![]() |
Citat:
Cea cu avorturile a fost un exp, si unu trist din pacate, ca suntem pe locu 1 in Europa la asa ceva. |
Citat:
p.s.: a nu se intelege ca incerc sa ii justific pe cei care cad in asemenea pacate. |
Citat:
|
Citat:
Cica nu-l deranjeaza za eu sunt ortodoxa, dar e de datoria lui "sa-mi deschida ochii"... Iti dai seama, ca predici si jigniri sunt frecvent, dar am inceput sa invat sa-l ignor si sa vedem cat va mai putea vorbi peretilor... In ceea ce priveste copiii, nu indrazneste, ca stie ca printr-un singur cuvant, mi-a deschis usa si voi disparea cu tot cu copii pentru totdeauna. Insa, spera "ca Dumnezeu sa le iasa si lor in cale mai tarziu si sa nu fie orbi ca mine"... Doamne fereste si ai mila de noi.... |
Citat:
Sunt pareri diferite... Sa zicem ca nu mi-a zis pentru a nu ma supara. Dar oare ce poate fi mai suparator decat minciuna? Ce poate crea mai multa neincredere decat minciuna?... In familia lui mai sunt penticostali si imi amintesc ca un var de-al lui a trebuit sa mearga un an de zile, luni, miercuri si duminica, la adunari, pentru a putea fi cercetat de .... pastori (cred) si de-abia atunci i s-a dat botezul. Si cunosc multe cazuri de acest fel. Atunci cum de lui i l-au dat asa repede? O fi avut pile.... pe undeva Ca mama, trebuie sa-mi indrept copiii pe calea ceabuna, spre adevar... Eu nu cred ca un copil crescut si indrumat prin ortodoxie, ajunge sa treaca la budisti, musulmani, etc... Mi-e frica, da! recunosc, ca ii va atrage la penticostali, dar in acelasi timp am incredere ca Dumnezeu va avea mila de ei... Tu crezi ca omul meu se inchina la acelasi Domn Isus ca si mine..., eu insa nu cred asta. Eu ma inchin si cred intr-un Hristos care ma vrea smerita, milostiva si care imi incearca credinta la orice pas... El crede si se inchina unui Domn Isus care ii spune mereu ce e mai bine sa faca (prin "lucrarile" "proorocilor"), unui Hristos care-l face sa vorbeasca in limbi.... |
Citat:
Eu stiu ca exista "un singur botez"... El a fost botezat In Numele Tatatlui, al Fiului si al Sfantului Duh in Biserica Ortodoxa... Apoi a "vandut" acest botez pentru unul intr-o piscina, facut de doi "pastori" care i-au cerut sa se lepede de ortodoxie si sa creada ca asta e adevarata biserica pana la moarte... Care o fi botezul cel adevarat?.... Sunt de acord cu tine in privinta despartirii... Cine sunt eu sa despart ce Dumnezeu a unit?.. Dar daca el vrea sa plece, eu trebuie sa-l las... (considerandu-l necredincios) |
Citat:
nu stiu daca te ajuta, ieri am ascultat un interviu al parintelui Arsenie Papacioc, in spunea de un batran care era casatorit cu o sectara, timp de 25 de ani. si parintele spunea: va dati seama, acel om a aparat ortodoxia 25 de ani, nu s-a lepadat de Dumnezeu. eu sper sa nu dureze asa mult la tine, si sper sa nu mai suferi. bine ca de copii nu s-a legat, dar fii cu bagare se seama. imi dau seama cat de greu iti este si te apreciez ca nu cedezi si nu-ti vinzi sufletul. Dumnezeu sa te aibe in grija pe tine si familia ta.:6: |
Citat:
Dar prin faptul ca Isus ne cere a ierta pe cei ce isi cer iertare la fel trebuie inteles aceasta si in alte relatii, iar riscul trebuie asumat pe baza marturiei fiecaruia in parte, ptr. care raspunde, iar datoria altuia este de a-l ajuta, ierta,... in cazul ca este constient ca a pacatuit, ca altfel cred ca degeaba si nu este ajutor. Tot asa de acestia spune in Biblie, de cei care se indeletnicesc cu minciunile, hotiile, curviile, desfranarile, betiile, inselatoriile,... si se numesc crestini sa nici nu se stea la masa cu ei, probabil se refera ca la masa omul trebuie sa se inchine,... Lui D-zeu, iar unul care face aceste lucruri nu poate fi de la D-zeu sau este tare suparat pe Domnul, sau este viclean,profitor,... |
Citat:
Multumesc, Anna. Ca de obicei, apreciez mult cuvintele tale. Dumnezeu sa te ocroteasca de tot ce-i rau |
Citat:
Sau daca ti-ar fi spus cum ai fi reactionat, tot la fel? Citat:
Citat:
Citat:
Unde frecventez acum (de vreo 8-9 ani) o biserica penticostala nu am auzit niciodata a se vorbi in limbi, cel putin in timpul slujbei. In alte biserici am mai auzit dar sa stii ca nu erau incurajati a se ruga in timpul slujbei, in rest nu stiu. Aici intervine si teologia si asa spun si baptisti de ei ca si ortodocsi. Eu nu ma incumet a spune ca este rau sau neadevarat, ca nu stiu, vad ca sunt crestini si-mi ajunge, iar eu nu m-am rugat niciodata in limbi. |
Citat:
Lacrimi, cum adica ,,a vandut si sa se lepede de ortodoxie, sau biserica pana la moarte,, m-ai concret daca poti. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cunosc cazuri cand unele femei au procedat la fel si in multe din ele s-a ajuns la divort si mai apoi tot ele au fost care au dorit a se impaca. Dar nu am auzit vreun caz cand s-a revenit la casatorie sau recasatorie, eventual incercari dar normal nereusite. Prin aceste cuvinte de tip santaj iti poti aduce blesteme pe tine si familie. Bine ar fi sa ramai doar la discutii si nu obiceiuri sau fapte mai apoi care s-ar putea sa vina, ca intoarcere nu mai este. Fii inteleapta si pazesteti sufletul si darurile de la D-zeu. |
Citat:
cred ca aici este, am ascultat mai multe, dar daca nu e aici, asculta interviurile cu parintele Arseie Papacioc. daca acea femeie era asa cum ai zis tu, si batranul acela ar fi fost sectar ..... vizionare placuta:15: |
Citat:
Daca era invers acelasi lucru, dar cu datorii de barbat, adica sa iubeasca, sa ingrijeasca, cu teama de D-zeu in primul rand,... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.evenimentcrestin.blogspot.com/ |
Citat:
pentru tara noastra ma rog in fiecare duminica la biserica.:25: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Omul se sminteste, inseala, minte si singur de multe ori. |
Citat:
|
Poporul meu piere din lipsa de cunostinta ...
Multe prejudecati pe aici, si multe lucruri crezute "dupa ureche" ... Nu inteleg de ce atata frica de Duhul Sfant? Si de darurile Lui? Si de ce nu ar avea parte de ele un om obisnuit, care-L iubeste simplu si curat pe Dumnezeu? De ce atata inversunare in a-l "impacheta" pe Dumnezeu si a-L face "dupa chipul si asemanarea" unei biserici sau a alteia? Dumnezeu, care are atata imaginatie, poate sa faca lucruri spre lauda Sa, asa cum voieste, indiferent ce pareri "omnisciente" avem noi. Am si eu o intrebare. V-ati gandit, daca va fi sa prindeti in viata revenirea Domnului, cum Il veti recunoaste? |
Citat:
|
OK! Dar ... cum Il vei recunoaste? Daca va veni inaintea ta, cum vei sti daca este Domnul ?
|
Citat:
|
Daca va veni Domnul cata vreme esti in viata ... cum Il vei recunoaste?
|
Ar trebui sa priveghem tot timpul ca si cum Domnul ar veni.
|
Iarta-ma, dar nu asta am intrebat! Tu cum Il vei recunoaste? Tu ca persoana, Danut7 ... Cum vei sti ?
