Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8760)

iuliu46 16.02.2013 00:37:59

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 503943)
Daca pentru unii dintre noi, rostul acestor discutii pe forum este de a se ajunge la topicuri fara sfarsit, de a ne ajuta sa ne mai certam putin, de a vorbi despre orice: chiar daca nu avem un minimum necesar (obligatoriu) de cunostinte, fara sa stim ce vorbim, atunci, scopul a fost atins.
Dar nu e corect: lansand idei fara sens, bășcălind știinta – care buna sau rea, adevarata sau neadevarata, de actualitate sau depasita, este Stiinta de care ne folosim cu totii.

Haideti s-o dam la o parte. Deci: fara energie electrica, fara energie nucleara, fara TV, fara telefonie fixa sau mobila, fara computer, fara internet, fara transplant, fara medicamente, fara medicina, fara automobil, tramvai, avion, fara apa curenta, fara case, fara .... fara....

Nu cred ca ar fi rau; nu cred ca ar fi bine.

Succes si tot inainte!

Ne place sau nu, ne avantajeaza sau nu, ne jigneste sau nu, dupa pacatul originar omul devenit altceva; nu mai este omul creat de Dumnezeu, Marele Creator al tuturor celor vazute si nevazute:

<<La o conferinta, primeam bilete. Si-mi zice unul ca el are un pacat mic. Dar eu cunosc un pacat si mai mic decat al lui. Adam n-a facut altceva, decat a muscat dintr-un mar. N-a fost impotriva lui Dumnezeu, nu s-a indoit de existenta puterii divine, dar n-a ascultat. Si a rasturnat cerul si pamantul. Nu exista pacat mic! A trebuit sa vina Hristos sa salveze fiinta omeneasca. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putinta de a ne indumnezei. Noi, niste fiinte in dimensiunea in care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate in noi si unde inceteaza animalitatea incepe omul. Pana cand, va intrebati, dam voie animalului astuia din noi sa lucreze?”>> (Parintele Arsenie Papacioc - Ati auzit de iad, dar nu-l cunoasteti)
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...eti-68411.html
(10 Iunie 2010, Sursa: Ziarul Lumina)

Perspectiva sustinerii unui doctorat in biologie (pentru a va da posibilitatea sa deslusiti tainele bilogiei etc.), exprimata de dvs. nu trebuie sa fie datatoare de spaime si angoasa existentiala. In zilele noastre, cand Plagiatul este aproape o profesiune de credinta mai ales (si mai mediatizat) in randul politicienilor de Romania, de Germania de Ungaria si nu numai, cu sau fara caderi de capete, obtinerea unui titlu stiintific de Doctor nu pare sa fie o incercare fara sorti de reusita. Daca aveti bani, succes. Acum e timpul.

Asta o spune doctorul din tine ? Tocmai ca eu l-am intrebat pe cineva cum face de-i da note lui Behe care are totusi un doctorat pe bune.Si am spus ca eu nu pot face asa ceva pentru ca-mi prind degetele. Asa ca ma duc si citesc pe talkorigins ca Behe e un prost si aleg sa-i cred pe aia, sau ma duc pe blogul lui Behe si citesc ca nu stiu care evolutionist e un prost si aleg sa-l cred pe el, asta e usor de facut pentru fiecare dintre noi.Problema e ce folos e sa scrii ceva ce gasesti altundeva pe internet, ca toti puem cauta si citi ca behe e un prost sau ca X e si mai prost, dar nimeni nu intelege de ce e prost. Aia cu cucii nu o s-o gasesti decat aici .:24:

Nastya 16.02.2013 00:38:10

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 503944)
Nastya,

Nu s-a folosit porcul modificat genetic.
Transplantul de valve cardiace de la porc la om se face de vreo 60 de ani cel putin, adica de pe vremea cand genetica nu reprezenta mare lucru.
Eu am mai scris despre problema asta tot pe acest forum dar se pare ca unii nu au inteles.

Domnule Bogdan,

E o mica neintelegere.

Stiam cate ceva, despre chirurgia valvelor cardiace (cred ca bicuspide si tricuspide?? in cazul stenozei mitrale). <<În anii '70-'80, în România se făceau valve din valva porcului mistreț, un brevet al profesorului Pop de Popa. Profesorul Deac, de la Târgu-Mureș, deschidea drumul folosirii valvelor de vițel. Azi, valvele biologice se construiesc din pericard de vițel și de porc domestic. Înlocuirea cu valve biologice din țesut de porc sau de vițel tratat n-are nevoie de terapie cu medicamente anticoagulante, dar valva biologică are o viață limitată, până la 15 ani.>>
http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/s...al-506459.html

Exista mai multe site-uri pe net despre experimentele (reusite??) ale medicilor din Polonia si Australia care premerg transplantul de organe prelevate de la porc(modificat genetic). Aveam mai multe link-uri dar acum vi le dau, din nou, pe acelea pe care le-am postat deja.
Daca e nevoie, mai caut.

Transplantul de organe de la porci la oameni, mai aproape de realitate!
http://www.descopera.ro/dnews/923072...e-de-realitate

- Acelasi articol, (in limba engleza) dar pare sa fie cel original; din alta sursa.
Pig lungs could soon be transplanted into humans after astonishing medical breakthrough
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...akthrough.html

- Plamanii de porc vor fi transplantati la oameni
http://www.descopera.ro/dnews/548465...tati-la-oameni

Daca stirile??? de pe net (referitoare la posibilul transplant de organe prelevate de la porc)sunt din aceeasi categorie cu stiri, de genul:
- Extraordinar, la Gradina Zoologica din XX o tigroaica a fatat doi pui albi (albinosi) sau o leoaica a facut acelasi lucru!!! Asta e.
Daca in loc sa explici de ce apar puii albinosi (din cauza consangvinizarii, deci a imperecherilor strâns inrudite cand genele recesive se manifesta in fenotip)... Ca de fapt, este un regres al speciei...atunci dai o stire soc. Cine stie bine. Cine nu, se mira.
Asta am gasit si eu pe net. Asta am postat.
N-am vrut sa dezinformez. Puteti sa cititi link-urile respective.

bin000 16.02.2013 00:41:05

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 503935)
Nu-i cearta nimeni pe fizicieni?

Nu,nu-i cearta nimeni pe fizicieni ,ca se cearta singuri intre ei mai ales de cand cu cuantica si pisicile moarte-vii.

Citat:

<<Darwin a schimbat lumea de când a scris cartea „Originea speciilor prin selectie naturala sau pastrarea raselor favorizante in lupta pentru existenta”și este una din cele 100 de personalități marcante ale omenirii. Richard Dawkins spune că Darwin a emis o idee prețioasă pe care a argumentat-o și, ca TOATE IDEILE MARI, ESTE EXTREM DE SIMPLĂ. POATE DE ACEEA ORICINE ARE IMPRESIA CĂ ESTE UȘOR DE COMBĂTUT.„Permitem sateliților, planetelor, sorilor, universului, ba chiar și galaxiilor să fie guvernate de legi; dar pentru cea mai mică insectă avem pretenția că a fost creata odată de cineva.” (Charles Darwin)>>
http://www.sensunic.net/?p=2753
Dawkins habar nu are care e titlul complet al "operei" lui Darwin. http:// www.youtube.com/watch?v=Hv2U2Xp2Nu8

Ha ha ,planetele sunt aduse in sprijinul evolutiei biologice.Nu prea se descurca cu logica nici Darwin nici Dawkins.Nu sesizeaza diferenta intre sistem viu si sistem neviu tocmai de aia a inventat idea "simpla" a evolutionismului care a fost adoptata cu urale pentru ca oferea iluzia lasarii lui Dumnezeu in afara jocului,rol care e luat de oamenii de stiinta(trufasi).Darwin a uitat sa ne spuna ce-i cu legile care guverneaza planetele de unde au aparut ele,dar fiind biolog n-are de unde sti,de fapt nici fizicienii nu stiu si o trec pe Copenhaga si pisici schoedereze.

