Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Porcule, te-am omorat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11791)

camy_d 11.01.2011 18:41:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322059)
Q.E.D.

Ce înseamnă, că a fost demonstrat?

tricesimusquintus 11.01.2011 18:44:44

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322063)
Ce înseamnă, că a fost demonstrat?

Că Sf. Petru a mancat cu păgânii (Goi) în vechea concepție evreiască. Și asta în urma înelegerii că Neamurile nu sunt "spurcați" (ca porcii)...

camy_d 11.01.2011 18:47:55

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322068)
Că Sf. Petru a mancat cu păgânii (Goi) în vechea concepție evreiască. Și asta în urma înelegerii că Neamurile nu sunt "spurcați" (ca porcii)...

Deci zici că era vorba nu de mâcare, ci de păgâni. Deci cuvintele "junghie și mănâncă" se traduc junghie și mănâncă păgâni.

tricesimusquintus 11.01.2011 18:54:28

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322070)
Deci zici că era vorba nu de mâcare, ci de păgâni. Deci cuvintele "junghie și mănâncă" se traduc junghie și mănâncă păgâni.

Nu te-ai plictisit de atâta literalism?

camy_d 11.01.2011 18:56:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322076)
Nu te-ai plictisit de atâta literalism?

Prin aceste concluzii vreau să arăt cât de false sunt ipotezele tale :21:

tricesimusquintus 11.01.2011 18:59:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322080)
Prin aceste concluzii vreau să arăt cât de false sunt ipotezele tale :21:

Pardon, nu sunt ipoteze, ci realități!
De fapt nu te certa cu mine, ceartă-te cu Sf. Petru când o să te rogi lui.

camy_d 11.01.2011 19:02:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322084)
Pardon, nu sunt ipoteze, ci realități!
De fapt nu te certa cu mine, ceartă-te cu Sf. Petru când o să te rogi lui.

Tu să te cerți cu Sf. Petru, până și un copil ar înțelege acest pasaj, nu mi-am închipuit niciodată că pe baza lui pot apărea interpretări diferite, e atât de evident.

tricesimusquintus 11.01.2011 19:09:09

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322089)
Tu să te cerți cu Sf. Petru

Eu nu am motive, stimată soră. Adventiștii au înțeles mai de mult (ca și Sf. Petru) că trebuie să ducă Evanghelia păgânilor. Adică pe acolo pe unde nu prea se înghesuie ortodocșii s-o facă.

nutucutu 11.01.2011 19:40:59

Sfintul Petru a inteles ca daca Dumnezeu i-a spus in vis ca TOATE animalele sint sfinte, pentru ca Sfint e cel care le-a creat, dar omul, indifernt daca e iudeu sau nu. Iar acest lucru a fost inteles si de sfintul apostol Pavel ,care la fel, spune tot clar (Timotei 4.3-4):
4. Pentru că orice făptură a lui Dumnezeu este bună și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumire;
5. Căci se sfințește prin cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.

In Vechiul Testament scrie sa nu se manince carne (Geneza 9.3), iar voi mincati:
3. Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.
4. Numai carne cu sângele ei, în care e viața ei, să nu mâncați.

Daca era sa fiti corecti ar fi trebuit sa nu mincati nici un fel de carne, daca tot tineti perceptele din Vechiul Testament. Insa o astfel de interdictie nu v-ar fi adus prea multi adepti, asa ca sefii dumneavoastra au decis: lasa, ca merge si in caruta si in teleguta, iar in felul acesta o gramada de creduli cotizeaza cu 10% din veniturile lor.

mihaila_alin 11.01.2011 20:01:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321787)
Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)

ba trice de eram la polui nord taiam o morsa ce zici merge,acolo nui vegetale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:44:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.