![]() |
Pilda Creionului Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spuse nepotului: - E adevărat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plăcea să fii ca el, când vei fi mare. Copilul privi creionul intrigat, fiindcă nu văzuse nimic special la el. - Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viața mea! - Totul depinde de felul cum privești lucrurile. Există cinci calități la creion, pe care dacă reușim să le menținem, vom fi totdeauna oameni care trăiesc în bună pace cu lumea. Prima calitate: poți să faci lucruri mari, dar să nu uiți niciodată că există o Mână care ne conduce pașii. Pe această mână o numim Dumnezeu și El ne conduce totdeauna conform dorinței Lui. A doua calitate: din când în când trebuie să mă opresc din scris și să folosesc ascuțitoarea. Asta înseamnă un pic de suferință pentru creion, dar până la urmă va fi mai ascuțit. Deci, să știi să suporți unele dureri, pentru că ele te vor face mai bun. A treia calitate: creionul ne dă voie să folosim guma pentru a șterge ce era greșit. Trebuie să înțelegi că a corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău, ceea ce este neapărat este să ne menținem pe drumul drept. A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot așa, îngrijește-te de ce se întâmplă înlăuntrul tău. Și, în sfârșit, a cincea calitate a creionului: lasă totdeauna o urmă. Tot așa, să știi că tot ce faci în viață va lăsa urme, astfel că trebuie să încerci să fii conștient de fiecare faptă a ta. Ce frumos e să fim ca și un creion care să aibă o mână de conducător (Dumnezeu), care să aibă nevoie de o ascuțitoare (necazuri care nu ascuță în cele ale vieții), dar și de o radieră. Căci nu putem fi mereu perfecți. Dar există șansă de ștergere. Dar cel mai important este interiorul creionului. Doamne ajută-ne să putem înțelege această pildă pentru a fi cât mai buni și să lăsăm urme demne de urmat, Amin!'' Sursa: http://www.ortodoxia.md/articole-si-...lda-creionului |
Citat:
Pe cine a suparat si de ce? Este loc pentru oricine pe forum fratilor,nu mai instigati Adminul la banari. Nu va place cineva ignorati-l ;dar de obicei aceste incidente apar din cauza mandriei,daca te smeresti primul se smereste si celalalt dupa tine. O fi spus Iisus sa fim precum copii,dar nu s-a referit la natura lor suparacioasa :) |
Citat:
AlinB s-a transformat mult in bine de cand a intrat pe forum. Avea replici mai taioase. Practic, prin discutii contradictorii, putem castiga rabdare sau iritare, mandrie sau smerenie... Alegeri, alegeri si iar alegeri, care conteaza pe drumul mantuirii... Iar Cezar, de asemenea, daca mai lasa un pic din orgoliu si daca accepta sa se lase modelat duhovnicete cat mai profund de cineva cu multa experienta, va suferi mai putin si va fi un partener de discutie mai agreabil. Lucreaza intr-un domeniu sensibil si trebuie sa se deprinda cu gandul ca el singur nu poate transforma pe nimeni. |
Citat:
Dar se și împacă repede. Acum plânge, acum te cere în echipa lu ide fotbal sau îți împărtășește un secret... Copiii, în general, nu țin supărare. Iubesc altele mai mult decât ranchiuna. Au organul iertării încă neatrofiat. |
Citat:
Cu mici comentarii, în fine, dar pe ansamblu e un tablou corect al alcoolismului. Mulțumesc, Antiecumenism! Să ia aminte cât mai mulți, ca să le fie de folos, întru prevenție și terapie, lor și cunoscuților lor. |
Citat:
După conferință (adică după 7 zile de frecuș zilnic), m-a prins de mână un prof. și m-a chemat la o cafea. Se pricepea și la computere și la psihologie și la șah... Și mi-a zis așa: "Am fost gunoier 10 ani, în tinerețe, în perioada mea de maximă putere intelectuală. Am cărat tomberoane pe lângă Grădina Botanică, din zori până noaptea. De ce? Pentru că eram student ca tine, la Psihologie și aveam idei, cum ai tu... Ceaușescu a avut grijă să duc gunoiul 10 ani pentru asta. Apoi am fugit. Acum sunt profesor universitar, coleg cu Hirst la aceeași facultate. Ascultă-mă bine: pleacă! încă ai timp. Pleacă din gulagul ăsta cât mai ești om." Nu l-am ascultat, cum nu am ascultat nici pe alții. Am avut aceeași ocazie de cel puțin 3 ori, ultima dată în Lyon, la terminarea bursei. Da, în România Psihologia a fost maltratată iar oamenii au avut o soartă asemănătoare cu a celor despre care citim în revista Memoria. De ce? Pentru ca Dobrin și Cătălin și Alin să aibă pe cine terfeli pe forum. Pentru ca elevii din București să aibă, de vreo 25 ani un om incomod, cu totul nebun, care face altfel de psihologie decât au mai pomenit pe undeva. Pentru că aici îmi bate inima și aici va înceta să bată. Aici m-a pus Dumnezeu. Ceaușescu a vrut să desființeze psihologia din același motiv pentru care a schingiuit BIserica: pentru că el credea că psihologia și BIserica îi sunt lui dușmani. Nu îi erau. Erau dușmani doar ai bolii lui. Îidoreau tot binele, așa cum sfinții lui Hristos și psihologii și medicii le doresc oamenilor sănătate și împlinire omenească și dumnezeiască, chiar. Dar el se identificase cu boala. Și făcuse inflație de rol, dezumanizatoarea inflație de rol. Astăzi forumiștii enumerați mai sus nu mai urăsc Biserica. A mai rămas de urât, însă, psihologia. Că nu se pot abține să nu urască pe cineva, din pricina bolii netratate. Vor urî psihologia până le va pune Dumnezeu țărână pe ochi. Dar Biserica și slujitoarea ei mai mica, psihologia, vor trece mai departe, cu pas egal. Majestuos, în cazul Bisericii. Umil și suspinînd, în cazul psihologiei. Dar vor trece! Numai bârfitorii și mușcătorii nu vor trece. Ei vor gusta țărâna hulii și-a minciunii în veac. Și-acum, în ceea ce mă privește, am terminat polemica ori supărările cu ei. Bine ar fi fost să nu bălăcărească și topicul ăsta. Dar nu s-au abținut, așa le place. În fine, dacă mai scriu aici voi reveni la temele deja adunate și nu mai dau atenție celor care se bagă în vorbă doar pentru că n-au altceva mai bun de făcut. Poate sunt alții care chiar vor să afle câte ceva! De ce să îi dezamăgesc pe aceștia, în fond? |
Domnule Cezar ce parere aveti despre Maica Siluana si programele ei, as vrea o parere mai amanuntita :)
|
Pentur ca s-au facut afirmatii eronate, precizez ca eu am fost doar impotriva hipnozei, nu a psihologiei in general. Nu e vina mea ca Cezar o apara si promova cu oarecare indarjire.