Citat:

Cine-i pune la colt pe fizicienii care isi „permit” sa vorbeasca despre „Reactoarele Fosile de la Oklo”, ceva ce s-ar fi intamplat acum 2 miliarde de ani?
Nu-i pune la colt pe fizicieni ca ei confirma primul verset din Biblie cu teoria Big-Bangului si mai fac si alte lucruri utile.
Despre cele 2 miliarde de ani ,asa o fi .Biblia spune ca Dumnezeu a creat o materie primordiala din care a construit universul.Chiar daca zilele Facerii ar fi zile normale,nimeni nu stie cat timp a stat materia prima primordiala la dospit pana incepe sa o prelucreze Dumnezeu.

iuliu46 16.02.2013 00:46:06

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 503962)

Nu merge link-ul. Dar nu-i nimic ca l-am pus si eu inainte si mi l-a mai aratat si Nastya odata. :71:
Scuze, sunt obosit,am crezut ca altcineva a postat iar link-ul. Dar vezi ca nu merge.

Nastya 16.02.2013 01:10:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 503960)
Nastya pe tine nu te doare capul ? Nu crezi ca gandesti prea mult ? Poate tu jucai tenis ca Nasty si de acolo ti-a ramas numele. Sau poate doar vrei sa fii nasty.Atata stiinta de wikipedia irosita pentru un prost ca mine.Cum te duci tu sa cauti repede ceva ca sa-i dai in cap oricui nu e de acord cu tine, chiar daca ala nu a scris ce ii raspunzi tu, spre exemplu ca este o legatura intre complexitatea unui organism si cantitatea de ADN dintr-un organism.
Btw grupul hidroxil este OH nu COOH. Acela e grupul carboxil. In rest sanatate.

Cand am scris hidroxil in loc de carboxil, e clar ca n-am fost atenta. Va multumesc ca ati fost pe faza si m-ati atentionat. Profesorul meu de biochimie (domnul profesor Buruiana) se intoarce saracul in mormant. Am gresit. Deci, nu ma durea capul, pentru ca atunci nu era la purtator. Va rog sa ma scuzati. Cand certi pe cineva ca nu stie, trebuie sa stii tu. Altfel!!

Nastya nu vine de la Nasty. Si nu vreau sa fiu nasty sau ca Nastase.
Nu vreau sa dau in cap nimanui. Daca asta ati inteles, imi pare rau.
Citatele (copy paste) sunt din wikipedia; mi-e greu sa scriu de prin enciclopedii; si pentru ce? De obicei, oamenii citesc selectiv postarile.
Multumesc pentru urarea de sanatate.
Va doresc si dumneavoastra sanatate si numai bine.

Nastya 16.02.2013 01:15:57

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 503965)
Nu merge link-ul. Dar nu-i nimic ca l-am pus si eu inainte si mi l-a mai aratat si Nastya odata. :71:
Scuze, sunt obosit,am crezut ca altcineva a postat iar link-ul. Dar vezi ca nu merge.

Steagul alb al pacii si link-urile

Pig lungs could soon be transplanted into humans after astonishing medical breakthrough
By Daily Mail Reporter, 4 February 2010
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...akthrough.html

iuliu46 16.02.2013 01:18:29

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 503967)
Cand am scris hidroxil in loc de carboxil, e clar ca n-am fost atenta. Va multumesc ca ati fost pe faza si m-ati atentionat. Profesorul meu de biochimie (domnul profesor Buruiana) se intoarce saracul in mormant. Am gresit. Deci, nu ma durea capul, pentru ca atunci nu era la purtator. Va rog sa ma scuzati. Cand certi pe cineva ca nu stie, trebuie sa stii tu. Altfel!!

Nastya nu vine de la Nasty. Si nu vreau sa fiu nasty sau ca Nastase.
Nu vreau sa dau in cap nimanui. Daca asta ati inteles, imi pare rau.
Citatele (copy paste) sunt din wikipedia; mi-e greu sa scriu de prin enciclopedii; si pentru ce? De obicei, oamenii citesc selectiv postarile.
Multumesc pentru urarea de sanatate.
Va doresc si dumneavoastra sanatate si numai bine.

Stiam ca ati gresit dar am vrut sa fiu si eu rautacios. :p
In rest imi insusesc o parte din critici, uneori sunt luat de val si adevarul e ca nu stiu prea multe.
Nasty a fost porecla lui Ilie Nastase atunci cand juca tenis. Noapte buna si multumesc pentru ca m-ati tras de urechi.

Nastya 16.02.2013 01:34:32

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 503969)
Stiam ca ati gresit dar am vrut sa fiu si eu rautacios. :p
In rest imi insusesc o parte din critici, uneori sunt luat de val si adevarul e ca nu stiu prea multe.
Nasty a fost porecla lui Ilie Nastase atunci cand juca tenis. Noapte buna si multumesc pentru ca m-ati tras de urechi.

Eu va multumesc.
Eu sunt rea cateodata. Si trebuie sa ma mai traga cineva de maneca. Si chiar ma straduiesc sa fiu crestina. Dar nu prea reusesc.
De stiut, nu prea mai stiu mare lucru. Anii iti mai niveleaza cateodata si creierul chiar daca aparent, e plin de circumvolutiuni.

Va mai dau cateva link-uri.

Premieră medicală: inima unui porc modificat genetic a fost transplantată în pieptul unei maimuțe

http://www.descopera.ro/dnews/978761...l-unei-maimute

http://www.ziare.com/articole/transp...animale+oameni

Maimuta cu inima de porc, la propriu
http://www.ziare.com/magazin/cerceta...ropriu-1175465

Plamanii porcilor vor putea fi transplantati oamenilor in 5 ani
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa...n-5-ani-992698

Australia da unda verde la transplanturile de organe de la animale la oameni
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa...-oameni-971768

Noapte buna.

bin000 16.02.2013 11:58:24

Nu isi are sensul nici un entuziasm referitor la transplantul de organe(si multe alte false reusite ale stiintei).De cele mai multe ori stirile de genul sunt dezinformari grosolane si publicitate stiintifico-fantastica care pentru naivi si cei necunoscatori ai stiintei par realitate .Nimic mai fals...pentru ca oamenii de stiinta "uita" de multe ori sa mentioneze amanunte despre experimente ,amanunte care le-ar anula "marile reusite".

Cum suna o stire : 1.Reusita stiintifica extraordinara:primul transplant de la animalul x la om.
Cum suna o stire completa:2.Primul transplant de la animalul x la om. E adevarat ca peste 15 minute omul a murit dar a rezistat 15 minute deci se poate. Da se poate :21: ,daca unul are o hemoragie arteriala profunda si el poate rezista 15 minute pana va muri adica pana organismul va ajunge in starea de sucombare deci se poate supravietui cu hemoragii arteriale profunde daca omul a rezistat 15 minute...

Daca erau asa destepti trebuiau sa gaseasca tratamentul cancerului si altor boli adica sa nu se mai ajunga la transplant dar neducandu-i capul (e prea complexa schema completa a functionarii organismului uman-pe asta o stie doar Dumnezeu ) si-au gasit alta "preocupare" la care sansele de reusita sunt chiar mai mici decat in cazul cancerului caci mai adauga la complexitatea omului si complexitatea animalului transplantat.
Dar incearca si ei (ca si pescarul) ...poate prind ceva,poate se nimereste s-o reuseasca. Trebuie intelesi ,au si ei copii ,au datorii la intretinere,etc.

Imi place stiinta si descoperirile ei dar unele ramuri ca evolutionismul(desi e religie e considerata stiinta) si unele cercetari din cadrul medicinei(zonele unde omul se face Dumnezeu ,cand de fapt e doar un carpaci ametit) sunt pline de penibil.

catalin2 16.02.2013 12:06:28

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 503972)
Eu va multumesc.
Eu sunt rea cateodata. Si trebuie sa ma mai traga cineva de maneca. Si chiar ma straduiesc sa fiu crestina. Dar nu prea reusesc.
De stiut, nu prea mai stiu mare lucru. Anii iti mai niveleaza cateodata si creierul chiar daca aparent, e plin de circumvolutiuni.

