Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Papalitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8723)

Mihnea Dragomir 26.05.2010 23:26:27

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 253364)
Dar nu inteleg, unde este credinta dvs in justitia lui Dumnezeu, daca va credeti indreptatit, in anumite cazuri, sa pedepsiti in numele Sau, si nu oricum, ci ucigand viata, pe care doar Dumnezeu, care a daruit-o are dreptul s-o ia..

Mai întâi, trebuie să observăm că Dumnezeu acționează, ca regulă generală, prin metode vizibile. De obicei, acționează prin oameni.
Pe urmă, nu am spus că eu personal sunt îndreptățit să pedepsesc în numele Său. Pentru crime comune există justiția de stat, pentru crime de ordinul credinței a existat (până recent) justiția Bisericii. Statul se ocupă de cele lumești, Biserica de cele religioase. Deci, găsesc normal ca un verdict ca "vinovat de vrăjitorie" să fie dat de Sfântul Oficiu și nu de Mihnea Dragomir.
În sfârșit, Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt, Sfântul Constantin Brâncoveanu și MUUULȚI alți sfinți ortodocși nu au crezut nici o clipă ciudățenia că statul nu ar fi în drept să-i execute pe criminali.

Scotianul 26.05.2010 23:31:53

Doamna/domnisoara...J'ACCUSE!

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 253223)
Cine poate sterge aceste lovituri de pe fata lui Dumnezeu?

Aceste crime nu vor fi sterse de nimeni.Pe mainile criminalilor va exista mereu singe.Poti sa omori un om sau 1000.Invocarea numarului de victime este o atrocitate comparabila cu ,,Arbeit macht frei".Numai dementii justifica gradul de vinovatie prin numarul de victime.
Nu exista crima justificata.Exista uciderea unui om in chinuri.Nici o viata nu poate fi dispretuita pt ca niste dementi au considerat asa.Uciderea in chinuri este o metoda ce probeaza pe deplin partea intunecata a omului.Sa nu va mire.Adepti ai aceste metode sunt prezenti in toata istoria.Ucideti-l pe cel pe care eu il consider eretic.Anihiliarea prin exterminare.Totul sub scuza penibila si infama a apararii Credintei.

UNDE A SPUS HRISTOS ASA CEVA?

Indiferent de religie>crimele din ratiuni religioase fanatice si intunecate sunt crime impotriva umanitatii.Din pacate pt amaritii aia nu existau o carta a drepturilor omului.De ce sa mai judece Cel de Sus cand pot eu sa-l ucid pe ticalos,ca asa vreau eu pt ca stiu eu ca ma aproba Cel de Sus.Asta este dementa indiferent de cine o invoca.Complicii nu se vor dezice de criminalii care au fost uneltele lor.Este o lectie a istoriei.Totul se reduce la dominatie si putere.Unii sunt dispusi sa o obtina indiferent de metode.Daca nu esti cu ei>esti impotriva lor.Asta este o problema.Vedeti dvs>fanatismul orb nu admite opozitie.Este iarasi un fapt demonstrat istoric.

Asta este Credinta?NU.Asta este CRIMA.Va mai dau un link.Va rog sa verificati.
http://www.nndb.com/people/257/000111921/

PS>nu va faceti griji.Torquemada a murit linistit pe 16 sept 1498.A fost inmormantat in ,,the chapel of the priory of Saint Thomas in Avila".Am inteles ca in 1832 mormantul sau a fost vandalizat iar oasele au fost furate si arse.Nu sunt convins de asta dar cam asta s-a terminat viata acestui criminal in serie,un monumet al dementei si al crimei.,,Opera" sa de epurare etnica si religioasa va mai fi repeta in istorie si de catre altii ca o dovada ca spiritul raului nu doarme niciodata.

AndruscaCIM 26.05.2010 23:54:04

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 253345)
Care genocid a făcut Inchiziția, domnule ? Aveți proprietatea termenilor, sau sunteți doar înecat de ură și de subiectivism irațional ?

A fost un genocid, sau hai pentru dumneavoastra...toul se rezuma la acele erori, devieri, exagerari( pe care le-ati trecut si la plural de altfel)!

Imi puteti da cifra celor executati in timpul Inchizitiei, ca sa va spun cat de genocid a fost?

Cum l-a pedepsit Biserica Catolica pe Torquemada, la auzul faptului ca a omorat un om, si apoi pe al 2 lea?

