Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

the_Listener 05.08.2011 02:25:22

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 386242)
Am zis si care este Crezul, dati ceva postari in urma: "Cred intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica".
La Botez nu am primit nici un Har asa ca nu am avut ce sa pierd de pe urma lui decat faptul ca nu am putut alege eu momentul cand sa fiu botezata si unde.
Povestioarele celor care isi dau ei cu parerea cine isi pierde Harul si de ce, ma lasa indiferenta, nu au ei unitati de masura. Atata timp cat omul il recunoaste pe Domnul Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, are Duh Sfant dupa cum zice Biblia.
Frazele citate din Biblie le cunosc foarte bine, si n-ar fi fost rau sa cititi intreg capitolul ca sa pricepeti ce anume este Noul Testament, ati fi vazut ca este tot Legea lui Dumnezeu dar scrisa de data asta direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. In VT era scrisa pe piatra si ca atare era adusa din afara in inima prin invatatura, in timp ce acum este scrisa direct in inima de Dumnezeu. Iar Legea nu-i altceva decat Legea iubirii de Dumnezeu si aproapele, asta contin cele 10 porunci. Primele 4 sunt iubirea de Dumnezeu, a 5-a de parinti si urmatoarele de aproapele. Iubirea ceruta prin tablitele de piatra este ceruta si acum direct in inima si cugetul nostru. Nicidecum nu se refera NT la ceea ce ati spus decat in masura in care reflecta iubirea pentru Dumnezeu si aproapele.

serios ?:7: e aceeasi lege ? DA VERSETELE COMPLET sa te prindem cu minciuna ca nu stii .... asadar SCRIE-LE si apoi vedem cit de la fel e .... ha ha ha
multa iubire

Adriana3 05.08.2011 02:36:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 386246)
Si ateii pot da copy/paste la crez :)

Daca (credeti ca) n-ati primit Har, restul sunt chiar mofturi in comparatie :)

Indiferenta v-a lasat si harul de la Botez (pentru ca ati ales astfel), asa ca sa nu plangem de mila la bietele "povestioare" ca avem o problema mult mai serioasa aici..

Si cine va garanteaza ca pasajul l-ati inteles corect?
Aveti certitudinea ca sunteti ghidata de Duhul Sfant?
Si certitudinea asta de unde o aveti daca nu aveti certitudinea ca pasajul respectiv l-ati inteles fiind ghidata de Duhul Sfant?

Ca de harul Sf. Botez vad ca va puteti indoi, dar de harul picat-de-nici-unde de a intelege corect Scriptura vad ca nu..

Tipic sectar, asa ca nu va mai dati ortodoxa.

Serios.
Ia faceti abstractie de Biblie de exemplu, care tot de oameni a fost scrisa spre invatatura, sau de cei care au luptat ca Biserica sa aiba o parte vazuta de-a lungul istoriei, de unde aveti habar ce e ala crestinism si ce ar trebui sa faca sau sa creada un crestin?

Sunteti cumva printre cei care spun ca intr-o noapte li s-a aratat Dumnezeu si de atunci se converseaza zilnic/saptamanal/lunar cu El?

Ce poetic. Legea Veche era mai mult decat cele 10 porunci, probabil asta nu ati aflat inca.
Dar sa lasam Scriptura sa vorbeasca.

"Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;" (8:7).

Bine-nteles ca oricine poate sa zica ce vrea. Dvs. ati vrut sa stiti care imi este Crezul si v-am spus. Faptul ca nu credeti, este treaba dvs.

