Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Femeile sunt prea proaste pentru BOR sau ce ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10436)

Noesisaa 18.01.2011 00:27:48

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324909)
Da, a primit botezul DUPA ce a crezut in Hristos care i s-a aratat lui personal. Exact cum fac protestantii care primesc botezul DUPA ce ajung sa creada in Hristos si nu inainte. Si nu cred in Hristos pentru ca asa le spune un preot sa faca (desi foarte bine si de cei care cred la auzul cuvintelor unor preoti) ci sunt multi care cred pentru ca Hristos a intervenit in viata lor intr-un fel sau altul, cum a fost si cazul meu. Am crezut printr-o minune de la Domnul intr-un moment in care habar nu aveam ce zic preotii in biserica, stiam doar ca se vorbea mult la televizor de Tatal nostru si de aici a inceput totul. Dupa care m-am rugat sa stiu la care biserica sa merg, care este cea adevarata. Si mi-au fost aratate o gramada de biserici care cred in Hristos, toate la fel de adevarate, chiar daca cu ritualuri si traditii atat de diferite chiar si de la o tara la alta in cadrul aceleiasi biserici... Diferenta fata de protestanti este ca eu eram deja botezata, prin traditie, de parinti complet atei...

Deci recunosti ca esti protestanta: spui ca doar credinta mantuieste, botezul este simbol al credintei personale in Hristos, preotul este doar un om care vorbeste despre Hristos...protestant clasic, parerea mea. :D

Mihnea Dragomir 18.01.2011 00:30:17

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324899)
Cat despre faptul de a fi sfanta sau nu, eu stiu ca toti oamenii sunt chemati spre sfintenie, stiu ca Sf. Ap. Pavel este sfant

Sf Ap Pavel este în mod cert sfânt, dar nu știm despre călugărița Emanuelle dacă este sfântă sau nu. De unde știm asta ? De la Biserică.

Mihnea Dragomir 18.01.2011 00:32:13

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324902)
Pai la fel zic si ortodocsii de fiecare fel (greco-ortodocsi, copti, stil vechi si nou etc), la fel zic si catolicii de fiecare fel (romano-, greco, reformati), si iata ca traditiile lor nu sunt aceleasi. Ca atare traditia apartine oamenilor,

Confunzi tradiții liturgice cu Sfânta Tradiție. Sfânta Tradiție, ca și Sfânta Scriptură, are ca autori văzuți oamenii, iar ca autor nevăzut pe Dumnezeu.

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324904)
Cine a zis ca nu am ramas? Eu raman in orice biserica unde ma simt bine ;)

Păi de ce nu spui că ăsta e motivul ??!! Atunci e simplu: vezi că e un bar vizavi !

mihaila_alin 18.01.2011 00:35:20

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324900)
Fac comparatie intre toate bisericile care cred in Iisus Hristos!

da ce ai tu special de poti sa fi asa sigura pe ce spui sau impui, ca pari f.sigura de tine,detii o scara a adevarului ce umbreste invataturile sf.parinti?negind toata invatatura cea buna venind cu ereziile-ti din apus.

mihaila_alin 18.01.2011 00:50:03

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324909)
Da, a primit botezul DUPA ce a crezut in Hristos care i s-a aratat lui personal. Exact cum fac protestantii care primesc botezul DUPA ce ajung sa creada in Hristos si nu inainte. Si nu cred in Hristos pentru ca asa le spune un preot sa faca (desi foarte bine si de cei care cred la auzul cuvintelor unor preoti) ci sunt multi care cred pentru ca Hristos a intervenit in viata lor intr-un fel sau altul, cum a fost si cazul meu. Am crezut printr-o minune de la Domnul intr-un moment in care habar nu aveam ce zic preotii in biserica, stiam doar ca se vorbea mult la televizor de Tatal nostru si de aici a inceput totul. Dupa care m-am rugat sa stiu la care biserica sa merg, care este cea adevarata. Si mi-au fost aratate o gramada de biserici care cred in Hristos, toate la fel de adevarate, chiar daca cu ritualuri si traditii atat de diferite chiar si de la o tara la alta in cadrul aceleiasi biserici... Diferenta fata de protestanti este ca eu eram deja botezata, prin traditie, de parinti complet atei...

amu vorbesti ca si un sectar no ase da.insa eu nu te cred ca vorbesti erezii.sa sti si tu caci calea crucii este cam grea, de aceia multi au lepadat: drumul strimt si sarcina grea, luindu-si sarcina pe masura vointei lor,insa merg agale ca la promenada pe calea cea larga acesibila ereziilor si a celor chear lipsiti de credinta ce se termina cu abisul.