Dupa cum am spus, repet...acum Biserica Catolica ia atitudine impotriva avorturilor, cum de nu a pus capat crimelor, care aveau loc atat in pivnite, cu articulatii dislocate, oase sfaramate, oameni legati cu funii, cat si in centrul oraselor...constituite din oameni arsi, sufocati inainte, arsi mai repede, sau mai incet, si care uneori erau pusi sa sarute Crucea, inainte de a muri?

Va intreb cum ar fi putut continua crimele, daca Biserica Catolica ar fi fost impotriva uciderii?

Torquemada de ce nu a fost ucis de stat, doar era un criminal in serie...si cand au fost create acele instrumente de tortura " Para", "crocodilul"...intr-o dupa amiaza, si seara a si venit in fuga Papa sa puna capat acestor aberatii?

Va mai intreb inca o data, Torquemada a fost mana dreapta a Bisericii Catolice, sau criminalul pedepsit de ea...un pericol public pentru societate, asa cum au fost intotdeauna criminalii?

Exista sfinti criminali?
Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 253345)
Cazurile de eretici arși în urma verdictelor Sfântului Oficiu au fost absolut excepționale: se pot număra pe degete în istoria multiseculară a instituției. Cazurile de vrăjitori cu aceeași soartă au fost ceva mai numeroase: câteva sute.

Și da, aș fi de acord ca cineva care se pretinde catolic să fie ars pe rug, dacă erezia este dovedită. Erezia este o crimă mai gravă decât omorul. Dacă acceptăm pedeapsa cu moartea pentru omor, atunci este absolut logic să o acceptăm, cu atât mai mult, pentru erezie.

Același lucru este valabil și pentru vrăji: motivul pentru care azi refuzăm incriminarea lor este, de fapt, necredința noastră. Dacă am crede cu adevărat, dacă am crede că exisă oameni care, făcând pact cu diavolul, sunt capabili să nenorocească sute de vieți (ca să nu mai vorbim de ofensa adusă lui Cristos), atunci executarea lor ne-ar apărea ca lucrul cel mai logic și mai necesar. Dar noi, de fapt, nu mai credem în puterile diabolice, așa cum nu mai credem în cele cerești.

:13::13::13: Va intreb din nou, glumiti (desi si asa ar fi niste glume proaste tare)?

Omorul pentru eretici, si pentru vrajitori e ceva normal?

Dumneavoastra realizati ce spuneti?

Probabil nu constientizati ce aberatii debitati: "motivul pentru care azi refuzăm incriminarea lor este, de fapt, necredința noastră. Dacă am crede cu adevărat,..."..."atunci executarea lor ne-ar apărea ca lucrul cel mai logic și mai necesar"!!!!:13:

Pai ceea ce a facut Biserica Catolica e semn al necredintei ei, iar verdictele de " vinovat" nu au sporit credinta, si nici nu au curatat societatea de vrajitori, satanisti, sau eretici...pentru ca pentru ca acest lucru sa se intample, ar trebui sa aveti credinta...incat sa mutati muntii din loc, atat..nu sunteti de acord?

Lipsa credintei, si a puterii rugaciunii nu pot fi suplinite de condamnari, crime, de condamnari, sau arderi pe rug.

Credeti ca preotii catolici acuzati de pedofilie ar trebui arsi pe rug?

Daca Iona D' Arc a murit , fiind nevinovata...se mai poate considera ca aceasta operatiune a fost inspirata de Dumnezeu? Cine a dat verdictul, si cine a verificat atent marturiile, in urma carora s-a dat verdictul?

Repet, Biserica Catolica si-a cerut iertare...ati intrebat-o daca e de acord cu opiniile dumneavoastra, si de asemenea cu parerea de rau pentru faptul ca nu mai exista si astazi Inchizitia? Asta crede si Papa, asta crede si Confesoul dumneavoastra...si preotii catolici in general?

AndruscaCIM 27.05.2010 00:02:45

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 253375)
Mai întâi, trebuie să observăm că Dumnezeu acționează, ca regulă generală, prin metode vizibile. De obicei, acționează prin oameni.
Pe urmă, nu am spus că eu personal sunt îndreptățit să pedepsesc în numele Său. Pentru crime comune există justiția de stat, pentru crime de ordinul credinței a existat (până recent) justiția Bisericii. Statul se ocupă de cele lumești, Biserica de cele religioase. Deci, găsesc normal ca un verdict ca "vinovat de vrăjitorie" să fie dat de Sfântul Oficiu și nu de Mihnea Dragomir.
În sfârșit, Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt, Sfântul Constantin Brâncoveanu și MUUULȚI alți sfinți ortodocși nu au crezut nici o clipă ciudățenia că statul nu ar fi în drept să-i execute pe criminali.