Depinde ce intelegeti prin Legea Veche. Eu inteleg ceea ce a zis Domnul: TOATA LEGEA SI PROOROCII sunt cuprinse in cele doua porunci de iubire: de Dumnezeu si de aproapele. Va las sa gasiti pasajul. Iar Ap. Pavel sintetizeaza si mai mult exact in Galateni: toata Legea lui Dumnezeu este iubirea aproapelui. Cele 10 porunci scrise de Dumnezeu pe piatra exact asta cuprinde: iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproapele, avand la mijloc iubirea de parintii prib care primim viata si care astfel fac legatura intre Dumnezeu si aproapele. Aceasta Lege intr-adevar nu era fara prihana din cauza ca era scrisa pe suport extern si ca atare trebuia invatata, si astfel era data numai evreilor, ceilalti oameni fiind fara de lege, necurati, adica pagani. De aceea s-a facut un Testament mai bun pentru ca acum legea lui Dumnezeu este scrisa direct in inima oamenilor, ca atare nu mai este nevoie de invatatori, si este data tuturor oamenilor, ca atare nu mai exista necurati, fara de lege.
Deci daca ma nasteam in alta parte a lumii, as fi avut aceasta lege in inima si daca as fi lucrat aceasta lege a iubirii as fi primit Duhul Sfant asa cum s-a intamplat la 17 ani cand am inceput sa devin credinciosa. Bine-nteles ca daca eram in alta parte a lumii ori gaseam vreun misionar care sa imi spuna de Iisus, ori il cunosteam abia la Judecata. Subliniez: pe Iisus, nu si legea Lui scrisa deja in inima. Si nu Duhul Sfant care sufla unde vrea, si este primit de multi nazuitori care nu il cunosc pe Iisus.

osutafaraunu 05.08.2011 08:05:12

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 386195)
Raspuns si pentru Adriana3 si pentru multbanatul nostru adventist, Sf. Apostol Pavel se refera la sabatele evreiesti care erau mandatorii pentru Legea Veche.

Îmi face o deosebită plăcere să subliniez faptul că sunt perfect de acord cu tine! Sunt atât de rare aceste ocazii... hai să sărbătorim! http://yoursmiles.org/tsmile/rulez/t2003.gif

osutafaraunu 05.08.2011 08:07:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 386233)
nu degeaba se zice "Vechiului Testament", "vechi", in loc sa ratacesti cu mintea la simpatii adventiste, mai citeste si matale Scriptura ca afli acolo explicatii:

"Și zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învechește și îmbătrânește, aproape este de pieire." Evrei 18:13

Da, "se zice", mai corect s-ar zice Primul Testament și Al Doilea Testament, prima și a doua parte care fac parte din aceeași Sfântă Scriptură. Textul pe care-l aduci drept probă (Evrei 8,13) folosește într-adevăr aceste atribute, însă nu se referă la VT și NT ci la legămintele respective (vezi și în context).

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 386233)
Iar cinstirea Sfintilor chit ca nu este expres mentionata in Legea Veche va asigur ca s-a practicat si atunci si in mod sigur este in Legea Noua si nu va fi desfiintata niciodata.

Mulțumim pentru autorizata ta asigurare! Musai că toată creștinătatea trebuie să respecte această sfântă garanție în pofida Sfintei Scripturi:77:

Neaguu 05.08.2011 08:31:11

In vechiul legamant odihna era sambata acum este duminica ! Nu este o incalcare a legii! Nu uita ca nu toti respectam aceste zile la acelasi ore. Nu uita ca crestinii nu au sarat aceasta invatatura pe pamant despre sabat. Invatatura bisericii trebuie sa fie permanenta aceasi! Daca sarea isi pierde gustul biserica este biruita! Ieri ma uitam pe un site adventist si recunosteau ca ei se trag din protestantism! Dar protestantismul nu a respectat sambata! Ci a indemnat chiar la fumat! Bach isi binecuvanteaza plamanii cu fumul de tigara si invata prin cantece religioase ca moartea trebuie laudata.Moartea care a fost biruita de Iisus! Citam:o scumpa moarte! Apoi isi cheama moartea deoarece a suferit destul! A uitat de purtarea crucii care pentru un crestin inseamna o placere !

osutafaraunu 05.08.2011 09:05:33

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 386282)
In vechiul legamant odihna era sambata acum este duminica !

Bine zici "acum". Ei bine, eu vreau să respect odihna de sabat a Domnului Sabatului (Marcu 2,28) nu legământul "de acum"-recte legea unui cezar păgân.

Citat:

Nu este o incalcare a legii!

Atunci nici crima nu e încălcare a Legii! E bine așa creștine?

Citat:

Nu uita ca nu toti respectam aceste zile la acelasi ore.

Normal, pământul nu e plat.

bairstow 05.08.2011 10:00:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 386283)
Bine zici "acum". Ei bine, eu vreau să respect odihna de sabat a Domnului Sabatului (Marcu 2,28) nu legământul "de acum"-recte legea unui cezar păgân.

