Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Educatia sexuala este educatie pentru sanatate? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18204)

ovidiu b. 15.12.2015 22:13:45

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 607984)
P.S. Agitația pentru o școală mai bună e în van. Adevărata școală formativă a omului e alta și nu constă în cunoștințe, oricare ar fi ele, asimilate în cadrul "lecțiilor". Oricâte școli onorabile ar fi pe lume, vor rămâne:
- răul și răutatea
- prostia și minciuna
- egoismul și ura
- violul
- curvia și preacurvia
- avorturile
- prostituția
- nebunia
- crima
- obsesia puterii
- homosexualitatea și lesbianismul
și așa mai departe.....

Aceste trăsături ale omenirii căzute nu pot fi eradicate în școli. Eventual, acolo pot fi etichetate și explicate frumos, într-un fel sau altul depinzînd de varii influențe mereu politice.

Părinții se agită degeaba. Nenorocirea nu e că școala cutare ține un curs de educație sexuală anapoda. Necazul e că părinții nu sunt vrednici de a crește și educa altfel de oameni decât sunt ei înșiși.

Așa este, ai dreptate, copilul se trântește în primul rând de răutatea, egoismul, curvia, prostituția, nebunia...prezente în părinții lui.

Și totuși, oricât ți-ai crește și educa copilul în duh creștin, el luând contact la o vârstă destul fragedă cu nebunia lumii (la școală), este imposibil să nu fie curios, atras de această nebunie. Asta poate tot din lipsa de credință, a părinților. :)

Acum trecând peste prejudecăți, tu ce spui: să nu fie nici o diferență între un copil format într-o școală oarecare și unul format într-o asemenea școală: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE ... bineînțeles, ținând cont de faptul că prima școală este familia, iar modelul copiilor sunt părinții lor.

ovidiu b. 15.12.2015 22:17:40

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 607984)
Părinții se agită degeaba. Nenorocirea nu e că școala cutare ține un curs de educație sexuală anapoda. Necazul e că părinții nu sunt vrednici de a crește și educa altfel de oameni decât sunt ei înșiși.

......... :)

ahilpterodactil 16.12.2015 01:14:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 608006)
Acum trecând peste prejudecăți, tu ce spui: să nu fie nici o diferență între un copil format într-o școală oarecare și unul format într-o asemenea școală: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE ... bineînțeles, ținând cont de faptul că prima școală este familia, iar modelul copiilor sunt părinții lor.

De felul meu sunt (tot mai) sceptic.
Am văzut prea multe rateuri oribile ca să mai am încredere, pe lumea asta, în vreo "soluție".
Totuși, dacă ar fi să aleg între o școală obișnuită și o școală cu educație pregnant creștină, aș alege-o pe ultima. Cu mențiunea că eu nu cred, din păcate, că educația din școlile creștine e suficient de profundă pentru a crea caractere nobile. Formalism, ideologie, moralism și altele asemenea umplu și școlile creștine, din nefericire. Am datele mele, după care susțin acestea....
În concluzie, lumea de azi îmi pare că nu mai oferă nici o scăpare/alternativă reală în privința educației. Eu cred că toate ipostazele școlarizării duc, treptat, la același deznodămînt: oameni bolnavi, necredincioși (în ciuda ifoselor și tabieturilor de suprafață), cu un simțământ cvasinul al comuniunii etc. Ființe supracompetitive și destrăbălate, adânc cufundate în binomul plăcere-durere - iată ce produce școala.

Dacă vrei să îți spun soluția la care mă gândesc, o văd cam așa: copiii și părinții, împreună, mereu în cele bisericești. Toată familia să deprindă rugăciunea, postul, mărturisirea gândurilor, iertarea; să se lase pătrunsă de Duhul Evangheliei, să aibă sălașul de cult ca Adevărata Casă. Să caute a trăi în har.
Toate în cea mai mare discreție! Fără vreo trâmbițare ori înverșunare....
Dar asta nu e de crezut că s-ar mai practica azi și, de se mai întâmplă totuși, e lucru rar și foarte greu, se pare... Iar de-o faci, vei fi etichetat deîndată ca pocăit, nu-i așa?.... Dar cine te împiedică, totuși, să îți vezi de treabă, punînd la lucru duhul umilit și sfântul dispreț? (mă refer la disprețul duhovnicesc, ca leac împotriva celor drăcești și mult-prea lumești) Piedici sunt multe foarte, lăuntrice mereu....:)

crisstiann 16.12.2015 13:57:13

Grecia se pregateste sa legalizeze uniunea civila a cuplurilor de homosexuali http://www.hotnews.ro/stiri-internat...omosexuali.htm

