Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

ghedeon 22.02.2010 13:07:22

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 215093)
in legatura cu avorturile, vrei sa spui ca numai ortodocsi le savarsesc? esti tu chiar asa de sigur ca protestantii nu fac.
apropo zicea unul dintre adventistii de pe forum ca tarile neoprotestante o duc bine. ei bine, daca s-ar uita la capii guvernului, ar obserba ca sunt numai adventisti, baptisti etc. daca neoprotestantii sunt asa morali, de ce acesti conducatori care fac parte din randurile neoprotestantilor aproba tot ce li se impune din afara in legatura cu homosexualitatea, avorturile etc? unde le e moralitatea cu care tot iesiti voi in fata? ca va tot bateti cu pumnul in piept ca vai voi neoprotestantii ce sfinti sunteti si noi ortodocsii ce pacatosi nenorociti, fara nici o sansa de scapre.

nici tu nu intelegi ce vreau sa zic, ideea e ca atat timp cat omul traieste in pacat, nu poate fi numit crestin, indiferent de confesiunea din care face parte.
Cea cu avorturile a fost un exp, si unu trist din pacate, ca suntem pe locu 1 in Europa la asa ceva.

mihai07 22.02.2010 13:19:20

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 215099)
Si in alte culte se fac avorturi Mihai, dar dupa cum am auzit si vazut, cei ce comit sunt exclusi, pedepsiti ptr. o perioada din biserica, pana se doreste omul a se caii,...
Asta nu inseamna ca nu au voie a merge la biserica ci calitatea de membru a acelei biserici. Consider ca este bine deoarece trebuie pedeapsa ptr. a nu trece, justifica, scuza, a nu se juca, asa usor cu pacatele si mai ales cu viata cuiva fara aparare.

omul poate s-a pocait asa ca sa fie primit inapoi. cum sa stiu mai marii confesiunilor ca omul s-a cait cu adevarat?iti spun eu: nu au cum sa stie. numai Dumnezeu stie. asa ca excluderea asta de multe ori nu prea are rezultatul scontat.
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate.

mihai07 22.02.2010 13:20:54

Citat:

În prealabil postat de ghedeon (Post 215147)
nici tu nu intelegi ce vreau sa zic, ideea e ca atat timp cat omul traieste in pacat, nu poate fi numit crestin, indiferent de confesiunea din care face parte.
Cea cu avorturile a fost un exp, si unu trist din pacate, ca suntem pe locu 1 in Europa la asa ceva.

poate nu am inteles eu cum trebuie. dar sa stii ca de multe ori neoprotestantii vin si zic ca numai ortodocsi savarsesc astfel de pacate si ei sunt curati. e bine sa ne vedem fiecare de pacatele noastre.

lacrimi 22.02.2010 13:23:39

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 212663)
si pana la urma el ce va face? daca s-a "diavolizat" (ca nu-i pot spune botezat) o sa mai vrea sa fie casatorit cu o ortodoxa? pe copii a inceput sa-i sminteasca?:2:

Cica nu-l deranjeaza za eu sunt ortodoxa, dar e de datoria lui "sa-mi deschida ochii"... Iti dai seama, ca predici si jigniri sunt frecvent, dar am inceput sa invat sa-l ignor si sa vedem cat va mai putea vorbi peretilor... In ceea ce priveste copiii, nu indrazneste, ca stie ca printr-un singur cuvant, mi-a deschis usa si voi disparea cu tot cu copii pentru totdeauna. Insa, spera "ca Dumnezeu sa le iasa si lor in cale mai tarziu si sa nu fie orbi ca mine"... Doamne fereste si ai mila de noi....

lacrimi 22.02.2010 13:33:53

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 212678)
Lacrima, dupa cum scri nu cred ca a nu ti-a spus deoarece nu doarea a-ti spune ci ptr. ca probabil nu vroia a te supara, nu dorea certuri, amenintarea,... si poate avea si rusine fata de cum vorbea inainte de ei iar acum invers. Botezul in general nu are cum fi grabit deoarece omul care alege si cine doreste a se boteza nu este facut in pripa doar a fi.
Eu cred ca amenintarea cu parasitul,... l-a deranjat cel mai mult si apoi intervine si neincrederea,... prin faptul ca se apeleaza la altii.
Gandeste-te ca ai tai copii pot a-si schimba religia in budisti, musulmani,... ceea ce este rau si ce vei face atunci, ii vei parasii? Nu cred. Iar omul tau se inchina Domnului Isus nu altor dumnezei.

