Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dan Puric presedintele Romaniei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5295)

tot-Laurentiu 11.01.2009 23:37:13

https://s31.postimg.org/zg08q7t63/jpg.png

Noesisaa 11.01.2009 23:37:22

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 108941)

Cand spuneam ca resimtim lipsa unui crestin-ortodox in frunte ma refeream la cineva care sa promoveze de pe acea pozitie valorile crestin ortodoxe. La dorinta noastra de a nu mai fi mintiti, de a nu mai fi furati, de a nu mai fi inselati, de a nu mai vedea liberi cugetatori facandu-si cruce pentru fotografi, de a nu mai avea conducatori care isi ucid rivalii in zi de Craciun, de a nu mai avea conducatori care sa obstructioneze ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului pentru ca pe acel pamant sunt terenuri de tenis pentru parlamentari, de a avea conducatori care sa nu mai permita vanzarea (concesionarea) resurselor naturale ale tarii unor particulari (romani sau straini), de a nu mai avea conducatori care sa ne condamne parintii la trai indecent, care sa nu mai strambe legea dupa cum le place lor,
care sa nu-si mai bata joc de noi si mai ales de copiii nostri !!!!!!!!!

Doamne-ajuta!

Ai dreptate. Si eu as vrea ca lucrurile astea urate, ipocrizia, necinstea, lipsa de respect, hotia, promiscuitatea si celelalte sa inceteze. Ma enervez in fiecare zi in care deschid televizorul pe un post romanesc oarecare si vad felul de modele pe care le inainteaza. Ma infioara de fiecare data cand vad si aud despre coruptia si mediocritatea din invatamantul romanesc.

Dar crezi ca lucrurile se pot rezolva prin alegerea unui anumit presedinte, fie el Dan Puric sau nu? Eu nu cred.

Schimbarea societatii este in noi insine. TU (oricare dintre noi) trebuie sa fii schimbarea societatii. Un om in fruntea tarii nu poate rezolva problema coruptiei, de exemplu. Dar daca un om constientizeaza oroarea coruptiei si pur si simplu refuza sa isi usureze viata dand sau primind mita, este un pas inainte. Daca nu iti place coruptia din scoli, si esti student sau elev, refuza sa te iei de turma si sa copii. Sau sa dai atentii la profesori.Refuza sa accepti mediocritate din partea profesorilor, cere sa ti se predea cum trebuie, si cere sa primesti notele pe care le meriti. Daca esti bugetar si lucrezi la stat, nu te complace in "eu ma fac ca muncesc, ei se fac ca ma platesc." ETC., ETC., ETC.

Pentru lucrurile astea nu avem nevoie de patriarh, sau de Puric, sau de mai stiu eu cine la conducere. Ce avem nevoie este curaj si constietizare ca numai in fiecare din noi sta schimbarea. Este nevoie de curaj in a infrunta saracia ( ca da, daca nu iei foloase necuvenite si esti cinstit s-ar putea sa fii mai sarac decat altii. Sau nu.), curaj sa infrunti adevarata ta valoare intelectuala (da, daca nu copii ca toata clasa s-ar putea sa isi note mai mici decat ceilalti. Sau nu.).

De ce sa dam vina pe Europa, pe Uniunea Europeana, pe globalizatie, pe mai stiu eu ce (asa cum faca D.P.), cand de fapt vina e a noastra. Nu vom reusi sa ne indreptam tara noastra daca continuam sa gasim tap ispasitor in altii si sa idolatrizam un trecut si o istorie mitizata, ci doar daca fiecare din noi devine schimbarea pe care o doreste in lume.

sofiaiuga 11.01.2009 23:50:50

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108964)
Ai dreptate. Si eu as vrea ca lucrurile astea urate, ipocrizia, necinstea, lipsa de respect, hotia, promiscuitatea si celelalte sa inceteze. Ma enervez in fiecare zi in care deschid televizorul pe un post romanesc oarecare si vad felul de modele pe care le inainteaza. Ma infioara de fiecare data cand vad si aud despre coruptia si mediocritatea din invatamantul romanesc.

Dar crezi ca lucrurile se pot rezolva prin alegerea unui anumit presedinte, fie el Dan Puric sau nu? Eu nu cred.

Schimbarea societatii este in noi insine. TU (oricare dintre noi) trebuie sa fii schimbarea societatii. Un om in fruntea tarii nu poate rezolva problema coruptiei, de exemplu. Dar daca un om constientizeaza oroarea coruptiei si pur si simplu refuza sa isi usureze viata dand sau primind mita, este un pas inainte. Daca nu iti place coruptia din scoli, si esti student sau elev, refuza sa te iei de turma si sa copii. Sau sa dai atentii la profesori.Refuza sa accepti mediocritate din partea profesorilor, cere sa ti se predea cum trebuie, si cere sa primesti notele pe care le meriti. Daca esti bugetar si lucrezi la stat, nu te complace in "eu ma fac ca muncesc, ei se fac ca ma platesc." ETC., ETC., ETC.

Pentru lucrurile astea nu avem nevoie de patriarh, sau de Puric, sau de mai stiu eu cine la conducere. Ce avem nevoie este curaj si constietizare ca numai in fiecare din noi sta schimbarea. Este nevoie de curaj in a infrunta saracia ( ca da, daca nu iei foloase necuvenite si esti cinstit s-ar putea sa fii mai sarac decat altii. Sau nu.), curaj sa infrunti adevarata ta valoare intelectuala (da, daca nu copii ca toata clasa s-ar putea sa isi note mai mici decat ceilalti. Sau nu.).

