Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Gandirea gresita ale sectarilor? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17702)

Mihnea Dragomir 19.03.2015 12:45:09

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 585300)
Adică pentru Creștinătate (”poporul lui Dumnezeu”) rămâne încă valabilă odihna de sâmbătă și nu duminica!

Fiecare club schismatic se considera "Crestinatatea". Cu "C" mare. Fiecare bucata de scoarta rupta de la Maslinul Altoit se crede "poporul lui Dumnezeu". Fiecare schisma a avut mereu ca pretext "noi pastram adevarata traditie, pe cand voi ati inovat!".

Nihil nove sub sole.

Dar ca voi nu sunteti "poporul lui Dumnezeu", ci poporul lui Core si fiilor lui pe care i-a inghitit pamantul, v-ati gandit ?

GMihai 19.03.2015 12:58:14

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 585329)
Fiecare club schismatic se considera "Crestinatatea". Cu "C" mare. Fiecare bucata de scoarta rupta de la Maslinul Altoit se crede "poporul lui Dumnezeu". Fiecare schisma a avut mereu ca pretext "noi pastram adevarata traditie, pe cand voi ati inovat!".

Nihil nove sub sole.

Dar ca voi nu sunteti "poporul lui Dumnezeu", ci poporul lui Core si fiilor lui pe care i-a inghitit pamantul, v-ati gandit ?

Dar D-vs. realizati ca exact aceeasi retorica poate fi folosita si la adresa BC ?

centesimusvicesimusoctavus 19.03.2015 13:02:31

Domnule Dragomir, sincer crede-mă eu când am scris ”poporul lui Dumnezeu”, respectiv Creștinătatea, nu m-am gândit deloc doar la adventiști. Sâmbăta este ”ziua Domnului” în egală măsură și pentru ortodocși și pentru catolici și pentru penticostali. Că o respectă, ori nu, aceasta e o altă problemă. Și ca să fiu cinstit până la capăt, și un adventist poate să se găsească în trista situație de a fi călcător al sabatului...

stefan florin 19.03.2015 13:15:32

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 585326)
Nici nu mă interesează să argumentez că Adam a Č›inut sabatul. E absurd să crezi că ar fi Č›inut duminica! Sabatul a fost Č›inut de toČ›i credincioČ™ii din Biblie (din VT + NT). Slab, nefondat Č™i chiar inexistent este argumentul vostru biblic în ce priveČ™te păzirea duminicii; bazându-vă doar pe TradiČ›ia Č™i Istoria Bisericii Ortodoxe.

a sustinut cineva (ma refer la ortodocsi) ca Adam ar fi tinut duminica? De fapt Adam nu a tinut nici o zi de odihna, si nimeni pana la Moise

centesimusvicesimusoctavus 19.03.2015 13:43:01

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 585333)
a sustinut cineva (ma refer la ortodocsi) ca Adam ar fi tinut duminica? De fapt Adam nu a tinut nici o zi de odihna, si nimeni pana la Moise

Și atunci ce rost are întrebarea asta care mi se pune la tot pasul când vine vorba de sabat? E trecută în broșurică și trebuie bifată?

stefan florin 19.03.2015 15:24:06

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 585337)
Și atunci ce rost are întrebarea asta care mi se pune la tot pasul când vine vorba de sabat? E trecută în broșurică și trebuie bifată?

pen tru ca tu (adventistii in general) ca sabatul (sambata) trebuie respectat de intreaga crestinatate pentru ca totii oamenii, de la Adam pana la Constantin cel Mare, ar fi respectat sabatul, si ca acest imparat "eretic" ar fi schimbat ziua de odihna "biblica" cu ziua de duminica

centesimusvicesimusoctavus 19.03.2015 16:26:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 585358)
pen tru ca tu (adventistii in general) ca sabatul (sambata) trebuie respectat de intreaga crestinatate pentru ca totii oamenii, de la Adam pana la Constantin cel Mare, ar fi respectat sabatul, si ca acest imparat "eretic" ar fi schimbat ziua de odihna "biblica" cu ziua de duminica

Păi și nu este așa? Primul edict duminical nu a fost promulgat de Constantin (la 321)? Este prima legiferare de observare a duminicii.

Mihnea Dragomir 19.03.2015 17:14:51

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 585330)
Dar D-vs. realizati ca exact aceeasi retorica poate fi folosita si la adresa BC ?

Nu inteleg la ce va referiti.

Ratacitorul 19.03.2015 17:57:43

Discutia devine interesanta dar din picina unor treburi urgente pot intra putin pe net si sa caut notite vechi desprea aceasta tema nu amtimpacumDe duminicavoi avea timp mai mult si voi relua din urma dovezi!.Tin insa sa atrag atentia ca crestinismul cu duminica sarbatoare a fost declarat pt prima oara religie de stat

in anul 301

Barsaumas 19.03.2015 18:22:35

Citat:

În prealabil postat de Ratacitorul (Post 585387)
Discutia devine interesanta dar din picina unor treburi urgente pot intra putin pe net si sa caut notite vechi desprea aceasta tema nu amtimpacumDe duminicavoi avea timp mai mult si voi relua din urma dovezi!.Tin insa sa atrag atentia ca crestinismul cu duminica sarbatoare a fost declarat pt prima oara religie de stat

in anul 301

Corect, in Armenia.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:59:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.