Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   ORTODOXIA SI ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=524)

MARIUS_DANIEL 05.01.2008 16:28:10

Calator,la ce a folosit ereticilor dialogul ecumenic?La nimic,au ramas tot in erezii.Ba a folosit la ceva,la relativizarea ortodoxiei prin compromisurile ce s-au facut.Minciunii nu ii strica compromisul,dar adevarului care e ortodoxia,da.Vorbeai de parintele Staniloae,de ce nu spui ce a zis pana la cap?Ca ecumenismul e produsul masoneriei si ca vor relativizarea ortodoxiei?N-au invatat nimic,s-au pierdut atatia ani degeaba.Iata de ce ne trebuie un patriarh ortodox adevarat care sa puna punct acestui ecumenism distructiv.

cozia 05.01.2008 16:41:00

Nu cred ca se poate face nimic atita timp cit clasa politica trage hais iar citiva din BOR cea.

Timpul s-a scurtat... si eu cred ca dupa directia in care au luat-o evenimentele si ideologia de stat de care depinde organic si cea BOR in cel mult 5 ani se va vedea o imagine clara...(pentru cei care au ochi sa vada)

calator 05.01.2008 18:34:02

sigur ca da Un alt patriarh "adevarat", o alta biserica "adevarata" PR Staniloaie a participat la dicutii cu "ereticii" Putem spune despre el ca si-a relativizat credinta? Poti spune ca participarea Patriarhului Daniel la intalnirile ecumenice a dus la relativizarea credintei? Poti da niste exemple?

Si daca crezi cu adevarat in ceea ce afirmi de ce eziti sa spui care este ierarhul de care asculta pr Gheorghe? Care sunt ierarhii care asculta de Sf Parinti.

Biserica noastra nu se implica in ecumenism de ieri de azi. Spune tu cum anume s-a relativizat credinta noastra in urma acestui lucru?

Ecumenismul nu a aparut din dorinta de a face o salata de religii, in care fiecare sa prea de la altele sau sa se caute ceva in comun sa se renunte la diferente si ceea ce ar fi in comun sa devinta o religie. Nu este vorba despre o dorinta de punere in dicutie a dogmelor, de convingere a celorlate confesiuni ca sunt "error".

Atunci ca si in prezent bisericile crestine au dorit sa se uneasca pentru a oferi o pozitie si un raspuns unitar in fata unor situatii care au afectat omenirea Asa cum a fost primul razboi mondial. Predecesorii miscarii ecumenice au fost mai multe organizatii aglicane si protestante care militau pentru inlaturarea razboaielor dintre popoare. Si in prezent bisericile cauta sa rezolve anumite probleme de ordin social.

Biserica noastra s-a implicat in astfel de initiative inca inainte de a se constitui miscarea ecumenista. DIn anul 1920 Mitropolitul Miron Cristea a fost vicepresedintele "aliantei mondiale pentru promovarea pacii internationale prin biserici" iar presedintele era din Biserica Anglicana. S-au tinut multe conferinte din care una in anul 1936 la Ramnicu Valcea

Dar cum ar putea oare niste grapari separatiste sa se dezvolte? oare nu descreditand Sinodul? Se face atata tan tam pe baza ecumenismului. Ce a facut ecumenismul de 70 de ani incoace? Cu ce e mai relativa credinta mea decat a ta? Cu ce iti impiedica tie dialogul la care paricipa ierahii mantuirea personala? Nu te poti ruga? Nu te poti induhovnici si porti grija ierarhilor? Luat la bani marunti stii tu mai multa ortodoxie decat ei ?

De ce aceste grupari dubioase sunt au sustinere din SUA? Acolo se afla duhovnicia ?

"Analistii fenomenelor religioase sustin ca majoritatea clericilor ortodocsi romani din SUA, care nu recunosc autoritatea BOR, sunt afiliati sau au stranse legaturi cu Biserica Ortodoxa Rusa din America. Toate aceste biserici si segmente clericale asociate BO Ruse din SUA sunt organizate pe stil vechi, ca, de altfel, si contestatarii BOR din tara, de unde si denumirea lor generica de stilisti. Aceste structuri clericale sprijina azi intens ofensiva miscarilor de stil vechi din Romania."

Ce suntem noi pe acest forum Simpli crestini. Vii si spui ca Patriarhul este ecumenic? Ei si? E mason Si?

