![]() |
Citat:
:D Da, nici mie nu imi place chestia asta cu exagerarea smereniei incat seamna a mandrie. :16: Adica daca esti pacatos, bine, toata lumea este intr-un fel sau altfel, poate tu chiar esti mai putin decat altii, sau poate mai mult, da' de ce trebuie sa iti scoti pacatosenia in evidenta? Lasa-l pe Dumnezeu sa te bage in talpa iadului daca vrea, nu te baga singur. Si apoi lucrurile pot fi spuse in asa fel incat sa nu jignesti pe nimeni, chiar daca nu esti de acord cu o anumita parere. Cred ca daca te exprimi politicos si cu respect fata de persoana cu care comunici poti sa elimini cererea de iertare la fiecare doua propozitii. Ca nu vrei sa te abtii de la jigniri si atacuri ad hominem, asta-i alta treaba, si cred ca o iertare smerita aruncata la sfarsit nu face mare diferenta, mai bine lasi ipocrizia si nu o mai spui. |
Citat:
Nastere usoara sotiei tale, si un copil sanatos! :6: Doamne ajuta! |
Citat:
Am citit si ce a postat ,,Noessia" si m-am mirat ca dorinta ascunsa a ,,unor" forumisti este extrem de variabila : sa faca conversatie menajata de bunaplacere, sa pozeze in buni-crestini, sa-si marturiseasca unii altora dragalaseniile de viata s.a.m.d. Hm, frumoase intentii inselate. Deasemenea, citind toate telegramele voastre mi-am adus aminte de adincile vorbe ale parintelui Paisie aghioritul in volumul ,,Cu durere si cu dragoste pt. omul contemporan" care aici si si de-aiurea se verifica excelent (reproduc din memorie): ,,...orice suporta fratele nostru ,orice, fara sa se necajeasca sau sa se minie. Nu suporta niciodata insa doua lucruri: sa ii arati pacatele in care sta si sa nu indrasnesti sa ii spui ca te nevoiesti mai mult ca el ,adica ai fi mai crestin ca el . Suporta fratele orice, sa il superi ,sa il jignesti, sa fi mai frumos ca el ...orice ,dar cu aceste doua lucruri il chinuie ispititorul si il tine legat cit voieste el " Mult adevar si lesne vizibil ! Inteleg ca nu agreezi formule de politete crestina, ca sa zic asa, nu-i nimic ,merge si lumeste : sa ai o seara linistita ! |
N-ai inteles, Zaharia. Nu am spus in nici un caz ca trebuie sa fim de acord unii cu altii in toate privintele, ca trebuie sa ne mangaiem reciproc pe capusor de parca am fi copii de gradinita. Nu. Ce fel de discutie e aia in care toata lumea este de acord cu toata lumea? PLICTISEALA! :4: Tot ce am spus este ca poti sa iti exprimi dezacordul in cel mai serios mod fara a apela la invective, insulte, superioritate, pretiozitate si atacuri la persoana, in numele respectului pe care orice crestin este dator sa il arate unui om. Atat.
Nu cred ca i se cade unui crestin sa spuna ca este mai crestin decat altul, sau ca se nevoieste mai mult, sau ca altii ii sunt mult inferiori in ceea ce priveste credinta. Nu fiindca l-ai supara pe celalalt, daca nu iti pasa de aspectul asta, ci fiindca pur si simplu nu da bine. Plus ca nu e bine sa judeci. |
Citat:
|
Citat:
Era vorba despre ipocrizia cu care sunt folosite formulele de politele crestina...e o nuanta aici :65: |
Citat:
Citind insa ultimile speculatii abile ale tale mi-am adus aminte de zicala care este postata pe aeroportul ,,Ben Gurion" din Tel Aviv pt. confratii din diaspora care se reintorc acasa: ,,mai, mai veniti si frumosi ca destepti suntem toti !" Cred ca este destul cit am zabovit in acest subiect. |
* repercusiunea ar putea fi ACEEA... :18:
|
Citat:
Multumesc pentru link. O intrebare: oare de ce au inceput tinerii sa se casatoreasca atat de tarziu, cautand in stanga si in dreapta, incercand, si iar cautand, si iar incercand, de vreme ce casatoriile care rezulta nu sunt mai durabile, si poate nici mai fericite decat ale parintilor si bunicilor?!? Exista un timp pentru toate: un timp pentru a te naste, un timp pentru a creste si a invata, un timp pentru a te casatori, un timp pentru a avea copii... De ce s-a dat peste cap acest timp? Oare nu cumva oamenii s-au abatut de la acest timp in cautarea lor de iluzii?!? Nu mi-o luati in nume de rau daca nu sunteti de acord; imi faceam doar niste ganduri, dupa ce am citit postarile de la acest topic si am vizionat filmuletul de mai sus pe You tube. Bun film! |
Citat:
Exemplu: eu jignesc, apoi inchei cu formularea"ma iertati fratilor,etc"...se poate considera ca nu ma prinde noaptea neimpacat cu lumea atata timp cat lumea NU DORESTE SA IMI ACORDE IERTAREA ??? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:20:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.