![]() |
Citat:
Cum poti urma un preot care iti spune sa tii post strict fara ulei, dar in acelasi timp esti socat de burta proeminenta a acestuia? Cum poti urma un preot care iti spune sa tii post (in timpul postului Pastelui) cand ai 14 ani, faci munca grea in productie si in acelasi timp vezi pe geam cum acesta mananaca carne impreuna cu preoteasa? |
Citat:
Apreciez faptul că îmi răspundeÈi cu calm Èi curtoazie. (Eu am o gură spurcată, Èi o reacÈie colerică; îmi cer scuze). Sint oarecum sceptic în privinÈa istoriei Bisericii; vad in ea mult narcisism institutional si subiectivism, insa nu sint eclesiofug. Mai degraba privesc totul, mai ales autobiografiile trufase si usor delirante ale diverselor organizatii spirituale/ideologice cu un scepticism sanatos si o doza importanta de sarcasm si ciuda. Asadar, sint eclesiosceptic, dar intr-o masura mult diminuata fata de trecutul destul de recent: frecventez biserica. Si, repet, astfel de cazuri ma lasa rece. |
Citat:
Dupa ce pacientul a plecat medicul si-a aprins, fireste, o noua tigara. Nu se putea abtine, fuma si cand manca. Crezi ca i-a dat pacientului un sfat rau? Crezi ca daca pacientul voia sa traiasca nu l-a ascultat pe medic? Poate ca acela care voieste sa se mantuiasca de un necaz nu mai tine atat de mult la impecabilitatea sfatuitorului. Sa nu cerem oamenilor sa fie "perfecti" pentru ca abia atunci sa le urmam indrumarile. Nu de alta dar pana gasim unul care sa corespunda standardelor noastre de sfintenie, s-ar putea sa ne cam treaca viata... Si cu ce ne-am ales? Deci grija noastra sa nu fie mai ales burta preotului (cine stie de ce o are?) nici barba. Ci burta noastra, barba, duhul nostru, faptele. Nu mergem in iad pentru ca am avut preot burtos ori betiv, ci pentru ca nu ne-am folosit de sfatul lui si am continuat sa gasim scuze pentru nedesavarsirile si caderile noastre. Eu asa cred, sa ma ierti de opinie. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Tata l-a cunoscut personal si a colaborat in multe ocazii foarte bine ci el- cand te duceai la contractari la marfa si se auzeau ca vii de la Husi, ca sa fii mai convingator, trebia sa utilizez si "argumente locale" (adica vin de Husi sau renumitul e atunci coniac "Vasconi" produs la Vaslui). De remarcat ca toti acesi conducatori de unitati nicioadata nu au folosit relatiile pe care le aveau ca sa faca avere sau sa se imbogateasca. Toti traiau modest, intr-un apartament de bloc, fara masini scumpe, vile, excursii exotice, lux, etc! |
Citat:
|
Citat:
ps: nu pe preot il urmezi, ci pe Hristos. La preot, cel mult, ii urmezi sfatul si nu pe el ca persoana |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai este si varsta. Si nu toti sunt asa. Iar in post nu slabesti semnificativ. Chiar si daca il tii fara ulei nu pierzi mai mult de 4-5kg si cand ai deja 30-40kg in plus, alea 5 nici nu se cunosc. In plus, poate ai auzit vorba: "nu fa ce face popa...fa ce zice popa" Sa-ti mai zic si de boala generalizarii care evident o ai? Daca tu iti gasesti scuze atat de jalnice pentru prostiile tale..esti de tot plansul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:19:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.