Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Educatia sexuala este educatie pentru sanatate? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18204)

Intrarea Vagonului 15.12.2015 13:23:59

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 607964)
Nu pot crede ca vorbiti serios in aceasta privinta! Transilvania (ca si Basarabia, nordul Bucovinei, tinutul Hertei si insula Serpilor) sunt stravechi teritorii romanesti, care trebuie sau ar trebui sa faca parte din statul national-unitar roman.

Da, apreciez atitudinea demna a premierului maghiar in relatiile Ungariei cu UE si FMI-ul, insa, pe de alta parte, din pacate, si acest premier maghiar traieste inca cu fantoma asa-zisei Ungarii mari, si are o atitudine neprieteneasca (contrara dezvoltarii unor relatii de colaborare si buna intelegere) si dusmanoasa fata de statul national-unitar roman.

Tocmai am mai explicat ceva mai sus o chestiune profunda, care tine de credinta, de exercitiul ei real, nude fobii sau filii politice. Daca "ai nostri" (aka "statul roman") sunt, din pdv al invataturii Bisericii, sunt in barca gresita (vedeti directia anti-familie in UE si nu numai), iar "inamicul traditional", aka "statul maghiar actual condus de FIDESZ" e in barca corecta din punct de vedere al invataturilor lui Hristos, nu e clar ca Imparatia lui Dumnezeu trebuie aleasa ca fiind mai presus de toate tampeniile astea de state terestre cu loialitatile lor penduland intre simulate si fortate?! Daca Ungaria urmeaza, inclusiv pe calea legilor si administratiei, adica a treburilor Cezarului, Calea Domnului, si Romania nu, cel pputin nu deocamdata, eu nu trebuie sa tin cu cei care Il urmeaza pe Facatorul?! Nu ma intelegeti gresit: asta NU inseamna ca la o adica as trada sau vinde secrete (secretele Romaniei actuale: cine fur amai mult sau ce tun financiar se paregateste, probabil) sau submina statul roman in cazul unui razboi. Nu sunt nici idiot, niic tradator. Pentru ca e vorba de instinctul de comunitate, si aici m-am nascut, format si aici sunt cei dragi. Insa, daca in decurusul istoriei imediate, o bucata de pamant romanesc va/ar a junge la ei, scapand, vorba lui Alin, mai in gluma, mai in seriosm de nebunia de import antifamilie si nu numai, nu e logic sa privesc cu simpatie si speranta un astfel de gest al istoriei/o astfel de situatie politica? Repet: guvernul maghiar urmeaza o cale a normalitatii. Guvernul roman, nu. Deci, unde ar trebui sa fie loialitatea, pentru un crestin? Ganditi-va bine si cititi-ma cu atentie va rog. Sunt multe nuante aici. Repet, nu pledez pentru tradare, ci o luciditate detasata de fantome precum nationalismul burghez actualmente vid de continut pe deasupra. Acelasi lucru, cu alte nuante, pe care nu ma ostenesc sa le mai clarific, e valabil si pentru Rusia.

Florinvs 15.12.2015 13:36:11

Daca autoritatile statului roman vor lua masuri sau vor adopta hotarari anti-familie sau vor introduce in sistemul de invatamant porcarii precum cele introduse in invatamantul canadian , sau vor adopta legi care sa promoveze aberatiile sexuale (precum au facut autoritatile franceze cu asa-zisa lege a casatoriilor), sau vor incerca sa promoveze anomalii sexuale ca pe ceva normal, atunci poporul roman ar trebui sa se opuna si sa nu aplice asemenea legi.

Insa nicioadata si sub nici o forma, nici o palma de pamant romanesc nu trebuie cedata, iar la nevoie, toti romanii ar trebui inclusiv sa lupte cu arma in mana, pentru apararea suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a statului national-unitar roman si a patriei.

De asemenea, trebuie intreprinse actiuni mult mai hotarate si eficiente, pentru revenirea la patria-mama a stravechilor teritorii romanesti- Basarabia, nordul Bucovinei, tinutul Herta si Insula Serpilor.

ahilpterodactil 15.12.2015 16:11:53

Citat:

În prealabil postat de crisstiann (Post 607939)
La clasa întâi copiii sunt învățați ce înseamnă relațiile sexuale consensuale, la clasa a treia ce este homosexualitatea, în clasa a șasea li se vorbește despre masturbare, iar într-a șaptea despre sexul oral și anal. Elevii de clasa a opta trebuie să aibă un „plan sexual”, iar de la două sexe biologice programa ajunge la șase „genuri”.

O mulțime de părinți și-au mutat deja copii la școli religioase sau i-au înrolat în învățământul de la distanță (homeschooling)."

Sunt puși pe învățătură, frații, nu glumă! Și oare, dacă fac învățământ de la distanță, acesta nu va deveni, treptat, tot mai .... homo-schooling?
Cine garantează că nu?

abaaaabbbb63 15.12.2015 16:53:26

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 607973)
homo-schooling?

homo- acelasi
schooling- a invata

Deci... acelasi invatat? huh?

ahilpterodactil 15.12.2015 17:19:36

Nu prea mă descurc la engleză... Dar trecînd peste asta îmi e ușor să îmi imaginez ce va fi cu homo și cu ling, chiar dacă nu e tocmai la school.... Nimic nou, doar o revenire la practici străbune.

