![]() |
Citat:
|
Citat:
Sau poate este reformata, asta o spun ca pe un alt forum are acelasi avatar... Dar, raman la prima varianta, intrucat este o femeie Ecumenista...simpatizeaza pe toti NP si doar o parte din ortodocsi .... |
Citat:
Geony, nu prea ai tu habar cine sunt, desi te dai cunoscator iar eu nu m-am ascuns niciodata, asa-i? :) Si simpatizez toti crestinii seriosi si mai ales onesti, btw... Nu sunt adventista, nucutu, ci penticostala. Nu am aparat-o pe E. White, despre care nu stiu mare lucru, ci am aparat slujba de prooroc[ita] si am respins excesul de zel cu care era judecata doamna White. Eu ma abtin sa comentez ce zice acel om, deoarece are un atu in fata mea: el a murit si a inviat, eu nu. Cand voi muri voi putea sa spun exact ce a gresit si ce nu. Dar dl Amza a dorit sa cunoasca un astfel de om si eu i-am dat link-ul. |
Citat:
|
Citat:
|
Imi pare rau, dar eu nu am timpul si rabdarea de a urmari inregistrari video. Am ani de zile de cand nu ma mai uit la Tv , si nu ma mai pot uita acum nici macar la un episod de 30-40 de minute din vreun serial...
Pentru mine, cuvantul scris e mai usor de parcurs si de procesat. Va rog sa-mi spuna cineva cam in ce consta marturia acelui om, caci n-am putut depasi 5 minute de vizionare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Multumesc. Dar cumva spune acest om, dupa ce s-a convertit de la ateism la credinta, ce fel de credinta are ? S-a integrat el in vreo Biserica, a aderat la vreo confesiune, sau are o credinta de tip individualist ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am ascultat in intregime ceea ce a spus si multe lucruri sunt contrare cu ce invata Biblia. Am sa enumar cateva: 1)Duhul Sfant nu e o forta, ci o persoana. 2)Duhul Sfant nu intra cu forta in viata unui om, asa cum spune el, ca statea tam nesam si a intrat Duhul Sfant in el si a simtit asta ca un curent. Duhul Sfant vine peste cei care se pocaiesc si se incred in Hristos, ori el afirma ca nu era credincios. 3)Descrierea pe care o face lui Dumnezeu e total diferita de ceea ce spune Ioan in Apocalipsa cap4 : "Îndată am fost în duh; și iată un tron era în cer și pe tron ședea Cineva. Și Cel ce ședea semăna la vedere cu piatra de iasp și de sardiu, iar de jur împrejurul tronului era un curcubeu, cu înfățișarea smaraldului. " Descrierea lui e total diferita, si hilara pe deasupra. 4)Afirma cu certitudine ca nu s-ar fi pocait in veci, indiferent de cine i-ar fi vorbit despre pocainta. Doar experienta respectiva l-a ajutat sa se pocaiasca. Insa Biblia spune altceva in pilda lui Lazar si a bogatului in Luca cap 16: Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. Asa zisa lui convertire e falsa, neaga puterea Cuvantului afirmand ca nu s-ar fi pocait in veci pe baza auzirii Cuvantului in schimb se pocaieste pe baza unor experiente "traite" in moarte clinica. 5)Afirma ca s-a pocait in timp ce era in iad. Insa Biblia afirma ca iadul e un loc unde e plansul si scrasnirea dintilor, nicidecum un loc de pocainta. Mai sunt si alte inadvertente dar ma opresc aici. |
Citat:
In rest, apropo de versetul cu"nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți."...nu v-ati regasit aici? |
Citat:
|
Citat:
1)de unde a stiut ca a fost in iad? 2)de unde a stiut ca a fost in rai? 3)de unde a stiut ca a intrat Duhul Sfant in el? 4)de unde a stiut ca in experienta traita a vazut pe Dumnezeu si pe diavol?Poate erau ingeri? Sau proiectii ale subconstientului. Intrebarile pot continua. Dvs credeti interpretarea lui pentru ca penticostalii pun un accent f mare pe supranatural si cum vine cineva cu o experienta o luati de buna. Pavel spune sa cercetam duhurile, voi se pare ca nu o faceti. Experienta lui privita prin prisma Scripturii devine invalida. Eu va rog sa luati punct cu punct afirmatiile din postarea anterioara si aratati-mi unde gresesc. Citat:
|
Citat:
Citat:
. Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Acest om a fost in moarte clinica, care nu e totuna cu a murit si a inviat. Pavel cand a fost rapit la cer nu imi amintesc sa fi zis ca era in moarte clinica sau ca a murit si a inviat dupa. Citat:
Spuneai ca e un om simplu,care nu stie teologie. Ori in cazu asta te intreb, de unde stia el sa interpreteze ce a vazut?Evident ca cineva "l-a ajutat" si a dat o conotatie spirituala acestei experiente. Citat:
De curiozitate, dvs cum verificati daca o astfel de experienta e adevarata sau falsa? Sa presupunem ca in biserica la care mergeti vine cineva si poveste o astfel de experienta personala. Il credeti? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Va complicati prea mult, domnule ludovic. Cineva a cerut sa cunoasca un astfel de om, eu am dat un link. Daca doriti explicatii, asta este singura pe care v-o pot da. Despre inadvertente il puteti intreba pe dumnealui personal. Pe mine ma puteti intreba dupa ce voi povesti eu insami cum am murit si inviat, eventual. Daca cred sau nu relatarea si cum despic eu firul in patru e alta discutie, fara legatura.
|
Citat:
Ortodocsii au viata si dincolo de mormant, AZS dorm pana la a doua venire... |
Citat:
|
Era un om bogat care se imbraca in porfira si in vison, veselindu-se in toate zilele in chip stralucit.
