Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Biserica Crestina Universala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10271)

vsovivi 22.08.2011 18:48:04

Și dragul meu, dacă tot mereu amintești de Sfântul Sinod, atunci:

Hotărârea asta greșită nu trebuie ascultată căci e nedreaptă și urâtă ci toate celelalte, dar nu mă mai mir că voi vă încăpățânați să faceți viceversa. Asta dacă chiar vrei să asculți direct de Sfântul Sinod.

Dar tu nu vrei să asculți ci să te folosești de Sfântul Sinod ca să osândești la nesfârșit... păi dumneata știi că nu e voie să mai osândești a doua oară pe cel osândit pentru aceleași fapte? Darmite dacă s-a osândit pe nedrept ce te faci?

Hai că zic și eu așa ca tine, n-ai osândit ci eu am înțeles prea mult... mai mult decât era nevoie.

S-o lăsăm așa... deci am greșit eu.

E bine?

vsovivi 22.08.2011 18:53:09

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392395)
Deci desigur.

Păi sigur că e sigur, căci celui ce i s-a dat mult, mult i se va cere, dar nu de către mine. Norocul tău.

Eu ți-am cerut să nu fii viclean ca să te scoți în timp ce osândești... dar am zis până la urmă că nu asta faci ci că eu sunt rău văzând prea mult unde „bați”.

Ceea ce ți-am zis până acum să știi că e sigur. Dar nu te oblig să crezi. Că nu e de la mine sau de la om... e dar de sus. Și ca dar tot ca dar ți l-am dat fără nicio obligație.

Știu că nu mulțumești așa că iată că iar sunt pui de prooroc.

DragosP 22.08.2011 19:07:36

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 392399)
Știu că nu mulțumești așa că iată că iar sunt pui de prooroc.

Prooroc umpic mincinos, pentru că-ți mulțumesc, așa cum am mai făcut-o de multe ori.

vsovivi 23.08.2011 11:08:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392402)
Prooroc umpic mincinos, pentru că-ți mulțumesc, așa cum am mai făcut-o de multe ori.

Degeaba-mi mulțumești, nu mie ci Domnului, dacă persiști în a crede că pământul e un glob într-un sistem planetar format din alte globuri cu soarele în focarul unei elipse și plasat între alte sisteme solare cu sori mai mari sau mai mici și tot așa la infinit și la nesfârșit.

Și oare nu v-am explicat după logica cea mai simplă că nu există pământuri în cer și că nu se poate ceea ce susțin ei? Nu așa că aș fii retardat sau că mă încăpățânez ca nebunul să neg știința modernă, ci pentru simplul fapt că e absurdă! Căci cu argumentele lor v-am arătat ca dar de sus, că nu stă în picioare nicio teorie de-a lor și că tot ce au clădit ei este o dărâmătură întreținută mereu prin minciună că nu e dărâmătură ci e turn Babel... și că ei ajung până la Cer și că știu ei tot și pot ei să explice tot.

Deci nu există niciun glob de pământ! Iar argumentul cel mai simplu l-am prezentat aici. Asta dacă mai există vre-un elev care are curajul să folosească argumentele științifice și logica fără a se lăsa păcălit de speculanții iluzioniști ai vremilor și vrăjitori înrăiți de pofta de femei.

Și vă mai spun ceva surpriză: Nu există dreaptă fizică sau matematică sau reală, căci dreapta științifică este o noțiune absurdă, falsă, ci există doar un paralelipiped finit, un cub finit, iar la începutul Creației a fost totul o sferă de apă limpede și cristalină aflată în nimic (necreatul care nu există), pe care Domnul plimbându-se a scris ceva, nu vă spun ce... iar dreapta care există căci totuși există o dreaptă, ea e ceva DUHOVNICESC ce ține de DREPTATE... și deci ea ține obligator de Dumnezeu atotțiitorul și milosârdul și preaîndurătorul.

Problema este deci în om, de cine trebuie omul să aibă milă și dreptate. De cine? De ce?

E simplu dar foarte greu de aplicat cu inima întreagă și din toată inima:

Dacă în viață, în viața ta vremelnică ai avut și ai milă de Dumnezeu și de proorocii Lui și de sfinții Lui și de copiii Lui atunci și Dumnezeu are mare milă de tine în veac și pururea. Dacă nu ai avut și nu ai, atunci nu știu ce mai vrei de la Fiul Său cel Sfânt și Sfințindu-se pururea pentru noi?

DragosP 23.08.2011 11:18:35

Back in business.
Mă temeam că ai pățit ceva.

Cu smerenie îțî atrag atenția că ai încurcat topicele.

