AnnaKarenina90 |
15.01.2012 18:06:10 |
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
(Post 422018)
Chiar nu incerc sa intru intr-o polemica. Si ai dreptate ca e o exceptie. Dar exceptia nu e din unghiul pe care il vezi tu. Imi pare rau dar asta e parerea mea. Exceptia e credinta femeii acesteia. Si nu "norocul" de a se fi descurcat. Cati din cei care mor de foame la propriu, au o asemenea credinta? Sau cati mor la propriu de foame? Si cati, excluzand chiar si partea de credinta din discutie, fac ceva in sensul asta? Cati cauta de dimineata pana seara de munca daca nu au, sau muncesc de dimineata pana seara?
|
Eu nu am sa ma refer la acest caz pe care ni l'a prezentat Lore, pentru ca nu vreau sa ma apuc sa discut pe marginea vietii sale personale sau sa o jignesc in vreun fel.
Ca sa iti raspund la intrebare, sunt destui care isi cauta de munca. Insa iti dau un exemplu: X are 8 copii, il asteapta pe al 9'lea. Nu are studii, pentru ca provine dintr'o familie saraca, iar parintii nu au putut'o tine la scoala, decat pana undeva pe la inceputul liceului. Acum spune'mi tu care sunt sansele ca ea sa isi gaseasca de munca azi, in conditiile in care sunt o multime de oameni calificati, cu studii, care stau acasa si se hranesc cu diplome, ca frigiderul le e gol? Si nu imi spune ca exagerez, stiu multe astfel de cazuri de tineri cu studii, cu calificari necesare, care bat pe la usi si ar accepta orice munca ce le'ar aduce o paine pe masa, dar fara rezultat.
Cat despre muncitul de dimineata pana seara... e asa cum zice Anna. Vreau sa stiu cum te descurci, cu 5-6 copii, in conditiile in care muncesti de dimineata pana seara. Ai idee cat costa sa iti tii copilul la gradinita sau la scoala? Ai idee cat costa o femeie care sa iti aiba grija de copii cat timp tu esti la lucru? Pentru ca nu toti au norocul de a mai avea parinti sau de a fi aproape de ei, incat sa poata sta copiii cu bunicii. Iar idei de secolul trecut, cum ca femeia are datoria de a sta acasa cu copiii, in timp ce barbatul munceste, nu mai functioneaza, ca e imposibil sa traiesti cu un salar mediu pe economie [ca nu vorbim de oameni instariti aici, nu?] chiar si cu un copil sau doi, daramite cu 6 sau 8 sau 10! As vrea sa se faca un studiu. Cati dintre parintii cu multi copii, someri sunt credinciosi si cati dintre acesti au fost ajutati de Dumnezeu, intr'un fel sau altul. Nici sa torni n copii, sa ii tii in saracie lucie, sa te astepti sa se zbata si sa lupte pentru viitorul lor, pentru ca apoi sa te intretina ei pe tine nu mi se pare normal.
|