Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

tricesimusquintus 03.10.2009 23:28:58

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 170841)
Cine nu recunoaste scrierile lui Ignatie, dintre cei care recunosc scrierile si actele traditionale, sau dintre oameni cu autoritate in subiectul asta?

Fi mai explicit.

Danut7 03.10.2009 23:33:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 170843)
or fi fost parinti, dar nu si apostolici. Apostolici au fost doar apostolii, iar pentru ei ziua a saptea era sambata Domnului Sabatului, nu venerabila zi a soarelui. Eu am ales sa ma inchin Domnului Sabatului, nu lui Baal Shemesh, Mithra sau mai stiu eu carui domn al soarelui.

care e duminica;

parintii apostolici sunt numiti toti cei care au trait in vremea apostolilor;Ignatie a fost uns episcop al Antiohiei de catre Apostolul Pavel;

Voi tineti Sabatul mortii si a satanei, pentru ca nu tineti nici sabatul evreiesc (sambata Iesirii din Egipt) si nici sabatul crestin(Duminica Invierii lui Hristos). Voi tineti Sabatul lui Miller si a lui White, sarbatoarea satanei.

Danut7 03.10.2009 23:36:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 170844)
Fi mai explicit.

Arata-mi pe cineva cu autoritate sa conteste autenticitatea scrierilor lui Ignatie.Toata lumea e familiara cu scrierile lui, si nu sunt putine , ba chiar multicele.Prostiile pe care le debitezi dumneata ajung la natura absurdului.

Danut7 03.10.2009 23:46:55

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 170847)
care e duminica;

parintii apostolici sunt numiti toti cei care au trait in vremea apostolilor;Ignatie a fost uns episcop al Antiohiei de catre Apostolul Pavel;

Voi tineti Sabatul mortii si a satanei, pentru ca nu tineti nici sabatul evreiesc (sambata Iesirii din Egipt) si nici sabatul crestin(Duminica Invierii lui Hristos). Voi tineti Sabatul lui Miller si a lui White, sarbatoarea satanei.

Petru, nu Pavel.

tricesimusquintus 04.10.2009 09:25:52

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 170849)
Arata-mi pe cineva cu autoritate sa conteste autenticitatea scrierilor lui Ignatie.Toata lumea e familiara cu scrierile lui, si nu sunt putine , ba chiar multicele.Prostiile pe care le debitezi dumneata ajung la natura absurdului.

"Astăzi se crede că doar versiunile mai scurte ale celor șapte scrisori sunt într-adevăr scrieri ale Sf. Ignatie. Se crede că versiunile mai lungi cuprind adăugiri datând din secolul al V-lea, scrise pentru a-l înscrie - postum - pe Sf. Ignatie ca martor în unele dispute teologice din acea perioadă. Se consideră că alte scrisori care i-au fost atribuite, ca și istorisirea martiriului său de către un martor ocular sunt simple falsuri datând din aceeași perioadă." (Ortodox Wiki)

tricesimusquintus 04.10.2009 09:29:48

Citat:

Te-ai enervat și-ți faci păcate. Sabatul este al "Domnului Sabatului"(Marc.2,28) nu al satanei. Domnul să te ierte...

thyanc 04.10.2009 11:57:11

Neînțelegeri

Citat:

care e duminica;

Trebuie să stabilim în primul rând un reper. Reperul adevăratului creștin este Sfânta Scriptură, nu scrierile părinților apostoloci sau ale lui Miller și White. Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu... despre scrierile altor oameni nu se poate spune așa ceva, deci alții se pot înșela. Ori eu în Scriptură am citit că Sâmbăta este ziua de odihnă. Nu am găsit scris nicăieri în Scriptură că Dumnezeu ar fi poruncit păzirea Duminicii. Am găsit însă în altă parte:
"Intrebare: “Care zi este Ziua de Sabat?”
Raspuns: “Sambata este Ziua de Sabat.”
Intrebare: “De ce sarbatorim noi Duminica in locul Sambetei?”
Raspuns: “Noi sarbatorim Duminica in locul Sambetei deoarece Biserica Catolica, in Conciliul de la Laodiceea (A.D. 336) a transferat solemnitatea de la Sambata la Duminica” ( Rev. Peter Geiermann, C.SS.R., The Convert’s Catechism of Catholic Doctrine, p. 50, 2 nd edition, 1910).
"Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui DUmnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu" (Faptele Apostolilor, IV, 19).
Catolicii măcar au tăria de a recunoaște: “Puteti citi Biblia de la Geneza la Apocalipsa si nu veti gasi nici macar un singur rand care sa autorizeze sfintirea Duminicii. Sfanta Scriptura porunceste ca o obligatie religioasa pazirea zilei de Sambata, o zi pe care noi nici odata nu o sfintim” – Cardinal Gibbons, Faith of Our Fathers, p.111, 112.