P.S. Agitația pentru o școală mai bună e în van. Adevărata școală formativă a omului e alta și nu constă în cunoștințe, oricare ar fi ele, asimilate în cadrul "lecțiilor". Oricâte școli onorabile ar fi pe lume, vor rămâne:
- răul și răutatea
- prostia și minciuna
- egoismul și ura
- violul
- curvia și preacurvia
- avorturile
- prostituția
- nebunia
- crima
- obsesia puterii
- homosexualitatea și lesbianismul
și așa mai departe.....

Aceste trăsături ale omenirii căzute nu pot fi eradicate în școli. Eventual, acolo pot fi etichetate și explicate frumos, într-un fel sau altul depinzînd de varii influențe mereu politice.

Părinții se agită degeaba. Nenorocirea nu e că școala cutare ține un curs de educație sexuală anapoda. Necazul e că părinții nu sunt vrednici de a crește și educa altfel de oameni decât sunt ei înșiși.

AlinB 15.12.2015 17:46:34

Scoala nici nu-si propune asta.

Nici nu mai stiu, este acum ceva gen "eductie civica"?

Este oricum inutila.
Nu poti sa inveti un copil lege in timp ce maimarii tarii sunt prinsi unul dupa altul cu mainile pana la cot in buzunarul cetateanului.

stefan florin 15.12.2015 18:47:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 607862)
Dragostea nu in pat se face.

depinde la ce fel de dragoste te referi!

Florinvs 15.12.2015 21:22:03

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 607984)
Nu prea mă descurc la engleză... Dar trecînd peste asta îmi e ușor să îmi imaginez ce va fi cu homo și cu ling, chiar dacă nu e tocmai la school.... Nimic nou, doar o revenire la practici străbune.

P.S. Agitația pentru o școală mai bună e în van. Adevărata școală formativă a omului e alta și nu constă în cunoștințe, oricare ar fi ele, asimilate în cadrul "lecțiilor". Oricâte școli onorabile ar fi pe lume, vor rămâne:
- răul și răutatea
- prostia și minciuna
- egoismul și ura
- violul
- curvia și preacurvia
- avorturile
- prostituția
- nebunia
- crima
- obsesia puterii
- homosexualitatea și lesbianismul
și așa mai departe.....

Aceste trăsături ale omenirii căzute nu pot fi eradicate în școli. Eventual, acolo pot fi etichetate și explicate frumos, într-un fel sau altul depinzînd de varii influențe mereu politice.

Părinții se agită degeaba. Nenorocirea nu e că școala cutare ține un curs de educație sexuală anapoda. Necazul e că părinții nu sunt vrednici de a crește și educa altfel de oameni decât sunt ei înșiși.

Totusi calitatea scolii romanesti, asa cum era ea si inainte de 1989 (unde disciplina, respectul fata de profesori si colegi, seriozitatea, notarea elevilor in functie de cat si cum invata realmente fiecare elev, etc erau la loc de cinste- vezi atmosfera descrisa in filmul "Liceenii"), dar chiar si cum era pana cel putin prin anii 1996-1997, erau destul de bune.

Am facut scoala primara (clasele 1-4) in perioada 1989- 1993, iar cea generala (clasele 5-8) intre 1993- 1997 si liceul in 1997-2001 intr-un oras mic, insa pot spune ca atunci in Romania (cel putin la scolile la care am invatat) , calitatea invatamantului oferita de aceste scoli erau inca destul de bune.

Nu zic, nici eu si nici colegii mei nu am fost chiar usa de biserica, insa totusi macar atunci in scolile in care am invatat exista un anumit respect fata de profesori, toti colegii ne respectam intre noi si ne ajutam, stiam ce e normal si anormal, existau anumite notiuni de moralitate care erau respectate, si mai cu seama nimeni nicioadata atunci nu incerca sa ne bage pe gat tot felul de anomalii si deviatii sexuale sau comportamentale, cum din pacate am inteles ca se incearca acuma in Canada.

Pai sa fi incercat atunci la noi in scoala cineva sa faca ce am inteles ca face actualul guvern canadian in scolile din Canada (sa ne fi prezentat tot felul de anomalii si porcarii legate de viata sexuala ca pe ceva chipurile "normal" si "firesc"), i ardea dirigintele sau profesorul de sport o palma si in suturi il scoatea din scoala!

ovidiu b. 15.12.2015 21:25:20

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 607919)
http://www.culturavietii.ro/2015/12/...tere-la-copii/

"În timp ce în Ungaria acesta este discurs „mainstream” în ultimii ani, vă rugăm să faceți un exercițiu de imaginație și să identificați măcar un singur politician român care să aibă curajul să rostească aceste cuvinte."
Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 607921)
Bravo lui și ferice de unguri că sunt conduși de un astfel de om!

Și ungurii nu-s ortodocși. Sau poate ungurul ăsta o fi. :)))
Îmi place de unguri, nu-și vând pământul străinilor și nu acceptă toate mizeriile occindentului.
Vai de noi! Iarăși luăm lecții, noi aștia "buricul pământului".

ovidiu b. 15.12.2015 21:42:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 607944)
Sper ca asta se va intampla si la noi daca se vor introduce astfel de aberatii.

Să sperăm, deși eu cred că suntem prea slabi să ne împotrivim acestor aberații, în schimb suntem printre primii la capitolul "nu vrem biserici". Ar mai fi fost alternativa școlilor religioase care din păcate lipsesc pe la noi, deși comunitățile de creștini s-ar putea implica în formarea de astfel de școli.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:25:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.