Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

Fani71 17.12.2009 15:28:14

Citat:

În prealabil postat de Monachos (Post 192139)
Eu indraznesc sa spun ca tocmai incultura teologica e cea mai paguboasa... si mai draceasca decat sa stii teologie. Tocmai din nestiinta se ajunge la o slaba pregatire a clerului si la abuzuri sau erezii.

Si mai grava este insa o semicultura teologica. ;-) Sau o cultura teologica prost facuta.

Monachos 17.12.2009 16:00:03

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 192141)
Si mai grava este insa o semicultura teologica. ;-) Sau o cultura teologica prost facuta.

Asta e de la sine inteles!
Si asta o vad eu cel mai bine la calendaristii nostri (slatiorenii) intre care niciunul n-are niciun pic de pregatire teologica si aici ma refer la cler.

REBUS 31.12.2009 19:25:21

Citat:

În prealabil postat de tazy74 (Post 192035)
dar mai ales cum Patriarhul Daniel are grija sa implineasca pas cu pas planurile masoneriei de a subjuga ortodoxia romaneasca.

Dumnezeu sa-i ierte si sa se milostiveasca de ei

Ps. X V
Sorții au făcut ca B O R să poată
birui C M B, care “democratic”
vor cunoaște lucrarea amăgirii ?!
aPOC V / II Tesaloniceni 2, 11-12

IoAn XV 14 - 17 XVI John
LA MULȚI ANI
IVI I O ! ! .
A cu M
IoAn
XVI
31+32

cristian67 07.12.2010 12:37:59

Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor.Caderea Bisericii prin slujitorii ei.Cozile de topor ale apusului.Numai putregaiul cade din BISERICA ORTODOXA,fie ei arhierei,preoti de mir,calugari sau mireni.Inapoi la Sfanta Traditie,la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti,ale celor 7 sinoade ecumenice,altfel la iad-cu arhierei cu tot.Fereasca Dumnezeu.

Fani71 12.12.2010 23:45:26

Voi, cei care sunteti atat de antiecumenici ca spuneti ca este pacat sa ne rugam impreuna cu cei de alte confesiuni.
Un exemplu rupt din viata.
Sotul meu este ortodox insa provine dint-o familie catolica ' a trecut el la ortodoxie in prima tinerete) credincioasa.
Mama lui a murit saptamana trecuta. Sigur, slujba de inmoirmantare a fost catolica.
Voi sunteti de parere, banuiesc, ca ar fi trebuit sa refuze sa mearga la inmormantarea propriei mame?
Sigur ca am fost la inmormantare, ba chiar am si canat "aleluia' si el a citit la un moment dat o rugaciune ortodoxa pentru morti.

Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze inimile in perioada Craciunului, tuturor, ca nu ura si vrajba sa primeze in relatiime dintre noi, oricare ar fi diferentele de opinie si credinta, ci respectul, bunavointa si dragostea.

Miha-anca 13.12.2010 00:29:52

A spus cineva ca nu e voie ca ortodocsii sa mearga la o inmormantare catolica? Nu.
Deci sa nu confundam...

Noesisaa 13.12.2010 00:45:59

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 312627)
A spus cineva ca nu e voie ca ortodocsii sa mearga la o inmormantare catolica? Nu.
Deci sa nu confundam...

Dar s-a spus ca nu ai voie sa te rogi cu ne-ortodocsi, nu? In mod normal la o inmormantare nu mergi doar ca sa faci act de prezenta, ci si sa te rogi pentru cel decedat, impreuna cu cei prezenti, nu?

Fani71 13.12.2010 13:28:57

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 312627)
Deci sa nu confundam...

Deci, ce propui? Sa mergem si sa nu ne rugam, ci sa ne incrucisam degetele?

Sau, alta situatie: sa presupunem ca sotul meu moare. Sa interzicem rudelor catolice sa vina la inmormantare, sub pretext ca noi dreptcredinciosii nu avem voie sa ne rugam cu eterodocsii?

medusa 13.12.2010 13:52:58

ecumenismul este o creatie masonica pentru a distruge identitatea fiecarei religii.

Fani71 14.12.2010 12:44:10

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 312719)
ecumenismul este o creatie masonica pentru a distruge identitatea fiecarei religii.

Toti cei care ganbditi asa sunbteti manati de frica. Va e frica sa pierdeti ceea ce aveti.
Pastrarea credintei nu se face cu frica de a o pierde, ci cu trairea vie cu Dumnezeu.

Adevaratii dusmani ai credintei sunt altii, in zilele noastre: indiferenta, uitarea, prostia, lenea si fanatismul...

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:37:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.