Sunt pareri diferite... Sa zicem ca nu mi-a zis pentru a nu ma supara. Dar oare ce poate fi mai suparator decat minciuna? Ce poate crea mai multa neincredere decat minciuna?...
In familia lui mai sunt penticostali si imi amintesc ca un var de-al lui a trebuit sa mearga un an de zile, luni, miercuri si duminica, la adunari, pentru a putea fi cercetat de .... pastori (cred) si de-abia atunci i s-a dat botezul. Si cunosc multe cazuri de acest fel. Atunci cum de lui i l-au dat asa repede? O fi avut pile.... pe undeva
Ca mama, trebuie sa-mi indrept copiii pe calea ceabuna, spre adevar... Eu nu cred ca un copil crescut si indrumat prin ortodoxie, ajunge sa treaca la budisti, musulmani, etc... Mi-e frica, da! recunosc, ca ii va atrage la penticostali, dar in acelasi timp am incredere ca Dumnezeu va avea mila de ei...
Tu crezi ca omul meu se inchina la acelasi Domn Isus ca si mine..., eu insa nu cred asta.
Eu ma inchin si cred intr-un Hristos care ma vrea smerita, milostiva si care imi incearca credinta la orice pas... El crede si se inchina unui Domn Isus care ii spune mereu ce e mai bine sa faca (prin "lucrarile" "proorocilor"), unui Hristos care-l face sa vorbeasca in limbi....

lacrimi 22.02.2010 13:38:36

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 212684)
Ana, dar cine este botezat in Numele Domnului Isus cum poate fi diavolizat? Iti pui intrebarea daca nu cumva diavolizezi gresit si pui cuvinte unde nu trebuie?
Sunt sigur ca cel pe care il faci smintit prin ce a facut si face este sotul Lacrimei iar el sau ea nu are voie a se desparti doar din pricina de curvie. Ai cumva alt sfat ,,biblic,,?

Eu stiu ca exista "un singur botez"... El a fost botezat In Numele Tatatlui, al Fiului si al Sfantului Duh in Biserica Ortodoxa... Apoi a "vandut" acest botez pentru unul intr-o piscina, facut de doi "pastori" care i-au cerut sa se lepede de ortodoxie si sa creada ca asta e adevarata biserica pana la moarte... Care o fi botezul cel adevarat?....
Sunt de acord cu tine in privinta despartirii... Cine sunt eu sa despart ce Dumnezeu a unit?.. Dar daca el vrea sa plece, eu trebuie sa-l las... (considerandu-l necredincios)

anaana71 22.02.2010 13:38:37

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 215154)
Cica nu-l deranjeaza za eu sunt ortodoxa, dar e de datoria lui "sa-mi deschida ochii"... Iti dai seama, ca predici si jigniri sunt frecvent, dar am inceput sa invat sa-l ignor si sa vedem cat va mai putea vorbi peretilor... In ceea ce priveste copiii, nu indrazneste, ca stie ca printr-un singur cuvant, mi-a deschis usa si voi disparea cu tot cu copii pentru totdeauna. Insa, spera "ca Dumnezeu sa le iasa si lor in cale mai tarziu si sa nu fie orbi ca mine"... Doamne fereste si ai mila de noi....

nu stiu daca te ajuta, ieri am ascultat un interviu al parintelui Arsenie Papacioc, in spunea de un batran care era casatorit cu o sectara, timp de 25 de ani. si parintele spunea: va dati seama, acel om a aparat ortodoxia 25 de ani, nu s-a lepadat de Dumnezeu.
eu sper sa nu dureze asa mult la tine, si sper sa nu mai suferi. bine ca de copii nu s-a legat, dar fii cu bagare se seama. imi dau seama cat de greu iti este si te apreciez ca nu cedezi si nu-ti vinzi sufletul.
Dumnezeu sa te aibe in grija pe tine si familia ta.:6:

amarius 22.02.2010 15:30:00

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 215151)
omul poate s-a pocait asa ca sa fie primit inapoi. cum sa stiu mai marii confesiunilor ca omul s-a cait cu adevarat?iti spun eu: nu au cum sa stie. numai Dumnezeu stie. asa ca excluderea asta de multe ori nu prea are rezultatul scontat.
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate.

