Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Stie cineva amanunte despre aceasta Conferinta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8986)

AlinB 14.04.2010 19:58:10

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 235042)
O schisma poate fi si buna (atunci cand motivele sunt intemeiate) dar si rea (atunci cand motivele nu sunt intemeiate).

Chiar m-ai facut curios, da cateva exemple de "schisme bune".

Citat:

Daca in cazul de fata sunt intemeiate sau nu, cred ca doar marii duhovnici pot judeca asta.
Serios? Si cine judeca daca un duhovnic este mare sau nu?
Crezi ca cei care au facut schisme in Biserica erau niste indivizi marunti, oarecare?
Unii erau oameni cu o viata deosebita insa asta nu i-a ferit de greseala.
Nestorie - supranumit "mancatorul de eretici" a sfarsit el insusi ca eretic.

Noi ce facem? Suntem oi proaste care nu pot gandi si nu pot lua decizii, trebuie sa se duca dupa cum bate vantul?

Ce facem daca x "mari duhovnici" trec intr-o parte si "y" nu?
Lasa matematica sa decida si ne ducem unde se duc cei mai multi care par mai mari in ochii oamenilor?

Cei care au facut parte efectiv din BOR nu trebuie sa le spuna cineva ca Danion daca este Har in BOR sau nu.

Cei care au facut parte formal din BOR si au ramas cu impresia ca in BOR nu este har, categoric nu-l vor gasi nici atat in BOSV.
Dar de schimbat tabara, pot sa o faca, nu-i va impiedica nimeni si nimeni le va observa lipsa.

Citat:

Si daca tot ai atatea informatii, spune-ne si noua, ce se va intampla dupa schisma? Se vor duce cei plecati din BOR in BOSV? Sau isi vor face un sinod nou?
Cred ca doar Danion ar putea raspunde exact la intrebarea asta.
Dar la ce ambitii are putin probabil ca rolul de simplu credincios sau chiar preot in BOSV l-ar multumi.
Mai ales ca si-ar pierde in schimb toata audienta ortodoxa.

Miha-anca 14.04.2010 20:22:21

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 234843)
M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.

Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni?

Radu32 15.04.2010 21:12:01

Citat:

În prealabil postat de mishi55 (Post 233405)
Dupa ce-l faci de doua parale, dupa ce-l faci cum iti vine la gura (individ suspect; fluctuant = slab de minte; biografie varza; nu e om de incredere!) - mai si spui, cu... candoare (!), ca... nu vrei sa-l vorbesti de rau! :)) ca nici macar nu-l cunosti deloc!
Iar intrebarea centrala pe care ti-o pui este aceea a unui cadru serios si de nadejde, stima noastra si mandria, fiu constiincios al partidului, exemplu demn de urmat de catre toate cadrele pe calea construirii... Nu-i asa, tovarasele? Suntem toti convinsi ca matale ai un dosar bun, si nu o biografie varza, ca a suspectului de mai sus...

Daca nu ar fi mai degraba de plans, cred ca ar fi tare ilar...

Mersi de foarte nostimul comentariu,chiar a fost haios si am ras de numa...
Ok ! eu sunt gata sa accept ca m-am putut si eu inselasa,u poate ca nu,, insa numai in necunoastere de cauza,si luandu-ma dupa ce a postat autoarea la inceput si care suna f grav !
iar parerea fata de danion era una subiectivafugitiva, si nu obiectiva,am si zis apoi,ca nu vrerau sa-l vb de rau ca nci nu-l cunosc !
Pentru a-mi forma insa o parere obiectiva, te-as ruga sa-mi sintetizezi in 10 puncte,care e ideologia lui Danion,clar...si obiectiv !
te rog asta pt ca am vazut ca te pricepi,din ce ai mai scris la altii !
mersi de eventualul raspuns !

BogdanF2 15.04.2010 22:08:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 235050)
Chiar m-ai facut curios, da cateva exemple de "schisme bune".

Sfintii Parinti ne invata sa ne rupem de episcopii eretici. Cand insa trebuie facuta asta, e un mare semn de intrebare.