|
Citat:
|
Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu. Cred ca nu e vorba de cunoastere, ci de re-cunoastere. Cand Domnul va veni, va trebui sa-L recunoastem. Daca ai avut o relatie indelungata cu cineva, daca l-ai cunoscut, poti recunoaste persoana aceea. Daca sotul meu ar fi printre alti oameni care-i seamana, as sti care este sotul meu si care sunt cei care doar pretind a fi. Si mai cred ca NU eu Il voi recunoaste ... ci Duhul Sfant care este in mine Il va recunoaste. "Fara Hristos si fara Biserica nu poate nimeni primi pe Duhul Sfant". Ai dreptate. Doar ca trupul lui Hristos, adica Biserica, nu sunt doar unii sau doar altii. Trupul lui Hristos sunt toti cei care L-au cunoscut pe Hristos. Biserica este mireasa lui Hristos. Nu institutia. Ci multimea de oameni care L-au cunoscut. Eu cred ca Tatal priveste cu tristete cum Il dam adesea jos de pe tron si ne inscaunam noi, cu manecile suflecate, pusi pe judecata. Apoi, Il luam si-l facem ortodox, sau penticostal sau mai stiu eu ... Eu cred ca un Dumnezeu care a creat o minunatie de planeta ca asta, are suficienta imaginatie sa creeze multiple forme de exprimare. Lui Dumnezeu ii place varietatea. E o deductie simpla, daca ne uitam in jur. Altminteri, lumea asta ar fi populata de serii repetate de indivizi identici. Sau poate de nenumarate exemplare ale unui singur individ. Cine suntem noi sa-i spunem Lui cum trebuie sa fie lucrurile? E in Bucuresti o trupa hip-hop, formata din baieti tineri, fosti dependenti de droguri, care L-au cunoscut pe Dumnezeu si Dumnezeu i-a eliberat si i-a restaurat. Iar ei, Ii multumesc Lui prin cantecele lor, in ritm de hip-hop. Cine are in tara asta autoritatea si cunostinta de a decreta ca acele cantece, cantate din toata inima lor plina de recunostinta, nu sunt primite de Dumnezeu cu bucurie? S-ar putea sa avem multe suprize acolo sus ... dincolo de poarta Raiului. Si mai cred ca un crestin autentic se cunoaste dupa roade. Iar roadele nu sunt ale lui, sunt ale Duhului. Ca singuri, nu suntem in stare sa rodim. Si sunt oameni cu roada buna in toate bisericile. Si sunt oameni fara roada in toate bisericile. Asta depinde numai de umblare, nu de forma de inchinare. Pot sa-mi fac cruce dar sa nu-mi recunosc Domnul cand vine, pentru ca nu am umblat cu El. Pot sa stiu versete biblice pe de rost, dar daca nu umblu cu Domnul nu-l voi recunoaste. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
nu tu trebuie sal cunosti cand vine te va cunoaste el caci va trimite pe ingerii sai sa aleaga pe cei buni de cei rai si nicidecum ca il vei recunoaste tu .esti cel care vei hotara unde te vei duce sau dumnezeu? de ce il micsorezi pe dumnezeu dar te inalti ? nu stii ca dumnezeu celor mandri le sta impotriva ?nu va mai erijati in singurii cunoscatori ai adevarului pe care nici dumnezeu nu-l cunoaste. oare voi ati descoperit biblia ieri si ortodocsii au pierdut-o? inafara de ignoranta si mandrie nu demonstrati nimic. mai usor cu mandria dracesca a ereziilor sectaresi interpretarii tendentioase a bibliei dupa capul vostru.cind veti avea 2000 de ani de experienta vom mai vorbi dar dupa nici 200 mai usor ca darimati gardul cu prostia si ineptia |
[quote=macsim;216338]Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu si de cand parerea ta e asa de impotanta care de cativa anisori te partai sa "studiezi "biblia si ,ai primit si duhul sfant [de la cine ?] ,iar parerea sfintilor parinti, urmasi directi si apropiati ai apostolilor e fara valoare pt ca contrazice emisiile sectare? |
Ati ajuns sa va certati pe Duhul Sfant, cine il are si cine nu. Foarte interesant, numai ca Duhul lui Dumnezeu acopera tot pamantul, fara distinctie intre oameni cum ar crede unii. Exista totusi o posibilitate nefericita ca Duhul sa nu mai lucreze, si anume intr-o viata de om care sa inchis fata de Dumnezeu, nu mai vrea si nu mai poate sa fie iertat. Apare pacatul impotriva Duhului Sfant, cel de care s-a facut vinovat Iuda, el nu a mai avut puterea sa vina la crucea Domnului si sa se caiasca, a preferat sa creada in minciuna celui rau care l-a indrumat spre spanzuratoare sugerandu-i ca nu mai poate fi iertat.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.