Nastya, eu am ctiti cateva din mesajele tale, dar nu am mai avut timp sa raspund, am scris pe celalalt topic, mai e unul despre evolutionism.
In general ceea ce scrii sunt informatii generale, multi le cunosc, despre cateva argumente am discutat cu un baptist tot pe acest forum, discutia incepe de la aceasta pagina: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8760&page=43

catalin2 16.02.2013 12:25:58

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 501683)
Cei care cred in Dumnezeu nu au nevoie de argumente stiintifice pentru credinta lor. In clipa in care vrei sa-ti explici credinta in Dumnezeu cu argumente stiintifice, deja ai o problema. Credinta este un dar de la Dumnezeu. Noi trebuie sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne ajute sa credem. „Cred Doamne, ajuta necredintei mele.” (Marcu 9,24).
Mintea noastra nu poate sa cuprinda maretia Creatorului. E un semn de mandrie sa-ti imaginezi ca poti sa intelegi totul despre creatia, maretia si atotputernicia lui Dumnezeu. Nu poti sa-L cuprinzi pe Creator, cu mintea ta de fiinta creata. E mandrie sa-ti imaginezi asa ceva.
Si sa nu uitam ca adevarul este unul singur: Adevarul lui Dumnezeu.

Cunoastem doar ce ne-a revelat Dumnezeu, restul nu cunoastem. Dar ce ne-a revelat cunoastem.
Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 501683)
Exista si incrucisari (imperecheri) inter specifice, dar produsii rezultati (hibrizii) fiind de obicei sterili(femelele obtinute pot fi si fertile) nu pot transmite mai departe caracterele obtinute, deci nu pot fi folositi in procesul de selectie si ameliorare; dar asa au aparut: catârul si bardoul.
- Bardou (în latină Equus hinnus) este un animal hibrid obținut prin împerecherea armăsarului cu măgărița.
- Catârul (în latină Equus mullus) este un animal hibrid obținut prin împerecherea măgarului cu iapa. (Masculul este steril, femela poate fi fertila

Am scris in mesajele anterioare ca la unele plante pot exista incrucisari intre specii, rezultand hibrizii. Dar la speciile mai complexe nu, exista doar acele cazuri enumerate de tine, de obicei nu sunt fertile. Dar o sa vezi ca de exemplu magarul face si el parte din aceeasi familie ca si calul, la fel si zebra: http://ro.wikipedia.org/wiki/Equidae
Tu nu ai mentionat, dar si zebra se poate incrucisa cu magarul sau calul, fiind aceeasi familie, deci specii foarte apropiate (de fapt cred ca sunt asemanatoare subspeciilor)

Eugen7 16.02.2013 13:04:26

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 503940)
Eugen,

Spuneti ca paradoxul gemenilor e un paradox doar daca privim timpul ca fiind absolut.
Aici insa cred ca e necesara o precizare. La care timp ne referim cand spunem ca timpul e relativ? Pentru mine e limpede ca ne referim la timpul masurabil, cuantificabil, acela care a fost masurat folosind in experimente ceasuri atomice.
Dar ceasurile atomice folosesc tot viteza luminii pentru masurarea timpului.
Deci de aceea rezultatele au fost ca timpul masurat cu ceasul atomic in miscare a mai "dilatat" decat cel masurat cu ceasul care sta.
Dar inca o data, e vorba de timpul masurabil si cuantificabil, NU de timpul real care este cel trait de noi si care e un concept metafizic a carui natura nimeni nu a reusit sa o patrunda.
De fapt, teoria relativitatii cand spune ca timpul e relativ, se refera la acest timp masurat de noi folosind lumina a carei viteza e constanta independent de sistemul de referinta.
De fapt, postulatul teoriei relativitatii este viteza constanta a luminii indiferent de sistemul de referinta. Aceasta a fost concluzia stricta a experimentelor.
Partea cu timpul relativ trebuie sa o aplicam la doar la timpul masurabil, nu la cel real si trait, asta daca nu vrem sa cadem in registrul ontologic, acolo unde apar aberatii si concluzii necrestine, de tipul calatoriilor in timp etc.
Aceasta este opinia mea.

Definirea timpului este una din cele mai mari dileme ale omenirii, atat in domeniul stiintific cat si in cel filozofic si cel teologic.

Newton și Platon considerau ca trebuie să existe un timp absolut, independet, indiferent dacă oamenii făceau ceva sau puteau să îl măsoare cu exactitate. Aristotel, Leibniz si Einstein considerau că timpul implică mișcarea; astfel dacă totul ar îngheța (ar rămâne nemișcat) pentru un minut sau pentru o suta de ani, iar apoi ar reveni la viață, nimeni nu ar observa.

Platon si Newton considera că timpul este ca un container gol care poate fi umplut cu obiecte și evenimente, și prin care acestea se pot mișca.

Aristotel nu a fost de accord cu Planton, și afirma că timpul implică mișcarea astfel încât dacă orice mișcarea ar înceta atunci și timpul s-ar opri.

“Timpul nu există independent de evenimente, ceea ce înseamnă că timpul fără mișcare este lipsit de sens.” Astfel toate discuțiile cu privire la timp pot fi reduse la discuții despre evenimentele care au loc.

Teoria generală a relativității a demonstrat că spațiul și timpul sunt mărimi dinamice. Pe scurt, principiul de bază al teoria relativității este că în Univers materia determină spațiu-timpului cum să se curbeze, iar curbura spațiu-timpului determină mișcarea materiei. Spațiul și timpul afectează și sunt afectate de materie și de ce se întâmplă în Univers și mai mult ele sunt finite având un început al existentei la Big Bang. Reamintim că așa cum nu se poate vorbi despre evenimente din Univers fără a vorbi implicit și despre timp și spațiu, tot așa în teoria generală a relativității nu putem vorbi despre spațiu și timp în afara Universului.

spatiu-timpul sunt doar o cognite umana a perceptiei modului in care existam si nu conditii in care traim. „Spațiul și timpul sunt moduri în care gândim și nu condiții în care trăim”.

Deci spatiul si timpul nu consitituie cadrul, arena care care se petrec fenomenele ci dimpotriva, fenomenele fizice sunt cele care le determina si le permit definirea

Ceasurile nu masoara o anumita cantitate de timp (cum este in cazul masurarii masei spre exemplu) ci ceasurile măsoară mișcări ciclice recurente ce pot fi comparate cu evenimentele lumii .

Ziua a 8-a este un mod de existență in contrast cu modul de existență actual , in care numarul actiunilor noastre posibile este limitat de durata temporala a vieții. Astfel ziua a 8-a, ziua cea neînserata și fără de sfârșit , arata veșnicia conform careia numarul evenimentelor unei persoane nu mai este limitat (de un anumit mod de existenta biologic cum este cazul in aceasta viață) ci conlucrarea cu harul lui Dumnezeu nu are limite temporale, numarul evenimentelor fiind infinite. In Sfanta Biserica, prin Sfintele Taine noi pregustam din “cerul cel nou și pământul cel nou”, care corespunde realității zilei a 8-a.

Referinte:
LECOURT Dominique, Dicționar de istoria și filozofia științelor, trad. (coord) Laurențiu Zoicas, București: Polirom, 2009.
HART-DAVIS Adam, The Book of Time: The Secrets of Time, How It Works and How We Measure It, London: Mitchell Beazley, 2011
ATKINS Peter, Amprenta lui Galileo. Cele 10 mari idei ale științei. București: All, 2007

Doamne ajuta.

Nastya 16.02.2013 15:47:21

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 504003)
Nastya, eu am ctiti cateva din mesajele tale, dar nu am mai avut timp sa raspund, am scris pe celalalt topic, mai e unul despre evolutionism.
In general ceea ce scrii sunt informatii generale, multi le cunosc, despre cateva argumente am discutat cu un baptist tot pe acest forum, discutia incepe de la aceasta pagina: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8760&page=43

Scuze! Mie nu mi s-a parut ca ar fi un prea plin de cunostinte avansate de biologie (biochimie, genetica, ameliorare etc.)chiar asa „generale” cum am avut proasta inspiratie sa le postez. Daca toata lumea cunoaste acele banalitati, in fata lumii si din tot sufletul:

Cu plecaciune, scuze. N-am observat ca am nimerit la o adevarata Conferinta stiintifica.

Acum, o intrebare:

De ce mi-ati raspuns la un: „Raspuns al meu” pentru alt forumist?
E vorba de un "Raspuns al meu" la un mesaj pe care mi l-a trimis un domn cu nume de forum: iuliu 46 pe care l-am suparat si mi-a parut rau.

V-a inspirat ideea: „creierului nivelat” de varsta?
Va asigur ca nu e permanenta. Iar smerenia (atata câtă e) nu ma tine mult.

