![]() |
Citat:
|
Pentru Mihaita , pentru ca stiu ca e unadmirator al Preafericitului Pr. Patriarh
|
Citat:
Te-ai obosit sa citesti, dar nu si sa intelegi.. |
Imi cer iertare ca nu am inteles cum se cuvine predica PF Daniel si l-am invinuit datorita mandriei de care sufar de ceva nefondat.
|
|
Citat:
|
Locul dat pentru constructia catedralei e dat de niste inselati de draci in bataie de joc!
BOR nu trebuia sa il accepte! Trebuia construita pe acolo pe langa parcul de la Piata Unirii sau chiar unde e parcul si magazinul Unirii daramat!Si se faca asa destul loc acolo.Da si asa e loc suficient acolo. Si apoi sunt doua magistrale de metrou care ajung acolo,cateva linii de tramvai,cateva linii de metrou loc de parcare e suficient pe langa asa ca au cei care doresc sa mearga la Sfintele Slujbe acolo cum sa ajunga foarte usor. Este o rusine pentru romani sa aibe in centrul Capitalei niste magazine un KFC un McDonalds un Carrefour si ce mai e pe acolo!Nici nu trebuiau vandute acele spatii ci trebuia magazinul Unirii direct daramat!Magazinul apartinea statului roman asa nu ar fi fost nicio problema sa se faca asa ceva. Si se facea acolo loc sa se construiasca catedrala Mantuirii Neamului!Si asa se vedea ca Biserica Ortodoxa e inima poporului roman iar nu cum e acum ! Poporul roman crestin ortodox e batjocorit de niste inselati de draci! Nu este deloc pacat sa sprijini un partid politic crestin ortodox care sa pastoreasca poporul in stil crestin ortodox si in viata sociala! Nu lupti prin revolte ci civilizat prin mijloace legale! M-am ingrozit cand am vazut acei arhitecti inspirati de draci ce monstruozitati de catedrale vor sa faca!Acestia sunt intoxicati sulfeteste de niste inselatii de draci care controleaza o mare parte a mass-media cu tot felul de filme si emisiuni anti-ortodoxe la TV! Eu ziceam ca nu e prea frumos proiectul initial dar pe langa ce vor acei arhitecti inselati de duhuri rele sa faca acolo e cu mult mai bun! |
Citat:
Locul ala e mai mult decat decent, avand in vedere ca e in centrul Bucurestiului, pe un loc unde se putea face, de exemplu, orice altceva, mai util, si mai ieftin. Ca de exemplu, un parc. Sau o sala de sport la care sa aiba acces bucurestenii. Cat despre demolarea magazinului Unirea, e spatiu privat, deci nu se va intampla. Si daca era de stat, nu trebuia sa se faca asa ceva. Nu a demolat Ceasescu destul? Acum vrei sa se apuce BOR-ul de acelasi lucru? In toate capitalele europene, in centru, gasesti KFC si Mc. Stii de ce? Pentru ca lumea le vrea acolo, e chiar atat de simplu. Oricum se bucura de mai multi vizitatori/an decat orice biserica din tara asta. Si mai si aduc bani la buget, spre deosebire de oricare biserica din tara asta. Si ia zi, care e partidul ala ortodox de care vorbesti? In plus, arhitectii aia nu au zis ca genul ala de biserici sunt in plan pentru constructie in Romania, ci au fost date drept exemplu de arhitectura religioasa neconventionala. |
Citat:
N-ar fi mai util să ne întrebăm cum ne înșeală dracu pe noi și să-i lăsăm pe alții să-și ducă lupta lor? Eu te-aș ruga să-ți utilizezi mai des discernământul de care dispui, nu de alta dar s-ar putea să smintești . Înainte să faci afirmații de genul celor de mai sus întreabă-ți duhovnicul, ca nu cumva să te găsești tu în înșelare. Reportajul nu e chiar așa de slab cum pare la prima vedere. Sunt aduse niște obiecții la proiectul inițial, cu prezentarea celeilalte extreme. Bisericile cu arhitectură avangardistă sunt antipatice mai ales pentru talibani, dar nu uitați că și acolo se slujesc Sfintele Taine. Judecățile de gust n-au ce căuta în spațiul eclezial. Biserica nu înseamnă numai paseism, arheologie și filologie clasică. Biserica trăiește acum în sec. XXI într-o lume masiv secularizată, și trebuie să găsească limbaje adecvate pe care să le priceapă veacul. Altfel o să apară, mai ales în occident, un ritualism exotic așa cum sunt percepute templele budiste sau moscheile islamice. O să le caute turiștii, nu catehumenii. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:13:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.