Stiu ca nu justifici si la fel ai dreptate deoarece ce este in inima omului care chiar daca vrea binele nu are putere de multe ori sa-l faca, deci faptul ca se caieste sau nu, nu putem sti daca nu va face asa si alta data.
Dar prin faptul ca Isus ne cere a ierta pe cei ce isi cer iertare la fel trebuie inteles aceasta si in alte relatii, iar riscul trebuie asumat pe baza marturiei fiecaruia in parte, ptr. care raspunde, iar datoria altuia este de a-l ajuta, ierta,... in cazul ca este constient ca a pacatuit, ca altfel cred ca degeaba si nu este ajutor.
Tot asa de acestia spune in Biblie, de cei care se indeletnicesc cu minciunile, hotiile, curviile, desfranarile, betiile, inselatoriile,... si se numesc crestini sa nici nu se stea la masa cu ei, probabil se refera ca la masa omul trebuie sa se inchine,... Lui D-zeu, iar unul care face aceste lucruri nu poate fi de la D-zeu sau este tare suparat pe Domnul, sau este viclean,profitor,...

lacrimi 22.02.2010 15:51:59

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215161)
nu stiu daca te ajuta, ieri am ascultat un interviu al parintelui Arsenie Papacioc, in spunea de un batran care era casatorit cu o sectara, timp de 25 de ani. si parintele spunea: va dati seama, acel om a aparat ortodoxia 25 de ani, nu s-a lepadat de Dumnezeu.
eu sper sa nu dureze asa mult la tine, si sper sa nu mai suferi. bine ca de copii nu s-a legat, dar fii cu bagare se seama. imi dau seama cat de greu iti este si te apreciez ca nu cedezi si nu-ti vinzi sufletul.
Dumnezeu sa te aibe in grija pe tine si familia ta.:6:

Multumesc, Anna. Ca de obicei, apreciez mult cuvintele tale. Dumnezeu sa te ocroteasca de tot ce-i rau

amarius 22.02.2010 15:56:03

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 215157)
Sunt pareri diferite... Sa zicem ca nu mi-a zis pentru a nu ma supara. Dar oare ce poate fi mai suparator decat minciuna? Ce poate crea mai multa neincredere decat minciuna?...

Bine Lacrimi, vad ca te consideri tradata ptr. ca nu ti-a zis sau ti-a spus printre ultimii si eu m-as simti la fel, dar el ce ti-a spus?
Sau daca ti-ar fi spus cum ai fi reactionat, tot la fel?

Citat:

In familia lui mai sunt penticostali si imi amintesc ca un var de-al lui a trebuit sa mearga un an de zile, luni, miercuri si duminica, la adunari, pentru a putea fi cercetat de .... pastori (cred) si de-abia atunci i s-a dat botezul. Si cunosc multe cazuri de acest fel. Atunci cum de lui i l-au dat asa repede? O fi avut pile.... pe undeva

Inainte de botez stiu ca se face caticheza sau catiheza, nu stiu denumirea sigur, si poate dura de la o luna,...pana la cateva. Aici depinde de fiecare biserica in parte, perioada.
Citat:

Ca mama, trebuie sa-mi indrept copiii pe calea cea buna, spre adevar... Eu nu cred ca un copil crescut si indrumat prin ortodoxie, ajunge sa treaca la budisti, musulmani, etc... Mi-e frica, da! recunosc, ca ii va atrage la penticostali, dar in acelasi timp am incredere ca Dumnezeu va avea mila de ei...

