Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

Eugen7 01.11.2012 10:20:56

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 479523)
animalele nu simt placere (exceptie o fac delfinii). La ele (animale) este vorba de instinct. Mi se pare ca lucrul acesta l-a afirmat si Eugen

Nu am afirmat ca animalele nu ar simti placere in timpul activitatii sexuale.
Sunt de parere ca si ele simt placere din moment ce fiziologia organelor sexuale include aparatul senzorial specific placerii (clitoris la femele etc) deci motivatia activitatii sexuale implica pe langa firescul reproducerii si placerea.
Este dosebire totusi intre placere si orgasm...

stefan florin 01.11.2012 10:24:55

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 479528)
Nu am afirmat ca animalele nu ar simti placere in timpul activitatii sexuale.
Sunt de parere ca si ele simt placere din moment ce fiziologia organelor sexuale include aparatul senzorial specific placerii (clitoris la femele etc) deci motivatia activitatii sexuale implica pe langa firescul reproducerii si placerea.
Este dosebire totusi intre placere si orgasm...

m-am documentat in privinta asta si nu simt placere, afara de delfini

Theodor_de_Mopsuestia 01.11.2012 10:25:28

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 479521)
T-Rex-ul manca iarba? Pai coltii lui NU erau facuti pentru a mesteca iarba, nici NU ar fi putut. Iar megalodonul (sau rechinul) manca ce anume? Ierburi marine?

Pertinenta obiectie, frate. (Pana la urma, imi place si adopt partial stilul de replici al lui Eugen, si stiti de ce? Pentru ca este este elegant si cerebral).

Eugen7 01.11.2012 10:35:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 479529)
m-am documentat in privinta asta si nu simt placere, afara de delfini

Te rog sa ne oferi si noua documentatia relevanta in acest sens.

Din punct de vedere fiziologic consider ca organele genitale au aceleasi functii fiziologice atat la om cat si la animale. In acest sens clitorisul nu este doar de "frumusete" la animale ci are functia senzoriala specifica...

Eugen7 01.11.2012 10:37:45

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 479530)
Pertinenta obiectie, frate. (Pana la urma, imi place si adopt partial stilul de replici al lui Eugen, si stiti de ce? Pentru ca este este elegant si cerebral).

Multumesc... (cu tot riscul de a fi acuzat de "partasie cu romano-catolicii".)
Sunt in asentimentul tau, in toate trebuie sa ne raportam la cosntiinta, ceea ce implica latura intelectual-afectiva specific umana. Astfel nu trebuie sa "judecam dupa trup ci sa judecam judecata dreapta".

Doamne ajuta.

DragosP 01.11.2012 10:41:24

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 479534)
Multumesc... (cu tot riscul de a fi acuzat de "partasie cu romano-catolicii".)

Știi că de ce ți-e frică nu scapi, nu?

Eugen7 01.11.2012 10:52:41

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 479525)
Ma bucur tare mult de faptul ca chiar daca nu reusim sa dialogam mai mult (din cauza convingerilor personale, a lecturilor uneori diferite mult si poate chiar si a nivelului diferit de practica duhovnniceasca) pe teme religioase totusi putem evita sau stopa incipient o polemica nefolositoare nimanui .

Sunt in asentimentul dvs.
Doresc sa precizez totusi ca nu toate polemicile sunt negative. Spre exemplu polemica aprinsa dintre Sfintii Petru si Pavel a fost benefica pentru Biserica. Polemica nu exclude nici dragostea frateasca si nici partasita Duhului Sfant daca avem ca scop mantuirea, adevarul, voia LUI Hristos si nu a noastra.

Citat:

Va rog sa ma intelegeti si sa ma iertati ca nu voiesc absolut deloc sa ma maresc pe mine , sa cistig vreun ascendent asupra dvs. sau sa dau de inteles cuiva ca eu sunt "vocea ortodoxiei" si ca ce zic eu ... este eternul adevar .

Asemenea.
Mentionez ca nu am de ce sa va iert. In postarile dvs dati dovada de onestitate si bun simt, iar intentia dvs pe care o marturisiti ("marirea" propriei persoane, "injosirea" altora, "infailibilitatea") este evidenta.

Citat:

Cei mai cistigati ortodocsi sunt cei care stiu sa asculte si sa taca .

... care isi doresc mantuire, conlucrarea cu harul Duhului Sfant in Sfanta Biserica, dupa voia LUI Hristos si nu dupa voia proprie.

Citat:

Ma bucura mult ingaduinta si fratietatea pe care o marturisiti , limbajul si atitudinea !

Asemenea.
Eu va numesc frate, iar asta nu impiedica sa comunicam potrivit constiintei noastre, chiar daca polemizam (civilizat) pe anumite teme. Consider ca invatam din toate...

Citat:

ma bucur ca ne putem desparti frateste , adica , chiar daca nu am putea sa ne iubim (sa zicem asa !) macar ne suportam/toleram si mai ales nu nutrim sentimente nelalocul lor unul asupra celuilalt !

Frate Zaharia, eu nu am avut si nu am sentimente inadecvata fata de persoana dumitale.
Incerc pe forum (si in general) sa nu pun la inima "nici laudele nici injuriile, calomniile" altora.
Sunt de parere ca trebuie sa fim judecati intai de constiinta noastra...

