![]() |
Citat:
Au spus clar ca au gasit o singura femeie ale carui gene le purtam toti si ca toti suntem urmasii acelei femei si ca inainte de ea nu a mai existat niciuna. (Era documentar ateist, daca asta te intrebi, au denumit ei asa eva, nu ca se referea la cea din Biblie.) |
Citat:
Sau o faci doar ca sa nu ii dai dreptate? |
Eva mitocondriala, ce misto :D
|
Citat:
dar tu cauti intentionat posturile mele ca sa ma faci proasta? |
Citat:
|
Citat:
Imi pare rau, dar esti in eroare, nu pot decit sa te rog sa revezi documentarul. Acea Eva e doar cea mai recenta, nu e unica :) |
Citat:
|
Citat:
Si la ce folos ar zice, oricum, daca ei tot cu evolutia o tin? Iata, au zis. Flush. Next :) |
Citat:
Dar citeste si tu ce a scris Anytza ... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
"EVA MITOCONDRIALĂ ȘI ADN-UL MITOCONDRIAL Eva mitocondrială este strămoșul comun al întregii specii umane și toți oamenii de pe Terra se înrudesc cu ea. Cum putem ști aceste lucruri, deși nu există fosile din acea perioadă ? Explicația este că în plus față de ADN-ul conținut de genele fiecăruia dintre noi (ADN-ul nuclear), fiecare mamă transmite copiilor săi secțiuni din propriul ADN, secțiuni stocate în interiorul mitocondriilor din celulele corpului uman, deci și în interiorul mitocondriilor ovulelor. De la mamă la fiică și la nepoată, ADN-ul mitocondrial este un mesager peste timp. O caracteristică foarte importantă a ADN-ului mitocondrial este că nu se recombină, modificările sale apărând deci doar prin intermediul mutațiilor. Atunci când un spermatozoid fecundează un ovul acesta se desprinde de coada sa și lasă în urmă tot materialul celular, inclusiv mitocondriile. Excepția este reprezentată, desigur, de nucleul spermatozoidului, cel care conține toată informația ereditară transmisă mai departe. Ceea ce rezultă de aici este faptul că informația genetică conținută de mitocondrii se transmite la urmași doar pe linie maternă. Această observație privind mecanismele fecundării ovulului de către spermatozoid a dus la nașterea unei teorii cu privire la posibila existență a unui ADN mitocondrial primordial, provenind de la această așa-numită Evă mitocondrială. Și din moment ce fiecare dintre noi are același ADN mitocondrial, aceasta reprezintă dovada faptului că am avut cu toți aceeași stră-stră-stră-stră-străbunică care a trăit cu foarte mult timp în urmă." |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Singura concluzie ce se poate trage este ca la un moment dat in evolutia omului s-a format un asa-zis bottle-neck, in care au supravietuit putini indivizi. Asta ar putea fi si o explicatie pentru uriasa presiune evolutiva ce a facut posibila transformarea in omul modern. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
|
Citat:
Fals, fals si minciuna. Ignoranta, ignorata si credulitate. |
Citat:
Acum pt Jane: tu esti multumita sa crezi asemenea ineptii? Chiar crezi ca respectivii stiu toate legile fizicii/chimiei/biologiei? |
Citat:
Cred si ader la tot ce scrie in Geneza, asa cum e scris acolo, cuvant cu cuvant. Orice alta teorie care sa ne explice existenta e basm din punctul meu de vedere, oricate legi ar cunoaste respectivii, oricate fosile si dovezi si argumente si experimente si tot ce mai vor ei ar avea. Pe de alta parte nici n-am nevoie sa argumenteze creationistii stiintific chestia asta, cum ca eu as avea dreptate. I-am dat linkul lui topcat ca sa se distreze nu ca sa se incranceneze. Daca i-a iritat neuronul, too bad :) |
Citat:
|
Citat:
Ma intereseaza factorii de mediu, familia, istoria de viata, relatii, trasaturi de personalitate, modul in care percepe omul tulburarea, e constient de existenta ei sau considera totul normal, modul in care vorbeste/gandeste/se exprima, continutul gandirii, dispozitia afectiva, tulburari de apetit alimentar/sexual, somn, tulburari de perceptie (clara, halucinatii, iluzii), capacitatea de a-si concentra atentia, tulburari de memorie, comportamentul (inhibat sau din contra expansiv, bizar) inclusiv verbal, sexual etc. , reteaua de suport social (ce e acasa, pe cine se poate baza, cu cine discuta), calitatea vietii etc. Daca a mai avut episoade, ce le-a declansat, cum au fost tratate. Daca exista istoric de tulburari neurologice/psihiatrice in familie. Daca au fost traumatisme pe parcursul vietii. Daca au fost probleme la nastere. Daca au fost probleme de adaptare la scoala/la locul de munca. Si tot asa. N-as zice ca sunt chiar un automat. Dar na, poate altii asa ma vad :D Nu vad ce legatura are teoria evolutiei cu lucrurile astea. |
Iar dupa ce s-au identificat probleme, omul este consiliat, i se expun optiunile de tratament care sa-l ajute sa depaseasca episodul sau sa functioneze cat mai ok in familie/societate (pilule sau terapie sau ambele). Se discuta si se consiliaza membrii familiei etc.