Lacrimi am cunoscut si baieti si fete care au ales alte religii necrestine sau chiar sunt ateii. Ca mama trebuie sa te rogi ai tine D-zeu langa El, care este Calea, Adevarul si Viata.
Citat:

Tu crezi ca omul meu se inchina la acelasi Domn Isus ca si mine..., eu insa nu cred asta.
Eu ma inchin si cred intr-un Hristos care ma vrea smerita, milostiva si care imi incearca credinta la orice pas... El crede si se inchina unui Domn Isus care ii spune mereu ce e mai bine sa faca (prin "lucrarile" "proorocilor"), unui Hristos care-l face sa vorbeasca in limbi....

Da Lacrimi stiu ca la acelasi Domn Isus, tu esti inca in suparari si nu esti nevoita sa mergi cu el daca nu-ti place sau ti-este rusine.
Unde frecventez acum (de vreo 8-9 ani) o biserica penticostala nu am auzit niciodata a se vorbi in limbi, cel putin in timpul slujbei. In alte biserici am mai auzit dar sa stii ca nu erau incurajati a se ruga in timpul slujbei, in rest nu stiu. Aici intervine si teologia si asa spun si baptisti de ei ca si ortodocsi. Eu nu ma incumet a spune ca este rau sau neadevarat, ca nu stiu, vad ca sunt crestini si-mi ajunge, iar eu nu m-am rugat niciodata in limbi.

amarius 22.02.2010 16:05:19

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 215160)
Eu stiu ca exista "un singur botez"... El a fost botezat In Numele Tatatlui, al Fiului si al Sfantului Duh in Biserica Ortodoxa... Apoi a "vandut" acest botez pentru unul intr-o piscina, facut de doi "pastori" care i-au cerut sa se lepede de ortodoxie si sa creada ca asta e adevarata biserica pana la moarte... Care o fi botezul cel adevarat?....

Pai si la protestanti sau nou, tot in Numele Tatalui si Fiului, si Duhului Sfant este facut botezul.
Lacrimi, cum adica ,,a vandut si sa se lepede de ortodoxie, sau biserica pana la moarte,, m-ai concret daca poti.

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 215160)
Sunt de acord cu tine in privinta despartirii... Cine sunt eu sa despart ce Dumnezeu a unit?.. Dar daca el vrea sa plece, eu trebuie sa-l las... (considerandu-l necredincios)

Lacrimi oricauia ii este usor a face pe cineva a-si dori sa plece si apoi al considera si necredincios. Nu spun ca asa procedezi, dar omul cand e suparat,... multe greseli poate face.

amarius 22.02.2010 16:11:51

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215161)

Ana Ana, da si mie adresa unde ai citit in caz ca scrie ca acel om a ,,suferit,, cu o sectara, ce facea acea femeie?, ptr. un barbat o femeie ascultatoare, cu frica de D-zeu, necicalitoare,... nu este un chin ci o binecuvantare.

amarius 22.02.2010 16:37:50

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 215154)

Lacrimi, nu stiu daca este un santaj emotional sau nu, dar nu vad o joaca in asta. Dupa cum vad nu este doar religia in mijlocul discutiilor, poate gresesc.
Cunosc cazuri cand unele femei au procedat la fel si in multe din ele s-a ajuns la divort si mai apoi tot ele au fost care au dorit a se impaca. Dar nu am auzit vreun caz cand s-a revenit la casatorie sau recasatorie, eventual incercari dar normal nereusite. Prin aceste cuvinte de tip santaj iti poti aduce blesteme pe tine si familie. Bine ar fi sa ramai doar la discutii si nu obiceiuri sau fapte mai apoi care s-ar putea sa vina, ca intoarcere nu mai este.
Fii inteleapta si pazesteti sufletul si darurile de la D-zeu.

anaana71 22.02.2010 17:46:40

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 215221)
Ana Ana, da si mie adresa unde ai citit in caz ca scrie ca acel om a ,,suferit,, cu o sectara, ce facea acea femeie?, ptr. un barbat o femeie ascultatoare, cu frica de D-zeu, necicalitoare,... nu este un chin ci o binecuvantare.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-...duhovnicie.php
cred ca aici este, am ascultat mai multe, dar daca nu e aici, asculta interviurile cu parintele Arseie Papacioc. daca acea femeie era asa cum ai zis tu, si batranul acela ar fi fost sectar .....
vizionare placuta:15:

amarius 22.02.2010 18:07:30

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215294)
http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-...duhovnicie.php
cred ca aici este, am ascultat mai multe, dar daca nu e aici, asculta interviurile cu parintele Arseie Papacioc. daca acea femeie era asa cum ai zis tu, si batranul acela ar fi fost sectar .....
vizionare placuta:15:

