Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Ziua Odihnei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9325)

vasalie 07.05.2010 23:13:00

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 244721)
am avut mai multe discutii in real life cu denominatiunile si pot spune ca desi le dovedesti punct cu punct fiecare lucru si le arati netemeinicia invataturii lor tot o tin pe a lor, cum vor putea ei cu mintea lor umana fara indrumare sa patrunda Scriptura? De unde stiu ca traducerea pe care o folosesc e buna? Ca nu e modificata?

Ca sa nu mai veniti cu scorneli de genul "scriptura modificata", voi folosi in discutiile cu dvs. (si cu gabriela8) numai citate din Sfanta Scriptura (traducere ortodoxa), "Catehismul ortodox","Crezul" si scrieri ale Sfintilor Parinti.

Sper sa putem continua discutia intr-un mod placut.

Rodica50 07.05.2010 23:14:38

Almaris, daca ne folosesti Biblia, primeste si Botezul ortodoxiei... si poate te vei mantui.

Rodica50 07.05.2010 23:18:54

Si la tot veninul pe care il improsti peste tot- sunteti in stare de altceva?- nu te mai manifesta cu ipocrizie, asa cum sunteti toti ai vostri!Si nu mai rastalmaci... tin sa-ti amintesc totusi ca te afli printre ortodocsi si mi se pare mie, sau esti un intrus? Ma intreb cum esti in societate, printre oamenii pe care ii intalnesti... lup in piele de oaie...

almaris 07.05.2010 23:26:24

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 244609)
3 de cate ori se facea frangerea painii de catre Apostoli, urmasii lui Hristos; in Faptele Apostolilor observam ca ea se savarsea in fiecare zi, dar ignorantii nu au de unde sti, si atunci nu stiu care dintre noi respecta mai mult?

Am luat numai partea asta din toata "creatia" ta care ar vrea sa transmita ca ar trebui sa frangem painea in fiecare zi si sa fie zi de odihna mereu nu? Spune ca n-ai vrut sa zici asta...

almaris 07.05.2010 23:29:39

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 244613)
daca iti place asa mult sabatul de ce nu treci la evrei?

Daca gandeai putin, ai fi observat ca nu asta e ideea, sa te plimbi de colo pana colo, ci unde esti sa accepti un adevar simplu si clar.
Citat:

ca vad ca pretuiesti mai mult sabatul decat pe Mantuitorul lumii,

Doamne fereste
Citat:

si o rugaminte nu ne mai plictisi, fa-ne sa ne fie dor de tine

Ai ma Rodi, chiar asa te-ai plictisit de mine? Fii fata buna si mai ingaduie-mi sa mai stau si eu la o vorba cu tine.

Danut7 07.05.2010 23:30:13

Rodica lasa-i dracului de sectari turmentati, nu iti pune mintea cu ei :).Sunt 2 ratati.Mai ales vasalie ala.Ala ii dus cu pluta... Si dupa cate citesc eu acu si asta 'almaris' e cam deraiat.

Rodica50 07.05.2010 23:37:15

Si in Ziua Domnului trebuie sa ne odihnim in Domnul, prin faptele noastre aducandu-i cinstire... poti sa vizitezi un bolnav, un batran... nu trebuie sa te invat eu ce ar trebui sa faci, decat sa rastalmacsti... Si afla, stimate domn ca sunt un om foarte activ, responsabil in societate... La voi nu e credinta, e doar dorinta de hartuire, vesnic pusi pe cearta...Si nu astept raspuns. Iti amintesc regulile unei bune comunicari- pe rand si respectuos... Si cred ca era o tema pentru ortodocsi... doar ne aflam pe un site ortodox.

almaris 07.05.2010 23:42:14

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 244684)
Nu ma deranjeaza sa discut, m-a deranjat aerul de superioritate, Hristos v-a invatat sa fiti mandri? Nu prin mandrie a cazut Diavolul?

Si tu zici ca mandria a disparut din caracterul tau, esti golita complet de asa ceva?
Citat:

apropo, daca tii sabatul faci numai cei 2000 de pasi pe care ii prescrie Ghemara, cartea cu reguli a evreilor?

Invata sa-ti aduni un pic ideile ca sa aiba sens ce spui, sabatul nu se tine dupa cum vor evreii, ci dupa cum a aratat Altcineva. Si nu mai ironiza aceasta ceremonie instituita si repectata de Domnul Insusi. Nu e putin lucru.
Citat:

Voi veniti sa ne invatati pe noi crestinismul?

Inteleg ca tu cand vorbesti cu cineva e musai sa-l inveti ceva, o lectie de viata poate?
Citat:

In ce an ati aparut voi?

Eu, prin anii '80

almaris 07.05.2010 23:45:26

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 244736)
Almaris, daca ne folosesti Biblia, primeste si Botezul ortodoxiei... si poate te vei mantui.

De ce trebuie sa iei partea bisericii tale tot timpul, cu ce esti mai buna decat stii tu cine, si ei fac acelasi lucru, isi ridica organizatia in slavi. Sa stii ca nu din intelepciune faceti asta.

almaris 07.05.2010 23:53:31

Danut, ti-am zis de la inceput ca nu ai ce sa cauti intr-o discutie ca asta si nu m-ai ascultat.

Rodica, ai intervenit tot cam in acelasi stil, dar fara mitocania lui Danut.

Asteptam oameni seriosi pentru a discuta in continuare acest subiect.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:49:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.