Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   de ce a lasat D-zeu sa existe raul? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=907)

Silviu 14.06.2007 10:17:09

Citat:

În prealabil postat de consuela
"Pentru ca nu El l-a facut.Dar,El intotdeauna indreapta raul spre bine,il transforma in bine.Este un articol pe acest site referitor la asta.Va rog..."

Nu ai inteles intrebarea la initierea topicului sau nu ai citit-o, altfel nu imi explic de ce raspunzi pe langa .
Topicul era: de ce a lasat D-zeu sa existe raul, nu de ce a facut D-zeu raul. Pt ca nimic nu exista nu apare din senin fara acordul lui D-zeu.
Vali imi pare rau pt tine, tocmai asta e problema , de ce trebuie sa luptam in permanenta cu diavolii fara nici o pauza ? e epuizant , peste puteri, nici la servici nu lucrezi 24 din 24. Nu exista macar un echilibru, e mult mai mult rau decat bine. Nu pot sa inteeg de ce ne supune D-zeu la asemenea lucruri, mai ales ca noi nu am cerut sa existam, nu ne-a intrebat nimeni. Te trezesti direct in arena cu lei si bucura-te ca existi, ca sa ce? sa lupti pana la epuizare si apoi de la capat!

Aha.Bun.Multumesc pt corectare.Pai ca se ne indrepte de aia.Ca noi pacatosii cand vedem Iadul se ne intoarcem ca niste "copii" speriati la El.

consuela 14.06.2007 11:16:39

"Ca noi pacatosii cand vedem Iadul se ne intoarcem ca niste "copii" speriati la El."

Si asta imi suna ciudat! E ca si cand te-ai trezi de mic la poarta unui rege, care iti spune: ori faci ca mine, ori dau drumul la caini pe tine.

sofiaiuga 21.06.2007 21:49:58

cRED CA CEL MAI BINE ESTE EXPLICAT DE CE A LASAT DUMNEZEU sa existe raul in cartea SECRETUL BATALIEI DE LA KOSOVO,ocarte care chiar raspunde la ac, intrebar,si e minunata cartea,meritind a fi citita ca nu e nici scumpa si nici cu multe pagini.

consuela 22.06.2007 09:32:44

avand in vedere ca nu exista pe net , spune-ne si noua daca vrei si daca ai timp din concluziile cartii, referitor la subiectul discutiei desigur.

romandragut 23.06.2007 17:57:24

Cred ca era nevoie de un anumit lucru care sa ne tina pe toti ocupati. RAUL. daca nu ar fi fost plictiseala nu ar fi existat raul.

sofiaiuga 10.07.2007 18:30:26

Citat:

În prealabil postat de jeniffer
Nici o sansa, nu m-as lasa influentata de magia credintei in zeu si zmeu.

Oamenii nu au simtit pe Dumnezeu, este doar fantasma si autosugestie, zeul fiind un simbol de idol spiritual, nimic mai mult.

Daca te-ar bate o astfel de entitate nevazuta si ai avea pe corp rani si ar curge singe dinele ai zice ca aceste rani nu exista si n7 ti le-a provocat nimeni?!

macs 14.07.2007 21:16:12

dar asta n-o sa se intample :)

cristiboss56 14.07.2007 21:45:46

" ACUM MA APROPII EU, PACATOSUL SI IMPOVARATUL,CATRE TINE,STAPINUL SI DUMNEZEUL MEU SI NU INDRAZNESC SA MA UIT LA CER ; NUMAI MA ROG SI GRAIESC ; DA-MI DOAMNE,MAI INAINTE CA SA PLANG FAPTELE MELE CU AMAR. . . . . . . . . .OMULE NEBUN SI TICALOS,PENTRU CE-TI PIERZI VREMEA IN LENE? GANDESTE-TE LA VIATA TA SI TE INTOARCE CATRE DUMNEZEU,CA SA PLANGI FAPTELE TALE CU AMAR. . . . . . . . . . .DESFATATA SI PLACUTA ESTE AICI CALEA DEZMIERDARILOR,DAR AMARA VA FI ZIUA CEA DE APOI . . . . . . . . . .ADU-TI AMINTE,TICALOSULE OM,CA DE PACATD ESTI ROBIT,CU MINCIUNA,CU CLEVETIREA,CU VRAJBA,CU NEPUTINTA, CA DE O FIARA CUMPLITA. . . . . . . . . . . .NU NADAJDUI , SUFLETE AL MEU,IN SANATATEA TRUPEASCA CEA TRECATOARE,NICI IN FRUMUSETEA CEA DEGRAB TRECATOARE, CA VEZI CUM SI CEI PUTERNICI SI CEI TINERI MOR ; CI STRIGA : MILUIESTE-MA HRISTOASE DUMNEZEULE,PE MINE NEVREDNICUL . . . ." (Din Acatistul de pocainta catre DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ) .

Mirean 20.07.2007 17:24:49

Raul nu are existenta in sine. Este doar o lipsa a binelui. Absenta binelui este in legatura directa cu vointa omului, cu libertatea lui.

sofiaiuga 20.07.2007 20:42:57

Citat:

În prealabil postat de macs
dar asta n-o sa se intample :)

ASTA LI SE INTIMPLA SFINTILOR SI SINT RELATARI IN UNELE CARTI ORTODOXE.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:12:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.