Multumesc Ana, dar nu ma pun sa bajbaiesc pe unde-o fi, credeam ca stii mai concret.
Daca era invers acelasi lucru, dar cu datorii de barbat, adica sa iubeasca, sa ingrijeasca, cu teama de D-zeu in primul rand,...

anaana71 22.02.2010 18:16:02

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 215318)
Multumesc Ana, dar nu ma pun sa bajbaiesc pe unde-o fi, credeam ca stii mai concret.
Daca era invers acelasi lucru, dar cu datorii de barbat, adica sa iubeasca, sa ingrijeasca, cu teama de D-zeu in primul rand,...

poti sa asculti interviul, este de mare folos. :5:

amarius 22.02.2010 18:53:33

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215325)
poti sa asculti interviul, este de mare folos. :5:

Am mai ascultat Ano unele interviuri nu doar de el, dar nu-mi place aici ca playerul nu este cu functii, adica nu stiu unde este, cand se termina aprox., nu pot pune pe pauza ptr. a relua,...

anaana71 22.02.2010 18:56:18

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 215352)
Am mai ascultat Ano unele interviuri nu doar de el, dar nu-mi place aici ca playerul nu este cu functii, adica nu stiu unde este, cand se termina aprox., nu pot pune pe pauza ptr. a relua,...

vorbe, vorbe.... :78:

amarius 22.02.2010 19:45:24

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215355)
vorbe, vorbe.... :78:

HaHaHa, atunci Hai cu noi la Cruce. :5:
http://www.evenimentcrestin.blogspot.com/

anaana71 22.02.2010 20:03:11

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 215371)
HaHaHa, atunci Hai cu noi la Cruce. :5:
http://www.evenimentcrestin.blogspot.com/

faci parte din armata salvarii?
pentru tara noastra ma rog in fiecare duminica la biserica.:25:

amarius 22.02.2010 22:56:26

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215374)
faci parte din armata salvarii?
pentru tara noastra ma rog in fiecare duminica la biserica.:25:

Din orice armata Ano, cu Domnul sa fie. :6:

anaana71 23.02.2010 07:54:38

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 215438)
Din orice armata Ano, cu Domnul sa fie. :6:

nu-i chiar asa, si eu pot infiinta armata de nu stiu care sub conducerea Domnului si sa fac cine stie ce matrapazlacuri in spate sau erezii. sau te referi pur teoretic?

amarius 24.02.2010 09:48:30

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215509)
nu-i chiar asa, si eu pot infiinta armata de nu stiu care sub conducerea Domnului si sa fac cine stie ce matrapazlacuri in spate sau erezii. sau te referi pur teoretic?

Si teoretic deoarece practic se va vedea cui se inchina, ca minciuna are picioare scurte.

anaana71 24.02.2010 09:59:07

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 215975)
Si teoretic deoarece practic se va vedea cui se inchina, ca minciuna are picioare scurte.

pai pana se afla ca mint, smintesc multa luma. :64:

amarius 24.02.2010 11:20:32

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 215979)
pai pana se afla ca mint, smintesc multa luma. :64:

Datoria fiecaruia este sa cerceteze Ano.
Omul se sminteste, inseala, minte si singur de multe ori.

anaana71 24.02.2010 11:30:48

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 216001)
Datoria fiecaruia este sa cerceteze Ano.
Omul se sminteste, inseala, minte si singur de multe ori.

asa este, multi au cercetat, s-au smintit si au crezut..... si "capii" furau si minteau pe rupte.

macsim 24.02.2010 19:02:06

Poporul meu piere din lipsa de cunostinta ...

Multe prejudecati pe aici, si multe lucruri crezute "dupa ureche" ...

