Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli generale de utilizare a forumului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=502)
-   -   preot divortat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16738)

Barsaumas 25.10.2013 16:00:28

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 538250)
Anita, Dragoș o fi având dreptatea privitorului pe hartă, însă eu mi-am uns croasantele cu unt în fiecare dimineață cu Alpii înaintea ferestrelor deschise.

Când aud că Ceaușescu a făcut și fapte bune... Mda, și în Rusia sunt biserici în care Stalin e închinat prin icoane. Ăia nu-s preoți, îs "pochi".

Ma calca pe nervi subiectivismul banal de previzibil al unora din diaspora, care neaga la gramada partile bune ale fostului sistem cu cele rele, si desigur cu enervanta aia de Romanie, din care in sfirsit au plecat. Reflex de dulau care linge mina stapinului: doar pentru ca o duci bine undeva, nu inseamna ca sistemul de acolo e bun. (Sau ca nu trebuie criticat, fie si intr-un mod decent-impaciuitor). Si mai ales nu inseamna ca trebuie sa, ca sa ma exprim in stilul dumitale, stuchesti spre zarea din care ai plecat.
P. S. Exprimarea asta, cumva fortat-ostentativ-neaos-arhaica, se pupa din parti cu situatia de diasporata, sa zic asa.

stireana 25.10.2013 16:27:28

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 538542)
desigur cu enervanta aia de Romanie, din care in sfirsit au plecat.

Ceaușescu = România doar pentru un îngrămădit mintal.

În plus, cât poți, aia înțelegi.

stireana 25.10.2013 16:32:59

Citat:

P. S. Exprimarea asta, cumva fortat-ostentativ-neaos-arhaica, se pupa din parti cu situatia de diasporata, sa zic asa.

După cum exprimarea coțofănos-bărzăunească-tembelo-venetică e caracteristică (puțin)creieraților deloc autohtoni, dar care se vor a fi.

- (puțin) merge foarte bine cu (des)

stireana 25.10.2013 16:49:07

Citat:

care neaga la gramada partile bune ale fostului sistem cu cele rele,

Mai bine banată decât trădătoare de crezuri, așa că musai s-o spun.

Dacă mă-ta ar fi stat agățată de-o lucarnă cât să prindă o fâșie de lumină nu mai lată de un milimetru printre scândurile ce-i acopereau orice deschidere spre cer, cu încheieturile înnegrite de la fiarele ce străpungeau osul și toată tinerețea i-ar fi încăput într-o gamelă ș-o tinetă, n-ai fi fost acum atât de dobitoc încât să spui că regimul Ceaușescu a avut "părți bune".

Dacă tu ai fost un îmbuibat al sistemului ceaușescoid și ai crăpat tacâmuri de pui în neștire, alții își dădeau viața tocmai ca tu astăzi să fii un unsuros moral.

Barsaumas 25.10.2013 21:56:03

Citat:

În prealabil postat de stireana (Post 538548)
Mai bine banată decât trădătoare de crezuri, așa că musai s-o spun.

Dacă mă-ta ar fi stat agățată de-o lucarnă cât să prindă o fâșie de lumină nu mai lată de un milimetru printre scândurile ce-i acopereau orice deschidere spre cer, cu încheieturile înnegrite de la fiarele ce străpungeau osul și toată tinerețea i-ar fi încăput într-o gamelă ș-o tinetă, n-ai fi fost acum atât de dobitoc încât să spui că regimul Ceaușescu a avut "părți bune".

Dacă tu ai fost un îmbuibat al sistemului ceaușescoid și ai crăpat tacâmuri de pui în neștire, alții își dădeau viața tocmai ca tu astăzi să fii un unsuros moral.

Ai dreptate, sunt un tip de doua parale.
# apt-get remove insanity

stireana 26.10.2013 02:23:40

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 538564)
Ai dreptate, sunt un tip de doua parale.
# apt-get remove insanity

Unica virtute a mesajului tău a fost destructibilitatea. Prin desființare/ștergere l-ai investit cu forță morală. Un artificiu bun.

tabitha 07.12.2013 02:54:35

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 536777)
Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009
Stie cineva sa ma lamureasca despre obiectul de studiu si de actiune al psihologiei ?