Citat:

Pt. toate acestea , care ar fi putut sa va deranjeze , va rog sa ma iertati ,

Nu am de ce sa va iert. M-ar "deranja" daca nu ati spune ceea ce simtiti, daca nu ati fi onest...
Va rog in continuare sa spuneti ceea ce va indeamna inima si de asemenea va rog sa imi permiteti si mie sa fac comentarii... in stilul propriu.

Citat:

Sa fim binecuvintati cu pace si bucurie !

Amin.

Citat:

nu am la indemina un parinte magistral din care sa va citez o parere despre sfirsitul creatiei umane , dar din ceea ce cunosc eu , din citeva cuvinte luate de ici si colo si puse cap la cap, c r e d ca sfirsitul creatiei este Eva.!

Imi permit eu sa va recomand un parinte: Sfantul Simeon Noul Teolog.
De asemnea sa precizez ca sfarsitul existential al creatiei omului este Hristos Iisus si nu Adam.

Citat:

sunt mirean dar f. apropiat de viata/mediul monahal .

Multumesc pentru aceste informatii. Voi tine cont de aceste aspecte in discutiile si eventualele polemici viitoare.

Doamne ajuta frate.

Theodor_de_Mopsuestia 01.11.2012 11:18:04

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 479536)
Sunt in asentimentul dvs.
Doresc sa precizez totusi ca nu toate polemicile sunt negative. Spre exemplu polemica aprinsa dintre Sfintii Petru si Pavel a fost benefica pentru Biserica. Polemica nu exclude nici dragostea frateasca si nici partasita Duhului Sfant daca avem ca scop mantuirea, adevarul, voia LUI Hristos si nu a noastra.

Asemenea.
Mentionez ca nu am de ce sa va iert. In postarile dvs dati dovada de onestitate si bun simt, iar intentia dvs pe care o marturisiti ("marirea" propriei persoane, "injosirea" altora, "infailibilitatea") este evidenta.

... care isi doresc mantuire, conlucrarea cu harul Duhului Sfant in Sfanta Biserica, dupa voia LUI Hristos si nu dupa voia proprie.

Asemenea.
Eu va numesc frate, iar asta nu impiedica sa comunicam potrivit constiintei noastre, chiar daca polemizam (civilizat) pe anumite teme. Consider ca invatam din toate...

Frate Zaharia, eu nu am avut si nu am sentimente inadecvata fata de persoana dumitale.
Incerc pe forum (si in general) sa nu pun la inima "nici laudele nici injuriile, calomniile" altora.
Sunt de parere ca trebuie sa fim judecati intai de constiinta noastra...

Nu am de ce sa va iert. M-ar "deranja" daca nu ati spune ceea ce simtiti, daca nu ati fi onest...
Va rog in continuare sa spuneti ceea ce va indeamna inima si de asemenea va rog sa imi permiteti si mie sa fac comentarii... in stilul propriu.

Amin.

Imi permit eu sa va recomand un parinte: Sfantul Simeon Noul Teolog.
De asemnea sa precizez ca sfarsitul existential al creatiei omului este Hristos Iisus si nu Adam.

Multumesc pentru aceste informatii. Voi tine cont de aceste aspecte in discutiile si eventualele polemici viitoare.

Doamne ajuta frate.

Frumos! Daca asa am comunica cu totii...indiferent de opinii opuse...

Eugen7 01.11.2012 12:18:57

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 479541)
Frumos! Daca asa am comunica cu totii...indiferent de opinii opuse...

Multumesc. Apreciez onestitatea dvs.

Cu aceasta ocazie doresc sa reamintesc ca aceeasi modalitate (onesta, obiectiva, nepartinitoare) o consider adecvata nu doar in dialogul intrareligios ci si interreligios, elocvente in acest sens fiind topicuruile in care am propus sa discutam onest avand ca scop intelegerea invataturilor de credinta ortodoxa, romano-catolica, protestanta...
Expunerea si dialogul onest nu implica nici negarea nici ascunderea diferentelor si asemanarilor.

Doamne ajuta.

P.S. Dupa acesta postare probabil voi acuzat de "ecumenism"... insa repet ma raportez la constiinta proprie si consider ca ortodoxia trebuie traita si marturisita adecvat atat in traire cat si in cuvinte la nevoie, nadajduim in harul Duhului Sfant, caci Sfanta Treime apara adevarul si Biserica si nicidecum noi...

Miha-anca 01.11.2012 14:34:45

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 479527)
Legenda cu "mancatul fructului si caderea"... E fascinant ce inseamna, psihologic, practicarea religiei: doar fiindca numita legenda, ca si multe altele, face parte din bagajul credintei proprii, o luam, cei mai multi dintre noi, si in ce mai mare masura, ad-litteram. Eu incerc sa ma distantez obiectiv de orice este crez, legenda, superstititie, etc. Cred sincer ca in primul in asta ni se manifesta discernamantul lasat noua de Ceruri.

Adam si Eva mai pot fi o legenda doar pentru cei, care nu au citit cel putin capitolele 1-3 din Facerea. Dar eu cred ca toti de aici au avut curiozitatea macar de a citi aceste 3 capitole din Biblie. Si atunci nu mai vorbim de legenda. Ma intreb cum de ti-a venit in gand sa o numesti "mancatul fructului si caderea" legenda, si nu lucruri reale, care s-au intamplat protoparintilor nostri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:07:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.