Nu inteleg de ce atata frica de Duhul Sfant? Si de darurile Lui? Si de ce nu ar avea parte de ele un om obisnuit, care-L iubeste simplu si curat pe Dumnezeu? De ce atata inversunare in a-l "impacheta" pe Dumnezeu si a-L face "dupa chipul si asemanarea" unei biserici sau a alteia? Dumnezeu, care are atata imaginatie, poate sa faca lucruri spre lauda Sa, asa cum voieste, indiferent ce pareri "omnisciente" avem noi.

Am si eu o intrebare. V-ati gandit, daca va fi sa prindeti in viata revenirea Domnului, cum Il veti recunoaste?

tricesimusquintus 24.02.2010 19:41:22

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 216226)

Nu inteleg de ce atata frica de Duhul Sfant? Si de darurile Lui? Si de ce nu ar avea parte de ele un om obisnuit, care-L iubeste simplu si curat pe Dumnezeu? De ce atata inversunare in a-l "impacheta" pe Dumnezeu si a-L face "dupa chipul si asemanarea" unei biserici sau a alteia? Dumnezeu, care are atata imaginatie, poate sa faca lucruri spre lauda Sa, asa cum voieste, indiferent ce pareri "omnisciente" avem noi.

Am si eu o intrebare. V-ati gandit, daca va fi sa prindeti in viata revenirea Domnului, cum Il veti recunoaste?

Bună întrebare, căci așa cum a făcut-o de atâtea ori, cel ce va contraface și această revenire, va găsi destui adepți dintre cei ce sunt pe calea largă.Și-l vor urma pe cel ce se "preface într-un înger de lumină" (2 Cor.11,14).

macsim 24.02.2010 20:52:10

OK! Dar ... cum Il vei recunoaste? Daca va veni inaintea ta, cum vei sti daca este Domnul ?

Danut7 24.02.2010 20:56:45

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 216226)

Fara Hristos si fara Biserica nu poate nimeni primi pe Duhul Sfant.

macsim 24.02.2010 20:59:22

Daca va veni Domnul cata vreme esti in viata ... cum Il vei recunoaste?

Danut7 24.02.2010 21:02:50

Ar trebui sa priveghem tot timpul ca si cum Domnul ar veni.

macsim 24.02.2010 21:09:34

Iarta-ma, dar nu asta am intrebat! Tu cum Il vei recunoaste? Tu ca persoana, Danut7 ... Cum vei sti ?

Danut7 24.02.2010 21:11:32

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 216271)
Iarta-ma, dar nu asta am intrebat! Tu cum Il vei recunoaste? Tu ca persoana, Danut7 ... Cum vei sti ?

Nu vreau sa-ti raspund, ca pe cei ce meritati sa fiti amagiti sa fiti.

macsim 24.02.2010 23:11:46

Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu. Cred ca nu e vorba de cunoastere, ci de re-cunoastere. Cand Domnul va veni, va trebui sa-L recunoastem. Daca ai avut o relatie indelungata cu cineva, daca l-ai cunoscut, poti recunoaste persoana aceea. Daca sotul meu ar fi printre alti oameni care-i seamana, as sti care este sotul meu si care sunt cei care doar pretind a fi.

Si mai cred ca NU eu Il voi recunoaste ... ci Duhul Sfant care este in mine Il va recunoaste.

"Fara Hristos si fara Biserica nu poate nimeni primi pe Duhul Sfant".

Ai dreptate. Doar ca trupul lui Hristos, adica Biserica, nu sunt doar unii sau doar altii. Trupul lui Hristos sunt toti cei care L-au cunoscut pe Hristos. Biserica este mireasa lui Hristos. Nu institutia. Ci multimea de oameni care L-au cunoscut.

Eu cred ca Tatal priveste cu tristete cum Il dam adesea jos de pe tron si ne inscaunam noi, cu manecile suflecate, pusi pe judecata. Apoi, Il luam si-l facem ortodox, sau penticostal sau mai stiu eu ... Eu cred ca un Dumnezeu care a creat o minunatie de planeta ca asta, are suficienta imaginatie sa creeze multiple forme de exprimare. Lui Dumnezeu ii place varietatea. E o deductie simpla, daca ne uitam in jur. Altminteri, lumea asta ar fi populata de serii repetate de indivizi identici. Sau poate de nenumarate exemplare ale unui singur individ. Cine suntem noi sa-i spunem Lui cum trebuie sa fie lucrurile?

