Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   "imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9226)

FiulRisipitor 27.04.2010 12:27:23

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240068)
Omul nu e deloc o fiinta perfecta, pentru ca a fost creat de un ceasornicar orb. Un simplu exemplu, faimosul ochi, care nu are decit o portiune infima unde vede clar. Imaginile frumoase pe care le vedem sint create in lumea virtuala formata in creier. Iar ele sint frumoase pentru ca le vedem noi asa ;)
Desigur, o explica foarte bine Dawkins in Gena egoista, o gasesti si pe internet.

Si la ce l-ar ajuta pe om o alta versiune de ochi? Eu cred ca avem tot ce ne trebuie...

FiulRisipitor 27.04.2010 12:29:39

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 240069)
Si de unde luam aceste coduri?
Apelam la hackeri?

Imi pare rau sa te anunt... merge numai cu amprenta digitala a celui ce a creeat sistemul. :)

Dumitru73 27.04.2010 12:37:27

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 240081)
Imi pare rau sa te anunt... merge numai cu amprenta digitala a celui ce a creeat sistemul. :)

"Creatorul" nu are amprente ;)

FiulRisipitor 27.04.2010 12:41:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 240083)
"Creatorul" nu are amprente ;)

Ai dreptate amprenta digitala nu are, ar fi fost usor de falsificat. Dar isi poate pune "amprenta" asupra noastra. ;)

topcat 27.04.2010 13:57:48

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 240079)
Si la ce l-ar ajuta pe om o alta versiune de ochi? Eu cred ca avem tot ce ne trebuie...

De exemplu sa nu poarte ochelari. Sau sa nu mai existe orbi. Sau sa vedem in infrarosu.
(Sau sa vedem prin haine :16:)

delia31 27.04.2010 15:01:12

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239981)
delia31, "e nevoie de o minte cel putin la fel de inteligenta pentru a intelege ca nu iti poti baza existenta pe lucruri, situatii si fiinte pe care nu le poti intelege cu mintea"

@topcat
Dupa cum stii, fiecare om are propriul lui cod genetic inscris in structura ADN-ului. In functie de ceea ce este deja ontologic inscris si de ce mai adaugam noi de la o generatie la alta, acest sistem e comparabil cu niste "filtre" care influenteaza felul nostru de a simti, de a fi in relatie unii cu altii si cu Cel care a conceput tot design-ul asta.
Daca reusim sa identificam si sa modificam aceste "filtre", in asa fel incat sa fie cat mai aproape de design-ul original, atunci universul ne va oferi oportunitati pe care nici cu gandul nu le-am gandit.

Zici ca vrei sa ti se indice 1 om care sa fi inteles in asa fel incit sa poata explica si la altul ca exista ceva ce nu poate fi inteles cu mintea.
E cazul sa nuantam un pic. Experientele subiective tin foarte mult de launtrul fiecaruia. Dupa cum ti s-a sugerat, e cazul sa treci la propria ta experienta subiectiva si apoi sa o rationalizezi. Intelegerea rationala e una si trairea experimentala e alta.
Experienta nemaiganditului e coplesitoare. Si ca sa-ti explice cineva rational, e nevoie de un cod, un limbaj. Nu e imposibil de transmis asta , lingvistic vorbind, dar e intr-adevar o limba straina si pentru cei care traiesc efectiv aceasta experienta si pentru cei carora vrea sa le explice. Adica e greu de tradus din mentaleza (limbajul-cod al sufletului) in vreo limba care opereaza numai cu cuvinte regasibile in dictionar.

Asa cum te lasi perceput de ceilalti, esti un super-creier nelinistit, imbibat de paradoxuri, intrebari si dileme. Nu semeni deloc cu presupusii tai verisori. Din contra, s-ar putea zice "wow, daca tipu' asta si altii ca el sunt asa inteligenti, oare cum o fi Originalul?"

Si acum o veste buna. Originalul nu e numai Inteligenta Absoluta, ci mai ales Iubire. O fiinta personala cu care nu poti avea decat o relatie strict a ta personala nu prin intermediari.

Cat despre imperfectiunea omului, sa-ti zic cum inteleg eu. Dumnezeu l-a facut perfectibil pe om ca sa contribuie si el cu ceva, sa fie co-autor la perfectiunea pe care o poate atinge daca va colabora cu Cel-ce-nu-poate-fi-decat-perfect.

