am mai zis o rugaciune adevarata de multumire, pentru sanatate, pentru familie, pentru viata plina de indestulare fata de a atator alti muritori din lumea asta, sau pentru faptul ca suntem lucratori in "Via lui Hristos", care... nu ne abandoneaza decat daca noi insine decidem sa fugim de El?...
Haideti sa privim in directia potrivita, chiar daca spoturile publicitare ne distrag sau ne tenteaza in orice alta directie... Sa ne incredintam ca suntem inca "in vie"!...

stefan florin 07.11.2016 09:03:50

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 634976)
Să vedem și când va fi referendumul, pentru că se pare că nu va fi odată cu alegerile, ceea ce e un lucru bun, ca să nu fie exploatat electoral:
sursa.

chiar crezi ca va lua cineva in seama acest referendum? A mai fost unul acum cativa ani in urma, si...NIMIC!

abaaaabbbb63 07.11.2016 11:03:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635188)
chiar crezi ca va lua cineva in seama acest referendum? A mai fost unul acum cativa ani in urma, si...NIMIC!

Nu doar ca nimic, dar s-a facut exact opusul! A crescut numarul de parlamentari.

Eu as avea grija cu referendumurile astea...

DragosP 07.11.2016 11:42:16

Păi știi de ce a crescut numărul de parlamentari?
Nu mai înghiți orice pe nemestecate...

Numărul de parlamentari a crescut din cauza legii electorale inițiate și susținute tocmai de PDL, cei care au propus și referendumul.

stefan florin 07.11.2016 11:47:20

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635193)
Păi știi de ce a crescut numărul de parlamentari?
Nu mai înghiți orice pe nemestecate...

Numărul de parlamentari a crescut din cauza legii electorale inițiate și susținute tocmai de PDL, cei care au propus și referendumul.

pai cum am spus: referendum=praf in ochi

Penticostalul Traditional 07.11.2016 13:33:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635188)
chiar crezi ca va lua cineva in seama acest referendum?
A mai fost unul acum cativa ani in urma, si...NIMIC!

Da, va fi luat in seama.

Insa chiar daca nu va fi modificata Constitutia, exista ceva mai important: unii dintre ne-am prins ca se poate schimba ceva in tara asta. Si ca poanta aia deznadajduita: "orice am face nu vom reusi nimic, asa ca hai sa ne culcam linistiti pe-o ureche" nu are decat efecte nocive asupra vietii.

Biserica din Romania POATE sa-si faca auzita vocea in societate. Are toate instrumentele necesare. Mai multe si mai puternice decat orice partid politic. (Nu uita ca niciun partid politic nu are intalniri saptamanle cu membri lui). Nu este moral ca noi sa trecem o linie fina de demarcatie si sa uitam adevarata noastra menire, aceea de a propovadui Evanghelia. Insa avem suficienta putere pentru a influenta luarea unei decizii corecte si normale in societatea in care traim.

Asa a ne plange de mila, a ne victimiza si a gandi fatalist ca nu se mai poate face nimic, e o atitudine de rasu' curcilor.
Este suficient ca Biserica sa nu dea inapoi. Si nu va da. Sa fie perseverenta. Si va fi.

Da, se va face referendum. Da, se va modifica Constitutia.
Asa se va intampla, asa sa ne ajute Dumnezeu!

stefan florin 07.11.2016 14:57:24

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 635197)
Da, va fi luat in seama.

de cine?

Citat:

Biserica din Romania POATE sa-si faca auzita vocea in societate.
Poate, dar important este ca si societatea sa aplece urechea la ceea ce ai tu de spus. Poti striga in strada zilnic, timp de un an de zile, dar sa nu te asculte NIMENI
Citat:

Asa a ne plange de mila, a ne victimiza si a gandi fatalist ca nu se mai poate face nimic, e o atitudine de rasu' curcilor.
se poate face, dar important este si sa ai cu cine. Societatea actuala (mai ales tineretul), a fost manelizata treptat timp de 26 de ani
Citat:

Este suficient ca Biserica sa nu dea inapoi.
Biserica nu a dat inapoi NICIODATA de cand a aparut
Citat:

Da, se va face referendum. Da, se va modifica Constitutia.
asta s-o crezi tu!
Citat:

Asa se va intampla
peste cativa ani...POATE...
Citat:

asa sa ne ajute Dumnezeu!
INTOTDEAUNA.Doamne ajuta!

