Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cuvant pentru atei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11704)

cristian67 07.01.2011 17:51:48

Crezi?

Crezi ce iti spune Dumnezeu? Nu toti avem parte de intalniri cu ingeri ca Maria sau Zaharia sau alti oameni din Scripturi. Dar ne intalnim cu Dumnezeu prin Cuvântul Lui, predicat sau cantat, prin fratii nostri care ne intreaba, ne incurajeaza, ne mustra, ne ridica.
Din experienta mea si a altor credinciosi stiu ca nu totdeauna auzim vocea lui Dumnezeu. Uneori avem “ceara” si in urechile spirituale, “retina slabita”, la ochii spirituali. Dar nu uita momentele in care ti-a vorbit Dumnezeu, in care L-ai auzit clar. Tine-te de El, de Cuvantul Lui ca “orbul de bata”. Lucrurile care ti-au fost spuse se vor implini, chiar daca nu vezi nimic. Daca il crezi pe Dumnezeu “care lucreaza in ascuns”, vei fi pregatit pentru implinirea promisiunii Lui si nu iti vei amara sufletul. Daca iti amaresti sufletul, El tot va implini Cuvantul Sau, dar tu nu te vei putea bucura la fel de El. Crede!

StatuiaNuda 12.03.2011 18:28:10

Cu voi nu se poate!

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 318851)
Era un citat pentru ei!
Mi se pare foarte buna abordarea ta. Nu de mult, povesteam cu cineva despre acest subiect.
Si asa cum bine stim cu toti, fiecare om, dar absolut fiecare om cand este pus in fata unei intamplari ce depaseste puterea omului spune invariabil:

DOAMNE AJUTA!

Initiatorul topiculi, un tip pe care-l vad documentat, tre' sa-i spun ca m-a lasat perplex cu lipsa lui de logica. Dansul este genul de om, bag de seama, care exceleaza la capitolul desteptaciune, iar la cel al inteligentei are mari lacune.

@ Crestin_Simona

Ei bine, gresesti. Nu tot spun "Doamne ajuta!". Iar multi cei dintre care o spun, o spun pentru ca pana si limbajul, comunicarea intre oameni s-a modelat de-a lungul istoriei in jurul religiei. Nu au aparut alte expresii care sa poata fi folosite in anumite situatii. Argumentul tau este absolut pueril, si daca l-as fi auzit acum pentru prima oara cu siguranta ca m-ar fi amuzat. Asa cum m-au amuzat o vreme, in trecut, cand inca nu eram peste masura de acrit de... Ma rog, nu vreau sa jignesc pe nimeni.

heaven 12.03.2011 18:44:23

Citat:

În prealabil postat de StatuiaNuda (Post 347252)
Initiatorul topiculi, un tip pe care-l vad documentat, tre' sa-i spun ca m-a lasat perplex cu lipsa lui de logica. Dansul este genul de om, bag de seama, care exceleaza la capitolul desteptaciune, iar la cel al inteligentei are mari lacune.

@ Crestin_Simona

Ei bine, gresesti. Nu tot spun "Doamne ajuta!". Iar multi cei dintre care o spun, o spun pentru ca pana si limbajul, comunicarea intre oameni s-a modelat de-a lungul istoriei in jurul religiei. Nu au aparut alte expresii care sa poata fi folosite in anumite situatii. Argumentul tau este absolut pueril, si daca l-as fi auzit acum pentru prima oara cu siguranta ca m-ar fi amuzat. Asa cum m-au amuzat o vreme, in trecut, cand inca nu eram peste masura de acrit de... Ma rog, nu vreau sa jignesc pe nimeni.

Ai si tu dreptatea ta,unele argumente ale unor crestini sunt puerile,insa,in acelasi timp noi discutam in parametrii total diferiti:lumea materiala si cea spirituala,iar logica lumii materiale nu se aplica si celei spirituale,care se supune unor cu totul alte reguli.
Deci,de lipsa de logica pe care ii acuzi pe crestinii cu "lacune in ale inteligentei" dai dovada si tu,numai ca dinspre polul opus.
Intelegeam daca veneai sa dezbati niste subiecte mai de profunzime,dar patrunzand chiar si virtual in mijlocul unor oameni cu idei diferite de alte tale,(nu spunem mai bune sau mai putin bune,ci doar diferite!) cu lozinci de genul "cat de puerili si prostovani,pardon...lipsiti de inteligenta sunteti voi",demonstrezi chiar tu in primul rand lipsa de maturitate si ca sa nu spun de respect,pentru ca o opinie poate fi exprimata de catre un om care pretinde ca este inteligent si fara a aduce ofense celor ce au pareri diferite de ale sale,indiferent de partea cui este dreptatea.
Apropo,te-ai gandit vreodata ca sunt multe cazuri in relatiile interumane cand dreptatea sta de partea ambilor opozanti?Ca este posibil ca fiecare dintre ei sa priveasca acelasi adevar,insa prin fatetele diferite ale unei prisme?Universul nu se reduce la alb si negru,dragul meu,iar daca vrei sa gasesti mai mult,cauta sa vezi dincolo de aparente in orice...