Atunci nici crima nu e încălcare a Legii! E bine așa creștine?

Normal, pământul nu e plat.

Iisus ne-a dat un nou legamant mantuirea datorita jerfei lui. Noi nu mai suntem supusi vechiului legamant. Vezi si cap 4 din evrei! Cea ce nu intelegi tu este ca aceasta zi a fost schimbata de biserica primara la cinzecime si nu de nu stiu care imparat! Tu iei biblia si o interpretezi personal dar nu asculti de biserica care a sarat pamantul cu invataturile crestine mereu acelasi.Tu te supui legii vechi noi celei noi! Un om care respecta duminica poate sa fie in odihna in acelasi timp cu un om aflat in alta parte pe pamant care respecta sambata. Si de unde sti tu ce perioada ar fi de ore in care trebuie respectata sambata? Sti ca adventistii timpuri respectau sambata dupa anumite ore fixe? Biserica poate fi confuza ea care este adevarul? Daca un crestin din america trebuie sa respecte sabatul in functie cum incepe sabatul in zona tarii Israel? Marea lipsa a ta este ca nu consideri biserica ca este adevarul ca ea a propavaduit mereu adevarul si ca Duhul Sfant a coborat dupa inaltarea Domnului ca sa calauzeasca oamenii bisericii! Si sa-i lamureasca! Dar conform gandirii tale este ca biserica nu a prezentat adevarul si a decazut de la adevar contrazicand ca :Voi (biserica) sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul(invataturile), prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13)(biserica este invinsa de portile iadului)
Dupa logica ta un adventist ar putea respecta sambeta dar pentru Dumnezeu ar fi Duminica iar un ortodox ar putea respecta Duminica iar pentru Domnul sa fie ziua sambetei! Si atunci ortodoxul care s-a odihnit odata cu Domnul e trimis in iad dupa parerea ta iar adventistul care nu s-a odihnit cu Domnul dar a tinut sambata din jona lui geografica va ajunge in rai.
Dupa cum vezi chiar voi adventistii datorita rotatiei pamantului respectati 48 de ore sabatul. Ca sa fim in aceasi odihna cu Dumnezeu , Dumnezeu trebuie sa se confirme noua si sa se odihneasca 48 de ore! Deci chiar voi recunoasteti aceasta flexibilitate! Deci va asemanati cu farizeii uitand ca legea spune 6 zile fa-ti munca ta si a saptea inchin-o Domnului!Deci cand Iisus si biserica au schimbat aceasta zi prin noul legamant nu s-a calcat legea!Noi tot din 7 in 7 zile ne odihnim!

NeInocentiu 05.08.2011 10:30:53

Pentru osutafaraunu:
Exista la adventisti alte sarbatori in afara de cincizecime(despre care se vorbeste si in epistole) ?
Din curiozitate, cum ati sarbatorit ultimul craciun (care a cazut sambata) ?
Cum veti sarbatori Schimbarea la fata anul acesta (cade sambata) ?

osutafaraunu 05.08.2011 11:27:06

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 386291)
Iisus ne-a dat un nou legamant mantuirea datorita jerfei lui. Noi nu mai suntem supusi vechiului legamant.

Corect.

Citat:

Cea ce nu intelegi tu este ca aceasta zi a fost schimbata de biserica primara la cinzecime si nu de nu stiu care imparat!

Vă dați seama de enormitatea afirmației dumneavoastră? Cu siguranță că nu, altfel n-ați culpabiliza toți sfinții apostoli în bloc că la Cincizecime au stricat o poruncă din sfânta Lege a lui Dumnezeu! Plus că Autorul Cincizecimii (Dumnezeu Duhul Sfânt) ar putea lucra antagonic față de Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul! Mai tremperați-vă furia aceasta antisabatariană și meditați la ceea ce ați spus... Dumnezeu Tatăl scrie porunca a IV din Decalog cu Însuși Degetul Său pe piatră, Dumnezeu Fiul o respectă și declară că n-a venit s-o strice, iar Dumnezeu Duhul Sfânt o scrie de data aceasta pe inimă (conștiință). Cum și-ar permite un om păcătos, ori chiar un miliard de sfinți să se opună Sfintei Treimi??!