Sa nu plictisesc asistenta:

1. Fiecare posteaza ce gandeste. Totul e sa fii cat de cat politicos si eventual sa nu bati campii.(Mai sunt niste reguli, ca am citit Regulamentul, dar stiu sigur ca le-am respectat).

2. Am spus generalitati: inca o data scuze tuturor acelora carora le-am jignit inteligenta, elocinta etc.

3. E frumos din partea dvs. ca mi-ati citit postarile; nu ma asteptam la vorbe bune mai ales ca multe au fost pur si simplu copy-paste-uri; n-am niciun merit, poate doar ca le-am cautat, le-am, gasit si le-am supus judecatii forumului.

4. Cred in continuare (si n-are rost o discutie pe aceasta tema) ca omul nu-L poate cuprinde pe Dumnezeu cu mintea lui de creatura. E chiar mandrie si poate sfidare sa crezi asa ceva.

5. In ansamblul stiintei create de om din conditia lui de creatura, opera lui Darwin are rolul si locul ei. O teorie cu cat este/pare mai simpla, cu atat mai mult fiecare se simte tentat sa aiba pareri si puncte de vedere.

6. Creationismul stiintific mi se pare o incercare lipsita de sens. Omul trebuie sa creada in Dumnezeu, daca e crestin, si sa-L roage pe Dumnezeu sa-i „ajute necredintei” (Cum ne invata Sfanta Scriptura, Biblia). Pentru mine a fost surprinzator si intristator in acelasi timp, ca Parintele Seraphim Rose a putut sa scrie despre Creationimul stiintific. Nu l-am recunoscut.

7. Mi se pare o mare ipocrizie sa critici stiinta si sa te folosesti de descoperirile ei. Aici e vorba de principiul : ori/ori.

iuliu46 16.02.2013 16:36:04

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 504039)
Scuze! Mie nu mi s-a parut ca ar fi un prea plin de cunostinte avansate de biologie (biochimie, genetica, ameliorare etc.)chiar asa „generale” cum am avut proasta inspiratie sa le postez. Daca toata lumea cunoaste acele banalitati, in fata lumii si din tot sufletul:

Cu plecaciune, scuze. N-am observat ca am nimerit la o adevarata Conferinta stiintifica.

Acum, o intrebare:

E vorba de un "Raspuns al meu" la un mesaj pe care mi l-a trimis un domn cu nume de forum: iuliu 46 pe care l-am suparat si mi-a parut rau.

V-a inspirat ideea: „creierului nivelat” de varsta?
Va asigur ca nu e permanenta. Iar smerenia (atata câtă e) nu ma tine mult.

Sa nu plictisesc asistenta:

1. Fiecare posteaza ce gandeste. Totul e sa fii cat de cat politicos si eventual sa nu bati campii.(Mai sunt niste reguli, ca am citit Regulamentul, dar stiu sigur ca le-am respectat).

2. Am spus generalitati: inca o data scuze tuturor acelora carora le-am jignit inteligenta, elocinta etc.

3. E frumos din partea dvs. ca mi-ati citit postarile; nu ma asteptam la vorbe bune mai ales ca multe au fost pur si simplu copy-paste-uri; n-am niciun merit, poate doar ca le-am cautat, le-am, gasit si le-am supus judecatii forumului.

4. Cred in continuare (si n-are rost o discutie pe aceasta tema) ca omul nu-L poate cuprinde pe Dumnezeu cu mintea lui de creatura. E chiar mandrie si poate sfidare sa crezi asa ceva.

5. In ansamblul stiintei create de om din conditia lui de creatura, opera lui Darwin are rolul si locul ei. O teorie cu cat este/pare mai simpla, cu atat mai mult fiecare se simte tentat sa aiba pareri si puncte de vedere.

6. Creationismul stiintific mi se pare o incercare lipsita de sens. Omul trebuie sa creada in Dumnezeu, daca e crestin, si sa-L roage pe Dumnezeu sa-i „ajute necredintei” (Cum ne invata Sfanta Scriptura, Biblia). Pentru mine a fost surprinzator si intristator in acelasi timp, ca Parintele Seraphim Rose a putut sa scrie despre Creationimul stiintific. Nu l-am recunoscut.

7. Mi se pare o mare ipocrizie sa critici stiinta si sa te folosesti de descoperirile ei. Aici e vorba de principiul : ori/ori.

Dar Seraphim Rose a scris despre Creationismul Biblic si a criticat Non Creationismul Stiintific, nu a scris despre Creationismul Stiintific. A fost un "fundamentalist " care credea ca Dumnezeu a creeat lumea asa cum este scris in Facerea si in scrierile Sfintilor Parinti.
Si ce ne facem cand oamenii de stiinta critica "stiinta" ? Ce-l face pe Pierre Grasse de exemplu mai putin om de stiinta decat alt biolog ? Sau pe un filozof care vede corsetul in care este stransa "stiinta " mai putin filozof decat altul ?
Tu poti spune ca stiinta merge bine asa cum e acum. Unii chiar i-au scris asta unui filozof ateu care dadea apa la moara creationistilor. Adica atata timp cat se produc avioane, calculatoare, porci transgenici, celulare, etc. stiinta merge bine dupa metoda actuala.Ne-a facut viata mai buna zicem noi.
Numai ca daca exista cu adevarat Dumnezeu atunci toate avioanele,calculatoarele, porcii si celularele nu valoreaza nimic. Si daca s-ar descoperi reteta nemuririi si tot ar valora nimic pe langa cunoasterea lui Dumnezeu.Ca daca El "stinge lumina " poti sa-ti iei adio de la reteta nemuririi.

Nastya 16.02.2013 17:06:40

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 503964)
Nu,nu-i cearta nimeni pe fizicieni ,ca se cearta singuri intre ei mai ales de cand cu cuantica si pisicile moarte-vii.

Dawkins habar nu are care e titlul complet al "operei" lui Darwin. http:// www.youtube.com/watch?v=Hv2U2Xp2Nu8

Ha ha ,planetele sunt aduse in sprijinul evolutiei biologice.Nu prea se descurca cu logica nici Darwin nici Dawkins.Nu sesizeaza diferenta intre sistem viu si sistem neviu tocmai de aia a inventat idea "simpla" a evolutionismului care a fost adoptata cu urale pentru ca oferea iluzia lasarii lui Dumnezeu in afara jocului,rol care e luat de oamenii de stiinta(trufasi).Darwin a uitat sa ne spuna ce-i cu legile care guverneaza planetele de unde au aparut ele,dar fiind biolog n-are de unde sti,de fapt nici fizicienii nu stiu si o trec pe Copenhaga si pisici schoedereze.

Nu-i pune la colt pe fizicieni ca ei confirma primul verset din Biblie cu teoria Big-Bangului si mai fac si alte lucruri utile.
Despre cele 2 miliarde de ani ,asa o fi .Biblia spune ca Dumnezeu a creat o materie primordiala din care a construit universul.Chiar daca zilele Facerii ar fi zile normale,nimeni nu stie cat timp a stat materia prima primordiala la dospit pana incepe sa o prelucreze Dumnezeu.

1). Richard Dawkins stia ”titlul complet” al operei lui Darwin. Pentru confirmare, aveti mai jos date dintr-un dictionar enciclopedic.
<<Conceptia evolutionista elaborata de Ch. R. Darwin a fost expusa pentru prima data in cartea sa „Originea speciilor prin selectie naturala sau pastrarea raselor favorizante in lupta pentru existenta” aparuta in anul 1859). (Dictionar Enciclopedic Roman, vol. al II-lea D-J, Editura Politica, Bucuresti 1964, pag.18-19)

2). Presupunand ca stati mai bine cu logica decat Darwin si Dawkins (conform spuselor dvs.) ce va opreste sa faceti o comunicare stiintifica in acest sens. E nevoie de lumina si ea poate sa apara de oriunde.