Penticostalul Traditional 07.11.2016 15:16:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635199)
se poate face, dar important este si sa ai cu cine.
Biserica nu a dat inapoi NICIODATA de cand a aparut
asta s-o crezi tu!
peste cativa ani
Doamne ajuta!

Deci se poate face, avem cu cine (trei milioane), daca biserica nu a dat inapoi nu va da nici acum, eu cred din toata inima (Doamne ajuta necredintei mele), daca peste doi-trei ani se schimba Constitutia e excelent iar Domnul ii ajuta pe cei care au nadejde, se roaga si actioneaza.

cristiboss56 07.11.2016 17:33:24

Ultima oră!

78 de organizații neguvernamentale cer Parlamentului să respingă inițiativa privind revizuirea Constituției în sensul definirii căsătoriei ca uniune între femeie și bărbat, un referendum pe această temă organizat în ziua alegerilor parlamentare putând deturna procesul electoral.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Asociația ACCEPT, luni, organizațiile semnatare consideră că inițiativa nu este oportună și contravine standardelor de dreptuile omului asumate de statul român și garantate prin Constituție. Mai mult, organizarea unui referendum pe această temă în aceeași zi în care au loc alegerile parlamentare ar urmări deturnarea procesului electoral și ar distrage atenția de la dificultățile majore cu care se confruntă familiile din România.

"Inițiativa urmărește substituirea instituțiilor civile ale statului, instituții deschise tuturor cetățenilor, și redefinirea acestora din perspectiva religioasă majoritară. Chiar mai îngrijorător este că aceste organizații vizează modificarea Constituției concomitent cu alegerile parlamentare din 2016, folosind deseori un discurs instigator la ură care are potențialul de a genera o întreagă campanie electorală bazată pe homofobie și nu pe proiecte politice. Acest fapt creează un risc major pentru siguranța persoanelor LGBT atât în spațiul public, cât și în mediul profesional, educațional sau în interacțiunea cu autoritățile publice", se arată în comunicat.

Organizațiile neguvernametale cer Parlamentului să aibă în vedere faptul că modificarea articolului 48 din Constituție nu ar aduce efecte juridice imediate în folosul persoanelor heterosexuale căsătorite sau care intenționează să se căsătorească, nu îmbunătățesc condiția familiei în societate și riscă să scoată în afara protecției constituționale cuplurile heterosexuale, dar necăsătorite, care nu au copii sau care au copii născuți în afara căsătoriei, familiile monoparentale și cele extinse în care bunicii sau alte rude apropiate cresc copii.

cristiboss56 07.11.2016 17:36:02

Ultima oră - continuare

"Rolul Parlamentului este acela de a promova un dialog consolidat, responsabil și tolerant în privința minorităților, ceea ce nu se poate realiza în contextul unui vot popular asupra unui subiect în care populația nu are acces la informație suficientă și echilibrată pentru a putea formula o decizie. Reamintim membrilor Parlamentului că referendumul local trebuie anunțat cu minim 20 de zile înainte de organizarea lui. Parlamentul nu trebuie să ignore un minim standard democratic, prin organizarea unui referendum național cu o campanie mai scurtă de informare decât cea reglementată pentru consultarea populației la nivel local", se mai arată în comunicatul de presă.

Proiectul de revizuire a Constituției a fost depus la Parlament pe 23 mai de către Coaliția pentru familie, însoțit de trei milioane de semnături. Inițiatorii își motivează demersul prin faptul că susțin "normalitatea" și susțin că abordarea "fie din perspectiva paradigmei religioase, fie a paradigmei sociologice" arată că "normalitatea" poate fi doar o familie heterosexuală, având în vedere că "specia umană nu poate supraviețui altfel".

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că partidul nu susține organizarea referendumului pentru modificarea Constituției în aceeași zi cu alegerile parlamentare, arătând că așteaptă ca senatorii PSD Ovidiu Donțu și Titus Corlățean să dea explicații și să retragă proiectul depus.

'Știu că a fost inițiativa unui coleg, PSD nu o susține'', a subliniat el, adăugând că îi așteaptă pe inițiatori să dea explicații și să retragă proiectul depus joi.