Iar un sarac, anume Lazar, zacea inaintea portii lui, plin de bube, Poftind sa se sature din cele ce cadeau de la masa bogatului; dar si cainii venind, lingeau bubele lui. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui. Si el, strigand, a zis: Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si ude varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba, caci ma chinuiesc in aceasta vapaie. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ti aminte ca ai primit cele bune ale tale in viata ta, si Lazar, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mangaie, iar tu te chinuiesti. Si peste toate acestea, intre noi si voi s-a intarit prapastie mare, ca cei care voiesc sa treaca de aici la voi sa nu poata, nici cei de acolo sa treaca la noi. Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu, Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti. (Luca 16, 19-31) Din moment ce bogatul mai avea 5 frati pe pamant, e clar ca scena se petrece cu mult inainte de a doua venire a lui Hristos si de Judecata de apoi. Sau cumva Hristos propune scenarii SF ?? |
Citat:
Citat:
Morala: Cine nu ia seama la greșelile Istoriei, este condamnat să le repete... |
Citat:
Dar la ce moarte se referea oare? la cea trupeasca, sau la cea sufleteasca? |
Citat:
|
Citat:
Ecclesiast 12, 7: "Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Independent de trup. Nici nu zice Dumnezeu nicaieri in Scripturi "Eu sunt o singura fiinta dar totusi sunt Treime de persoane". Si totusi credeti in Sfanta Treime. Macar fratii dvs. iehovisti au mers pana la capat cu rationamentul "nu scrie, nu exista". |
Citat:
De fapt, nu ma mir, caci dvs. o credeti mai mult pe E. White decat pe Hristos... Citat:
Poate in urmatorii 2000 de ani, or sa ajunga sa-l inteleaga si pe Hristos si sa asculte si de el... Apropos, ce e cu "conceptia populara a contemporanilor" ? Asta de unde a mai aparut ? Parca Hristos era impotriva "conceptiilor populare" ! Oricum, din text si din context reiese ca Hristos confera valoare de adevar acestei "conceptii populare". Caci nu o combate, nu o neaga, ci o prezinta ca pe un FAPT concret. Ca pe un averitsment. Dar toti ereziarhii au procedat dupa acelasi algoritm: au emis o opinie personala pe care au ridicat-o la rang de dogma, apoi au scos din Scriptura versete trunchiate prin care si-au sustinut dogma, iar cand li s-a pus in fata un text care contrazice invatura lor, au zis sec: "asta nu e asa !". Altii, mai practici, pur si simplu au negat scrierea respectiva, propunand scoaterea ei din canonul biblic. Cred ca stiti ca Luther, neconvenindu-i epistolele : Iacov, 1 si 2 Ioan, precum si Apocalipsa, a vrut sa le scoata din canonul biblic. Nereusind, caci s-au opus alti teologi, pur si simplu a negat valoarea continutului acestor carti si a proclamat ca invatatura lui e mai presus decat ce scrie in Biblie. Si toti urmasii lui au facut la fel. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Poate ati citit ca πνεύμα (pnevma) mai inseamna si vant (vedeti la Ioan 3, 8) , si aer, si actiunea de suflare a aerului pe gura. Si mai poate insemna si fantoma, naluca, aratare imateriala (dupa inviere, la prima aratare a lui Hristos, ucenicii credeau ca vad un duh). Poate ne explicati si noua de ce exista o antinomie intre "duh" si "suflet". Ce intelegeti dvs. prin aceste doua cuvinte ? Daca scrie ca Hristos "si-a dat duhul" sau "si-a dat sufletul", care ar fi marea diferenta ? Ca vad ca ne certam fara sa avem definite clar notiunile. |
Tot ma intreb: chiar sunt sectantii vicleni sau suntem noi prea slabi in credinta?
|
Ce se judeca la judecata particulara si ce se judeca la cea universala ? (banuiesc ca nu te judeca pentru aceleasi lucruri de 2 ori)
Scrie in Biblie de vreo judecata particulara ? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca aceasta judecata si trimitere a sufletelor la rai sau la iad are loc indata dupa moarte, vedem din cuvintele Mantuitorului catre talharul de pe Cruce : “…astazi vei fi cu Mine in Rai” (Luca, 23, 43) |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Se arata clar ca exista o judecata imediat dupa moarte. Alta, fata de cea de la sfarsitul veacurilor . In acest sens pot fi edificatoare si citatele din Biblie referitoare la rugaciunea pentru cei morti. Se numeste "particulara" pentru ca se face fiecarui suflet in parte. Se numeste asa ca sa se diferentieze de cea "de obste", de cea "universala". Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:28:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.