Si Sfantul Oficiu a condamnat-o si pe Ioana D' Arc, desi a fost nevinovata?

Pentru ce si-a cerut scuze atunci Biserica Catolica, daca ea nu a ucis pe nimeni, si nu stie de asa ceva?

Si-a cerut scuze pentru greselile altora, sau ale ei...si care au fost, concret?

De ce nu l-a omorat Statul pe Torquemada-criminalul in serie? Cine il sprijinea in crimele, si torturile din timpul Inchizitiei, statul...sau Biserica Catolica?

Cine dadea verdicte, Statul...sau Biserica?

Ce rol avea Biserica Catolica in stat?

Mihnea Dragomir 27.05.2010 01:04:30

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 253389)
A fost un genocid, sau hai pentru dumneavoastra...toul se rezuma la acele erori, devieri, exagerari( pe care le-ati trecut si la plural de altfel)!

Imi puteti da cifra celor executati in timpul Inchizitiei, ca sa va spun cat de genocid a fost?

Cifra exactă nu o cunosc. Ca cifre aproximative, eu am spus "câteva sute", iar un preopinent, citând wikipedia, a spus 5000. Chiar și 5000 de execuții, ori chiar dublul acestei cifre dispersate în câteva veacuri, nu înseamnă genocid. Genocidul înseamnă omor în masă îndreptat împotriva unei seminții, așa cum au fost genocidul armenilor de către liberalii turci, genocidul evreilor de către național-socialiștii germani sau genocidul ucrainienilor de către bolșevicii ruși. A pretinde că Inchiziția a practicat genocidul este absurd și compromițător intelectual.

Citat:

Cum l-a pedepsit Biserica Catolica pe Torquemada, la auzul faptului ca a omorat un om, si apoi pe al 2 lea?
Biserica Catolică NU l-a pedepsit pe Torquemada. De ce ? E foarte simplu:
1) fiindcă nu s-a dovedit că a încălcat vreo lege
2) fiindcă omorul este de domeniul Cremenalului, nu al Bisericii.

Citat:

Exista sfinti criminali?
Criminali ? Nu am auzit. Sfinți care au dat verdict de "vinovat" celor răi și au trimis gâdele să le pună capul pe butuc au fost. V-am și dat un exemplu românesc și ortodox: Ștefan cel Mare și Sfânt.

Citat:

Credeti ca preotii catolici acuzati de pedofilie ar trebui arsi pe rug?
Nu, deoarece pedofilia nu are gravitatea pe care o are erezia sau vrăjitoria. Pe urmă, multe cazuri din aceste "pedofilii" sunt de fapt cazuri de relații homosexuale cu persoane majore sau cu discernământ și care au consimțit, adică crime consensuale. Este neobișnuit în istorie ca să fie condamnați la moarte oameni vinovați de crime consensuale. Totuși, vreo 15 ani de pușcărie cu biciuire săptămânală ar putea fi un lucru foarte folositor unor asemenea sodomiți în sutane și o justă satisfacție pentru victimele lor, precum și un exemplu pentru ceilalți care poate ar fi tentați să apuce pe asemenea cale.

Sau sunteți de părere că ar trebui iertați, sau cel mult trași de urechi cu povața de a nu se mai întâmpla ?

Citat:

Daca Iona D' Arc a murit , fiind nevinovata...se mai poate considera ca aceasta operatiune a fost inspirata de Dumnezeu? Cine a dat verdictul, si cine a verificat atent marturiile, in urma carora s-a dat verdictul?
Evident, această eroare nu a fost inspirată de Dumnezeu. Verdictul și verificarea mărturiilor au fost opera unui tribunal eclezial format din 21 de judecători. Se pare că și-a băgat și politica un pic coada acolo, existând o presiune din partea Perfidului Albion. Material despre această tristă afacere există din abundență pe Internet.

Citat:

Repet, Biserica Catolica si-a cerut iertare...ati intrebat-o daca e de acord cu opiniile dumneavoastra, si de asemenea cu parerea de rau pentru faptul ca nu mai exista si astazi Inchizitia? Asta crede si Papa, asta crede si Confesorul dumneavoastra...si preotii catolici in general?
Nu discut asemenea aspecte cu duhovnicull meu. Nu am auzit în nici o omilie și nu am citit în nici un catehism faptul că trebuie să credem că Inchiziția a practicat genocidul sau că simpla ei existență a fost un lucru rău. În general, adevărurile de credință nu se referă la aspecte istorice. Deci, opinia că existența și lucrarea Inchiziției a fost mai mult bună decât rea este o opinie personală permisă, până când Magisteriul va hotărî altfel, ceea ce este improbabil să se întâmple.