Mirean 05.01.2008 22:11:37

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Mirean,astept...ai gasit vreun citat din Sf.Parinti sau ai vreo dovada ca ei s-au rugat cu ereticii?

Nu, dar ti le-am postat, anterior, pe cele desprea ascultare.
Tu ti-ai adus aminte de ierarhul de care faci ascultare? Dar de o schimbare a invataturii de credinta din cauza "ecumenismului"?

Mirean 05.01.2008 22:15:27

Citat:

În prealabil postat de ancah
De acum voi face abstractie de afirmatiile si intrebarile venite din partea celor doi useri "Mirean" si "calator". Nu vad sensul in a continua acest dialog cu ei.

Mirean si calator: va binecuvantez in numele lui Iisus Hristos, Domnul nostru.

NU ma intelege gresit, dar nu am nevoie de "binecuvantarea" ta. Ba chiar insist sa nu ma "binecuvantezi"...

Mirean 05.01.2008 22:30:10

Crezi ca pr. Staniloae este eretic? Eu spun ca nu! Dar dupa "standardele" tale, faptul ca aparticipat la intalniri cu "ereticii" il face eretic, nu?

A făcut parte din delegațiile Bisericii Ortodoxe Romane care au vizitat alte Biserici: Germania Federală (1970), Grecia (1971), Biserica coptă din Egipt (1971), Vatican (1971), delegat la al doilea Congres al profesorilor de Teologie ortodoxă de la Atena (1976);
a participat la numeroase consultații și conferințe teologice organizate de diferite Comisii ale Consiliului Ecumenic al Bisericilor în mai multe țări;
a ținut conferințe, ca invitat, la Facultățile de Teoiogie din Atena, Tesalonic, Paris, Strasbourg, Bonn, Heidelberg, Tubingen, Freiburg, Geneva, Oxford, Institutul ecumenic de la Bossey, în S.U.A. ș.a.,
a facut parte din Comisia ortodoxă română pentru dialogul teologic cu Biserica evanghelică din Germania Federală, participând la diferite întruniri, în ambele țări.
Bogata sa activitate teologică, pusă în slujba Bisericii și a unității creștine, a fost apreciată și prin mai multe titluri și distincții: “doctor honons causa" al Facultății de Teologie din Tesalonic (1976), al Institutului teologic “St. Serge" din Paris (1981), al Facultății de Teologie din Belgrad (1982) și al Universității din București (1992); premiul “Dr. Leopold Lucas" al Facultății de Teologie evanghelică din Tubingen, “Crucea Sf. Augustin de Canterbury" din partea primatului Angliei (1981) ș.a.; membru corespondent al Academiei Române (1990), apoi membru titular (1992).

Mirean 05.01.2008 22:31:59

postul anterior este pentru marius_daniel

MARIUS_DANIEL 06.01.2008 14:23:35

Iar vorbesti aiurea.Unde am zis eu ca e eretic?Din contra a vrut sa-i aduca pe eretici la adevar,dar nu prin compromisuri,cum sunt rugaciunile comune.Ce n-ai inteles?Faci pe prostul?A participat la intalniri,dar si-a dat seama ca nu a ajutat cu nimic,de aceea a si spus ca e produsul masoneriei care vrea sa relativizeze ortodoxia.

P.S.Astept dovezi ca Sf.Parinti si parintele Staniloae au indemnat sau au facut rugaciuni cu ereticii.Pana nu le aduci nu mai avem ce vorbi.

adri 06.01.2008 15:36:25

Citat:

În prealabil postat de Mirean
NU ma intelege gresit, dar nu am nevoie de "binecuvantarea" ta. Ba chiar insist sa nu ma "binecuvantezi"...

"Har vouă și PACE de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul nostru Iisus Hristos."

Bate un vant de cearta printre voi ...

Cred ca ar fi bine sa va rugati unii pentru altii: Mirean si calator pentru Marius_daniel si ancah si invers. Rugaciunea aduce cu ea iubire pentru cel pentru care te rogi.
De-aia ii sugeram lui Marius_Daniel altundeva sa se roage pentru patriarhul Daniel.

PS. Daca ma pomeniti si pe mine la rugaciunile voastre nu ma supar :)
Adrian

calator 06.01.2008 15:46:43

eu is mai eretica asa de felul meu eu stiu daca vrea marius-daniel sa-l pomenesc

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:57:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.