Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   "Terapia iertarii" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12178)

zaharia_2009 01.03.2011 15:01:26

[quote=calator prin ploaie;343354]
Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 343320)
Pt ,,calator prin plaie" 1. Esti defapt o calatoare , nu stiam . Dar asta nu schimba cu nimic datele problemei doar ca ma semnalizezi ca poti fi si aspra . Cred ca nu este rau in anumite privinte .
2. Eu sunt mai slab cu duhul si nu cunosc notiunea de ,,experti" care s-au pus de acord in ce priveste similitudinile evangheliei . Eu cunosc doar parinti ai bisericii , numiti ,,sfinti parinti" care s-au ocupat cu tilcuirea evangheliei , cu similitudini dar si cu antinomii , precum si cu altele . Asadar, este bine sa-i cunoastem , sa-i citim si in masura in care ne si dorim , sa-i retinem !

***AICI...numeam pe cale indirecta sfintii parinti....Si am citit, spre surprinderea ta ...Si-am retinut ce m-a interesat...
3. Cu toate ca a avea parul vopsit ar putea insemna o masura a elegantei si a grijii pt. tine , totusi in felul acesta eu cred (este un fel de a spune, o maniera !) ca il afrontezi pe D.zeu rasvratindu-te impotriva-i cum ca el nu te-a facut chiar asa de frumoasa cum ai putut TU sa te faci ! Si asta parca nu suna bine ! Dar ce mai conteaza cind relativitatea lui Einstein ne-a cuprins pe toti iar D.zeu este un batrinel ,,nume-de-poveste"
Imi place sa ma intretin si fizic vorbind , nu doar spiritual...Iar a-ti ingriji parul nu e deloc neplacut Lui...Iar EL..nu este pentru mine un "batranel"....ci mult mai mult, greu de descris in cuvinte, dar n-ai de unde sa stii tu asta...

!
4. Intr-adevar, diferenta vadirii sau vadirea diferentei dintre noi exista si arata ca in timp ce tu iti exprimi opinii eu sunt categoric cu ceea ce stiu bine si corect . Nu pot insa sa si impun ceea ce stiu pt. ca nu am instrumentele necesare unui mediu ca acesta . Daca as avea aceasta posibilitate probabil ca ar fi o sansa in plus pt. ca forumul sa devina ortodox.
"bine" si "corect" sunt atat de relative...apoi adevarurile categorice si absolute, zau, nu ne apartin....si pt ai adus vorba despre relativitate...ce pentru cineva este o "realitate" certa, pentru altul e simpla posibilitate....

Doamne ajuta!

Of, asa suntem noi fetele malitioase, rautacioase ... uneori , pt. ca altminteri suntem niste dragute !

Restul nu mai comentez nimic , desi ar fi loc !

NB : un sfat fratesc , fereste-te de relativitate , adica sa nu te indoiesti nici o data de ceea ce parintii spun ca este bine sau corect . Eu de la ei stiu corectul si binele si nu de la mine . Daca nu te vei feri, in scurta vreme vei descoperi ca Hristosul catolicilor este totuna cu cel ortodox iar cel protestant este cel mai aproape de realitate dindu-i dreptate ! Ori asta inseamna moartea sufleteasca in cazul in care deja nu esti protestanta . Daca deja esti ... nu-ti mai ramine decit sa-ti ingropi mortii tai, parafrazindu-l pe Hristos !

MariS_ 01.03.2011 15:05:18

Si eu ma retrag din discutie, nu inainte de a le ura doamnelor si domnisoarelor cu care am avut onoarea de a discuta, de 1 Martie, o primavara in suflet si lumina in inima.
Pt. Zaharia_2009: da, ma recunosc in cele ce ati scris despre mine, aveti dreptate asta sunt.
Prietenul meu, Mihnea (te rog, Mihnea, sa nu te superi ca te numesc prieten) imi spunea ca sunt iubirist relativist si cred ca are dreptate, asa ma simt, iubirist relativist, si probabil voi suferi pentru asta chinurile iadului, dar daca are omu' dreptate nu pot sa ma supar. Din contra, prietenii sunt cei ce-ti atrag atentia asupra defectelor. Si in plus, imi plac oamenii care spun direct ceea ce gandesc. Deci, cei care poate ati fost smintiti de ideile mele, iertare, nu luati de la mine decat faptul ca sunt bun doar ca exemplu de ASA NU.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Melissa 01.03.2011 15:16:10

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 343361)
Si eu ma retrag din discutie, nu inainte de a le ura doamnelor si domnisoarelor cu care am avut onoarea de a discuta, de 1 Martie, o primavara in suflet si lumina in inima.