Mai zici urmatoarea chestie pe care n-o inteleg "Atunci sa ne lase libertatea de a fi fericiti si fara el. Eu zic ca asta e libertate "

Pai, inainte de a vorbi cu ceilalti despre un Dumnezeu in care nu crezi si care nu stiu cum se face ca nu te lasa sa fii fericit, incearca sa vorbesti ceva cu El chiar daca ti se pare absurd. Uneori Dumnezeu se lasa gasit in miezul celor mai dureroase paradoxuri.
Dumnezeu intra in sufletul in care e lasat sa intre. Nu ocupa loc deloc, dar daca totusi e plin de ego-ul nostru rational care-l scoate afara, o sa se retraga la usa si o sa astepte pana cand candva, intr-un moment de durere o sa-l strigi. S-a demonstrat stiintific ca in momentul meditatiei si rostirii unor anumite cuvinte la o anumita frecventa, se activeaza anumite zone din creier, iar prin filtrele de care ziceam ne putem conecta la matrice, la sursa de unde vine viata. Daca o sa ai curiozitatea sa incerci, o sa vezi ca n-o sa poti sa explici asta si altcuiva. Dar nu inseamna ca nu va fi reala.

FiulRisipitor 27.04.2010 15:02:52

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240117)
De exemplu sa nu poarte ochelari. Sau sa nu mai existe orbi. Sau sa vedem in infrarosu.
(Sau sa vedem prin haine :16:)

Da, si atunci preocuparea noastra ar fi alta... ne-am indrepta catre creatie si nu catre Creator, si fascinati de aceasta o sa vrem si noi sa fim creatori.... apoi sa detronam Creatorul... si uite asa o luam de la inceput.....

topcat 27.04.2010 16:02:33

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 240142)
S-a demonstrat stiintific ca in momentul meditatiei si rostirii unor anumite cuvinte la o anumita frecventa, se activeaza anumite zone din creier, iar prin filtrele de care ziceam ne putem conecta la matrice, la sursa de unde vine viata. Daca o sa ai curiozitatea sa incerci, o sa vezi ca n-o sa poti sa explici asta si altcuiva. Dar nu inseamna ca nu va fi reala.

Am sa iti raspund si la restul, dar acum nu mai am timp decit pentru atit:
S-a demonstrat stiintific ca copiii sint mai linistiti daca dorm cu capul spre inima mamei (si mamele, chiar stingace fiind, isi tin in proportie de 80% copiii cu capul spre partea stinga) sau daca sint leganati in ritmul ei. De ce? Te las pe tine sa ghicesti :)

Jane Says 27.04.2010 16:11:12

Citat:

S-a demonstrat stiintific ca in momentul meditatiei si rostirii unor anumite cuvinte la o anumita frecventa, se activeaza anumite zone din creier, iar prin filtrele de care ziceam ne putem conecta la matrice, la sursa de unde vine viata. Daca o sa ai curiozitatea sa incerci, o sa vezi ca n-o sa poti sa explici asta si altcuiva. Dar nu inseamna ca nu va fi reala.
Asta suna a mantra si e o practica necrestina, nu este rugaciune (nu stiu daca insinuai ca ar fi, dar oricum, nu este) asa cum nici rugaciunile crestine nu sunt mantre. Si intregul paragraf musteste de religie orientala, fiind cu totul necrestin.

flying 27.04.2010 17:03:11

@Delia31:

=sunt de acord cu comentariul tau ,ca principiu general ,cu exceptia ideii de imperfectiune a omului ,care NU a fost creat imperfect de Dumnezeu ,ci omul prin neascultare si-a "ars" singur niste "circuite integrate" si a devenit imperfect =>si e lasat sa se "chinuie" pana accepta ca e neputincios si are nevoie de Dumnezeu .

iar daca ideea ta de mai jos ca :
Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 240142)

daca se refera la o recunoastere a pacatoseniei proprii fata de Creator,la o slavire a Creatorului in contrast cu nimicnicia noastra , si la cereri umile ca El sa reverse asupra noastra harul Sau fara de care nu putem face nimic ->e foarte corecta ideea ta .

DAR,
daca se refera la o "accesare a matricei" cum spui tu ,care s-ar face printr-un gest EXTERIOR ca rostirea mecanica a unor cuvinte (fara o "SIMTIRE" efectiva a majestatii divine si a pacatoseniei tale ),DOAR CA PRODUC O FREGVENTA , SI NU CA POARTA IN ELE ADEVARUL esti in eroare .

= daca atunci cand te refereai la meditatie si rostire a unor anumite cuvinte ,te refereai la ce intelegem noi prin rugaciune si rostirea (cantarea psalmilor ,rugaciunilor) ,la meditarea Scripturilor sau scrierilor unor sfinti =>sunt intru totul de acord .

PENTRU CA IDEEA DE BAZA E : NOI "ACCESAM" ENERGIILE DIVINE ,NU PENTRU CA ROSTIM NISTE RUGACIUNI INTR-UN FEL SAU ALTUL CI PENTRU CA DUMNEZEU VAZAND STRADUINTA NOASTRA(sinceritatea ,smerenia ,umilinta) NE OFERA "ACCESUL" LA ENERGII .PENTRU CA VREA EL, NU CA NOI FACEM ANUMITE "INTERPRETARI" VOCALE CARE AR DESCHIDE SINGURE,FARA ACCEPTUL LUI DUMNEZEU ACCESUL LA ENERGII.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:31:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.