Adriana3 18.01.2011 10:35:18

Imi sunteti tare dragi, cand este vorba de atacul unei persoane, catolicii si ortodocsii pot fi foarte uniti. Imi aduceti aminte de discursul unui pastor protestant la o intalnire catolico-protestanta care a zis ca in pacat suntem toti uniti, ca nu-i unul fara pacat, de ce nu am putea fi la fel de uniti si in bine? La acea intrunire doar eu eram din partea bisericii ortodoxe, si erau tare fericiti sa aiba si un ortodox printre ei. Le-am explicat ca din punctul de vedere al multor ortodocsi, eu sunt o oaie ratacita, moment in care pastorul protestant ma intreaba: "Dar tu, te simti ratacita?". Ei, cum sa ma simt ratacita cand il am pe Hristos?
Din fericire si in bine sunt oamenii uniti, si nu ma refer doar la astfel de intruniri, ci imi aduceti aminte si de un clip de pe youtube care imi place foarte mult, cu Sfintele moaste. Imi place sa vad sfintele moaste pentru ca emana multa sfintenie. Iar daca intrati pe youtube si cautati "moaste", primul clip care apare este cel al lui daniioan (unde a scris "Interzis ereticilor"). Daca va uitati la acest clip o sa vedeti ca printre moastele de sfinti ortodocsi s-a strecurat si o catolica, si anume la minutul 0:37 apar moastele sfintei Bernadette Soubirous, o sfanta catolica care are corpul intreg neputrezit si careia i s-a aratat Sfanta Fecioara de mai multe ori, la Lourdes, in Franta, loc devenit facator de minuni si loc de pelerinaj pentru multime de oameni. Iar aceasta sfanta a trait in secolul 19, cand doctrina bisericii catolice era deja destul de diferita de cea ortodoxa si includea inclusiv dogma Conceptiei Imaculate contestata de ortodocsi, iar Sfanta Fecioara i s-a aratat tarancutei catolice devenita apoi sfanta, de multe ori imbracata in alb. Si desi ortodocsii nu cred in inovatiile catolicilor, iata ca si ei, ortodocsii, au sfinti cu corp neputrezit. Si iata ca exista sfinti care au fost vaditi ca sfinti de insusi Dumnezeu prin minunea neputrezirii trupului lor, atat la catolici cat si la ortodocsi, chiar daca au crezut in doctrine diferite, si diferite exact in punctele in care oamenii tin bisericile despartite crezand ca de la Duhul Sfant vin toate doctrinele despartitoare. Dar din fericire toti au crezut in ceea ce vine cu adevarat de la Duhul Sfant si anume ceea ce apropie bisericile: credinta in Iisus Hristos. Iar Iisus a zis mereu celor care au crezut in El "Credinta ta te-a mantuit". Si a zis asta "te-a mantuit" cand omul era inca in viata. Erau in viata, erau mantuiti, si erau mantuiti prin credinta lor in Iisus Hristos. Cum ziceau apostolii: la cine sa ne ducem Doamne, ca tu ai Cuvintele vietii vesnice? (parafrazat din memorie). El avea Cuvintele vietii vesnice iar celor ce credeau in El le zicea "du-te si nu mai pacatui, credinta ta te-a mantuit". ;-) Simplu, nu? ;)
Acum daca puteti fi si prieteni, nu numai dusmani, ma puteti gasi pe Facebook, zambitoare in fata unui castel de pe valea Loarei, castelul Chambord.
O zi placuta sa aveti!
>:D<

FiulRisipitor 18.01.2011 11:16:18

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324961)
Imi aduceti aminte de discursul unui pastor protestant la o intalnire catolico-protestanta care a zis ca in pacat suntem toti uniti, ca nu-i unul fara pacat, de ce nu am putea fi la fel de uniti si in bine? La acea intrunire doar eu eram din partea bisericii ortodoxe, si erau tare fericiti sa aiba si un ortodox printre ei. Le-am explicat ca din punctul de vedere al multor ortodocsi, eu sunt o oaie ratacita, moment in care pastorul protestant ma intreaba: "Dar tu, te simti ratacita?". Ei, cum sa ma simt ratacita cand il am pe Hristos?