"Grecia se pregateste sa creeze, pentru prima oara, un cadru legal pentru cuplurile de homosexuali, prin oferirea unui pact de uniune libera creat in 2008, dar din care fusesera exclusi explicit, la presiunea puternicei biserici ortodoxe"

-Mitropolitul Serafim de Pireu: Orice parlamentar care va vota pentru parteneriate homosexuale VA FI EXCOMUNICAT: https://saccsiv.wordpress.com/2013/1...i-excomunicat/

"Orice membru al Parlamentului care va vota pentru parteneriatele între persoanele de același sex va fi excomunicat, spune un ierarh

Un ierarh ortodox a atacat planurile de extindere a legislației care ar fi permis cuplurilor necăsătorite să aibă parteneriatul lor legal recunoscut pentru persoane de același sex și a avertizat că orice parlamentar care decide să susțină măsura va fi excomunicat.
Într-o declarație de nouă pagini emisă miercuri, Mitropolitul Serafim de Pireu a condamnat presupusele eforturi de a face “acest păcat teribil al homosexualității, sodomiei, actului sexual nenatural, pederastia și pedofilia, să apară ca fiind un comportament normal, sau doar o diversitate.”

El a spus că orice altă relație, cu excepția celei între un bărbat și o femeie, “este o aberație nenaturală ce nu a fost observată nici măcar la animale.”"

Florinvs 16.12.2015 14:32:02

Bravo Mitropolitului Serafim de Pireu! Mai sunt si oameni intregi la minte si cu o judecata NORMALA !

AlinB 16.12.2015 14:32:29

Dar ce sunt animalele? Asa, un soi de maxim al perversitatii in natura sau cum?
Ce minte ...

Intrarea Vagonului 16.12.2015 14:35:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 608098)
Ce minte ...

Cred ca in mintea aia a lui fanatica, limitata, dar cu (teoretic) crestine si pastoresti intentii, vrea sa zica ca nu s-a observat la vreo fiinta porcarii din astea, ci doar la om. Si asa este.

crisstiann 16.12.2015 14:59:44

limitati sunteti voi

crinrin 16.12.2015 15:12:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 608098)
Ce minte ...

"Și omul, în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor."

Dar noi am ajuns chiar mai rau decat animalele - ca unele care, desi sunt lipsite de ratiune, nu si-au schimbat randuiala fireasca.

Cata lipsa de minte la interpretare, din partea ta... Daca n-ai nimic de spus, nu e obligatoriu sa postezi pe aici.

ahilpterodactil 16.12.2015 15:23:43

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 608006)
... să nu fie nici o diferență între un copil format într-o școală oarecare și unul format într-o asemenea școală: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE ...

Poate că diferența cea mai semnificativă se va vedea în viitor, când lovindu-se de marile probleme ale vieții, în lumea aceasta tot mai contorsionată în care conviețuim, copilul cu educație creștină sistematică și cu o altă deschidere a inimii va avea, cel puțin, un reper solid în sufletul său. El va ști, spre deosebire de celălalt copil, că există și viața frumoasă, curată, deși adeseori teribil de dificilă a omului creștin. Va cunoaște nu doar valorile creștine, istoria și obiceiurile, ci, cu ajutorul școlii va cunoaște un mod de a fi cu rădăcini adânci și înalte... Poate că nu va fi puțin lucru, mai ales în clipele inevitabile ale ispitirii la cădere și rătăcire... E ca și cum fiul risipitor ar fi avut, în drumul întoarcerii acasă, o busolă încă funcțională pe undeva prin buzunarele sale....:) Numai să fim atenți că livrăm busola cea bună și, mai ales, că micuții noștri sunt conștienți de valoarea ei! Întrucât nu de puține ori copiii dau un castel ori un mărgăritar pe o biată biluță colorată, de dragul prietenilor care le garantează că biluța din sticlă are, nu-i așa, proprietăți magice...:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:32:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.