Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Implicarea Bisericii in politica , un aspect deloc de neglijat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15052)

Laura19 03.09.2012 00:09:42

Inainte, unde mergeau voievozii, era si un mitropolit. Voievozii mereu se consultau cu Biserica. Si avem voievozi cu mame calugarite.
Pe timp de razboi, toti erau pe front. Mirenii cu armele lumesti, monahii cu armele duhovnicesti. Intre Biserica si Stat exista o unitate, se ajutau una pe celalalta.
Acum este un balamuc. Se stie ca statul actual nu prea este crestin, asa ca nu vad de ce BOR se implica. Eventual sa incerce sa schimbe ceva, dar oare politicienii nu si-au dat seama ca daca ar avea Biserica alaturi de ei ar putea controla mai usor poporul? Eu cred ca da.

Sa vedem ce spune un parinte marturisitor despre acest subiect:

Parintele Amfilohie Branza despre INSTITUTIONALIZAREA BISERICII

Ieromonahul Amfilohie -Masoneria(atitudinea sinodului in 37 vs atitudinea celor din prezent)
complet aici: Ieromonahul Amfilohie spune adevarul! Part 1/4
Pr. Amfilohie Branza - Despre cazul Tanacu(+altele)
Pr.Amfilohie Branza - despre ecumenism,tacere
Pr. Amfilohie Branza - Despre marturisirea Credintei I/II
Biserica Ortodoxă în fața APOSTAZIEI - părintele Gheorghe Anițulesei

In '37 a fost o demascare si o lupta directa impotriva masoneriei, condusa de catre Sinod si de catre cei care au raspuns la apelul sau, astazi este tacere. Treburile sunt clare. Numai sa nu vrem, nu le vedem si nu le constientizam. Are dreptate Pr.Amfilohie Branza, cum se ridica un roman sa vorbeasca despre ortodoxie si romanism, sar in sus altii si il fac sa taca si il marginalizeaza. Sper sa ascultati ce spune Pr.Amfilohie Branza si sa fie de folos.

Decebal 06.09.2012 16:48:25

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 468302)
Plecarea peste hotare a 2,4 milioane de crestini este un fapt, nu o interpretare (daca o fi exacta cifra asta si daca oamenii aceia chiar sunt ce spunem noi sau spun ei ca sunt). Acum, faptu-i fapt, insa ce interpretare vom aduce? Aici e-aici...

Sunteți în eroare, domnule Ioan Cezar, declinul demografic al românilor ortodocși pe teritoriul României se datorează mai multor factori, nu doar emigrării, emigrarea fiind doar unul dintre ei. Iar interpretarea dumneavoastră este greșită pentru că nu ține cont de un lucru de care nici alții nu vor să țină cont, și anume că noi românii trebuia să fim la ora actuală în jur de 30 de milioane de inși. Iar aici este vorba de politică; cu un popor de 30 milioane de inși este mult mai greu să te pui decât cu un popor de 19 milioane și ăia cam dezarmați. Altfel spus eșecurile nu trebuie văzute doar în raport cu pierderea efectivă, ci și cu ceea ce s-ar fi putut câștiga dacă acțiunile erau altele și mai bune. Am auzit eu de Ioan Alexandru și de Ioanichie Bălan și nu a auzit sfântul sinod al BOR? Profețiile lor deja încep să se împlinească ... De ce nu au biruit pozițiile unui Ioanichie Bălan ori ale unui Ioan Alexandru, în fața tăcerii și indiferenței de mormânt de la nivel oficial din BOR? Pentru astea se va da o mare și grea socoteală, iar ceea ce este și mai trist este că românii nici măcar nu conștientizează sau refuză să accepte care sunt cauzele. Iar o dată cu poporul român va plăti și BOR și va plăti cu vârf și îndesat, din nefericire; totuși aveau niște profeți prin Biserică, și chiar și ei dacă ar fi stat să se gândească bine ar fi ajuns la niște concluzii evidente. De ce practica este în asemenea dezacord cu rațiunea? A venit cineva vreodată să dea măcar un singur răspuns în afară de tentative de manipulare? Așa Biserică, așa popor ....

AlinB 06.09.2012 17:52:07

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 469422)
Sunteți în eroare, domnule Ioan Cezar, declinul demografic al românilor ortodocși pe teritoriul României se datorează mai multor factori, nu doar emigrării, emigrarea fiind doar unul dintre ei.

Altii fiind ...?

Citat:

Iar interpretarea dumneavoastră este greșită pentru că nu ține cont de un lucru de care nici alții nu vor să țină cont, și anume că noi românii trebuia să fim la ora actuală în jur de 30 de milioane de inși.
Conform caror si ale cui extrapolari?

