Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   CREATIE sau EVOLUTIE? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4900)

topcat 26.06.2009 14:04:37

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 148353)
Poate nu inteleg eu, dar daca evolutia nu inseamna "calitate", atunci ce inseamna?
Daca nu ai o vedere buna ca pradator nu ai ce manca, iar ca prada iti dispare specia... Hai sa fim seriosi!

Da, numai ca propozitia trebuie spusa exact pe dos: Ai ce minca ca pradator numai daca ai o vedere buna, ca prada iti supravietuieste specia numai daca ai o vedere buna. Dar daca la un moment dat se intuneca Pamintul si nu iti mai foloseste la nimic vazul, cine e mai evoluat? Cel cu mirosul mai puternic, acela va supravietui.
Desigur, e o exagerare, dar poate folosi ca analogie.
Evolutia inseamna schimbare. Ea se produce in orice sens, la intimplare. Insa din interactiunile cu mediul ramin doar cele favorabile la un moment dat, dind iluzia evolutiei calitative.

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 148353)
Daca va tot bateti atata in piept cu evolutia voastra, cum se face ca nu avem si acum in desfasurare procese ale evolutiei? Cum se face ca aproape peste tot, natura a evoluat la fel? Adica, cum se face ca in Europa gasim acelasi urs ca si in India? Ar fi logic ca daca evolutia este o necesitate data de mediu inconjurator, atunci vietuitoarele din acel mediu sa evolueze in concordanta cu mediul inconjurator, dar tinand cont ca exista o serie intreaga de vietuitoare care traiesc simultan in medii diferite cum se face ca evolutia nu si-a lasat amprenta asupra lor in mod diferit?

Exista procese ale evolutiei si azi, banalele antibiotice ti-o confirma.
Peste tot exista aceleasi reguli. In conditii identice, evolutia se poate petrece similar.
Exista niste reguli ale evolutiei prin selectie naturala, la toate acestenedumeriri iti poate raspunde na din cele mai frumoase carti: Origins of species a lui Darwin.

topcat 26.06.2009 14:16:42

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 148356)
Va repet: cunoasteti mai intai ortodoxismul apoi vorbiti despre evolutie! Prin ortodoxism ajungi sa te cunosti mai bine si pe tine insuti.
Luati macar legatura cu ortodoxismul! Nu va impiedicati in diferite lucruri care intr-o prima faza pot parea habotnice, ci incercati sa cautati acele scrieri care explica de ce si cum.
Va intreb inca o data: de ce nu incercati sa fiti egali in cercetarea adevarului?

Ortodoxismul nu are nimic de oferit mai mult decit ateismul
Dar n-as vrea sa dezvolt aici mai mult

C0rneliu 26.06.2009 14:39:50

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 148361)
Da, numai ca propozitia trebuie spusa exact pe dos: Ai ce minca ca pradator numai daca ai o vedere buna, ca prada iti supravietuieste specia numai daca ai o vedere buna. Dar daca la un moment dat se intuneca Pamintul si nu iti mai foloseste la nimic vazul, cine e mai evoluat? Cel cu mirosul mai puternic, acela va supravietui.
Desigur, e o exagerare, dar poate folosi ca analogie.
Evolutia inseamna schimbare. Ea se produce in orice sens, la intimplare. Insa din interactiunile cu mediul ramin doar cele favorabile la un moment dat, dind iluzia evolutiei calitative.

Exista procese ale evolutiei si azi, banalele antibiotice ti-o confirma.
Peste tot exista aceleasi reguli. In conditii identice, evolutia se poate petrece similar.
Exista niste reguli ale evolutiei prin selectie naturala, la toate acestenedumeriri iti poate raspunde na din cele mai frumoase carti: Origins of species a lui Darwin.

Nu inteleg care e treaba cu antibioticele? Sunt in proces de evolutie sau cum???
Macar de-ar fi fost un om de stiinta, Darwin...

C0rneliu 26.06.2009 14:41:03

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 148365)
Ortodoxismul nu are nimic de oferit mai mult decit ateismul
Dar n-as vrea sa dezvolt aici mai mult

De unde stii? Pe ce iti bazezi afirmatia... Niste argumente, te rog sau macar da-mi link-ul de pe acest forum unde ai postat. Care a fost ultima carte despre credinta ortodoxa pe care ai citit-o si ce te-a nemultumit la ea?

topcat 26.06.2009 15:02:41

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 148377)
Nu inteleg care e treaba cu antibioticele? Sunt in proces de evolutie sau cum???

Pai de ce iti faci (sau ar trebui sa iti faci) antibiograma inainte de a lua antibiotice?

C0rneliu 26.06.2009 15:05:19

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 148386)
Pai de ce iti faci (sau ar trebui sa iti faci) antibiograma inainte de a lua antibiotice?

Banuiesc ca pentru a vedea la ce medicamente poate fi supus organismul meu...
Dar, antibioticele sunt niste substante minerale! Despre ce evolutie vorbesti la ele??

Te rog sa-mi raspunzi la toate intrebarile pe care ti le-am adresat pana acum.

topcat 26.06.2009 15:14:22

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 148378)
De unde stii? Pe ce iti bazezi afirmatia... Niste argumente, te rog sau macar da-mi link-ul de pe acest forum unde ai postat. Care a fost ultima carte despre credinta ortodoxa pe care ai citit-o si ce te-a nemultumit la ea?

Poti sa vezi cite ceva in topicul cu morala crestina vs atee.
Pe mine ma nemultumesc multe carti, chiar si fara legatura cu religia.
Sint unele carti pe care nu le pot citi, probabil acelasi proces de respingere actioneaza si in cazul vostru, in legatura cu ideile atee.
Mi-ar fi greu sa imi exprim nemultumirile fata de cartile ortodoxe, v-as jigni de la primul rind.

topcat 26.06.2009 15:17:44

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 148388)
Banuiesc ca pentru a vedea la ce medicamente poate fi supus organismul meu...
Dar, antibioticele sunt niste substante minerale! Despre ce evolutie vorbesti la ele??

Te rog sa-mi raspunzi la toate intrebarile pe care ti le-am adresat pana acum.

Nu, pentru a vedea ce medicamente merita sa imbuci, cele care au vreun efect asupra bacteriilor ce te-au infestat. Pentru ca ce nu le omoara, le intareste, vorba batrinilor si a lui Darwin.
Este vorba de evolutia bacteriilor, nu a medicamentelor

Nevrednicul 26.06.2009 15:55:48

Daca ar fi stiut Darwin cat de complexa este o celula... cred ca ii trecea repede prostia asta cu evolutionismul. El doar a banuit aceste lucruri,in nici un caz nu le-a demonstrat. Daca ar fi avut un microscop ca cele din ziua de azi parerea lui era cu totul alta!

topcat 26.06.2009 16:01:41

Citat:

În prealabil postat de Nevrednicul (Post 148398)
Daca ar fi stiut Darwin cat de complexa este o celula... cred ca ii trecea repede prostia asta cu evolutionismul. El doar a banuit aceste lucruri,in nici un caz nu le-a demonstrat. Daca ar fi avut un microscop ca cele din ziua de azi parerea lui era cu totul alta!

Ce baza ai cind spui acest lucru?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:06:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.