3). Teoria evolutionista a lui Darwin n-a fost deloc primita numai cu „urale”. De la inceput a existat si o atitudine ostila acesteia. Iar in SUA:

<<În timp ce tot mai mulți biologi au fost de acord că evoluționismul este principiul definitoriu al biologiei,[24], numărul enoriașilor americani ce acceptau interpretările literale ale Scripturii a crescut, Convenția Baptistă din Sud și Sinodul din Missouri al Bisericii Luterane depășind la număr toate celelalte biserici.[25] Odată cu mărirea lor, bisericile au devenit mai bine echipate în vederea promulgării unui mesaj creaționist, cu propriile lor licee, școli, edituri și transmitere media.[26]>>
(Postare de pe un site baptist, vezi mai jos.)

http://maranatta.wordpress.com/2009/...ific-download/

http://ratioetrevelatio.com/2012-02-...ord-american-1

4). Orice discurs poate sa fie reverentios. Sau poate sa nu fie.
Daca lumea stiintifica, in majoritate (dovada sensul dezvoltarii bilogiei, geneticii etc.) sustine Teoria evolutionista a lui Charles Darwin, nu credeti ca e putin riscanta exprimarea dvs. (o puteti reciti mai jos)?
<<Ha ha ,planetele sunt aduse in sprijinul evolutiei biologice.Nu prea se descurca cu logica nici Darwin nici Dawkins. Nu sesizeaza diferenta intre sistem viu si sistem neviu tocmai de aia a inventat idea "simpla" a evolutionismului care a fost adoptata cu urale pentru ca oferea iluzia lasarii lui Dumnezeu in afara jocului,rol care e luat de oamenii de stiinta(trufasi).Darwin a uitat sa ne spuna ce-i cu legile care guverneaza planetele de unde au aparut ele,dar fiind biolog n-are de unde sti,>>

Puteti sa aduceti dovezi pentru a va sustine afirmatiile? Macar din spirit de fairplay (sau fair – play, ambele forme acceptate in limba romana).

5). Am vazut ca e o campanie anti – darwinism, completata de o campanie pro Creationismul stiintific + teoria despre „Intelligent Design”. Vezi : „Cartea facerii, crearea lumii si omul inceputurilor” scrisa de Parintele Seraphim Rose si conferintele parintelui Ioan Vladuca(pe aceasta tema). (Sunt si altele, dar macar acestea pot fi o baza de discutie/de referinta). In aceste scrieri/conferinte se vorbeste, intre altele, despre „varsta Pamantului”, apreciata cam la 10.000 de ani.

Daca varsta Pamantului este de 10.000 de ani (cu ceva peste/ sau sub) m-am intrebat cum se impaca aceste constatari/afirmatii cu ceea ce spun fizicienii despre „Reactoarele Fosile de la Oklo”, ceva ce s-ar fi intamplat acum 2 miliarde de ani?”(Asta e motivul pentru care m-am referit la reactoarele...)
Raspunsul dvs. nu pare sa restabileasca adevarul.
Despre varsta unor ramasite (oase) ale omului modern vorbeste si o „noua descoperire”, mai de pe la noi:

<<Peștera cu Oase este un sistem de 12 galerii carstice, situat în sistemul carstic al Văii Minișului, în apropiere de orașul Anina, județul Caraș-Severin. Aici au fost descoperite, în 2002, cele mai vechi rămășițe din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi (numiți de cercetători „Oase 1”, „Oase 2” și „Oase 3”), au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate>>
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tera_cu_Oase

bin000 16.02.2013 17:11:36

Citat:

Creationismul stiintific mi se pare o incercare lipsita de sens.

Cand esti crestin si citesti despre stiinta sau chiar tu faci munca de cercetare intr-o ramura a stiintei incetezi sa mai fii crestin ? Sau credinta te responsabilizeaza mai mult(nu minti,nu marturisi stramb...) cand studiezi ce a creat Dumnezeu si chiar te porti responsabil cu orice creatura studiata a lui Dumnezeu ? Incalci orice principiu etic pentru cercetare ,pentru bani,pentru faima? Cand faci stiinta stiind ca nu e Cineva deasupra ta , ce te opreste sa faci "orice e necesar" sa-ti atingi scopurile? Ma refer la experiente din domeniul medical in principal . Dinfericire in zona fizicii,electronicii ,electrotehnicii elementul etic se pune in discutie la folosirea mijloacelor inventate si nu la cercetare.

Citat:

Eu,de exemplu, critic religia din stiinta(evolutionismul) nu stiinta operationala care da internetul,vaporul,satelitul,medicamentul etc. Crezi ca exista vreo legatura logica intre un autoturism,bec,calculator,medicament si teoria evolutiei? Sau trebuie sa iau la pachet si religia evolutionista daca vreau sa-mi iau calculator?

Am vazut ca ai cunostinte destul de avansate de medicina,chimie. Poti sa-mi dai o dovada ,cea mai indubitabila pe care o stii, care demonstreza evolutionismul (de la celula la om, in timp indelungat) si sa nu contina premize nedemonstrabile adica sa dovedeasca ca evolutionismul e stiinta nu credinta ?

Nastya 16.02.2013 17:17:57

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 503964)

E deptul fiecarui om sa caute, sa afle, sa confirme sau sa infirme ipoteze, teorii etc. Omul este liber. Dar campania anti darwinism/ pro – Creationimul stiintific + Design-ul inteligent mi se pare lipsita de sens.

Nu cred ca putem sa cuprindem maretia Creatiei lui Dumnezeu cu mintea noastra si nici macar prin parelele interminabile intre stiinta si Creationism.
Doar Adevarul lui Dumnezeu este ADEVARUL si este vesnic.
Cine crede in Dumnezeu nu are nevoie de argumente stiintifice pentru credinta sa.
Ar trebui sa ne fie de ajuns: „Cred Doamne, ajuta necredintei mele.” (Marcu 9,24).

Spuneti dvs.: <<Nu-i pune la colt pe fizicieni ca ei confirma primul verset din Biblie cu teoria Big-Bangului si mai fac si alte lucruri utile.>>
Primul verset din Biblie:
<<La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul.>> Facerea, 1, 1
Acesta e Big – Bangul?

Lumea in care traim este Lumea in care STAPANUL este Dumnezeu si ne ingaduie sa traim asa cum ne-am priceput de la Adam incoace, in dubla noastra calitate de oameni liberi /oameni raspunzatori. Stapanitorul acestei lumi, create de noi prin pacat este satana. De aici si stiinta noastra pe care nu putem sa o punem de acord cu Intelepciunea lui Dumnezeu, pentru ca n-au nimic in comun.

Tocmai de aceea ne spune cuvantul lui Dumnezeu in Biblie:
<<Că scris este: Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și deșteptăciunea celor deștepți o voi ascunde. Unde este înțeleptul? unde este cărturarul? unde este întrebătorul acestui veac? Oare n'a arătat Dumnezeu drept nebună înțelepciunea lumii acesteia? Că de vreme ce prin înțelepciune lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu întru'nțelepciunea lui Dumnezeu, atunci, pe cei ce cred a binevoit Dumnezeu să-i mântuiască prin nebunia propovăduirii. >>(1Corinteni, 19-21)

Deci: rostul omului este sa-L caute pe Dumnezeu, sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Prin stiinta, nu poate s-o faca.
Extinzand, inseamna ca nicio stiinta nu-L poate defini pe Dumnezeu. Creatura nu poate intelege Creatorul. Si nu-L poate cuprinde cu mintea.

<<Că eu nu mă rușinez de Evanghelia lui Hristos; pentru că ea este putere a lui Dumnezeu spre mântuire tot celui ce crede, întâi iudeului și de asemenea elinului. Căci în ea dreptatea lui Dumnezeu se descoperă din credință spre credință, așa cum este scris: IAR DREPTUL DIN CREDINȚĂ VA TRĂI. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și nedreptatea oamenilor care țin adevărul în robia nedreptății. Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este arătat întru ei; căci Dumnezeu le-a arătat-o: Încă de la facerea lumii, cele nevăzute ale Lui – adică veșnica Sa putere și dumnezeirea – prin cugetare se văd din făpturi; așa că ei n'au cuvânt de apărare (o), căci deși L-au cunoscut pe Dumnezeu, nu ca pe Dumnezeu L-au slăvit și nici nu I-au mulțumit, ci'n cugetările lor s'au rătăcit și inima lor cea neînțelegătoare s'a întunecat. (Romani 1, 16-22)>>
o) De vreme ce inteligența umană Îl poate percepe pe Dumnezeu din creația Sa, omul nu poate pretinde că n'a avut posibilitatea de a-L cunoaște și recunoaște.
(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)

<<Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu vi-L voi trimite de la Tatăl, Duhul Adevărului, Cel ce din Tatăl purcede (a), Acela va mărturisi despre Mine
Dar și voi mărturisiți, pentru că de la'nceput sunteți cu Mine.>> (Ioan 15, 26-27)

{a) Purcederea (de la latinescul procedo) este mișcarea prin care Duhul Sfânt izvorăște din
Tatăl și Se odihnește în Fiul, într'o permanentă comuniune treimică. Sfântul Duh este și „Duhul Adevărului“, pentru că prin el și prin lucrarea Sa în lume cunoaștem adevărul total despre Dumnezeu. Text fundamental pentru elaborarea și formularea articolului 8 din Simbolul Credinței.}

(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)
http://www.dervent.ro/biblia.php

Va doresc sa reusiti sa descoperiti Adevarul.