Daca privim in istoria Bisericii, Marea Schisma nu a fost initiata de ortodocsi, ci de catolici. Cu toate ratacirile catolicilor, tot ei au fost cei care au rupt comuniunea, nu ortodocsii. Nu stiu cum a fost pe vremea celor care au respins Sinodul Ecumenic de la Calcedon... au rupt ei primii comuniunea, sau noi?

anna21 08.05.2010 06:45:18

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 232584)
Apoi spunea ca de fapt si sfintirea aghaismei, la fel ca si toate celelalte binecuvantari, este o Sf Taina, ca doar este invocat Sf Duh, la fel ca si la Cununie, Hirotonie, Spovedanie, etc, ca diviziunea asta intre Sf Taine si ierurgii este o prostie imprumutata de la papistasi...Ca o fi ca nu o fi, dar nu este de datoria ta ca si crestin ortodox sa asculti de ceea ce te invata Biserica Ortodoxa? Si daca Biserica Ortodoxa spune ca este o diferenta majora intre sfintirea si binecuvantarea persoanelor si a obiectelor, intre care si apa, nu este hula sa spui ca ceea ce invata Biserica este gresit?

Citeam azi ceva si mi-am amintit de postarea ta despre taine
Clar sunt off topic, dar mi s-a parut un citat f frumos si lamuritor (de ce spune Ion Vladuca despre ierurgii ca ar fi tot taine).

"Dumnezeu-Omul Hristos a unit în Biserica Sa toate cele din ceruri și cele de pe pămînt (Efeseni 1:10); toate tainele
cerului și ale pămîntului s-au împreunat într-o singură Taină, și astfel s-a dobîndit Taina cea mare, a-tot-Taina: Biserica.
Această mare Taină pătrunde toate mădularele Bisericii, toată viața lor, toate legăturile lor. Drept aceea, totul în Biserică este minune, totul este Taină “mai presus de cuget” = mai presus de
rațiune. Aici nu este nimic obișnuit, nimic banal, nimic de mîna a doua, nimic de puțină însemnătate, fiindcă totul este
Dumnezeu-omenesc, totul este unit organic într-un singur organism Dumnezeu-omenesc, într-o singură și
cuprinzătoare “mare taină” Dumnezeu-omenească: Biserica Ortodoxă. (...)
Toate în Biserică sunt Sfîntă Taină, toate: de la lucrul cel mai mărunt pînă la cel mai mare, pentru că totul este cufundat în negrăita sfințenie a Dumnezeu-Omului Celui fără de păcat, a
Domnului Hristos.(...)
În Biserică, totul este Sfîntă Taină. Iar pe primul loc: Sfînta Taină a Botezului, Sfînta Taină a Mirungerii, și Sfînta
Taină a Euharistiei.
Orice ierurgie e Sfîntă Taină. “Chiar una mică, chiar și cea mai mică?” - Da. Oricare dintre ele este la fel de uriașă ca
însăși taina Bisericii. Fiindcă și cea mai mică dintre ele este în organismul Dumnezeu-omenesc al Bisericii într-o legătură organică, vie, cu întreaga taină a Bisericii - cu Însuși
Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos.(…)
Drept aceea, nu este număr tainelor în Biserica lui Hristos, în această a-tot-cuprinzătoare sfîntă a-tot-Taină cerescpămîntească a Dumnezeu-Omului. În ea, și fiecare „Doamne
miluiește” este o Sfîntă Taină, și fiecare lacrimă de pocăință, și fiecare suspin al rugăciunii, și fiecare strigăt de tînguire.

(Cuv. Iustin Popovici)

mihai07 11.05.2010 14:23:17

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 235063)
Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni?

Am vorbit cu un tip care face parte din cercul de prieteni al lui Danion. Intr-adevar vrea sa se rupa de BOR. Acest cerc al lui considera BOR eretica si zic ei ca nu mai sunt in comuniune cu BOR (iertare ca ma repet). Sunt sprijiniti in acest demers de calugarii de la Manastirea Esfigmenu din Sf. Munte Athos.

AlinB 11.05.2010 20:06:38

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 235718)
Sfintii Parinti ne invata sa ne rupem de episcopii eretici. Cand insa trebuie facuta asta, e un mare semn de intrebare.