E in Bucuresti o trupa hip-hop, formata din baieti tineri, fosti dependenti de droguri, care L-au cunoscut pe Dumnezeu si Dumnezeu i-a eliberat si i-a restaurat. Iar ei, Ii multumesc Lui prin cantecele lor, in ritm de hip-hop. Cine are in tara asta autoritatea si cunostinta de a decreta ca acele cantece, cantate din toata inima lor plina de recunostinta, nu sunt primite de Dumnezeu cu bucurie? S-ar putea sa avem multe suprize acolo sus ... dincolo de poarta Raiului.

Si mai cred ca un crestin autentic se cunoaste dupa roade. Iar roadele nu sunt ale lui, sunt ale Duhului. Ca singuri, nu suntem in stare sa rodim. Si sunt oameni cu roada buna in toate bisericile. Si sunt oameni fara roada in toate bisericile. Asta depinde numai de umblare, nu de forma de inchinare. Pot sa-mi fac cruce dar sa nu-mi recunosc Domnul cand vine, pentru ca nu am umblat cu El. Pot sa stiu versete biblice pe de rost, dar daca nu umblu cu Domnul nu-l voi recunoaste.

almaris 25.02.2010 10:38:58

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 216338)
Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu. Cred ca nu e vorba de cunoastere, ci de re-cunoastere. Cand Domnul va veni, va trebui sa-L recunoastem. Daca ai avut o relatie indelungata cu cineva, daca l-ai cunoscut, poti recunoaste persoana aceea. Daca sotul meu ar fi printre alti oameni care-i seamana, as sti care este sotul meu si care sunt cei care doar pretind a fi.

Si mai cred ca NU eu Il voi recunoaste ... ci Duhul Sfant care este in mine Il va recunoaste.

Ai dreptate. Doar ca trupul lui Hristos, adica Biserica, nu sunt doar unii sau doar altii. Trupul lui Hristos sunt toti cei care L-au cunoscut pe Hristos. Biserica este mireasa lui Hristos. Nu institutia. Ci multimea de oameni care L-au cunoscut.

Cea de-a doua venire ne va lua prin surprindere pe toti, pe absolut toti, numai ca pentru unii va fi o surpriza placuta, pentru altii nu. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne cerceteze si sa fim gasiti in credinta la acel moment. La venirea Domnului, fiecare dintre noi va fi gasit pe drumul vietii mergand inspre mai rau sau inspre mai bine potrivit proprilor decizii. Dumnezeu insusi isi doreste mai mult ca noi insine sa fim mantuiti si va face tot ce ii sta in putinta sa ne scape.

Danut7 25.02.2010 11:44:06

Citat:

Eu cred ca nu stii ...

Eu cred ca Tatal priveste cu tristete cum Il dam adesea jos de pe tron si ne inscaunam noi, cu manecile suflecate, pusi pe judecata. Apoi, Il luam si-l facem ortodox, sau penticostal sau mai stiu eu ... Eu cred ca un Dumnezeu care a creat o minunatie de planeta ca asta, are suficienta imaginatie sa creeze multiple forme de exprimare. Lui Dumnezeu ii place varietatea. E o deductie simpla, daca ne uitam in jur. Altminteri, lumea asta ar fi populata de serii repetate de indivizi identici. Sau poate de nenumarate exemplare ale unui singur individ. Cine suntem noi sa-i spunem Lui cum trebuie sa fie lucrurile?

E in Bucuresti o trupa hip-hop, formata din baieti tineri, fosti dependenti de droguri, care L-au cunoscut pe Dumnezeu si Dumnezeu i-a eliberat si i-a restaurat. Iar ei, Ii multumesc Lui prin cantecele lor, in ritm de hip-hop. Cine are in tara asta autoritatea si cunostinta de a decreta ca acele cantece, cantate din toata inima lor plina de recunostinta, nu sunt primite de Dumnezeu cu bucurie? S-ar putea sa avem multe suprize acolo sus ... dincolo de poarta Raiului.