EzioAuditore 16.02.2013 17:19:47

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 504046)
Si daca s-ar descoperi reteta nemuririi si tot ar valora nimic pe langa cunoasterea lui Dumnezeu.Ca daca El "stinge lumina " poti sa-ti iei adio de la reteta nemuririi.

.

E foarte complicat cu nemurirea. Crestinii la ora actuala nici nu mai cred in nemurirea trupului, sau ca trupul a fost creat ca sa nu moara, precum era Adam odata. La ora actuala se crede in viata de dincolo ca si cum trupul ar fi fost creat pentru moarte si ca e ceva normal sa murim. Eu nu cred asta, eu cred ce spune Pavel si anume ca trupul omenesc va fi imbracat in slava energiilor Duhului Sfant si astfel nu va mai imbatrani (supus stricaciunii) si va fi nemuritor.

II Corinteni:

"Că noi, cei ce suntem în cortul acesta(trup), suspinăm îngreuiați, de vreme ce dorim să nu ne scoatem haina noastră(sa nu murim), ci să ne îmbrăcăm cu cealaltă pe deasupra(Slava si energiile Duhului Sfant), ca ceea ce este muritor să fie înghițit de viață."

PS: Stiinta nu va ajunge la nemurire deorece nu sta in puterea ei de a face trupul nemuritor.

Pentru ca trupul a fost creat pentru Duhul Sfant:
"Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup.
Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."

Nastya 16.02.2013 17:20:17

De ce e o campanie asa de puternica anti – Darwin? Sa existe o trezvie a crestinilor care, mai mult ca niciodata, se simt mai amenintati de Darwin si de cartile sale? Sa fie Creationismul cu adevarat amenintat de Teoria lui Darwin? Ce rost are acest: Intelligent Design? Dar: crestionismul stiintific? Cui folosesc?

Am gasit un articol in Adevarul:
<<Profesorii universitari sunt liberi să spună orice, până la teoria evoluției. Antidarwiniștii din SUA sunt „executați”>>

<<În cartea lui Jerry Bergman, „Slaughter of the Dissidents” (Masacrul Dizidenților), inventatorul RMN mărturisește cum a fost batjocorit și dat afară din comunitatea academică în momentul în care a început să contribuie cu articole în reviste creaționiste (Christianity Today) sau să își expună dovezile științifice care demontează teoriile lui Darwin. Totul a culminat cu retragerea nominalizarii sale pentru premiul Nobel în medicina în 2003. În mod ironic, în acel an premiul a fost acordat altor doi profesori care au adus câteva îmbunătățiri aparatului lui Damadian.>>

<<Biologul Richard Sternberg este un alt exemplu care a avut o soartă similară în calitate de editor al unui jurnal afiliat unui muzeu prestigios. Sternberg a citat un articol al doctorului Stephen Meyer care sugera că „Designul Inteligent (Planul Inteligent) ar putea explica felul în care a apărut viața”, considerând că articolul respectiv ridică niște întrebări importante. Prin urmare acesta și-a pierdut slujba, deși era evoluționist, spunându-i-se că punerea la îndoială a darwinismului și acordarea subiectului Intelligent Design un dram de credibilitate a fost mult prea gravă.>>

<<Ce vor învăța copiii?>>

<<Lectorul universitar mai spune că în cercetarea științifică, libertatea de a pune întrebări, de a formula ipoteze și de a încerca validarea lor este de o importanță majoră. „Discovery Institute reunește un număr impresionant de oameni de știință cu proveniențe religioase diferite: creștini, evrei, agnostici, musulmani și mulți laureați ai premiilor Nobel, care promovează libertatea academică. De exemplu, majoritatea consideră că teoria lui Darwin a eșuat și doresc doar un dialog serios, o dezbatere de idei în care dovezile științifice să fie făcute accesibile oamenilor, chiar și copiilor în școlile noastre”, a mai spus profesorul.>>

<<Acesta mai arată cum și-ar dori să-i fie educați copiii. „Nu aș dori să fie învățați că holocaustul (care a fost un concept darwinian, rezultatul unei concepții despre lume și viață izvorâtă din legea selecției naturale) nu s-a întâmplat niciodată. De asemenea nu aș vrea să audă doar argumentele pro eutanasie sau avort, fără a acorda aceeași vizibilitate contraargumentelor mai ales în spațiul nostru iudeo-creștin de secole”, a mai spus Emanuel Țundrea. >>

http://adevarul.ro/locale/timisoara/...01a/index.html

iuliu46 16.02.2013 17:35:07

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 504053)
.

E foarte complicat cu nemurirea. Crestinii la ora actuala nici nu mai cred in nemurirea trupului, sau ca trupul a fost creat ca sa nu moara, precum era Adam odata. La ora actuala se crede in viata de dincolo ca si cum trupul ar fi fost creat pentru moarte si ca e ceva normal sa murim. Eu nu cred asta, eu cred ce spune Pavel si anume ca trupul omenesc va fi imbracat in slava energiilor Duhului Sfant si astfel nu va mai imbatrani (supus stricaciunii) si va fi nemuritor.

II Corinteni:

"Că noi, cei ce suntem în cortul acesta(trup), suspinăm îngreuiați, de vreme ce dorim să nu ne scoatem haina noastră(sa nu murim), ci să ne îmbrăcăm cu cealaltă pe deasupra(Slava si energiile Duhului Sfant), ca ceea ce este muritor să fie înghițit de viață."

PS: Stiinta nu va ajunge la nemurire deorece nu sta in puterea ei de a face trupul nemuritor.

Pentru ca trupul a fost creat pentru Duhul Sfant:
"Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup.
Căci ați fost cumpărați cu preț! Slăviți, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."

:p te legi de cuvinte si nu vezi esentialul. Orice ar descoperi stiinta asta nu inseamna ca functioneaza daca exista Dumnezeu si daca stiinta il exclude pentru ca vezi Doamne asa functioneaza stiinta mai bine si se creeaza avioane, calculatoare si porci.

iuliu46 16.02.2013 17:47:34

Citat:

În prealabil postat de Nastya (Post 504054)
De ce e o campanie asa de puternica anti – Darwin? Sa existe o trezvie a crestinilor care, mai mult ca niciodata, se simt mai amenintati de Darwin si de cartile sale? Sa fie Creationismul cu adevarat amenintat de Teoria lui Darwin? Ce rost are acest: Intelligent Design? Dar: crestionismul stiintific? Cui folosesc?

E usor de raspuns. Pentru ca elevii din SUA nu mai au voie sa auda nimic despre Dumnezeu, pentru ca de fapt naturalismul metodologic e de fapt naturalism metafizic deghizat, iar ateii spun asa : Nu indoctrinati copii de mici cu religia, lasa ca-i indoctrinam noi asa incat atunci cand ies din scoala sa fim siguri ca nici unul nu crede ca exista ceva in afara vietii asteia pline de avioane, calculatoare, porci si celulare.

florin.oltean75 16.02.2013 18:05:44

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 222519)
Am vazut multe dialoguri intre crestini si atei ,majoritatea sunt doar pierdere de vreme si consum de energie inutil ;am spus ...majoritatea ...dar nu chiar toate (dialogurile) sunt inutile, caci poate ca mai exista si oameni (majoritatea tineri si foarte tineri) care sunt sinceri si inocenti si au cazut in plasa ateilor, fiind foarte sugestionabili si trecand prin perioada critica a adolescentei ,cu schimbarile , dramele si complexele ei .