Desi nu am discutat pe acest subiect, imi asum raspunderea de a-mi insusi un pic din primavara si lumina pe care le daruiesti astazi doamnelor si domnisoarelor de aici! Si iti multumesc frumos, cu niste randuri de-a parintelui Teofil, in care te regasesc (in partea a doua):
:5:
"Or noi, din multa rautate, nu mai stim ce-i bunatatea,pe cand aceia, din multa bunatate, nu mai stiau ce-i rautatea."

Fani71 01.03.2011 15:28:38

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 343345)
Esti imposibila ! Dar totusi nu ai reusit sa ma enervezi ! Nu stiu de ce , dar intotdeauna si in spatele tuturor lucrurilor constat ca-mi placi ! Uneori , si acum este uneori, ma faci sa zimbesc si culmea chiar sa ma destind .
Pacat ca nu putem discuta si despre altceva sau nu putem folosi si pe alta tema cunostinta noastra . Poate ca ar fi mai rodnica !
Dar ma rog, asta este realitatea !

Bine , sa fi iubita si sa ai o zi cu pace . Eu ma opresc aici . Imi este de ajuns pt. astazi !

Ma bucur ca nu imi porti pica.
Sigur, si mie mi-ar place sa gasim si subiecte unde sa fim de acord. Sunt convinsa ca exista.

MariS_ 01.03.2011 15:28:47

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 343366)
Desi nu am discutat pe acest subiect, imi asum raspunderea de a-mi insusi un pic din primavara si lumina pe care le daruiesti astazi doamnelor si domnisoarelor de aici! Si iti multumesc frumos, cu niste randuri de-a parintelui Teofil, in care te regasesc (in partea a doua):
:5:
"Or noi, din multa rautate, nu mai stim ce-i bunatatea,pe cand aceia, din multa bunatate, nu mai stiau ce-i rautatea."

Mea culpa, draga Melissa, imi cer mii de scuze si iti multumesc ca ai intervenit, urarea e, de fapt, pentru TOATE doamnele si domnisoarele de pe forum. Iertati un uituc batran si ramolit!

zaharia_2009 01.03.2011 17:20:38

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 343361)
Pt. Zaharia_2009: da, ma recunosc in cele ce ati scris despre mine, aveti dreptate asta sunt.
Prietenul meu, Mihnea (te rog, Mihnea, sa nu te superi ca te numesc prieten) imi spunea ca sunt iubirist relativist si cred ca are dreptate, asa ma simt, iubirist relativist, si probabil voi suferi pentru asta chinurile iadului, dar daca are omu' dreptate nu pot sa ma supar. Din contra, prietenii sunt cei ce-ti atrag atentia asupra defectelor. Si in plus, imi plac oamenii care spun direct ceea ce gandesc. Deci, cei care poate ati fost smintiti de ideile mele, iertare, nu luati de la mine decat faptul ca sunt bun doar ca exemplu de ASA NU.

Ai dat un raspuns sau ai spus un cuvint care-ti face cinste ! pt. aceasta meriti laude fratesti ! Bravo !

calator prin ploaie 01.03.2011 17:38:20

[quote=zaharia_2009;343360][quote=calator prin ploaie;343354]

Of, asa suntem noi fetele malitioase, rautacioase ... uneori , pt. ca altminteri suntem niste dragute !

Restul nu mai comentez nimic , desi ar fi loc !

Asa suntem NOI fetele....Deci esti si tu o EA?:78:
In rest nu comentez nimic acum, desi as putea s-o fac !...

Fani71 07.03.2011 01:35:56

Va doresc pot binecuvantat si imi cer iertare celor carora le-am provocat suparari.
Incerc sa ma retrag de pe forum pe perioada postului.

Miha-anca 07.03.2011 01:39:27

Un Post binecuvantat si tie, draga Fani, precum si tturor de pe forum. Dupa Post sa speram ca vom gasi raspunsuri la toate intrebarile noastre. Pana atunci, un Post usor va doresc!

Fani71 07.03.2011 01:40:42

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 345555)
Un Post binecuvantat si tie, draga Fani, precum si tturor de pe forum. Dupa Post sa speram ca vom gasi raspunsuri la toate intrebarile noastre. Pana atunci, un Post usor va doresc!

Sa te auda Dumnezeu! Si tie la fel.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:43:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.