Doamne ajută!

vsovivi 23.08.2011 11:33:00

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 392289)
Mai, mai, de ce te iei de clujeni? Ca Mircea Badea! Ce crezi ca pe toti ne cheama intr-un fel si avem 1.50 m? Eu am mai mult: 1.57m.
Nu am posibilitatea sa pun emoticoane de alea smechere.... Sper ca stii de gluma...
Da' vezi sa nu-ti fi prins urechile in discutia asta... nu stiu cum o scoti la capat........Mai trecem peste vreo saptamana, te gasim tot aici? Gluma.

Ha ha ha și ha, că dacă zici că e glumă... am râs de m-am spart. (glumă)

N-are rost să pui emoticons că apoi prea o să te deosebim dintre ele, că noi clujenii avem exact 1,50 m diametrul... (râsul îngrașe) dar văd că dumneata ai ceva mai mult... ei fi obeză. (tot glumă)

Și tu așa treci pe aici, numai din săptămână în săptămână?
Verifici pe cei ce și-au prins urechile în discuții doar ca să te distrezi de ei? (glumă) :16:

Sau doar ți-ai prezentat xenofobia clujenilor vechi față de clujenii mai noi? (Nu e glumă, ci întreb ca să-ți prind urechile în discuție...)

vsovivi 23.08.2011 11:41:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 392613)
Back in business.
Mă temeam că ai pățit ceva.

Cu smerenie îțî atrag atenția că ai încurcat topicele.

Doamne ajută!

Oare?

Ți se pare...

Adică sigur nu le-am încurcat, tocmai pentru că n-am pățit nimic rău.

Hai să-ți pun o melodie, ca să uiți de pofta de femei, adică de bărbați, căci e musai să fie un bărbat la originea poftelor astea.

vsovivi 26.08.2011 15:41:00

Citat:

Back in business.
Back in business?

Mai bine să vedem... ce-aș fi vrut să fiu? Și apoi hai să-ți dau o cană cu vin......... poate altădată, mai bine.

Și dacă știu ce aș fi vrut să fiu în seara... asta, hai să vă dăm... flori de măr, să vă dăm... hai vino la cină... vino aici... să vă toooot dăm.

Nu plecaaa... vai, de ce ai pierdut până și primăvara?

De ce pierzi mereu la bursă? Cântă-i și tu României... și aruncă în sus cu praf de stele... și spune cele două cuvinte, spune-le și tu.

Hai spune-le... la microfon... și chiar dacă ai să vezi ceva trist, ceva foarte trist, mult prea trist pentru tine, nu da vina pe ea, nu mai tot da vina pe ea, ci recunoaște că ai fost un prost pervers care s-a asemănat cu... cine nu trebuie.

Dar tu, Românikaa mea, lasă gLumia... și tu aseamănă-te cu un singur obiect.

Dar mai bine să fie pace în lume, așa că te salut generație în blugi, te salut.

Theodor_de_Mopsuestia 28.08.2011 11:47:44

Ehei, vremurile vechi..

In vremurile vechi, gasca mirosind a mercaptani, pardon adunarea antiortodoxa de la pucioasa, ar fi fost scoasa din Biserica. Scurt. Si s-ar fi autodizolvat in timp. Ar fi supravietuit doar daca pompau bani in ea baietii cu echer si colan... cum s-a intamplat cu anumite ramuri ale reformei, de ex. remonstrantii...

Mihai36 28.08.2011 13:32:34

Am citit multe din textele de la Pucioasa insa nu pot avea o parere stricta -intr-un singur sens, tocmai pentru ca exista un simbure de adevar -in ciuda exagerarilor ulterioare cuprinse in unele din texte (poate tocmai exagerarea este intentionata avind anumite modele biblice in privinta ei).
Adevarat simburele nu este canonic. Insa cum ar putea sa fie canonice toate revelatiile?
Primele revelatii nu au indicat absolut nimic referitor la acel loc ci doar la Romania. Asa trebuia sa ramina insa ulterior din prea mult zel as zice unii dintre ei s-au apucat sa teasa interpretari proprii pe care ei si le socot revelatii.
Tara noastra va deveni si ea tara de pelerinaj insa abia dupa potopul urgiei cel hotarit.

Asa incit trebuie sa fie invatatura , exemplu pentru eroarea in absolutizarea tuturor revelatiilor venite de la oameni mai mult sau mai putin sfinti- adica nu orice au spus ei este originalul -mai cu seama ca revelatiile circula de la unii la altii din generatie in generatie pina sa fie scrise de cineva iar in timp ele se altereaza in continut (o sa intilniti revelatii izbitor de asmenea provenite din aceeasi zona dar cu mici diferente intre ele) pentru ca fiecare adauga sau scoate ce i se pare lui potrivit cu intelegerea lui.
Lucrurile pot fi si mai complicate caci unele sint destinate doar intelegerii unei categori de credinciosi (o tara sau un loc) si nu pentru intreaga crestinatate. Deci ele nu sint general valabile.
Altele sint doar vise de noapte nefind in realitate revelatii. Nu toate visele sint revelatii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:19:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.