De fapt totul e foarte simplu ,daca veti observa cu atentie aceasta poveste a evolutionismului nu are nici macar o dovada ,totul e o tesatura de erori si de interpretari tendentioase ;NICI MACAR O DOVADA ! intrebarea este: de ce are acest "succes" ? Simplu !Aceasta teorie este finantata de stat si se preda ca "stiinta" ,desi nu are nici o dovada in sprijinul ei.Copiilor care li se preda asa ceva in scoala ,avand in vedere ca nu au discernamant ,inghit tot ce li se preda ,mintea lor tanara retine aceste "povesti stiintifico-fantastice" si cresc cu aceasta idee ; cand vor ajunge mari vor reactiona asa cum vedeti ca reactioneaza toti ateii ( agresiv ,injurios, dispretuitor ) de ce reactioneaza astfel ? pai daca au crescut de mici cu aceasta idee,a fost picurata iar si iar ,in mintile lor prin scoala si media ea a devenit " adevar" pentru ei si oricine nu crede ca ei sunt:"prosti ,nu inteleg evolutia ,sunt idioti ,etc." ; ati vazut agresivitatea lor? asta e darul evolutiei pentru om :ura si rautatea;

Kent Hovind ,care a fost timp de 15 ani profesor de stiinte, a ucis si ingropat evolutionismul intr-un mod magistral ; nemastiind cum sa-l mai contreze ,i-au fabricat un proces si l-au inchis ,dar din fericire au ramas filmele sale extraordinare in care ,cu mijloacele stiintei ,demonteaza surubel cu surubel mascota evolutionismului aveti mai jos niste linkuri in engleza (primele 4 linkuri au cam acelasi continut ,alegeti in functie de viteza de download )

http://mediaset.sdasofia.org/MEDIA%2...eto%2Fenglish/

http://62.204.132.106/dataup/ind-new...ind%2Fenglish/

http://93.152.176.62/dataup/ind-new....ind%2Fenglish/

http://93.152.176.62/dataup/ind-new....ind%2Fenglish/

http://www.3bible.com/kenthovind.php

puteti sa vedeti si pe net cu cata salbaticie si rautate, s-au facut situri speciale sa-l discrediteze pe Kent Hovind -->asta-i semnul ca le-a dat pe fata povestile despre evolutionism ,a ridicat busteanul sub care se aflau gandacii minciunilor evolutioniste ,i-a deranjat , si acum au iesit la atac :) ;

Cu aceste filme puteti ,foarte simplu , contra orice ateist de pe planeta Pamant ,dar e mai practic sa va rugati pentru ei....decat sa va pierdeti timpul si energia in dialoguri sterile...

Sensul profund al "Creationismului" nu este acela de a explica o cauza initiala temporala a ceea ce vedem si pipaim, ci faptul ca trebuie sa intelegem ca Toate purced din Dumnezeu si Toate se intorc in El, clipa de clipa.

bogdan81 16.02.2013 18:23:46

Si de fapt, maimutele nici macar nu sunt cele mai inteligente specii de pe pamant dupa oameni, ci delfinii.
Toate studiile recente arata acest fapt. Pe locul 2 dupa om ca inteligenta e delfinul, nu cimpanzeul sau alte maimute.
Daca maimuta ar fi cea mai apropiata ruda a omului ar trebui ca ea sa fie apropiata ca inteligenta de oameni, dar e proasta rau, scuzati-mi expresia.
Maimuta e si proasta si urata.

myself00 16.02.2013 18:50:14

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 504063)
Si de fapt, maimutele nici macar nu sunt cele mai inteligente specii de pe pamant dupa oameni, ci delfinii.
Toate studiile recente arata acest fapt. Pe locul 2 dupa om ca inteligenta e delfinul, nu cimpanzeul sau alte maimute.
Daca maimuta ar fi cea mai apropiata ruda a omului ar trebui ca ea sa fie apropiata ca inteligenta de oameni, dar e proasta rau, scuzati-mi expresia.

The icons of evolution: science or myth?
O carte magistrală, scrisă de către reputatul biolog Jonathan Well.

catalin2 16.02.2013 19:45:54

Citat:

Am raspuns la ultimul mesaj, la intamplare, pentru ca am observat ca daca se scriu doar mesaje fara adresant nu se citesc de multe ori. Am observat ca unii nu citesc mesajele, poate din lipsa de timp si am vrut sa cititi acel mesaj, ca sa nu scriu degeaba. De exemplu nu de putine ori mi s-a intamplat sa vina cineva sa critice ce am scris citind doar ultimul mesaj, fara sa stie despre ce e vorba si ce am discutat pana atunci (chiar si alaltaieri mi s-a intamplat).
Citat:

Nastya, eu am inteles dintr-un mesaj ca ai spus ca cei ce sustin creationismul sunt fara pregatire, nu stiu despre ce vorbesc, in schimb vei arata tu care e adevarul, de aceea am spus acel lucru. Iar eu am vazut doar informatii generale (desi nu am citit toate mesajele). Dar nu e vina ta, pentru ca nu ai de unde sa dai alte argumente pentru ca nu exista, teoria evolutionista este doar o povestire intretinuta artificial care e contrazisa de dovezile stiintifice existente. In timpul lui Darwin lucruile pareau mai roz, intre timp stiinta a progresat si au cazut majoritatea dovezilor din timpul lui Darwin. Si teoria lui Darwin s-a schimbat, dupa razboi este neo-darwinismul, darwinismul e depasit. De aceea dadeam acea discutie, pentru ca acolo am scri ce era de scris si userul baptist este apropae singurul care sutinea evolutionismul si a incercat sa dea si alte argumente decat cele obisnuite.
Citat:

1. Corect.
4. Asa este, dar noi Il cunoastem din ceea ce chiar El ne-a revelat. De aici stim tot ceea ce stim. Iar Facerea este revelatia primita de Moise de la Domnul, acolo chiar El ne spune cum a creat lumea.
6. In primul rand parintele Serafim a scris despre creationismul biblic din Facerea. Dar nu e singurul, toti preotii si clerul ortodox crede revelatia din Facerea, sunt doar 2-3 ce sustin evolutionismul teist pe care i-am enumerat la celalat topic, multi din ei aveau tangenta cu stilismul. Creationismul stiintific aduce si explicatii stiintifice in primul rand pentru a demonstra ca evolutionismul e fals si ca sunt date stiintifice in sprijinul Facerii. E culmea pana la urma, se reproseaza ca de ce se folosesc argumente teologice impotriva evolutionismului, iar cand se folosesc arguemnte stiintifice de ce credinciosii folosesc arguemnte stiintifice pentru ca trebuei doar sa creada. credinta nu inseaman credinta oarba, sa credem tot ce zboara sau spune cineva, asadar avem dovezi ca Domnul spune adevarul, nu oamenii de stiinta atei.
7. Stiinta este in total acord cu credinta, cu ortodoxia. Ortodoxia este adevarul si nu poate sustine ceva neadevarat. E vorba de stiinta, nu de speculatiile fanteziste gen teoria evolutionista, Big Bang si altele. Acestea sunt contrzise chiar de descoperirile stiintifice, dar sunt tinute in viata de faptul ca majoritatea oamneilor de stiinta sunt atei si nu exista o alta teorie decat cea biblica. Mie mi se pare curios sa aflu ca sunt credinciosi care impartasesc credinta unor atei care au aceasta credinta doar pentru ca nu pot accepta credinta. Mie asta mi se pare un non-sens.

Eugen7 16.02.2013 20:00:07

Citat:

E foarte complicat cu nemurirea.

Doar pentru cei care nu Il cunosc pe Hristos Iisus.

Citat:

Crestinii la ora actuala nici nu mai cred in nemurirea trupului, sau ca trupul a fost creat ca sa nu moara, precum era Adam odata. La ora actuala se crede in viata de dincolo ca si cum trupul ar fi fost creat pentru moarte si ca e ceva normal sa murim.

Serios? ;)
BO afirma inechivoc invierea mortilor: trup (pnevmatizat, ca al Domnului Iisus Hirstos dupa invierea din morti) si suflet.
Omul este trup si suflet, chiar daca dupa adormire sufletele dreptilor si ale sfintilor merg in rai (si exista intr-un mod constient, insa nedeplin din punct de vedere ontologic) totusi ei asteapta invierea mortilor, "inoirea lumii".

Sfintii Parinti afirma inechivoc: "om nu poate fi numit nici sufletul fara trup nici trupul fara suflet".