Mai, poate gresesc eu dar... nu suna asta a sipita? Nu cumva ti-a fost testata mandria? Si tu ai raspuns: "Cum sa nu fiu eu mai buna, mai desteapta decat toti ortodocsii si sfintii!?! Sigur ca sunt mai desteapta, ca altfel nu as fi aici". Nu spun si ca nu-l ai pe Hristos, nu am de unde sti, dar esti cam sigura ca tu il ai si restul nu... ai grija, si diavolul a cazut tot din mandrie.

Adriana3 18.01.2011 11:37:08

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 324965)
Mai, poate gresesc eu dar... nu suna asta a sipita? Nu cumva ti-a fost testata mandria? Si tu ai raspuns: "Cum sa nu fiu eu mai buna, mai desteapta decat toti ortodocsii si sfintii!?! Sigur ca sunt mai desteapta, ca altfel nu as fi aici". Nu spun si ca nu-l ai pe Hristos, nu am de unde sti, dar esti cam sigura ca tu il ai si restul nu... ai grija, si diavolul a cazut tot din mandrie.

Cum restul nu??? Unde am zis eu asta?? Eu am zis ca dimpotriva, toti sfintii l-au avut pe Hristos, chiar daca au fost din biserici cu unele doctrine diferite, iar existenta moastelor lor arata ca Dumnezeu i-a considerat sfinti pentru credinta si viata lor in Hristos!!
Nu imi rastalmaciti vorbele, va rog. Pe acest site se intampla exact contrariul, eu cred ca Hristos este in mijlocul celor care cred in El, asa cum a zis ca unde doua sau mai multe persoane se roaga in numele Lui, este si El in mijlocul lor, in timp ce multi dintre voi ceilalti sunteti in pragul mandriei de a crede ca Iisus este numai la ortodocsi, sau numai la catolici. Asa ca nu imi puneti in carca ceea ce va apartine!! Chiar nu-i frumos!

FiulRisipitor 18.01.2011 12:00:20

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 324971)
Cum restul nu??? Unde am zis eu asta?? Eu am zis ca dimpotriva, toti sfintii l-au avut pe Hristos, chiar daca au fost din biserici cu unele doctrine diferite, iar existenta moastelor lor arata ca Dumnezeu i-a considerat sfinti pentru credinta si viata lor in Hristos!!
Nu imi rastalmaciti vorbele, va rog. Pe acest site se intampla exact contrariul, eu cred ca Hristos este in mijlocul celor care cred in El, asa cum a zis ca unde doua sau mai multe persoane se roaga in numele Lui, este si El in mijlocul lor, in timp ce multi dintre voi ceilalti sunteti in pragul mandriei de a crede ca Iisus este numai la ortodocsi, sau numai la catolici. Asa ca nu imi puneti in carca ceea ce va apartine!! Chiar nu-i frumos!

Nu sustin ca ai spus asa ceva, dar asta se intelege daca, atunci cand cineva apeleaza la ceea ce simti tu, aceste simtaminte le ei ca pe o dovada ca tu il ai pe Hristos. Eu cred ca cei care admira sfintii si iau ca model viata acestora vor vedea acolo si smerenia. Dupa acel model poate era cuvenit un alt fel de raspuns.
Repet: nu sustin ca ai vrut neaparat sa te ridici in slavi de asta am spus - ai grija!

calator prin ploaie 18.01.2011 13:03:48

Citat:

În prealabil postat de ap2010 (Post 279289)
Pentru ca femeile sunt mai influentabile,mai supuse slabiciunilor si nu cred ca o femeie ar putea duce viata aspra a unui preot.

...chiar crezi asta?...sunt pe lume femei mai "barbate" decat iti poti imagina mataluta!!! si nu cred ca asta ar fi explicatia potrivita....mai cugeta nitel!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:16:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.