Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16127)

dobrin7m 15.02.2013 19:33:18

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 503756)
Da, ecumenic...:)
Dar o cam da pe limba ecumenistilor, sau nu am citit bine...
Sincer sa fiu, mesajul Patriarhului mi se pare cu totul elogios la adresa suveranului Pontif. Si, ca sa fiu sincer pana la capat, dincolo de eternele dispute privind BC si BO, gestul Patriarhului mi se pare frumos. Un gest de o adinca umanitate, un gest crestinesc fata de un om si fata de o comunitate uriasa care trece printr-un moment important privind viata de credinta.
Cred ca un astfel de mesaj face mai mult inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor (inclusiv inaintea credinciosilor catolici) decat mii de predici care sa insire lipsurile BC si/sau erorile Papei.

Prea multa politichie, prea multa politichie... Prea putina bunatate. Mereu pare totul cu mult prea serios ca sa mai fie timp si pentru o vorba buna. Iar asta nu e crestineste, orice s-ar spune. Si nici serios nu imi pare ca este, ci de-a dreptul mercantil, infantil/pueril. Asa cred eu.

Cezar Ioan eu nu pot afirma cu tarie ca este un gest umanitar si crestinesc demisia sa. Voi lasa timpul sa ne arate ce a insemnat gestul sau. Timpul ne va dezvalui si surprize.

dobrin7m 15.02.2013 19:43:44

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 503820)
Patriarhul Bartolomeu I s-a nascut in Turcia, e unul din putinii greci ramasi acolo. A facut studiile postuniversitate la Institutul Pontifical Oriental din Roma, Italia, pe urmă la Intitutul Ecumenic din Bossey din Elveția și la Universitatea Ludwig Maximilians din Munich, Germania. A fost lector la Roma. Deci nu e o surpriza ca are aceste idei.
"

Un parinte drag mie mi-a spus candva:
- Mi s-a oferit sa fac studii la Roma.
- Si ce ati ales Parinte?
Cu un zambet larg pe fata mi-a raspuns: am ales Thesalonic.

Studiile patriarhului ecumenic ne arata invatatura sa. Oare dogma ortodoxa a invatat-o la Institutul Pontifical Oriental din Roma?

iuliu46 15.02.2013 20:45:59

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 503884)
de ce trebuie să ne gândim la conspirații?

Ideea a fost mai mult sa glumim si sa incercam sa ne imaginam ceea ce vom citi peste cativa ani in carti despre conspiratii.

stefan florin 15.02.2013 23:12:47

Citat:

e posibil sa existe si asa ceva nu?

cezar_ioan 16.02.2013 01:20:04

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 503897)
... nu pot afirma cu tarie ca este un gest umanitar si crestinesc demisia sa.

Sora Mihaela, nu despre demisie vorbeam. Ci despre modul cum Patriarhul a raspuns la demisia Papei. (va rog sa revedeti cum scriam acolo)
Patriarhul a raspuns ca un bun crestin, asta cred eu. In orice caz pentru mine e un model de atitudine crestina, pe care sunt gata sa il urmez.

Demetrius 16.02.2013 07:47:30

Citat:

Pentru ca, din lipsă de atitudine, să nu fim acuzați la Judecată de favorizare a conspirației pentru că nu există poziție neutră.

30. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.(Mt12,30)

EzioAuditore 16.02.2013 15:36:58

"Din Fanar, dorim ca Domnul să îi dăruiască un demn succesor în fruntea Bisericii surori a Romei și care să continue calea noastră comună către unirea tuturor, spre slava lui Dumnezeu”.
† Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului

Stai sa vina razboiul termo-nuclear care sa rupa lumea asta in doua si sa nu mai aiba crestinu' picior de sprijin in lumea materiala ca sa vezi cum se vor uni unii cu altii precum cleiul cu fierul.

dobrin7m 16.02.2013 18:35:37

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 503970)
Sora Mihaela, nu despre demisie vorbeam. Ci despre modul cum Patriarhul a raspuns la demisia Papei. (va rog sa revedeti cum scriam acolo)
Patriarhul a raspuns ca un bun crestin, asta cred eu. In orice caz pentru mine e un model de atitudine crestina, pe care sunt gata sa il urmez.

asa este. am revazut cele scrise de tine. imi cer scuze de greseala.
In ceea ce priveste exemplul Patriarhului ecumenic, nu stiu daca un crestin ortodox poate sa il urmeze in indemnurile de unire cu asa zisa "biserica sora" numai daca el insusi este ecumenist. Insa sa nu uitam indemnurile parintilor nostri ortodocsi din tara si din alte tari ortodoxe precum si cei din Sfantul Munte.
Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor. Spune Par. Arsenie Boca. Iar daca tu Ioan Cezar esti ecumenist asa cum ne prezinta ecumenismul Papa si Patriarhul ecumenic , nu pot decat sa fiu extrem de dezamagita.
uneori noi crestinii ortodocsi din pricina netrebniciilor pierdem Harul Duhului Sfant si apoi plangem toata viata dupa El si ne hranim cu amintiri.

Dumitru73 16.02.2013 18:43:23

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 503920)
Ideea a fost mai mult sa glumim si sa incercam sa ne imaginam ceea ce vom citi peste cativa ani in carti despre conspiratii.

problema e că unii iau în serios aceste teorii.

Dumitru73 16.02.2013 18:46:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503945)
e posibil sa existe si asa ceva nu?

nu spun că nu este așa.
dar nici nu cred.
dar de ce tindem să credem orice zvon rău despre ai lor, în schimb pe ai noștri îi luăm în brațe necondiționat?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:45:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.