Citat:

Eu nu cred asta, (...) Pentru ca trupul a fost creat pentru Duhul Sfant:

Omul este templu al Duhului Sfant. Trupul nu este ca o haina, ca o cutie, ca un dulap, ca un vehicul de transport, ca un suport etc... ci omul este trup si suflet, in intreg indisolubil legat, reciproc interdependent...

Doamne ajuta.

Dumitru73 16.02.2013 20:05:34

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 504060)
Sensul profund al "Creationismului" nu este acela de a explica o cauza initiala temporala a ceea ce vedem si pipaim, ci faptul ca trebuie sa intelegem ca Toate purced din Dumnezeu si Toate se intorc in El, clipa de clipa.

problema este că oamenii, inclusiv cei religioși, au început să se întrebe "cum?" și "de ce?"

Eugen7 16.02.2013 20:06:48

Citat:

Doar din punct de vedere al genomului sunt foarte apropiate primatele.

Mamiferele sunt inteligente...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mamifere
http://ro.wikipedia.org/wiki/Primate
http://ro.wikipedia.org/wiki/Arbore_filogenetic
http://ro.wikipedia.org/wiki/Delfin

Doamne ajuta.

Dumitru73 16.02.2013 20:08:18

Citat:

nu e nici proastă nici urâtă.
raționamentul tău dovedește nimic.
oamenii și maimutele au un stramos comun.
iar maimutele atât au evoluat, pana acum.

Eugen7 16.02.2013 20:11:18

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 504092)
problema este că oamenii, inclusiv cei religioși, au început să se întrebe "cum?" și "de ce?"

"De ce?" este una din intrebarile de baza ale crestinismului, iar raspunsul este clar: hristocentrimul.

In ceea ce priveste "cum" Biserica a avut intodeauna preocupari in acest sens, insa niciodata nu a dogmatizat si nu va dogmatiza vreo paradigma stiintifica in ceea ce priveste modul "cum" fuctioneaza acest univers.

Dogma Bisericii afirma inechivoc CINE este creatorul si DE CE exista creatia (inclusiv omul), raspunusl fiind hristocentrismul... asa cum am afirmat mai sus.

Doamne ajuta.

Eugen7 16.02.2013 20:14:50

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 504094)
oamenii și maimutele au un stramos comun.
iar maimutele atât au evoluat, pana acum.

iar ontologia umana nu poate fi redusa la componenta fiziologica, psiho-somatica.
Care este cauza care ne face oameni? Care este cauza constiintei umane? Stiinta nu va putea oferi o explicatie stiintifica la aceste intrebari.
Explicatii filozofice la aceste intrebari sunt multe... ;)

Doamne ajuta.

EzioAuditore 16.02.2013 20:27:00

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 504087)
trup (pnevmatizat, ca al Domnului Iisus Hirstos dupa invierea din morti) si suflet.

Ce intelegeti prin trup pnevmatizat ?

Citat:

Omul este trup si suflet, chiar daca dupa adormire sufletele dreptilor si ale sfintilor merg in rai (si exista intr-un mod constient, insa nedeplin din punct de vedere ontologic) totusi ei asteapta invierea mortilor, "inoirea lumii".

Sfintii Parinti afirma inechivoc: "om nu poate fi numit nici sufletul fara trup nici trupul fara suflet".

Si atunci de ce le separati? O parte moare iar cealalta se duce "undeva" si traieste in continuare... conform doctrinei

Citat:

Omul este templu al Duhului Sfant. Trupul nu este ca o haina, ca o cutie, ca un dulap, ca un vehicul de transport, ca un suport etc... ci omul este trup si suflet, in intreg indisolubil legat, reciproc interdependent...

Doamne ajuta.

De acord. Eu doar am vrut sa subliniez importanta trupului.

Dumitru73 16.02.2013 20:29:32

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 504099)
iar ontologia umana nu poate fi redusa la componenta fiziologica, psiho-somatica.
Care este cauza care ne face oameni? Care este cauza constiintei umane? Stiinta nu va putea oferi o explicatie stiintifica la aceste intrebari.
Explicatii filozofice la aceste intrebari sunt multe... ;)

Doamne ajuta.

stiinta "nu a putut" răspunde la multe întrebări de-a lungul istoriei.
și totuși, încet dar sigur, a început să dea răspunsuri.
până nu de mult, raportat la istoria umanitatii, știința nu putea sa răspundă întrebării ce este fulgerul.
iar religia spunea că un zeu furios sălășluiește în nori și când este nervos aruncă cu fulgere pe pământ.
am trecut de faza asta.
acum "nu poate" răspunde la întrebări mai filozofice, mai rafinate, gen care este cauza constiintei umane.
am evoluat puțin :)

iuliu46 16.02.2013 20:36:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 504106)
până nu de mult, raportat la istoria umanitatii, știința nu putea sa răspundă întrebării ce este fulgerul.
iar religia spunea că un zeu furios sălășluiește în nori și când este nervos aruncă cu fulgere pe pământ.
am trecut de faza asta.
acum "nu poate" răspunde la întrebări mai filozofice, mai rafinate, gen care este cauza constiintei umane.

Noroc cu voi, oamenii de stiinta. Sunt sigur ca in 200 de ani aflati si ce e cu constiinta. :21:

Dumitru73 16.02.2013 20:40:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 504109)
Noroc cu voi, oamenii de stiinta. Sunt sigur ca in 200 de ani aflati si ce e cu constiinta. :21:

cu siguranță.
poate chiar mai repede.

Eugen7 16.02.2013 20:43:38

Citat:

Asa este, cu precizarea ca este vorba exclusiv de obiecte fizice, fenomene fizice, mecanisme cauza-efect in domeniul obiectelor fizce.

Citat:

Stiina moderna apare abia in sec XVI. Galilei.

Citat:

am trecut de faza asta.

Teologia nu este acelasi lucru cu religia.
Crestinismul afirma un Creator ce are o existenta, supraexistentiala "exterioara" Creatiei ;)

Citat:

(stiinta)acum "nu poate" răspunde la întrebări mai filozofice, mai rafinate, gen care este cauza constiintei umane.

Stiinta nu poate depasi limitele ontologice: explicarea mecanismelor cauza-efect in domeniul obiectelor fizice. Realitatea lumii fizice este bazata exclusiv pe epistemologie.
Obiectele matematice nu fac parte din domeniul fizic. Ce poate spune stinta despre existenta lor? Evident ca nimic.
Obiectele metafizice (duhovnicesti) nu fac parte din domeniul stiintific. Ce poate spune stinta despre existenta lor? Evident ca nimic.

Stiinta nu va putea niciodata oferi o explicatie stiintifica pentru cauza acestui mod de functionare al universului.

In ceea ce priveste constiinta umana... paradigma stiintifica contemporana recunoaste ca nu poate oferi nici o explicatie in ceea ce priveste explicatia modului de functionare al creierului uman... daramite in ceea ce priveste constiinta. Stiinta contemporana nu poate explica ce ne face oameni, intrucat nu este o cauza fiziologica, ce face parte din domeniul stiintei.

Asadar scientismul (filozofie materialista atee) este tare subred pentru cine are cunostinte stiintifice de baza.

Doamne ajuta.

iuliu46 16.02.2013 20:45:33

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 504113)
cu siguranță.
poate chiar mai repede.

Crezi ca apuci sa afli ? Crezi ca viermii o sa te aprecieze mai mult daca stii asta ? :D

Eugen7 16.02.2013 20:45:50

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 504109)

Pentru ca sunteti atat de sigur pe afrimatia dvs. ... pun pariu cu dvs pe 100 de ron ca stiinta nu va putea oferi niciodata o explicatie stiintifica pentru cauza constiintei umane. ;)

Doamne ajuta.
:1:

EzioAuditore 16.02.2013 21:06:08

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 504119)
Pentru ca sunteti atat de sigur pe afrimatia dvs. ... pun pariu cu dvs pe 100 de ron ca stiinta nu va putea oferi niciodata o explicatie stiintifica pentru cauza constiintei umane. ;)

Doamne ajuta.

Dvs credeti ca o sa fiti constient dupa moarte nu de alta dar e cu teologia ?

iuliu46 16.02.2013 21:06:48

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 504119)

Doamne ajuta.

Mai bine pui pariul cu Dumitru si-mi dati mie banii sa-i tin. :21:

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:39:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.