Citat:

Tu iei biblia si o interpretezi personal dar nu asculti de biserica care a sarat pamantul cu invataturile crestine mereu acelasi.

Iarăși! Nu mai amestecați Biserica lui Hristos în afacerile politice murdare ale unui caesar roman păgân (mă refer acum strict la problema poruncii a IV-a). Creștinii au sărat pământul cu sare, dar ce are a face un criminal odios cu creștinismul? Oricât de sfânt ar fi fost numit de cineva.

Citat:

Tu te supui legii vechi noi celei noi!

Nu e cazul să deschidem o nouă discuție despre legile ceremonial-rituale pe care le confundați cu Legea Morală valabilă în VT, în NT, și în veșnicie.

Citat:

Un om care respecta duminica poate sa fie in odihna in acelasi timp cu un om aflat in alta parte pe pamant care respecta sambata.

Ori cu unul (musulman) care respectă vinerea. Care-i treaba?

Citat:

Si de unde sti tu ce perioada ar fi de ore in care trebuie respectata sambata?

Din Scriptură. Nu e vorba de ore, ci de apusul soarelui.

Citat:

Sti ca adventistii timpuri respectau sambata dupa anumite ore fixe? Biserica poate fi confuza ea care este adevarul?

Știu. Biserica Ortodoxă e confuză de 1.000 de ani (în legătură cu ora 0) și încă nu și-a revenit, care e problema?

Citat:

Daca un crestin din america trebuie sa respecte sabatul in functie cum incepe sabatul in zona tarii Israel?

Trebuie s-o respecte funcție de meridianul pe care se află. Soarele nu apune la aceeași oră pe toate meridianele.:58:

Citat:

Dupa logica ta un adventist ar putea respecta sambeta dar pentru Dumnezeu ar fi Duminica iar un ortodox ar putea respecta Duminica iar pentru Domnul sa fie ziua sambetei! Si atunci ortodoxul care s-a odihnit odata cu Domnul e trimis in iad dupa parerea ta iar adventistul care nu s-a odihnit cu Domnul dar a tinut sambata din jona lui geografica va ajunge in rai.

Logica mea nu este atât de exclusivistă ca cea ortodoxă. Eu nu spun că toți ortodocșii vor ajunge în iad. Nici măcar toți cei care au călcat sabatul. Să-L lăsăm pe Dumnezeu să decidă pe cine-l trimite acolo. Dacă nu cer prea mult, să-L lăsăm tot pe El pe cine să scoată de acolo.:58:

Citat:

Dupa cum vezi chiar voi adventistii datorita rotatiei pamantului respectati 48 de ore sabatul.

Doamnă, vă rog reveniți-vă! Suntem pe Terra, nu pe Jupiter.:18:

Citat:

Deci va asemanati cu farizeii uitand ca legea spune 6 zile fa-ti munca ta si a saptea inchin-o Domnului!

Farizeii (sic!) măcar o respectau în literă, dumneavoastră îmi sugerați s-o calc și-n spirit și-n literă? A șaptea, după orice calendar o luați (slavă Domnului, acum și după calendarul BOR în sfârșit!) e sâmbăta, nu duminica.

Citat:

Deci cand Iisus si biserica au schimbat aceasta zi prin noul legamant nu s-a calcat legea!

Nu s-a călcat pentru că nici Iisus, nici Biserica Primară n-au schimbat această zi! Legea duminicală a lui Constantin (321 d.Hr.) a fost promulgată fără a fi abrogată Legea "sabatariană" a lui Dumnezeu (4.xxx în. Hr.). Nici nu avea cum să fie...
Multă... atenție!:3:

osutafaraunu 05.08.2011 11:30:26

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 386294)
Pentru osutafaraunu:
Exista la adventisti alte sarbatori in afara de cincizecime(despre care se vorbeste si in epistole) ?
Din curiozitate, cum ati sarbatorit ultimul craciun (care a cazut sambata) ?
Cum veti sarbatori Schimbarea la fata anul acesta (cade sambata) ?

În afară de sabat, în calendarul adventist nu există trecută altă sărbătoare.
Mai avem doar câte un eveniment deosebit. De exemplu, recent am sărbătorit 100 de ani de prezență adventistă în localitate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:38:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.