Si mai cred ca un crestin autentic se cunoaste dupa roade. Iar roadele nu sunt ale lui, sunt ale Duhului. Ca singuri, nu suntem in stare sa rodim. Si sunt oameni cu roada buna in toate bisericile. Si sunt oameni fara roada in toate bisericile. Asta depinde numai de umblare, nu de forma de inchinare. Pot sa-mi fac cruce dar sa nu-mi recunosc Domnul cand vine, pentru ca nu am umblat cu El. Pot sa stiu versete biblice pe de rost, dar daca nu umblu cu Domnul nu-l voi recunoaste.

Biserica nu sunt toti, hai-hui.Biserica e numai una , Duhul e numai unul si e Duhul adevarului, la fel cum si Hristos e numai unul.Sectele nu fac parte din Biserica , de aia si sunt numite secte.Harul Duhului Sfant nu lucreaza in afara Bisericii si a adevarului,iar sectele nu au har.Ce se poate spune de cei care tagaduiesc dreapta credinta , hulesc Biserica si isi leapada botezul?Unii ca acestia nu au vrednicie de mantuire.

florin1966 25.02.2010 12:05:58

Citat:

Eu cred ca nu stii ...

pentru a recunoaste pe cineva trebuie sa -l cunosti inainte.daca roadele nu folosesc la nimic la ce mai e nevoie de roade bune sau rele ?care e diferenta intre roade si cine face selectia ?dince punct de vedere?poti sa-ti faci cruce dar nu umbli cu el?numai faptul cati faci cruce esti cu domnul iar daca nu esti departe de el .dhul sfant ne ajuta sa lucram fapte mai studiaza biblia nu mai te mai fofila rasfoindo doar .atunci mantuitorul minte cand zice ca "nu tot cel ce va zice doamne se va mantui ci numai cel ce va face faptele bune"????? nu vezi ca te contrazici dupa fiecare fraza?
nu tu trebuie sal cunosti cand vine te va cunoaste el caci va trimite pe ingerii sai sa aleaga pe cei buni de cei rai si nicidecum ca il vei recunoaste tu .esti cel care vei hotara unde te vei duce sau dumnezeu? de ce il micsorezi pe dumnezeu dar te inalti ? nu stii ca dumnezeu celor mandri le sta impotriva ?nu va mai erijati in singurii cunoscatori ai adevarului pe care nici dumnezeu nu-l cunoaste. oare voi ati descoperit biblia ieri si ortodocsii au pierdut-o? inafara de ignoranta si mandrie nu demonstrati nimic. mai usor cu mandria dracesca a ereziilor sectaresi interpretarii tendentioase a bibliei dupa capul vostru.cind veti avea 2000 de ani de experienta vom mai vorbi dar dupa nici 200 mai usor ca darimati gardul cu prostia si ineptia

florin1966 25.02.2010 12:30:47

[quote=macsim;216338]Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu

si de cand parerea ta e asa de impotanta care de cativa anisori te partai sa "studiezi "biblia si ,ai primit si duhul sfant [de la cine ?] ,iar parerea sfintilor parinti, urmasi directi si apropiati ai apostolilor e fara valoare pt ca contrazice emisiile sectare?

almaris 25.02.2010 15:45:34

Ati ajuns sa va certati pe Duhul Sfant, cine il are si cine nu. Foarte interesant, numai ca Duhul lui Dumnezeu acopera tot pamantul, fara distinctie intre oameni cum ar crede unii. Exista totusi o posibilitate nefericita ca Duhul sa nu mai lucreze, si anume intr-o viata de om care sa inchis fata de Dumnezeu, nu mai vrea si nu mai poate sa fie iertat. Apare pacatul impotriva Duhului Sfant, cel de care s-a facut vinovat Iuda, el nu a mai avut puterea sa vina la crucea Domnului si sa se caiasca, a preferat sa creada in minciuna celui rau care l-a indrumat spre spanzuratoare sugerandu-i ca nu mai poate fi iertat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.