Citat:

Iar aici este vorba de politică; cu un popor de 30 milioane de inși este mult mai greu să te pui decât cu un popor de 19 milioane și ăia cam dezarmați.
Fals.
Daca aia 30 milioane fac foame, e de ajuns sa le arunci o paine si se maninca intre ei.

Citat:

Altfel spus eșecurile nu trebuie văzute doar în raport cu pierderea efectivă, ci și cu ceea ce s-ar fi putut câștiga dacă acțiunile erau altele și mai bune.
Daca, poate..

Citat:

Am auzit eu de Ioan Alexandru și de Ioanichie Bălan și nu a auzit sfântul sinod al BOR? Profețiile lor deja încep să se împlinească ...
Nici eu n-am auzit. Nu stiu de ce profetii vorbesti si daca sunt autentice si nu inventate post-factum.

Citat:

De ce nu au biruit pozițiile unui Ioanichie Bălan ori ale unui Ioan Alexandru, în fața tăcerii și indiferenței de mormânt de la nivel oficial din BOR?
Tu centezi, tu dai cu capul. Despre ce vorbesti de fapt?

Si multi romani nu cred ca au auzit de ei sau stiu cine au fost ce au facut ce sa mai vorbim de autoritate ca sa faci atata caz, asa ca las-o mai moale ca poate faci vreun atac ceva.

Citat:

Așa Biserică, așa popor ....
...si asa "Decebal" .. :))

cristiboss56 06.09.2012 23:04:03

Rugăminte !

Alin, te rog mult să o lăsăm ceva mai moale cu bășcălia, căci văd că a devenit o modă de la un timp pe acest forum atacul la persoană și bășcălia .

AlinB 07.09.2012 13:07:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 469491)
Alin, te rog mult să o lăsăm ceva mai moale cu bășcălia, căci văd că a devenit o modă de la un timp pe acest forum atacul la persoană și bășcălia .

La ce te referi mai exact cand zici "bascalia"?

cristiboss56 07.09.2012 18:19:55

Un exemplu luat la intamplare din ultima postare !

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469592)
La ce te referi mai exact cand zici "bascalia"?

"
Tu centezi, tu dai cu capul. Despre ce vorbesti de fapt?

Si multi romani nu cred ca au auzit de ei sau stiu cine au fost ce au facut ce sa mai vorbim de autoritate ca sa faci atata caz, asa ca las-o mai moale ca poate faci vreun atac ceva.

Citat:
Așa Biserică, așa popor ....
...si asa "Decebal" .. :)) "
Un alt exemplu , tot luat la intamplare :"

"Numai in doze moderate, care nu afecteaza grav si flagrant sanatatea, eroziunea lenta e oricum naturala, nu? :) ""

Altul :
"Nu ma hranesc cu ignoranta altora.
Puteai sa te scuzi ca nu ai cartile la indemana, n-ai notite si memoria nu te ajuta, nu era musai sa-ti arati frustrarile.

Categoric si absolut.

"

In fine , pace si multa bucurie !

Decebal 08.09.2012 17:24:35

Citat:

În prealabil postat de ionelcojocariu (Post 469836)
Asta ar mai lipsi, sa intre si Biserica in politica! Cica mai este si datoare sa faca acest lucru. Pana unde puteti ajunge cu neroziile patriotarde?

Dar cine a spus, domnule, că Biserica ar trebui să intre în politică? Biserica trebuie să aibă influența ei în politică prin intermediul creștinilor ortodocși și să apere inclusiv pe planul politic interesele legitime ale Bisericii și ale creștinilor. Pe de altă parte, poate fi luată în considerare și apărarea unor interese mai generale și care să nu afecteze sau intereseze la modul cel mai direct Biserica. Nu este vorba despre nici o nerozie patriotardă, iar dacă aveți ceva argumente, nu scandări, împotriva a ceea ce am spus, faceți vă rog efortul și aduceți-le, alea, argumentele.

Decebal 08.09.2012 18:06:32

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 469831)
nu va e rusine blolsevici nenorociti ???!!!

Care bolșevici? Că eu nu sunt nici un bolșevic și nici nu văd bolșevici pe aici.

Citat:

Lasati in pace Biserica Ortodoxa , ea nu se ocupa cu politica !!!

Asta este varianta dumneavoastră că nu se ocupă de politică; totul este să aflăm și noi care este politica de care se ocupă și dacă este sau nu cea justă.

Citat:

Nu v-ati saturat de naravurile bolsevice, de-a subordona biserica partidului Comunist, facand din preoti turnatori si din inaltii prelati ofiteri de securitate acoperiti !!!