Încă mai aștept citatul prin care papa își cere scuze pentru că Inchiziția ar fi botezat cu forța pe evreii din Spania. Așa cum aștept, din partea Ancăi Miha, citatul promis de câteva săptămâni în care am afla că un papă ar fi declarat că ne putem mântui fără Cristos.

Scotianul 27.05.2010 09:00:49

Ce a spus John Paul II&Benedict XVI

Despre abuzurile(am fost bland) comise de Biserica Catolica
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/674246.stm
Parerea lui Benedict XVI despre necredinciosi
http://www.zenit.org/article-14695?l=english

Lectura placuta.Bye

Mihnea Dragomir 27.05.2010 09:44:54

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 253439)
Despre abuzurile(am fost bland) comise de Biserica Catolica
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/674246.stm

În acest articol NU se află absolut nimic despre Inchiziție. Nici că Biserica ar fi procedat la botezuri cu forța. Recitiți articolul, apoi reproduceți pasajul în care ați citit așa ceva.

Citat:

Parerea lui Benedict XVI despre necredinciosi
http://www.zenit.org/article-14695?l=english
În acest articol este vorba de ideea foarte ortodoxă că și celor necredincioși le este accesibilă mântuirea. Este ceea ce numim ignoranța invincibilă. Asta e cu totul altceva decât a spune că ne putem mântui fără Cristos. Nu sesizați diferența ?

maria-luisa 27.05.2010 09:52:28

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 253375)

Asa ceva nu are nicio scuza. Inchizitia nu a facut decat sa aduca iadul pe pamant si sa distruga creatia lui Dumnezeu intr-un mod oribil. Judecatile au fost absurde si in niciun caz drepte. S-au gandit unii mai bine si s-au asezat pe scaunul lui Dumnezeu. Inchizitia este un monstru macabru si demonic...Va rog sa argumentati cu citate din biblie ceea ce ati sustinut, cum ca omul este indreptatit sa judece in locul lui Dumnezeu.

maria-luisa 27.05.2010 10:04:58

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 253380)
Aceste crime nu vor fi sterse de nimeni.Pe mainile criminalilor va exista mereu singe.Poti sa omori un om sau 1000.Invocarea numarului de victime este o atrocitate comparabila cu ,,Arbeit macht frei".Numai dementii justifica gradul de vinovatie prin numarul de victime.
Nu exista crima justificata.Exista uciderea unui om in chinuri.Nici o viata nu poate fi dispretuita pt ca niste dementi au considerat asa.Uciderea in chinuri este o metoda ce probeaza pe deplin partea intunecata a omului.Sa nu va mire.Adepti ai aceste metode sunt prezenti in toata istoria.Ucideti-l pe cel pe care eu il consider eretic.Anihiliarea prin exterminare.Totul sub scuza penibila si infama a apararii Credintei.

UNDE A SPUS HRISTOS ASA CEVA?

Indiferent de religie>crimele din ratiuni religioase fanatice si intunecate sunt crime impotriva umanitatii.Din pacate pt amaritii aia nu existau o carta a drepturilor omului.De ce sa mai judece Cel de Sus cand pot eu sa-l ucid pe ticalos,ca asa vreau eu pt ca stiu eu ca ma aproba Cel de Sus.Asta este dementa indiferent de cine o invoca.Complicii nu se vor dezice de criminalii care au fost uneltele lor.Este o lectie a istoriei.Totul se reduce la dominatie si putere.Unii sunt dispusi sa o obtina indiferent de metode.Daca nu esti cu ei>esti impotriva lor.Asta este o problema.Vedeti dvs>fanatismul orb nu admite opozitie.Este iarasi un fapt demonstrat istoric.

Asta este Credinta?NU.Asta este CRIMA.Va mai dau un link.Va rog sa verificati.
http://www.nndb.com/people/257/000111921/

PS>nu va faceti griji.Torquemada a murit linistit pe 16 sept 1498.A fost inmormantat in ,,the chapel of the priory of Saint Thomas in Avila".Am inteles ca in 1832 mormantul sau a fost vandalizat iar oasele au fost furate si arse.Nu sunt convins de asta dar cam asta s-a terminat viata acestui criminal in serie,un monumet al dementei si al crimei.,,Opera" sa de epurare etnica si religioasa va mai fi repeta in istorie si de catre altii ca o dovada ca spiritul raului nu doarme niciodata.

Ai dreptate.

Scotianul 27.05.2010 10:11:46

cateva precizari

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 253461)
În acest articol NU se află absolut nimic despre Inchiziție. Nici că Biserica ar fi procedat la botezuri cu forța. Recitiți articolul, apoi reproduceți pasajul în care ați citit așa ceva.

