![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
dar ceea ce dumneavoastra faceti, este corect? sa luati banii din zeciuielile stranse pentru a va cumpara cartele de telefon, in scopul ascuns bisericii de a va face conturi pe forumul acesta? ziceti, este corect? |
Citat:
|
Citat:
Tu spui: 1."Are bebelușul format sistemul de valori, încredințându-se celor nădăjduite?" Explica, te rog, de ce este nevioe de un sistem de valori pentru a te "incredinta celor nadajduite"? Tu crezi ca un "sistem de valori" genereaza "nadejde"? 2."Poate el opera cu noțiuni abstracte, transformându-le în realități concrete prin intermediul acestei credințe?" Poti sa transformi in realitati concrete notiunile abstracte? Atunci arata-mi fiinta lui Dumnezeu! La ce usuratic vorbesti iti transformi propria credinta in simpla filosofie, batandu-ti joc de propriul suflet! "13.Și acum rămân: credința, nădejdea, iubirea, acestea trei; dar cea mai mare din ele este iubirea." 1 Cor.13. "3.ne'ncetat aducându-ne aminte în fața lui Dumnezeu și Tatăl nostru de lucrarea credinței voastre și de osteneala iubirii voastre și de stăruința nădejdii voastre în Domnul nostru Iisus Hristos" 1 Tes.1. Ideea ca un sistem de valori genereaza nadejede este o alta idolatrie sectar-sambetista. |
Citat:
In ipoteza sustinuta de mine eu folosesc textul biblic al circumciderii pruncilor. Citat:
Va intreb si eu la randul meu: Aveti argumente biblice ca NU au fost prunci in acea adunare? Dar ce credeti, intre acele mii de oameni chiar nu a fost niciun prunc? Ar fi chiar ciudat sa nu fi fost un prunc macar!! Citat:
"2.Din gura pruncilor și a celor ce sug Ți-ai pregătit laudă, din pricina vrăjmașilor Tăi, ca să-i nimicești pe dușman și pe răzbunător." Ps.8. Nu numai ca li se poate propovadui - si a propovadui nu inseamna neaparat cu gura -, dar, la randul lor devin propovaduitori, nu numai simpli credinciosi. Numai in sectele voastre se intelege ca propovaduire numai cuvintele graite - ca sa nu zic barfele ieftine despre Dumnezeu - ca urmare a intelegerii strict rationale a credintei. "5.Fiindcă cei ce sunt după trup, pe cele ale trupului le cugetă; dar cei ce sunt după duh, pe cele ale duhului." Rom.8 "14.Fiindcă toți câți sunt mânați de Duhul lui Dumnezeu, aceia sunt fii ai lui Dumnezeu." Rom.8 Si-acum un verset important: "19.Fiindcă nerăbdătorul dor al făpturii cu nerăbdare așteaptă descoperirea fiilor lui Dumnezeu." Rom.8 Ce inseamna "nerabdatorul dor al fapturii"? Ce intelegeti prin cuvintele acestea? Citat:
Daca crezi ca ai fost botezat pentru ca ai meritat, crede-ma, botezul tau e nul si neavenit. Crezi ca bebelusul trebuie sa indeplineasca conditii pentru a fi botezat? Nu spune Sf.Ap.Pavel ca credinta este un dar? Daca credinta este un dar, atunci denigrezi botezul si-l conditionezi pentru un merit? Asta a ajuns doctrina la sambetisti: primirea unui neoprotestant in comunitatea lor se face nu prin botez, nu prin credinta, ci in baza unui... vot al comunitatii. Tot ce marturisesc ei despre mantuirea prin har, toata Sola Fide se duce pe "apa sambetei" prin aceasta practica a lor. Citat:
Tu cand ai avut copii mici, tu nu ai avut chiar nicio bucurie dinspre ei? Tu reduci slujirea strict la calcatul rufelor, spalatul izmenelor si lucratul pamantului? Citat:
|
Citat:
Dar faptul ca pruncii evrei trebuiau circumcisi la 8 zile de la nastere nu-ti spune nimic? Dumnezeu a poruncit ca pruncii ce nu circumcid la 8 zile de la nastere sa fie indepartati din popor. Stii ce insemna asta? Trebuiau smulsi de la sanul mamei si blestemati. Ce zici: copiii aceia nu erau curati ca lacrima, fara de pacat? Ba mai mult, nu erau ei copii de evrei, popor cu care Dumnezeu incheiase un legamant? Pruncii evrei erau evrei prin nastere, si cu atat mai mult Dumnezeu le-a poruncit parintilor sa fie circumcisi. Oare a calcat cumva Dumnezeu legamantul incheiat cu poporul evreu? Adica Dumnezeu incheie un legamnt cu evreii, dar pruncii nascuti evrei din parinti evrei, adica prin nastere evrei trebuiau sa intre AUTOMAT sub legamantul cu Dumnezeu. Si totusi, Dumnezeu le spune parintilor ca daca nu-si circumcid pruncul evreu, bebelusul trebuie blestemat din popor. Curios, nu? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In alta ordine de idei: am auzit de "nasi de botez" si pentru adulti. Am auzit bine sau ma insel? |
Citat:
Cand se vorbeste de botezul lui Corneliu se spune: "47.„Oare poate cineva opri apa să-i boteze pe aceștia care au primit Duhul Sfânt ca și noi?“ 48.Și a poruncit ca ei să fie botezați întru numele Domnului Iisus Hristos. Atunci l-au rugat să rămână la ei câteva zile." Fapte 10. Dta.chiar crezi ca un bebelus nu poate primi pe Duhul Sfant? Oare nu sunt in Sf.Scriptura exemple cand Duhul Sfant S-a pogorat peste copii? Si daca Duhul Sfant Se pogoara peste copii cine esti dta.sa opresti Botezul acestora? Dta.esti inca un exemplu de "manelist in ale Scripturii". Citat:
Dta.esti inca sub Legea veche, inca nu L-ai aflat pe Hristos: "27.Căci câți în Hristos v'ați botezat, în Hristos v'ați îmbrăcat. 28.Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască; pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus." Gal.3. |
Citat:
Eu am o altă convingere... dar nu cer să ți-o însușești... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:09:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.