![]() |
Citat:
Citat:
Daca are success in plan duhovnicesc, se vede si in social, daca esueaza in plan duhovnicesc, si socialul e dezastru. Dupa cum se vede, la ora actuala vorbim mai degraba un esec, dar nu cred ca vina o poarta doar vladica daca vrei sa insinuezi asta. A. si situatia nu se repara prin mobilizari comuniste gen: bagam la puscarie homosexualii, interzicem avortul, toata lumea la post cu legume si salam de soia. Citat:
Catolicii au alergat mult timp dupa himerea asta si stim f. bine ce au reusit sa realizeze de fapt si nu prea le face deloc cinste ci dimpotriva. In rest chiar nu stiu vreo Biserica Ortodoxa sa aiba asa ceva in programul de guvernare duhovniceasca iar fanteziile personale nu se pun aici. A, si mai aduce a milenarism pe undeva. Citat:
Iar formularea (care de altfel iti apartine), cea cu "intr-un fel sau altul" nu da mana libera unora care gandesc ca tine sa implementeze un soi de dictatura religioasa in plan politic cu scuze in plan duhovnicesc. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Nu exclud că ar exista posibilitatea să apară tot felul de dubioși care au impresia că dacă fac sau au făcut un lucru oarecare pe plan social ar fi mari creștini. Ordinea este clar stabilită și transformarea pe care Biserica o vizează este în primul rând una spirituală și aici de fapt trebuie concentrată acțiunea Bisericii din punctul meu de vedere cu ajutorul lui Dumnezeu. Citat:
Fenomenul fiind cunoscut iar consecințele, pentru niște oameni zdraveni la cap, fiind anticipabile, cei care nu au luat măsuri nu doar că sunt vinovați sau responsabili, chiar și indirect, chiar și numai la nivel moral, pentru uciderea prin avorturi, dacă luăm de referință poziția BOR că avortul este ucidere, dar sunt vinovați și pentru consecințele inevitabile, cum este spre exemplu îmbătrânirea României, scăderea serioasă a populației, și mai ales în contextul în care noi românii trebuia să fim la ora actuală în jur de peste 30 de milioane de oameni și cu o pondere mai mare a copiilor și tinerilor, sau cum este spre exemplu schimbarea raportului între pensionari și persoanele active în câmpul muncii. Evident că sunt și alți factori care au dus la astfel de stări de lucruri, însă fenomenul avorturi petrecut prin intermediul sistemului de sănătate din România (sistem care și-a încălcat jurământul, pentru că jurământul lui Hipocrate specifică clar refuzul avortului) a contribuit cu proporția lui la actualele crize din domeniul demografic, social, economic și de fapt în toate planurile, în special prin diminuarea potențialului uman sau al resurselor umane pentru toate domeniile; putem vedea spre exemplu cine era România în perioada comunistă pe plan sportiv la jocurile olimpice și cine este astăzi România, înainte România era constant printre primele țări de pe Planetă la Jocurile Olimpice, azi este o țară care se chinuie din greu pentru a câștiga vreo câteva medalii, iar aceste lucruri vin și din lipsa bazinului demografic din care să mai fie tineri care să facă sport și dintre care să se facă selecții. Dar acesta este numai un mic aspect al realității; se pot vedea multe altele. Românii, ca popor, nu luați individual, care au săvârșit avort în masă, clasa politică aproape în integralitate și alte instituții responsabile poartă culpă în fața istoriei și în fața lui Dumnezeu pentru ceea ce s-a întâmplat și pentru consecințele care au venit și care vor veni. Însă, așa cum este normal, responsabilitatea cea mai mare revine factorilor de conducere. Dacă sunt unii care au ceva opoziții, le transmit că în Coran există o interdicție expresă ca să nu se comită avorturi în situații de sărăcie. Românii care au luat de multe decizia de avort pe așa zise motive economice trebuiau consiliați și avertizați foarte clar asupra unor astfel de lucruri, pentru creștini suferința împreună în sărăcie fiind calea de urmat, așa cum specifică de altfel și Coranul. Fenomenul trebuia de asemenea discutat foarte serios la nivel național atât la nivel politic cât și la nivel religios iar tăcerea de mormânt în care a fost învăluit fenomenul aruncă o culpă extrem de gravă asupra tututor instituțiilor responsabile. Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la toată viața mea, chiar și așa cum a fost sau în halul în care a fost, CU NICI UN CHIP NU MI-AȘ FI DORIT SĂ FIU AVORTAT. Și cred că și ceilalți sunt de aceeași părere. Acest fenomen de avorturi nu mi se pare altceva decât unul bazat pe o ideologie sau pe o gândire de tip nazist sau bolșevic, doar că aici nu mai este vorba despre eliminarea celor de o anumită rasă sau clasă socială, ci de eliminarea celor indezirabili pe niște criterii absolut aleatorii și în realitate nejustificate. Cred deci că avortul trebuie interzis și că Biserica are obligația de a promova o asemenea politică și de a se asigura pe toate căile posibile care îi stau la îndemână ca această politică să fie decisă și aplicată în practic, precum trebuie controlată inclusiv prin intermediul organelor ecleziale pentru aceia care fac parte dintre creștinii ortodocși. Asta în sensul că fiecare cult trebuie să se ocupe de oamenii lui, nu în sensul în care ar fi vorba despre o chestiune egoistă. În ceea ce privește homosexualitatea, este bine știut că din punct de vedere religios este un păcat foarte grav, un păcat de moarte, iar din punct de vedere psihiatric ori psihanalitic, din câte am citit până acum, acest fenomen este văzut ca o perversiune, ca o inversiune sexuală, ca un lucru în mod cert anormal deși nu știu cât de patologic. Însă este clar că din punct de vedere religios este vorba despre o boală spirituală gravă. Homosexualilor în mod clar trebuie să li se respingă așa zisele "căsătorii" sau cum le-or mai denumi, și în mod special adopția de copii. În primul rând că aici nu este vorba despre copiii proprii ai homosexualilor. În al doilea rând, din punct de vedere spiritual este din start absolut inacceptabil. În al treilea rând trebuie avute în vedere posibilitățile de corupere morală, spirituală precum și alte consecințe nefaste pe care le poate avea pentru dezvoltarea unui asemenea copil dat pe mâna homosexualilor. Nu știu dacă trebuie băgați la pușcărie, dar în mod clar trebuie controlat fenomenul pentru ca nu cumva actualii homosexuali să îi pervertească și pe alții la problema lor, la anormalitatea lor, ca să mă exprim în termeni mai soft. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Raskolnikov, Ivan Karamazov (nu si Aliosa).... Stia ceva Dostoievski... |
Citat:
Asta nu te ingrijoreaza? 2. Spune-mi alternativele. Alegeri democratice ale ierharhilor? Demonstratii de strada pentru a da jos pe cutare sau cutare ierarh? |
Citat:
Citat:
Luați de exemplu cazul lui Tăriceanu. Cred că prin 2006, nu mai știu sigur dacă Aurelian Pavelescu sau altcineva, vreun naționalist, făcuse rost de o interceptare a unor importanți lideri maghiari în care aceia spuneau că Tăriceanu este omul lor. (Nu știu exact din ce postură vorbeau acei unguri, dar așa spuneau că Tăriceanu este omul lor.) Observați implicarea lui Tăriceanu în problema retrocedărilor așa ziselor proprietăți ale romano-catolicilor, în problema Fundației Gojdu, în "privatizarea" celei mai mari bănci românești în favoarea austriecilor de la Erste. Cum vă explicați toate aceste fapte? Cum vă explicați că acum câteva zile Tăriceanu spunea că boicotul de la referendum se datorează exclusiv lui Băsescu, trecând sub tăcere boicotul minorității maghiare, boicot care a influențat în mod semnificativ rezultatul referendumului și trecând sub tăcere implicarea neavenită, fie chiar și numai prin declarații, a ungurului Viktor Orban? Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Apropo, că tot vorbeam despre Tăriceanu și despre cum folosește Vaticanul politica: Citat:
De astea ce ziceți dumneavoastră? BOR ce zice? Sau interesele ortodocșilor, ale ortodocșilor simpli, nu ale clericilor nu mai contează? Cum răspunde BOR, ce atitudine are față de astfel de fenomene? Se știe că în perioada interbelică reacția ierarhilor ortodocși și a unor intelectuali a fost foarte susținută împotriva Concordatului ne-constituțional al României cu Vaticanul? Azi încă nu se mai pune pe tapet Concordatul în sine, dar elemente din cadrul lui sunt "rezolvate" la presiunile Occidentului. BOR ce face, ce zice, sau nu are nici o poziție; noi trebuie să stăm și să tăcem din gură și să treacă teroarea istoriei peste noi, că doar noi suntem mioritici? Din moment ce unii și-au realizat interesele sau și le realizează, ce mai contează dacă poporul și țara se duce de râpă, nu-i așa domnule AlinB? Prin urmare fiecare trebuie să își vadă de nasul lui, căci "din viață scapă cine poate". Nu știu de ce îmi vine în minte perioada bolșevică, atunci când unii ortodocși stăteau și făceau bine mersi "afaceri" și rânduieli cu comuniștii, iar alții, tot ortodocși, mâncau și pământul prin pușcăriile și lagărele comuniste. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:59:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.