În acest articol este vorba de ideea foarte ortodoxă că și celor necredincioși le este accesibilă mântuirea. Este ceea ce numim ignoranța invincibilă. Asta e cu totul altceva decât a spune că ne putem mântui fără Cristos. Nu sesizați diferența ?

Va anunt ca am spus cuiva ca asa veti spune.Mai citi dvs odata.Traduceti asta.La ce s-a referit John Paul II?

,,We are asking pardon for the divisions among Christians, for the use of violence that some have committed in the service of truth, and for attitudes of mistrust and hostility assumed toward followers of other religions"

VIOLENCE COMMITED IN THE SERVICE OF TRUTH.

Dati un exemplu.Papa nu s-ar scuza pt ceva ce nu a existat.Hai sa va lamuresc>Biserica Catolica este guilty as charge pt ce s-a intamplat atunci.Mai ales dpdv politic.Un papa nu se scuza niciodata pt pacate inexistente.Daca dvs doriti sa vedeti altceva>asta nu este treaba mea.Daca sunt un credincios sincer(ceea ce va doresc)intr-o zi veti avea prilejul sa-l intrebati pe John Paul II,face to face,ce a vrut sa spuna.V-am spus parerea mea:puteti reinfiinta Inchizitia la dvs la catolici.Dar sa nu incercati sa o impuneti altora pt ca la dvs notiunea de ,,eretic"se termina ori pe campul de lupta ori prin piete publice.Adica curge singe.Mi s-ar parea corect sa va paziti catolicismul cum doriti dar sa nu impuneti altora standarde generale.Sunt dispus sa incepem o lunga poveste despre implicatiile politice ale Vaticanului prin evul Mediu.Nu stiu insa cat de folositare ar fi.baietii aceia sunt oale si ulcele si ce s-a intamplat nu se va mai schimba.Oricum o intrebare:

BC nu a reactivat Congregatio pro Doctrina Fidei (CDF)?Pe vremuri acesta organizatie era cunoscuta sub numele de Suprema Congregatie a Inchizitiei Universale. Din ce stiu>in 1908 ati schimbat numele in Sacra Congregatie a Sfantului Oficiu.In1965 s-a schimbat in>Congregatio pro Doctrina Fidei (CDF).Parca asa stiam.Cardinalul Ratzinger nu a fost ,,Prefect of the Congregation for the Doctrine of the Faith”?

Cumva se pare ca dorinta dvs este implinita.Don't worry be happy.Poate nu sunt eu bine informat.Admit asta spre diferenta de altii.

Ref la ptc 2>exista o aparare dar este un pic mai ampla decat a dvs.Poate o voi posta.Mai ma gandesc pt ca nu sunt catolic dar poate o voi posta in numele obiectivitatii.Oricum fraza respectiva(va mai dau cateva linkuri daca vreti)a nascut multe comentarii.Este interpretabila.Pe mine nu ma deranjeaza da cam suna a ecumenism mascat.Sincer.A fost mai interesanta incercarea cu emiterea de noi legi canonice pt a atrage anglicani.
http://www.ziare.com/international/s...olicism-926409
Eu inteleg ce doriti dar este o utopie.Oricum remarc flexibilitatea Vaticanului.Poate vorbim odata despre afacerea ref la venirea Papei in UK.Spun afacere pt ca Daily Mail au spus ca va costa cam 20 mil pound care for fi platiti de contribuabilii brits.M-as bucura sa fim scutiti de acesta cheltuiala iar Papa sa vine binevenit dar pe fondurii proprii.
Calea spre reconciliere este foarte lunga domnule.Mai ales cand nu toata lumea joaca corect si mai ales cand nimeni nu este dispus sa recunosca ca a gresit.
Stati linistit.Nu va acuz pe dvs personal pt dementa lui Torquemada sau a altor criminali ca el.Ar fi stupid.Ma intreb daca mai este cazul sa acuz BC.Voi reflecta la asta dar ma intreb daca nu cumva,prin atitudini violente,cam dam cu noroi in obrazul lui Hristos.Va recomand Ioan 18:11 si Matei 26:51-53.Sunt convins ca le stiti foarte bine.

O singura rugaminte:postati baza actiunilor Inchizitiei.Adica pe ce s-au sprijinit dpdv teologic.Ma refer la Hristos.Nu puteau actiona altfel decat spunea Mantuitorul.Ar fi fost un nonsens sa IL apere altfel decat a spus EL.

Multumesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:36:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.