roboam |
28.02.2013 08:12:50 |
Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
(Post 506361)
Scuza-ma, din Sf.Scriptura nu se prea "vede" atat de clar.
Demonstreaza din Sf.Scriptura ca in casa lui Corneliu, a Lidiei, a Stefanei sau a lui Crisp nu erau copii.
|
Scuzati-ma, dar se "vede" ca dvs. incercati sa demonstrati ca Sfintii Apostoli au savarsit botezuri nebiblice, fara credinta celui botezat.
Sa va raspund la ce mi-ati cerut:
1. Botezul lui Corneliu: "Atunci Petru a zis:"se poate opri apa ca sa nu fie botezati acestia care au primit Duhul Sfanta, ca si noi?" Si a poruncit sa fie botezati in Numele Domnului Iisus Hristos" (Fapte 10:46-48) . Cine au fost cei peste care S-a pogorat Duhul Sfant (si au fost botezati)? O spune vers. 44: "Pe cand rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul".
Intrebare: cati bebelusi ascultau Cuvantul rostit de Sfantul Apostol Petru?
2. Lidia. Fapte 16:14 ne arata ca inaintea botezului a avut loc o propovaduire a Cuvantului. Poate fi propovaduit Cuvantul unor bebelusi?
3. Crisp. Fapte 18:8 ne spune ca "Crisp, fruntasul sinagogii, a crezut in Domnul impreuna cu toata casa lui. Si multi dinte corinteni, care auzisera pe Pavel, au crezut si au fost botezati". Propovaduirea Cuvantului, ascultarea Cuvantului si credinta celui care se boteaza sunt conditii ale botezului crestin? Le poate indeplini un bebelus? Daca da, atunci sa fie botezat.
4. Stefana. "Da, am botezat si casa lui Stefana" (1 Corinteni 1:16). " c[B]asa lui Stefana s-a pus cu totul in slujba sfintilor"[/b] (1 Corinteni 16:15). Intrebare: cati bebelusi s-au pus in slujba sfintilor?
In definitiv, nu varsta este o conditie a botezului, ci conditiile despre care ne invata Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli. Pot fi botezati si bebelusii daca asculta Cuvantul si cred in cele auzite, lucru pe care trebuie sa-l marturiseasca (1 Petru 3:21).
Citat:
(Post 506361)
Or fi in mintea ta sforaitoare. Dar la tine in casa nu sunt copii? De ce nu sunt?
|
Nu sunt pentru ca au crescut. S-au facut mari. La fel ca si in casele lui Corneliu, Crisp, Stefana.
Citat:
(Post 506361)
Ce este credinta dupa tine?
Vezi ca poti gasi o definitie in Sf.Scriptura. Ia sa vad, o stii?
|
V-a raspuns altcineva. Nu va pot satisface curiozitatea. Poate o stiam, poate nu o stiam.
|