|
Citat:
Am ascultat-o însă de curînd la Radio Trinitas și mi-a plăcut ce și cum și cât a vorbit ca teolog, ca psiholog (nu știu dacă e psiholog dar are o atitudine și un conținut de om care cunoaște psihologie peste medie) și ca om al lui Dumnezeu cum tind să cred că este. Am însă o reținere, strict legată de concepția mea despre femei (pe care eu le voiesc mai smerite, în general, în bună tradiție românească și ortodoxă). Dar reținerea mea e pur subiectivă și nu sunt în măsură să judec activitatea Maicii Siluana. Dumnezeu s-o binecuvinteze! Una peste alta cred totuși că face un lucru foarte bun. Și absolut necesar în țara noastră rămasă fără busolă sau, mă rog, la care Busola parcă nu mai ajunge să arate Punctele Cardinale... Sau mai exact: nu le mai vedem noi. În fine, o mărturisire: aș prefera să fie mai retrasă, cam ca Părintele Rafail. Dar poate că slujirea ei, de Dumnezeu insuflată, este să fie activă. Domnul s-o întărească! Domnul să o îndrume! Domnul să îi dea răbdare, multă răbdare... Domnul să îi țină trează iubirea și o țină, mai înainte de toate, curată! |
Citat:
Crezi că articolele pe care le-ai citit pe net despre hipnoză te îndreptățesc să pui hipnoza acolo unde îi e locul. În fine, părerea ta despre hipnoză e cam cât părerea mea despre operațiile cu laser pe ochiul broaștei. În ce mă privește, nu apăr hipnoza, pentru că nu sunt hipnotist și nici nu joc rolul, ca tine, de apărător de profesie. Nici psihologia nu o apăr. Cine? Eu? În ce calitate? Cu ce putere? Am inventat-o eu? Îmi e fiică? Mamă? Soție? Nu apăr nici adevărul și nici Adevărul, cum poate crezi că faci tu. Pentru că în realitate e fix invers: nu eu, ci Adevărul mă apără pe mine (ca pe noi toți dealtfel) iar adevărul mă solicită și mă provoacă necontenit. Adevărul și adevărul sunt mai presus ca mine și nu au nevoie să le iau eu apărarea. Cel mult să mă cațăr spre locul lor, asta da, s-ar cuveni. Dar tu te crezi chemat la marea luptă. O, copil ce ești... De nu te-ar apăra Adevărul nici să mergi la nani n-ai putea. Și te treziși tu să Îl aperi? Ce ai tu care să nu fie dat de Adevăr? Ce ești tu fără Adevăr? Ce poți tu fără Adevăr? Tu, picătură, să aperi Oceanul? Vrei tu, mitocondrie, să aperi celula? Țesutul? Corpul? Lumea? Cosmosul? Pe Dumnezeu? Copil. Copil fără discernământ. Și chiar de-ți iubești atât de mult Părintele, acceptă că Îl mai iubesc și alții și poate mai trudesc și alții întru adevăr și Adevăr. Degeaba te superi pe mine. Mai bine ai fi ceva mai atent când cugeți la unele lucruri. P.S. NU apăr hipnoza nici psihologia. Nu sunt iubirea vieții mele. Nu trăiesc de pe urma lor. Sunt doar lucruri profesionale, tot mai puțin prezente în viața mea. Însă, cunoscîndu-mi domeniul profesional și știind câtă minciună domnește în țara asta inclusiv în psihologie și în învățământ, resping aiurelile pe care tu și alții le spuneți despre lucruri pe care nu le cunoașteți. Și încă, o faceți cu multă energie negativă, răspîndind prejudecăți și interpretări pe care, dacă ați lucra în domeniu, v-ați rușina mult că le-ați spus/scris vreodată. Asta fac, credeam că ai înțeles după atât amar de vreme... Mă lupt să vă opresc pe voi să sabotați un domeniu abia revigorat în România, de care oamenii au mare nevoie, astăzi, la noi și în lume, prin pogorământ de la Domnul câtă vreme Biserica a ajuns atât de neglijată și batjocorită, iar patimile răutății și ale tuturor lăcomiilor și câinoșeniilor se țin lanț. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:56:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.