Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery
(Post 499873)
P. S. Stii ca sunt foarte obiectiv de felul meu. (Catalin m-ar contrazice). Doar ce ai atins coarda sensibila, si m-am manifestat ca atare. :)
|
Eu nu te contrazic, chiar din mesajele tale reiese acest lucru: " Ziceam ca daca toti am fi
niste fii ai Bisericii precum e Mihnea, atunci Romania ar fi o sora geamana (ma rog, eu am zis "clona") a Poloniei, ar fi adica in situatia ei fericita." "Ok, dar te asigur ca Inchizitia nu a lichidat pe nimeni. Asta, crede-ma, e un mit! Fratele Mihnea stie mai multe, are o mai buna documentatie. Daca il intrebi, pe topicul dedicat, iti va spune." "Pe topicul asta e un dezmat al subiectivismului, de mi-e greata. Una din putinele atitudini corecte de aici, in afara de cele al e penticostalilor de pe forum, care sunt numai doi din pacate, si deci nu pot da replici pe masuraavalansei de calomnii la dresa confesiunii lor,e a lui MihaiG."
Desigur ca toti suntem subiectivi intr-o oarecare masura, dar tu si spui ca esti obiectiv si altii subiectivi, de asta am scris acel mesaj. Important e ca subiectivismul sa fie conform cu adevarul, altfel poate cineva sa spuna ca e obiectiv si sa dea dreptate celui ce afirma ca zebra e girafa.
Uite, de exemplu eu cred ca toti cei enumerati de tine se insala si sunt subiectivi. De exemplu e firesc a dl. Mihnea va spune doar ce concorda cu invatatura catolica, iar despre inchizitie am mai discutat de mai multe ori. Si am dat surse catolice, epntru ca adevarul e aratat chiar de articolul despre inchizitie de pe cel mai cunoscut site catolic, newadvent. Unde scrie ca inchizitorul numit de papa avea o sarcina grea, decizand de multe ori intre viata si moarte. Sentinta inchizitorului in cazul mai grav ducea la omorarea celui acuzat, iar inchizitorul stia asta. E firesc, nu executau preotii sentinta, ci calaii. Dar, si mai important, chiar in statul papal, Vatican, s-a adoptat in acele vremuri sentinta de condamnare la moarte pentru eretici, iar conducatorul statului era papa, nu se aproba nicio lege fara acceptul sau.
Poti fi subiectiv, dar in consens cu adevarul.