![]() |
Citat:
Și totuși, oricât ți-ai crește și educa copilul în duh creștin, el luând contact la o vârstă destul fragedă cu nebunia lumii (la școală), este imposibil să nu fie curios, atras de această nebunie. Asta poate tot din lipsa de credință, a părinților. :) Acum trecând peste prejudecăți, tu ce spui: să nu fie nici o diferență între un copil format într-o școală oarecare și unul format într-o asemenea școală: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE ... bineînțeles, ținând cont de faptul că prima școală este familia, iar modelul copiilor sunt părinții lor. |
Citat:
|
Citat:
Am văzut prea multe rateuri oribile ca să mai am încredere, pe lumea asta, în vreo "soluție". Totuși, dacă ar fi să aleg între o școală obișnuită și o școală cu educație pregnant creștină, aș alege-o pe ultima. Cu mențiunea că eu nu cred, din păcate, că educația din școlile creștine e suficient de profundă pentru a crea caractere nobile. Formalism, ideologie, moralism și altele asemenea umplu și școlile creștine, din nefericire. Am datele mele, după care susțin acestea.... În concluzie, lumea de azi îmi pare că nu mai oferă nici o scăpare/alternativă reală în privința educației. Eu cred că toate ipostazele școlarizării duc, treptat, la același deznodămînt: oameni bolnavi, necredincioși (în ciuda ifoselor și tabieturilor de suprafață), cu un simțământ cvasinul al comuniunii etc. Ființe supracompetitive și destrăbălate, adânc cufundate în binomul plăcere-durere - iată ce produce școala. Dacă vrei să îți spun soluția la care mă gândesc, o văd cam așa: copiii și părinții, împreună, mereu în cele bisericești. Toată familia să deprindă rugăciunea, postul, mărturisirea gândurilor, iertarea; să se lase pătrunsă de Duhul Evangheliei, să aibă sălașul de cult ca Adevărata Casă. Să caute a trăi în har. Toate în cea mai mare discreție! Fără vreo trâmbițare ori înverșunare.... Dar asta nu e de crezut că s-ar mai practica azi și, de se mai întâmplă totuși, e lucru rar și foarte greu, se pare... Iar de-o faci, vei fi etichetat deîndată ca pocăit, nu-i așa?.... Dar cine te împiedică, totuși, să îți vezi de treabă, punînd la lucru duhul umilit și sfântul dispreț? (mă refer la disprețul duhovnicesc, ca leac împotriva celor drăcești și mult-prea lumești) Piedici sunt multe foarte, lăuntrice mereu....:) |
Grecia se pregateste sa legalizeze uniunea civila a cuplurilor de homosexuali http://www.hotnews.ro/stiri-internat...omosexuali.htm
"Grecia se pregateste sa creeze, pentru prima oara, un cadru legal pentru cuplurile de homosexuali, prin oferirea unui pact de uniune libera creat in 2008, dar din care fusesera exclusi explicit, la presiunea puternicei biserici ortodoxe" -Mitropolitul Serafim de Pireu: Orice parlamentar care va vota pentru parteneriate homosexuale VA FI EXCOMUNICAT: https://saccsiv.wordpress.com/2013/1...i-excomunicat/ "Orice membru al Parlamentului care va vota pentru parteneriatele între persoanele de același sex va fi excomunicat, spune un ierarh Un ierarh ortodox a atacat planurile de extindere a legislației care ar fi permis cuplurilor necăsătorite să aibă parteneriatul lor legal recunoscut pentru persoane de același sex și a avertizat că orice parlamentar care decide să susțină măsura va fi excomunicat. Într-o declarație de nouă pagini emisă miercuri, Mitropolitul Serafim de Pireu a condamnat presupusele eforturi de a face “acest păcat teribil al homosexualității, sodomiei, actului sexual nenatural, pederastia și pedofilia, să apară ca fiind un comportament normal, sau doar o diversitate.” El a spus că orice altă relație, cu excepția celei între un bărbat și o femeie, “este o aberație nenaturală ce nu a fost observată nici măcar la animale.”" |
Bravo Mitropolitului Serafim de Pireu! Mai sunt si oameni intregi la minte si cu o judecata NORMALA !
|
Dar ce sunt animalele? Asa, un soi de maxim al perversitatii in natura sau cum?
Ce minte ... |
Citat:
|
limitati sunteti voi
|
Citat:
Dar noi am ajuns chiar mai rau decat animalele - ca unele care, desi sunt lipsite de ratiune, nu si-au schimbat randuiala fireasca. Cata lipsa de minte la interpretare, din partea ta... Daca n-ai nimic de spus, nu e obligatoriu sa postezi pe aici. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.