Crestin_Simona 13.03.2011 13:26:24

Citat:

@ Crestin_Simona

Probabil ca esti peste masura de acrit pentru ca te-ai amuzat prea mult pe aspectul pueril al unor raspunsuri???
Dumnezeu NU se lasa batjocorit!!!
Daca tu te batjocoresti singur de ce mai postezi?
Ca sa stie si inititoarea topicului care de altfel este o persoana deosebita si care nu ti-a gresit cu nimic?
Ca sa stiu eu? Acum chiar ma amuzi!!! Tu chiar n-ai stat cu ,,provocari" mari in fata si mai mult nu este doar un model ci si simtamantul de care insoteste medelul respectiv. Frica, groaza, speranta...
Si singur ai spus-o ,,Nu au aparut alte expresii care sa poata fi folosite in anumite situatii."
Chiar nu ti se pare curios???

cocacoc 13.03.2011 13:32:46

Citat:

În prealabil postat de Crestin_Simona (Post 347573)
Dumnezeu NU se lasa batjocorit!!!

Normal, are o personalitate puternica.

calator prin ploaie 13.03.2011 14:16:14

Woow....incercam sa-l integram tiparului uman pe Dumnezeu? De cand oare.....vorbeste nisipul despre Creatorul sau..de parca ar fi un fir de nisip? Dumnezeu este iubire perfecta si lumina....

dobrin7m 13.03.2011 19:19:19

Citat:

@ Crestin_Simona

Draga StatuiaNuda

Trebuie sa fii inteligent ca sa poti sa ajungi cat de cat destept, dar iti trebuie si multa desteptaciune ca sa fii inteligent...

Un om lipsit de inteligenta, nu discerne binele de rau si deci nu prea stie sa aleaga ce e bine sa invete si ce nu. Un om lipsit de inteligenta are sanse minime sa ajunga destept, pentru ca se pierde pe drum.
Ceva din mintea mea imi spune sa nu zic nimic rau de tine ca nu te cunosc, desi `statuiaNuda``imi spune multe. O fi desteptaciunea sau inteligenta cea care imi spune asta?

cocacoc 14.03.2011 07:15:37

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 347584)
Woow....incercam sa-l integram tiparului uman pe Dumnezeu?

Dumnezeu este iubire ....

Ai facut exact acelasi lucru .

calator prin ploaie 14.03.2011 08:37:00

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 347753)
Ai facut exact acelasi lucru .

INEXACT.....am reprodus afirmatiile sfintilor parinti....(sic!)

cocorel 14.03.2011 10:03:30

foarte frumos

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 320434)
Crezi ce iti spune Dumnezeu? Nu toti avem parte de intalniri cu ingeri ca Maria sau Zaharia sau alti oameni din Scripturi. Dar ne intalnim cu Dumnezeu prin Cuvântul Lui, predicat sau cantat, prin fratii nostri care ne intreaba, ne incurajeaza, ne mustra, ne ridica.
Din experienta mea si a altor credinciosi stiu ca nu totdeauna auzim vocea lui Dumnezeu. Uneori avem “ceara” si in urechile spirituale, “retina slabita”, la ochii spirituali. Dar nu uita momentele in care ti-a vorbit Dumnezeu, in care L-ai auzit clar. Tine-te de El, de Cuvantul Lui ca “orbul de bata”. Lucrurile care ti-au fost spuse se vor implini, chiar daca nu vezi nimic. Daca il crezi pe Dumnezeu “care lucreaza in ascuns”, vei fi pregatit pentru implinirea promisiunii Lui si nu iti vei amara sufletul. Daca iti amaresti sufletul, El tot va implini Cuvantul Sau, dar tu nu te vei putea bucura la fel de El. Crede!

tare imi place ce scrii aici mai cristian67.Putin da bun spre deosebire de altii pe care nu am rabdare sa citesc pana la capat si tot nu cred ca am pierdut nimic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:43:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.