De ce sa dam vina pe Europa, pe Uniunea Europeana, pe globalizatie, pe mai stiu eu ce (asa cum faca D.P.), cand de fapt vina e a noastra. Nu vom reusi sa ne indreptam tara noastra daca continuam sa gasim tap ispasitor in altii si sa idolatrizam un trecut si o istorie mitizata, ci doar daca fiecare din noi devine schimbarea pe care o doreste in lume.

VINA NU E A NOASTRA SI A CELOR CARE NE REPREZINTA LA FORURILE UE ,DECI DE EI DEPINDE ,DE POLITICIENI SI PRESEDINTE ,CA DC bASESCU NU AR FI PERMIS ,CA PRESEDINTE PARADA GAY ,EA NU AR FI AVUT LOC IN ROMAIA.Acesta e doar un exemplu concret!!

mirelat 11.01.2009 23:54:18

ce face diferenta

Citat:

Ce avem nevoie este curaj si constietizare ca numai in fiecare din noi sta schimbarea.

intr-adevar, un studiu comparativ intre tarile sarace si cele bogate, dezvoltate a aratat ca marea majoritate a populatiei din tarile din a doua categorie respecta urmatoarele reguli:
  • Etica
  • Ordinea și curățenia
  • Integritatea și cinstea
  • Punctualitatea
  • Resposabilitatea
  • Dorința de perfecționare
  • Respectul pentru legi și regulamente
  • Respectul pentru drepturile celorlalți
  • Dragostea pentru muncă
  • Efortul pentru a face economii și cheltuiala cu chibzuință

laurschepsis 12.01.2009 00:28:54

Citat:

Doamne-ajuta!

De acord cu tine. Dar e doar o parte a problemei si doar o parte a rezolvarii.

Cum crezi ca se poate reabilita moral un popor cu conducatori care il invata sa calce in picioare toata invatatura lui Hristos? Atentie! Dumnezeu ne da conducatorii pe care ii meritam. Dar asta nu inseamna sa tacem si sa acceptam orice. Daca Dan Puric este un conducator dat de Dumnezeu si noi il lasam sa strige in desert? E ca in anecdota aceea cu crestinul care se ruga zilnic de Dumnezeu sa-l ajute sa castige la loto. Si s-a rugat asa zile si ani. Pana cand aude o voce: Bine dragule, da' nu vrei totusi sa si cumperi macar un bilet?

Pentru refacerea noastra trebuie sa participam convergent: societatea, clerul si conducerea. Din aceste 3 forte, doar Biserica este in revenire. Restul societatatii este din ce in ce mai derutata si mai blazata iar conducerea statului este zero absolut. De aceea este nevoie de o voce puternica si in fruntea statului.

Dar asa a fost intodeauna. Toti cei care au spus adevarul au sfarsit rau. Iar cei care au mintit frumos au fost aclamati. Intre aceste doua alternative generatii de-a randul s-au ratacit in istorie platind pacatele care se inmulteau si-i copleseau.

Doamne-ajuta!

Noesisaa 12.01.2009 00:51:38

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga (Post 108965)
VINA NU E A NOASTRA SI A CELOR CARE NE REPREZINTA LA FORURILE UE ,DECI DE EI DEPINDE ,DE POLITICIENI SI PRESEDINTE ,CA DC bASESCU NU AR FI PERMIS ,CA PRESEDINTE PARADA GAY ,EA NU AR FI AVUT LOC IN ROMAIA.Acesta e doar un exemplu concret!!

Sofia, deci vrei sa spui ca faptul ca vecinul meu da mita la politist pentru ca sa isi ia carnet de conducere si ca ii cumpara lui fiu-su notele la liceu nu e vina vecinului meu, ci a politicienilor. :D Exact de asta continuam sa ne balacarim in mocirla in care suntem. Bineinteles ca nu noi suntem de vina, ci ceilalti, oricare ar fi ceilalti. :2: Nu vad legatura dintre parada gay si coruptia de zi cu zi.

Cat despre parada gay, cand se intampla, stam acasa cei carora nu ne place, si cu asta basta. Cu cat interzici un lucru mai mult, cu atat el se va intampla mai mult si va capata proportii mai mari. Si cu cat ignori unele lucruri care se intampla mai mult cu atat ele nu vor capata o importanta mare.

Ceea ce vreau eu sa spun este ca: 1) nu trebuie sa asteptam ca schimbarea sa vina de sus, ci din noi insine. 2) nu trebuie sa dam vina pentru netrebnicia noastra ca indivizi si ca popor pe altii, ci pe noi insine (si la Sf Spovedanie nu?, nu trebuie sa spui ca ai facut cutare pacat fiindca nu stiu cine te-a indus in eroare) si 3) nu trebuie sa ne punem speranta intr-un om, care sa ne salveze pe toti. Avem un Mesia, om si Dumnezeu in acelasi timp. Orice mai mult este cultul personalitatii care e grav si are urmari grave pentru orice popor.

raveca 12.01.2009 11:54:02

http://asacstudent.blogspot.com/2008....html#comments scuze

tot-Laurentiu 12.01.2009 12:02:25

https://s31.postimg.org/zg08q7t63/jpg.png

ory 12.01.2009 23:33:14

Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 108772)
Lecturand toate postarile de mai sus, consider ca se potriveste a va reda un citat dintr-un volum de maxime si cugetari al autorului( mai putin cunoscut in alte parti ale tarii noastre) Ion Velican:" Intr-o lume murdara meseria de maturator nu este o cinste"
Lumineaza-ne , Doamne, cu lumina cunostintei Tale !

...cu asta ai spus TOT.
Imi place foarte mult maxima...

Anca-Miha 21.01.2009 19:52:12

Frumos vorbeste Dan Puric si aici :

http://www.crestinortodox.ro/Asculta...rica-4138.html

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:10:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.