Eretici dupa judecata cui?
Fiecare cum i se pune pata?

Citat:

Daca privim in istoria Bisericii, Marea Schisma nu a fost initiata de ortodocsi, ci de catolici.
Aparent da, dar practic si dpdv legal se pare ca n-a fost nici o schisma pana la urma.
Adica nu stiu sa existe un edict al Bisericii de Rasarit care sa condamne Biserica de Apus si invers.

http://en.wikipedia.org/wiki/East–West_Schism

Citat:

Cu toate ratacirile catolicilor, tot ei au fost cei care au rupt comuniunea, nu ortodocsii. Nu stiu cum a fost pe vremea celor care au respins Sinodul Ecumenic de la Calcedon... au rupt ei primii comuniunea, sau noi?
Chiar as fi curios cum s-a rupt efectiv comuniunea pentru ca se pare ca decretele date vizau doar anumite persoane, cel dat din Apus fiind se pare si invalid dpdv juridic, datorita mortii Papei Leon IX.

AlinB 11.05.2010 20:12:26

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 235063)

Biserica este intreaga, schismatici sunt cei care au facut din calendar virtute si in baza acestei inchipuite virtuti au rupt comuniunea cu restul Bisericii.
Mai informeaza-te.

Citat:

Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste.
De unde stii? Ai vorbit tu cu el personal? Sau naivitatea ta spune asta?

Citat:

Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Radio-shantz e chiar dl. Danion care isi permite sa faca afirmatii gratuite iar atitudinea schismatica este evidenta, chiar asa bine mascata cu logica a la Yoga si afirmatii "subtile", indirecte.

Citat:

Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu?
Curaj fara minte este egal nebunie proasteasca.
Nu mai pune numele par. Iustin Parvu langa a lui Danion, ca schema asta nu mai tine.
Distantarea dintre cei doi este evidenta de acum.

Citat:

Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!?
Uite si statuia ridicata in cinstea noului Idol al crestinilui neortodox militant pe Internet: Maria Sa Curajul, virtutea suprema care scuza lipsa altor necesare virtuti: dreapta judecata, buna cuviinta, rabdarea, dreapta socoteala, etc.

Citat:

Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Ba da, poti incepe cu vorbirea desarta.

Citat:

Bine ai zis "daca" e sa fim sinceri..
Dar sinceritatea nu mai e asa de pret, cum e curajul de exemplu..

AlinB 11.05.2010 20:14:22

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 246520)
Am vorbit cu un tip care face parte din cercul de prieteni al lui Danion. Intr-adevar vrea sa se rupa de BOR. Acest cerc al lui considera BOR eretica si zic ei ca nu mai sunt in comuniune cu BOR (iertare ca ma repet). Sunt sprijiniti in acest demers de calugarii de la Manastirea Esfigmenu din Sf. Munte Athos.

Nu m-ar mira, dar e nevoie de ceva mai palpabil decat "din auzite" in acest sens.
Ceea ce probabil se va intampla o data cu urmatoarea conferinta..daca si cand va mai avea loc ca deocamdata dupa ultima toata lumea il stie si se fereste de el ca de ciuma..

Poate daca va organiza ceva pe cont propriu desi audienta cred ca va fi formata mai mult din curiosi si dornic de senzational decat sustinatori..

mihai07 11.05.2010 20:19:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 246716)
Nu m-ar mira, dar e nevoie de ceva mai palpabil decat "din auzite" in acest sens.
Ceea ce probabil se va intampla o data cu urmatoarea conferinta..daca si cand va mai avea loc ca deocamdata dupa ultima toata lumea il stie si se fereste de el ca de ciuma..

Poate daca va organiza ceva pe cont propriu desi audienta cred ca va fi formata mai mult din curiosi si dornic de senzational decat sustinatori..

Urmatoarea conferinta a lui Danion va fi in Craiova din cate mi-a spus tipul acela. Voi incerca sa ajung pentru a ma convinge daca e adevarat sau nu. Oricum, mi s-a parut ca vorbea destul de serios cel cu care am vorbit, si ma invita sa vin neaparat la conferinta lui Danion, ca lumea trebuie trezita etc... Ramane de vazut care este adevarul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:45:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.