Senatorii PSD Ovidiu Donțu și Titus Corlățean au depus joi la Senat un proiect de lege care prevede că românii sunt chemați la urne în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire a Constituției, iar cheltuielile de organizare se suportă din bugetul pentru 2016

Mosh-Neagu 07.11.2016 19:31:05

Disputa pro si contra!
https://www.youtube.com/watch?v=DmlC...ature=youtu.be

Si... un pic mai veche (umoristica!...)
https://www.youtube.com/watch?v=SYs8WtuSzqU

simpllu 07.11.2016 19:44:38

Coaliție pentru Familie vs Remus Cernea

https://www.youtube.com/watch?v=B6ZNSjAS69c&t=49m12s

stefan florin 08.11.2016 09:07:54

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 635202)
Domnul ii ajuta pe cei care au nadejde, se roaga si actioneaza.

aici sunt de acord cu tine!

simpllu 09.11.2016 00:37:32

Surogația – Exploatare a femeilor și trafic cu ființe umane. Cuplurile de același sex, principalii beneficiari ai tranzacțiilor cu copii. La Bruxelles există un târg de unde homosexualii pot „comanda” copii. Un bebe costă cel puțin 60.000 de dolari

http://www.activenews.ro/externe/Sur...-dolari-138049

cristiboss56 09.11.2016 20:59:07

Ultima oră :

Pacea socială nu poate fi niciodată rezultatul unui vot de tip referendum, a declarat președintele Klaus Iohannis miercuri seara pe tema inițiativei de revizuire a Constituției ce aparține Coaliției pentru Familie, adăugând că ''a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău''.

Șeful statului a fost întrebat în cadrul unei discuții cu studenți ai facultăților de științe politice din Capitală despre declarațiile sale privind toleranța care au stârnit protestele Bisericii.

''Nu cred că au generat o radicalizare, dar nici nu au avut un impact în sensul de a modifica atitudinea unor grupuri față de temă. (...) Nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească. Cu mici reacții a unor politicieni nu au reușit să miște electoratul semnificativ. Am făcut acele afirmații cu foarte multă bună-credință și le-as repeta oricând. S-au găsit, bineînțeles, unii politicieni șmecheri care imediat s-au cățărat pe mine și au încercat să dovedească ce buni patrioți și români sunt ei și că eu mă situez într-o poziție stranie. Nu cred că sunt într-o poziție stranie și nici români nu cred asta, altfel nu m-ar fi ales'', a comentat șeful statului.

El a subliniat că pacea socială nu va rezulta niciodată în urma unui vot tip referendum, ci doar ca urmare a unui compromis și a toleranței.

''Cred că este foarte, foarte important să avem grijă cu aceste inițiative. Sigur se poate supune orice la vot, putem să mergem, ștampilăm și obținem un rezultat, însă ceea ce niciodată nu se poate obține prin vot este pacea socială.

cristiboss56 09.11.2016 21:03:22

Pacea socială se poate obține numai prin compromis, care trebuie făcut între politicieni, între politic și societate, între societate și biserică, între diferitele grupuri din societate. Niciodată pacea socială nu poate să fie rezultatul unui vot de tip referendum, ci poate să fie doar rezultatul unei abordări mature din partea tuturor actorilor importanți din societate. Orice încercare de a împinge echilibrul într-o parte sau în alta nu rezultă decât într-o mulțime de perdanți. De obicei pierd toți, dacă pacea socială în țară se rupe nu există nici un câștigător, există numai perdanți, din acest motiv am spus că este foarte important să fim toleranți'', a explicat Iohannis.
El a insistat că ''a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău''.

''A fi tolerant înseamnă a accepta concilient că sunt alții, alte păreri, alte opinii, dar nu contează că suntem toți români în cazul acesta, în societatea românească și vrem să mergem mai departe. Asta înseamnă toleranță. Toleranță rezultă din informare, nu din dezinformare'', a conchis președintele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu trei săptămâni, întrebat în legătură cu propunerea Coaliței pentru Familie de revizuire a Constituției, că "este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative", fiind adeptul toleranței și al deschiderii.

