Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cine este Mos Craciun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14272)

Raoul 21.12.2011 14:38:17

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 417238)
Raoul și divizia americană pietisto-ecologistă, întrebare: Ce rol are muntele în icoana Nașterii, că cele două evanghelii care furnizează suportul textual al evenimentului nu pomenesc de niciun munte, cu atât mai puțin relieful Palestinei?

Ce munte??

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 417245)
Se spune despre brad că este (...)

Frate Cristi,nu merge in ortodoxie cu "se spune". Ce-i asta?

cristiboss56 21.12.2011 14:45:36

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 417249)

Frate Raul , eu cam stiu ce merge si ce nu merge in ORTODOXIE , si tocmai de aceea am spus " se spune " , deci nu ti-am varat informatia pe gat , ci ti-am transmis o simpla informare , nu o confirmare !
Sarbatori fericite !

Raoul 21.12.2011 14:52:11

Ok. Insa in a cerut nimeni ipoteze si pareri,e plin topicul de asa ceva. Ceva oficial se poate? Eu am intrebat pe un monah cu privire la asta... si mi s-a spus ca e o traditie occidentale,NU are nicio legatura cu crestinismul. Poate sunteti voi mai intelepti,imi cer iertare atunci.

Doamne-ajuta!

Mihailc 21.12.2011 14:56:36

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 417249)
Ce munte??

Mă întrebi ”ce munte?” și mai jos dai lecții de ortodoxie. Nu ți se pare contradictoriu să ignori icoana unui eveniment dar să vorbești abundent și pe lângă despre extensiile evenimentului?
Mă pregăteam să scriu câte ceva despre botanicile enipostaziate din iconologie dar se pare că unii au impresia că sunt mari ”ortodocți” ignorând icoana, ceea ce mă face să cred că discuția asta n-are niciun sens.

Raoul 21.12.2011 15:06:42

Nu am incoana cu Nasterea Domnului. Ce vroiai,sa te mint??
In fine,si tu gasesti in vreo icoana legatura dintre brad si ortodoxie? Arata-mi si mie icoana aia.

Mihailc 21.12.2011 15:13:36

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 417264)
Nu am incoana cu Nasterea Domnului. Ce vroiai,sa te mint??
In fine,si tu gasesti in vreo icoana legatura dintre brad si ortodoxie? Arata-mi si mie icoana aia.

Privește cu atenție icoana din atașament.

N.Priceputu 21.12.2011 15:15:09

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 417260)
Mă pregăteam să scriu câte ceva despre botanicile enipostaziate din iconologie

Mihail, nu abandona gândul ăsta. Va fi de folos celor interesați.

Raoul 21.12.2011 15:24:22

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 417266)
Privește cu atenție icoana din atașament.

Am privit-o. Vad o pestera,adica locul nasterii lui Hristos. Insa tot nu am prieput cu ce argumenteaza legatura brad - crestinism.

Nu inteleg nici ce ti se pare tie iesit din comun la icoana.

Mihailc 21.12.2011 15:29:40

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 417274)
Am privit-o. Vad o pestera,adica locul nasterii lui Hristos. Insa tot nu am prieput cu ce argumenteaza legatura brad - crestinism.

Nu inteleg nici ce ti se pare tie iesit din comun la icoana.

E vorba de legătura cosmos - creștinism. Dumnezeu n-a creat doar omul ci și o lume vie plină de logos.
Deci și tu ai văzut în icoana Nașterii o poză a evenimentului, precum văd și penticostalii, budhiștii sau chiar și catolicii (ultimii propun chiar versiuni mai realiste, apropiate de literă).

ioanna 21.12.2011 15:30:04

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 417264)

Suprapune mental peste icoana, imaginea bradului cu ieslea nasterii Domnului refacuta sub el.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:30:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.