Un efect terapeutic mai ales la nevrotici il are insasi discutia cu psihiatrul/psihologul, ca se simte ascultat si inteles , asa ca sunt cateva puncte aproape asigurate din start. Din nou, nu vad de ce ar trebui sa ma intereseze teoria evolutiei sau in ce fel m-ar ajuta sa functionez mai bine. |
Citat:
|
Citat:
Sau esti sincer interesat ? |
Citat:
|
Citat:
Suspansul ma va ucide softly :103: |
Citat:
|
Io nu inteleg ceva la credinciosii astia care se tot iau de evolutie ,ca nu e adevarata, ca nu exista dovezi etc.Ok presupunem ca evolutia e falsa.Dar alternativa ce e? magie??????? MAGIE MA?Face cineva poc din degete si apare totul?? suntem in sec 21 totusi
Decat sa criticati ce are vecinu mai bine uitati-va la ce aveti voi,e usor sa dai vina pe magie cand nu intelegi ceva. |
Citat:
Deci care era legatura cu evolutia? Ca din cate stiu, autismul nu se "vindeca", ci se face terapie comportamentala/sociala cu copilul, si medicatia care i se da e pentru controlul simptomelor (agitatie, depresie, anxietate, modificari ale dispozitiei afective, convulsii). Asta am vazut eu ca se face cu acei copii. Iar la adulti tot la fel (cu mentiunea ca diagnosticul de autism etichetat ca atare nici macar nu mai exista dupa 18 ani, ci figureaza cu alte diagnostice). Pe langa medicatie, ii ajuta mult sa fie in comunitate, in centre specializate unde socializeaza, au activitati in comun, jocuri, tabere etc. Dar care era legatura? |
Citat:
Exista oameni care sa se manifeste in sens opus autismului, adica sa fie exagerat de empatici si sociabili? |
Citat:
|
Citat:
|
Bine, m-am prins.
|
Citat:
|
Dumnezeu a creat lumea perfecta pentru om, iar pe om l-a creat dupa Chipul si asemanarea Lui. Deci asta combate total teoriile evolutioniste, oricare ar fi ele. Dupa cadere omul a pierdut asemanarea cu Dumnezeu (si de aceea lupta ca s-o castige), dar chipul lui Dumnezeu nu s-a sters complet din el. De aceea nu poate nimeni sa afirme faptul ca ne tragem din maimute, si sa spuna in acelasi timp ca respecta dogmele crestin-ortodoxe.
intrebare: daca omul se trage din maimuta, de ce mai exista inca, in acelasi timp, si om si maimuta? Stiinta este uneori absurda, pentru ca oamenii cauta mereu ceva nou, si daca nu-l gasesc, atunci il inventeaza. Oamenii de stiinta descopera, nu creeaza, deci asta inseamna ca tot ce ei descopera, a fost creat de Cineva, inaintea lor. |
Citat:
Inainte sa accepti teoria evolutiei, incearca sa o intelegi, pentru ca enuntul tau de mai sus arata ca nu te-ai documentat deloc pe tema asta, ci ai luat de bune niste afirmatii facute de altii. In primul rand, nimeni, in afara de site-urile creationiste, nu sustine ca ne tragem din maimute. Surprinsa? Normal, cam asa e, cand afli ca te-ai documentat de pe site-uri care nu ataca evolutia, ci ataca straw men creati tot de ei. In al doilea rand, intrebarea ta e o mantra creationista repetata de parca ar fi argumentul suprem, cu toate ca i s-a raspuns de multa vreme. Lucru pe care puteai sa il afli cu usurinta, daca te-ar fi interesat sa o faci. Ca sa vezi cat de des a fost intrebata, are si o pagina de wiki: http://rationalwiki.org/wiki/How_com..._still_monkeys |
Citat:
pana la maimute, mai ramane eternul mister al aparitiei vietii din roci, pe care orice cercetator recunoaste ca habar nu are cum si de ce a aparut. orice ipoteze, teorii si presupuneri ar inventa,sunt numai si numai fictiune,fara nici cea mai mica dovada relevanta. si mai inainte de asta mai e si big bangu, iarasi o teorie neverificata, de fapt modelul actual al galaxiilor, viteza cu care se deplaseaza, nu corespunde cu modul in care ar fi fost daca ar fi existat big bangul, si se cauta iarasi teorii care mai de care, sa explice aceasta diferenta. si e logic ca e imposibil de stiut si de demonstrat ce s-a intamplat si cum s-a intamplat, dar totusi tineti cu ravna la niste teorii. |
Citat:
Pe de o parte avem aceleasi intrebari puse la nesfarsit ("de ce mai exista maimute?"), la care raspunsurile sunt cat se poate de disponibile, deci vorbim nu numai de nestiinta, dar si de lipsa de vointa. Pe de alta parte, aduci vorba de aparitia vietii si de Big Bang. Unde, intr-adevar, discutam de presupuneri. Dar ce e rau in a spune "nu stiu"? Chiar nu inteleg de ce as accepta un raspuns gen "god did it", doar pentru ca am o problema cu a spune "nu stiu". Nu am o problema deloc in a spune asta, pentru ca, in primul rand, sunt prea multe de invatat intr-o viata de om, deci in mod clar voi muri fara sa stiu tot ce e de stiut, iar in al doilea rand, nu avem inca toate raspunsurile. Si nici nu le vom avea, pentru ca fiecare rapsuns descoperit genereaza alte intrebari. Citat:
A spune "god did it" pentru orice lucru pe care nu il putem explica inca ajuta la ce? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:26:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.