În replică, Patriarhia Română a susținut că demersul Coaliției pentru Familie de propunere a modificării Constituției referitor la definirea familiei nu poate fi considerat "cale a fanatismului religios''.

abaaaabbbb63 09.11.2016 21:07:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 635376)
însă ceea ce niciodată nu se poate obține prin vot este pacea socială.

Omul are dreptate. Votul imparte oamenii, nu-i uneste.

cristiboss56 09.11.2016 21:10:59

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 635379)

compromisul = liniste si pace vesnică
Păi, asta se doreste de acest om , nu ?

iuliu46 10.11.2016 00:20:20

O sluga jalnica, aia e. Nu trebuie sa facem referendumuri, ca primim in plic de afara ce legi trebuie sa adoptam.
Din pacate nu e singurul. Toate partidele mari si toti politicienii sustinuti de acestea sunt in genunchi. Si nu exista nici cine sa le ia locul, nu exista vreo miscare politica in stare sa adune suficienti votanti ca sa conteze. Asa ca tot slugile o sa conduca si de acum inainte.

iuliu46 10.11.2016 00:31:15

Citat:

Bre da ce iti mai pasa tie de unire. Daca maine s-ar face pe orice cai o majoritate in parlament care sa dea o lege cu casatoriile gay, ai sari in sus de fericire fara sa-ti pese de frustrarea majoritatii. :)

In problema asta nu e loc de dat la intors. Daca nu se impune vointa majoritatii printr-un referendum, se va impune cu siguranta vointa minoritatii asa cum s-a intamplat in mai toate tarile care au inventat casatoria ghei. Nu i-a pasat nimanui ca majoritatea oamenilor nu privea cu ochi buni o asemenea strutocamila.

ioan67 10.11.2016 02:18:40

Am apucat s-o vad si p'asta:
CristiBoss, sarmanu, isi arata .... ceva... Presedintelui Romaniei...:))
Ca doar e vorba despre Boss, nu despre un amarat de presedinte....:))

Cat despre superrr Iuliu: voinicu asta e deja departe!!! Ddincolo de aprehensiuni exocaliprofilistice....

ioan67 10.11.2016 02:20:10

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635387)
O sluga jalnica, aia e.

Sa fie inconstienta? S-o numim nesimtire?
Greu de zis.
O fi usor de purtat, deh!

cristiboss56 10.11.2016 05:17:52

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 635389)
Am apucat s-o vad si p'asta:
CristiBoss, sarmanu, isi arata .... ceva... Presedintelui Romaniei...:))
Ca doar e vorba despre Boss, nu despre un amarat de presedinte....:))

Cat despre superrr Iuliu: voinicu asta e deja departe!!! Ddincolo de aprehensiuni exocaliprofilistice....

"Din Galati pan' la Braila
Sorosistii-arata....mila.
Din Braila in Galati
E doar un sir de carnati."

:)))

cristiboss56 10.11.2016 05:19:59

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635387)
O sluga jalnica, aia e.

Si mult mai mult decât atât!

cristiboss56 10.11.2016 05:20:47

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 635390)
Sa fie inconstienta? S-o numim nesimtire?
Greu de zis.
O fi usor de purtat, deh!

Nesimțire la pătrat !

Copacel 10.11.2016 09:47:21

Citat:

Deci daca ii dezbina, atunci e de la dezbinatorul careuia pe greceste i se spune satan.:16:

Copacel 10.11.2016 09:50:18

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 635288)
Surogația – Exploatare a femeilor și trafic cu ființe umane. Cuplurile de același sex, principalii beneficiari ai tranzacțiilor cu copii. La Bruxelles există un târg de unde homosexualii pot „comanda” copii. Un bebe costă cel puțin 60.000 de dolari

http://www.activenews.ro/externe/Sur...-dolari-138049

Tu nu stiai ca Remus Cernea are coarne telescopice ? Si le pliaza cand trebuie si le scoate cand trebuie.Este influentat de sarsaila 2.0

Penticostalul Traditional 10.11.2016 10:38:07

Citat:

Omu' si cu tine spuneti niste prostii cat roata carului.
Daca votul imparte oamenii cum de el a acceptat sa... fie votat?

De ce nu l-a lasat pe Micky Mouse sa castige alegerile prezidentiale?
A vrut sa dezbine tarisoara noastra draga?

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:23:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.