Dar cine a vorbit despre vreo subordonare a Bisericii față de un partid sau față de vreo forță politică. Nu doar că nu trebuie ca Biserica să se subordoneze, dar mai mult ar cam trebui să ordoneze, doar să o facă în Duhul Adevărului și spre slava lui Dumnezeu. În cazul în care vă interesează opinia mea sunt de acord cu dumneavoastră că nu trebuia și nu trebuie să existe nici Biserică subordonată PCR, nici preoți turnători și nici episcopi ofițeri de securitate acoperiți.

Citat:

Voi vreti sa deturnati tara de pe drumul european, spre sfera de interese kripto-kaghebista a tarului Putin !!!

De ce, și dumneavoastră trăți cu impresia că nu există decât două căi? Și oricum se vede care va fi soarta României pe drumul ei european: distrugerea, iar soarta românilor deznaționalizarea, piederea identității și a statului român, eșec spiritual în forme grave, și asta sub acoperirea propagandei așa zisei bunăstări, așa zisei libertăți și așa mai departe, de parcă acest popor român doar asta ar urmări, bunăstare materială, consum, etc. Asta este ceea ce vor unii să ne facă să credem că vrem pentru ca să își "justifice" ei distrugerea României, a națiunii române și a Bisericii Ortodoxe mai departe.

Laura19 08.09.2012 20:41:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469447)
Altii fiind ...?

Avortul este principalul factor. Sunt o gramada de femei asa zis crestine care merg la Biserica, se spovedesc si fac avorturi. Sa nu mai vb. de cele hormonale provocate de anticonceptionale. Sunt femei si cu peste 20 de avorturi. Parintele Cleopa a dscoperit cel mai mare nr. de avorturi facut de o femeie: 55.

Asociatia ortodoxa Pro-Vita Bucuresti a spus ca numarul pruncilor romani ucisi intrece numarul victimelor din primele doua razboiae mondiale.

"- În anii postdecembriști sunt înregistrate peste 17.200.000 de avorturi [intre timp, statisticile mai noi au numarat pana la peste 21 de milioane pana in anul 2008 - interviul cu pr. Tanase fiind ceva mai vechi, din 2006, n.n.] Asta înseamnă aproape numărul populației rămase în țară. Daca ținem cont că din 22 milioane vreo 4 milioane de români au plecat peste graniță, rezultă că au rămas 18 milioane, ceea ce înseamnă cu au fost uciși atâția prunci câți oameni mai sunt acum în România.(clinicile private nu sunt obligate sa declare nr. de avorturi efectuate, numarul include mai mult avorturile facute la stat; de aceea nr. este tot posibilul sa fie si mai mare decat cel oficial)

- Dacă la noi păcatul avortului are proporție de masă, catastrofală, oare nu în aceeași măsură și largă cuprindere apasă și pedepsele de sus? Cum vedeți dumneavoastră urmările acestei înmulțiri incredi*bile a pruncuciderilor?

Urmează pieirea!
Dumnezeu privește și pe cei drepți și pe cei păcătoși la fel, plouă la fel peste toți, răsare soarele și-i lu minează și-i încălzește fără deosebire pe credincioși și pe necredincioși. Dumnezeu ne privește ca pe un tot. La judecată vom veni cu neamul nostru, nu separat. Vom fi judecați ca persoane, dar în neamul nostru. Dacă un neam se opune lui Dumnezeu, luptă împotriva Lui, are ca viitor pieirea! Ar fi o nădejde ca poporul român să scape, dar este stăpânit de acest păcat îngrozitor. Un păcat așa de mare lângă tradiții așa de frumoase, lângă credința jertfelnică și mărturisitoare. " [Pr.N.Tanase]"

Tot parintele Tanase a spus ca inotam in propriul sange. Alt factor ar fi ferirea de a avea mai mult de 1-2 copii.

Dar chestiunile acestea se stiu, numai sa nu vrei si sa nu le pui cap la cap.

AlinB 08.09.2012 23:46:58

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 469648)
...

Cu pace, bucurie si mai ales bun simt chestiile astea se puteau discuta pe privat - ceea ce am si facut (ai PM) dar daca ai tinut musai sa o faci o chestiune publica, aducand si citate scoase din context de pe alte topice..

P.S.
Eu chiar nu stiu despre ce profetii vorbeste respectivul.
Si sunt convins ca majoritatea romanilor nici nu stiu cine sunt, ce sa mai zic de ei in calitate de profeti ca sa emita pretentiile in cauza (vai, n-au ascultat de profeti).

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:42:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.