Bineînțeles că nu.
Și nu e nici un topic pe tema asta...

Cezar, te asteptăm să revii pe forum. La fel și Zaharia. :)

Ivanacristescu 07.12.2013 11:08:56

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 532223)
Nu toți absolvenții de Teologie devin preoți. Unii au alte slujiri (profesor, de pildă). Alții pur și simplu consideră că facultatea rămâne o simplă școală de cultură generală. Unii pur și simplu sunt atei dar au ei plăcerea aparte de a studia teologia. Dintre aceștia unii sunt studenți excelenți. (Apropos, revin cu precizarea că la Oxford profesorul titular al catedrei de NT este... ateu declarat. Tare, nu?)
Absolvirea facultății nu este urmată imediat de hirotonire. Pentru capacitatea preoțească se dă un examen separat. Astăzi, majoritatea urmează după facultate și un master.
Pe de altă parte sunt preoți în teritoriu care nu au urmat facultatea sau, în orice caz, au făcut de multișor un ansau doi de facultate, apoi au abandonat. Au fost hirotoniți în baza, ca studii, doar a seminarului.
Așadar nu e o legătură strictă între Facultatea de Teologie și preoție.
Ca să nu mai amintesc de secțiile facultății; doar una e Teologie Pastorală. (vezi www.ftoub.ro)

P.S. Poate nu e lipsit de relevanță să iei în calcul și faptul că Teologia este o facultate din cadrul Universității. Cel puțin în București.

Adaug ca, la FTB, "Justinian Patriarhul" cel ce-i invata pe viitorii teologi, Vechiul Testament, este..adventist..cu studii si Diplome obtinute prin Franta...Ce-i drept, este f f f destept. I-am intrebat pe citiva ( destui) dintre stud de prin anii 3,4, si chiar pe vreo 2 masteranzi, daca stiu ce pregatire are Lectorul X, si nu au stiut sa-mi raspunda..Asa ca...
Acum, mai nou, toti clericii (fie preoti de mir, fie monahi/monahii), sint obligati sa faca Facultatea de Teologie! Ca pe vremuri scoala Stefan Gheorghiu!... Apostolii Domnului, din vremea Sa, cei pe care Si I-a ales, erau, nestiutori de carte, dar au fost "pescari de oameni" nu de DIPLOME. Si mai ales, niciunul nu era Doctor Docent, decit numai in cuvint si fapta, asemenea Mintuitorului Hristos!

AlinB 08.12.2013 00:09:02

Aceeasi logica implicata din pacate si de neoprotestanti - incultura teologica te face elegibil, chipurile, pentru statutul de apostol, sau in orice caz, aproape, pe cand facultatea de teologie, te compromite categoric in aceasta directie.

anita 10.12.2013 15:15:56

Citat:

În prealabil postat de Ivanacristescu (Post 542994)
Adaug ca, la FTB, "Justinian Patriarhul" cel ce-i invata pe viitorii teologi, Vechiul Testament, este..adventist..cu studii si Diplome obtinute prin Franta...Ce-i drept, este f f f destept. I-am intrebat pe citiva ( destui) dintre stud de prin anii 3,4, si chiar pe vreo 2 masteranzi, daca stiu ce pregatire are Lectorul X, si nu au stiut sa-mi raspunda..Asa ca...
Acum, mai nou, toti clericii (fie preoti de mir, fie monahi/monahii), sint obligati sa faca Facultatea de Teologie! Ca pe vremuri scoala Stefan Gheorghiu!... Apostolii Domnului, din vremea Sa, cei pe care Si I-a ales, erau, nestiutori de carte, dar au fost "pescari de oameni" nu de DIPLOME. Si mai ales, niciunul nu era Doctor Docent, decit numai in cuvint si fapta, asemenea Mintuitorului Hristos!

La catedra disciplinei "Vechiul Testament " este lector Alexandru Mihaila ,ortodox.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:31:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.