Adriana3 |
18.01.2011 10:35:18 |
Imi sunteti tare dragi, cand este vorba de atacul unei persoane, catolicii si ortodocsii pot fi foarte uniti. Imi aduceti aminte de discursul unui pastor protestant la o intalnire catolico-protestanta care a zis ca in pacat suntem toti uniti, ca nu-i unul fara pacat, de ce nu am putea fi la fel de uniti si in bine? La acea intrunire doar eu eram din partea bisericii ortodoxe, si erau tare fericiti sa aiba si un ortodox printre ei. Le-am explicat ca din punctul de vedere al multor ortodocsi, eu sunt o oaie ratacita, moment in care pastorul protestant ma intreaba: "Dar tu, te simti ratacita?". Ei, cum sa ma simt ratacita cand il am pe Hristos?
Din fericire si in bine sunt oamenii uniti, si nu ma refer doar la astfel de intruniri, ci imi aduceti aminte si de un clip de pe youtube care imi place foarte mult, cu Sfintele moaste. Imi place sa vad sfintele moaste pentru ca emana multa sfintenie. Iar daca intrati pe youtube si cautati "moaste", primul clip care apare este cel al lui daniioan (unde a scris "Interzis ereticilor"). Daca va uitati la acest clip o sa vedeti ca printre moastele de sfinti ortodocsi s-a strecurat si o catolica, si anume la minutul 0:37 apar moastele sfintei Bernadette Soubirous, o sfanta catolica care are corpul intreg neputrezit si careia i s-a aratat Sfanta Fecioara de mai multe ori, la Lourdes, in Franta, loc devenit facator de minuni si loc de pelerinaj pentru multime de oameni. Iar aceasta sfanta a trait in secolul 19, cand doctrina bisericii catolice era deja destul de diferita de cea ortodoxa si includea inclusiv dogma Conceptiei Imaculate contestata de ortodocsi, iar Sfanta Fecioara i s-a aratat tarancutei catolice devenita apoi sfanta, de multe ori imbracata in alb. Si desi ortodocsii nu cred in inovatiile catolicilor, iata ca si ei, ortodocsii, au sfinti cu corp neputrezit. Si iata ca exista sfinti care au fost vaditi ca sfinti de insusi Dumnezeu prin minunea neputrezirii trupului lor, atat la catolici cat si la ortodocsi, chiar daca au crezut in doctrine diferite, si diferite exact in punctele in care oamenii tin bisericile despartite crezand ca de la Duhul Sfant vin toate doctrinele despartitoare. Dar din fericire toti au crezut in ceea ce vine cu adevarat de la Duhul Sfant si anume ceea ce apropie bisericile: credinta in Iisus Hristos. Iar Iisus a zis mereu celor care au crezut in El "Credinta ta te-a mantuit". Si a zis asta "te-a mantuit" cand omul era inca in viata. Erau in viata, erau mantuiti, si erau mantuiti prin credinta lor in Iisus Hristos. Cum ziceau apostolii: la cine sa ne ducem Doamne, ca tu ai Cuvintele vietii vesnice? (parafrazat din memorie). El avea Cuvintele vietii vesnice iar celor ce credeau in El le zicea "du-te si nu mai pacatui, credinta ta te-a mantuit". ;-) Simplu, nu? ;)
Acum daca puteti fi si prieteni, nu numai dusmani, ma puteti gasi pe Facebook, zambitoare in fata unui castel de pe valea Loarei, castelul Chambord.
O zi placuta sa aveti!
>:D<
|