Apoi, se pare că dvs. nu prea cunoașteți istoria. Miller păzea Duminica, iar adevărul despre Sabat nu a fost adus adventiștilor de către Ellen WHite, ci de către Joseph Bates și John Andrew. Ideea de a păzi Sâmbăta ca zi de odihnă nu le-a aparținut lor. Frederick Wheeler, un pastor metodist a studiat această problemă la îndemnul unei femei: Rachel Oakes. Thomas Preble, un pastor milerit a intrat în contact cu Wheeler și a acceptat păzirea Sâmbetei. A publicat un tratat în Hope of Israel (un ziar) pe 28 februarie 1845. De aici ideea s-a răspândit și a fost acceptată printre Adventiștii de Ziua a Șaptea.

Sabatul nu este nici evreiesc, nici creștin, nici nu aparține vreunui om. Sabatul este al lui Dumnezeu, pentru că El l-a făcut. Domnul Sabatului este Iisus Christos. După cum știți, Sâmbăta a fost păzită cu mult înainte de nașterea poporului evreu, deci nu poate fi numită sabat iudaic. Să nu uităm că Ziua Soarelui era închinată zeilor păgâni, ca de altfel și alte sărbători "botezate" în creștinism.

Danut7 04.10.2009 12:00:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 170887)
Te-ai enervat și-ți faci păcate. Sabatul este al "Domnului Sabatului"(Marc.2,28) nu al satanei. Domnul să te ierte...

pai omule , tu faci parte din una dintre cele mai tenebre secte crestine , dupa mormonism si hai cu indulgenta dupa martorii lui Iehova;Ia zi Sabatul cui il tineti voi sambata , ca ce fapt divers?Nici voi nu stiti.Daca nu e a Domnului care a scos pe Evrei din Egipt si a Domnului care a inviat , a carui domn e atunci?Al Dumnezeului fara duh?

Danut7 04.10.2009 12:10:39

Citat:

În prealabil postat de thyanc (Post 170891)
Trebuie să stabilim în primul rând un reper. Reperul adevăratului creștin este Sfânta Scriptură, nu scrierile părinților apostoloci sau ale lui Miller și White. Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu... despre scrierile altor oameni nu se poate spune așa ceva, deci alții se pot înșela. Ori eu în Scriptură am citit că Sâmbăta este ziua de odihnă. Nu am găsit scris nicăieri în Scriptură că Dumnezeu ar fi poruncit păzirea Duminicii. Am găsit însă în altă parte:
"Intrebare: “Care zi este Ziua de Sabat?”
Raspuns: “Sambata este Ziua de Sabat.”
Intrebare: “De ce sarbatorim noi Duminica in locul Sambetei?”
Raspuns: “Noi sarbatorim Duminica in locul Sambetei deoarece Biserica Catolica, in Conciliul de la Laodiceea (A.D. 336) a transferat solemnitatea de la Sambata la Duminica” ( Rev. Peter Geiermann, C.SS.R., The Convert’s Catechism of Catholic Doctrine, p. 50, 2 nd edition, 1910).
"Judecați voi singuri dacă este drept înaintea lui DUmnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu" (Faptele Apostolilor, IV, 19).
Catolicii măcar au tăria de a recunoaște: “Puteti citi Biblia de la Geneza la Apocalipsa si nu veti gasi nici macar un singur rand care sa autorizeze sfintirea Duminicii. Sfanta Scriptura porunceste ca o obligatie religioasa pazirea zilei de Sambata, o zi pe care noi nici odata nu o sfintim” – Cardinal Gibbons, Faith of Our Fathers, p.111, 112.

Apoi, se pare că dvs. nu prea cunoașteți istoria. Miller păzea Duminica, iar adevărul despre Sabat nu a fost adus adventiștilor de către Ellen WHite, ci de către Joseph Bates și John Andrew. Ideea de a păzi Sâmbăta ca zi de odihnă nu le-a aparținut lor. Frederick Wheeler, un pastor metodist a studiat această problemă la îndemnul unei femei: Rachel Oakes. Thomas Preble, un pastor milerit a intrat în contact cu Wheeler și a acceptat păzirea Sâmbetei. A publicat un tratat în Hope of Israel (un ziar) pe 28 februarie 1845. De aici ideea s-a răspândit și a fost acceptată printre Adventiștii de Ziua a Șaptea.

Sabatul nu este nici evreiesc, nici creștin, nici nu aparține vreunui om. Sabatul este al lui Dumnezeu, pentru că El l-a făcut. Domnul Sabatului este Iisus Christos. După cum știți, Sâmbăta a fost păzită cu mult înainte de nașterea poporului evreu, deci nu poate fi numită sabat iudaic. Să nu uităm că Ziua Soarelui era închinată zeilor păgâni, ca de altfel și alte sărbători "botezate" în creștinism.

Nu a fost pazita sambata sau sabatul pana la Moise.
Duminica dupa cum am aratat avem referinte clare ca era tinuta inca de la primii parinti ai Bisericii, de pe la sfarsitul secolului I si inceputul secolului al II lea.De asemenea exista si referinte in Biblie despre duminica.

tricesimusquintus 04.10.2009 12:33:14

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 170892)
Ia zi Sabatul cui il tineti voi sambata , ca ce fapt divers?

Sabatul Domnului Sabatului, adică Iisus Hristos. Îl cunoașteți?

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:22:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.