Lucian008 |
22.01.2012 19:23:55 |
Citat:
În prealabil postat de Erethorn
(Post 424032)
Mai multe neadevăruri în postarea dumneavoastră:
|
Haideti sa le luam pe rand:
Citat:
(Post 424032)
1. Învățătura Bisericii nu se rezumă nici pe departe la Sinoadele Ecumenice.
|
Dati un singur exemplu.
Citat:
(Post 424032)
2. Învățătura BC nu se rezumă nici pe departe la învățăturile Papei.
|
Nu se rezuma la invataturile papei. Dar papa de capul lui poate spune "parutu-sa Duhului Sfant si noua" si gata o noua invatatura. Si asta o poate face cand curveste cu amantele. Sau cu sotiile cand e in concediu de la "Sfantul Scaun".
Citat:
(Post 424032)
3. BC nu a schimbat nimic din învățăturile primelor 7 Sinoade.
|
Cum ar fi filioque, nu?
Citat:
(Post 424032)
4. Problema dezbătută nu are nimic în comun cu învățăturile primelor 7 Sinoade.
|
Aici aveti dreptate. Dar eu am argumentat de mult de ce potrivit invataturilor BO Anton de Padova nu trebuie cinstit de ortodocsi. Dvs ati dus discutia intr-o alta directie.
Citat:
(Post 424032)
Am să postez imaginea abia după ce vă veți hotărî să răspundeți foarte clar și precis la întrebarea mea: mă credeți pe cuvânt sau mă faceți mincinos în față ?
|
V-am mai raspuns si la acesta intrebare: nu va fac mincinos (in acesta afirmatie, ati mintit in ceea ce priveste alte afirmatii) dar nici nu va cred pe cuvant. Imi rezerv dreptul de a nu imi exprima o opinie pana nu vad si dovada.
Citat:
(Post 424032)
Și când te gândești că pe alt thread v-ați inflamat și m-ați numit mincinos pentru că am spus despre dumneavoastră că îi judecați pe sfinți.....
|
Normal ca v-am facut mincinos cand ati spus ca ii judec pe sfinti.
1. Parintele Aresnie nu e canonizat de BOR (fac precizarea asta pentru ca dupa va legati de ea si veti spune ca statutul de sfant il da BOR) Nu sunt eu in masura sa ma pronunt daca parintele e sau nu sfant. Daca va fi canonizat de catre Biserica inseamna ca se vor fi analizat toate aspectele relevante si s-a constatat ca nu a gresit sau s-a indreptat in greseala.
2. Daca spun ca cineva (inclusiv in sfant, iar pentru a fi sfant inseamna sa se fi corectat) a gresit pentru ca nu a respectat invataturile Bisericii nu inseamna ca il judec.
|