Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
(Post 108941)
Cand spuneam ca resimtim lipsa unui crestin-ortodox in frunte ma refeream la cineva care sa promoveze de pe acea pozitie valorile crestin ortodoxe. La dorinta noastra de a nu mai fi mintiti, de a nu mai fi furati, de a nu mai fi inselati, de a nu mai vedea liberi cugetatori facandu-si cruce pentru fotografi, de a nu mai avea conducatori care isi ucid rivalii in zi de Craciun, de a nu mai avea conducatori care sa obstructioneze ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului pentru ca pe acel pamant sunt terenuri de tenis pentru parlamentari, de a avea conducatori care sa nu mai permita vanzarea (concesionarea) resurselor naturale ale tarii unor particulari (romani sau straini), de a nu mai avea conducatori care sa ne condamne parintii la trai indecent, care sa nu mai strambe legea dupa cum le place lor,
care sa nu-si mai bata joc de noi si mai ales de copiii nostri !!!!!!!!!
Doamne-ajuta!
|
Ai dreptate. Si eu as vrea ca lucrurile astea urate, ipocrizia, necinstea, lipsa de respect, hotia, promiscuitatea si celelalte sa inceteze. Ma enervez in fiecare zi in care deschid televizorul pe un post romanesc oarecare si vad felul de modele pe care le inainteaza. Ma infioara de fiecare data cand vad si aud despre coruptia si mediocritatea din invatamantul romanesc.
Dar crezi ca lucrurile se pot rezolva prin alegerea unui anumit presedinte, fie el Dan Puric sau nu? Eu nu cred.
Schimbarea societatii este in noi insine. TU (oricare dintre noi) trebuie sa fii schimbarea societatii. Un om in fruntea tarii nu poate rezolva problema coruptiei, de exemplu. Dar daca un om constientizeaza oroarea coruptiei si pur si simplu refuza sa isi usureze viata dand sau primind mita, este un pas inainte. Daca nu iti place coruptia din scoli, si esti student sau elev, refuza sa te iei de turma si sa copii. Sau sa dai atentii la profesori.Refuza sa accepti mediocritate din partea profesorilor, cere sa ti se predea cum trebuie, si cere sa primesti notele pe care le meriti. Daca esti bugetar si lucrezi la stat, nu te complace in "eu ma fac ca muncesc, ei se fac ca ma platesc." ETC., ETC., ETC.
Pentru lucrurile astea nu avem nevoie de patriarh, sau de Puric, sau de mai stiu eu cine la conducere. Ce avem nevoie este curaj si constietizare ca numai in fiecare din noi sta schimbarea. Este nevoie de curaj in a infrunta saracia ( ca da, daca nu iei foloase necuvenite si esti cinstit s-ar putea sa fii mai sarac decat altii. Sau nu.), curaj sa infrunti adevarata ta valoare intelectuala (da, daca nu copii ca toata clasa s-ar putea sa isi note mai mici decat ceilalti. Sau nu.).
De ce sa dam vina pe Europa, pe Uniunea Europeana, pe globalizatie, pe mai stiu eu ce (asa cum faca D.P.), cand de fapt vina e a noastra. Nu vom reusi sa ne indreptam tara noastra daca continuam sa gasim tap ispasitor in altii si sa idolatrizam un trecut si o istorie mitizata, ci doar daca fiecare din noi devine schimbarea pe care o doreste in lume.