Citat:
În prealabil postat de bairstow
(Post 386291)
Iisus ne-a dat un nou legamant mantuirea datorita jerfei lui. Noi nu mai suntem supusi vechiului legamant.
|
Corect.
Citat:
(Post 386291)
Cea ce nu intelegi tu este ca aceasta zi a fost schimbata de biserica primara la cinzecime si nu de nu stiu care imparat!
|
Vă dați seama de enormitatea afirmației dumneavoastră? Cu siguranță că nu, altfel n-ați culpabiliza toți sfinții apostoli în bloc că la Cincizecime au stricat o poruncă din sfânta Lege a lui Dumnezeu! Plus că Autorul Cincizecimii (Dumnezeu Duhul Sfânt) ar putea lucra antagonic față de Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul! Mai tremperați-vă furia aceasta antisabatariană și meditați la ceea ce ați spus... Dumnezeu Tatăl scrie porunca a IV din Decalog cu Însuși Degetul Său pe piatră, Dumnezeu Fiul o respectă și declară că n-a venit s-o strice, iar Dumnezeu Duhul Sfânt o scrie de data aceasta pe inimă (conștiință). Cum și-ar permite un om păcătos, ori chiar un miliard de sfinți să se opună Sfintei Treimi??!
Citat:
(Post 386291)
Tu iei biblia si o interpretezi personal dar nu asculti de biserica care a sarat pamantul cu invataturile crestine mereu acelasi.
|
Iarăși! Nu mai amestecați Biserica lui Hristos în afacerile politice murdare ale unui caesar roman păgân (mă refer acum strict la problema poruncii a IV-a). Creștinii au sărat pământul cu sare, dar ce are a face un criminal odios cu creștinismul? Oricât de sfânt ar fi fost numit de cineva.
Citat:
(Post 386291)
Tu te supui legii vechi noi celei noi!
|
Nu e cazul să deschidem o nouă discuție despre legile ceremonial-rituale pe care le confundați cu Legea Morală valabilă în VT, în NT, și în veșnicie.
Citat:
(Post 386291)
Un om care respecta duminica poate sa fie in odihna in acelasi timp cu un om aflat in alta parte pe pamant care respecta sambata.
|
Ori cu unul (musulman) care respectă vinerea. Care-i treaba?
Citat:
(Post 386291)
Si de unde sti tu ce perioada ar fi de ore in care trebuie respectata sambata?
|
Din Scriptură. Nu e vorba de ore, ci de apusul soarelui.
Citat:
(Post 386291)
Sti ca adventistii timpuri respectau sambata dupa anumite ore fixe? Biserica poate fi confuza ea care este adevarul?
|
Știu. Biserica Ortodoxă e confuză de 1.000 de ani (în legătură cu ora 0) și încă nu și-a revenit, care e problema?
Citat:
(Post 386291)
Daca un crestin din america trebuie sa respecte sabatul in functie cum incepe sabatul in zona tarii Israel?
|
Trebuie s-o respecte funcție de meridianul pe care se află. Soarele nu apune la aceeași oră pe toate meridianele.:58:
Citat:
(Post 386291)
Dupa logica ta un adventist ar putea respecta sambeta dar pentru Dumnezeu ar fi Duminica iar un ortodox ar putea respecta Duminica iar pentru Domnul sa fie ziua sambetei! Si atunci ortodoxul care s-a odihnit odata cu Domnul e trimis in iad dupa parerea ta iar adventistul care nu s-a odihnit cu Domnul dar a tinut sambata din jona lui geografica va ajunge in rai.
|
Logica mea nu este atât de exclusivistă ca cea ortodoxă. Eu nu spun că toți ortodocșii vor ajunge în iad. Nici măcar toți cei care au călcat sabatul. Să-L lăsăm pe Dumnezeu să decidă pe cine-l trimite
acolo. Dacă nu cer prea mult, să-L lăsăm tot pe El pe cine să scoată de
acolo.:58:
Citat:
(Post 386291)
Dupa cum vezi chiar voi adventistii datorita rotatiei pamantului respectati 48 de ore sabatul.
|
Doamnă, vă rog reveniți-vă! Suntem pe Terra, nu pe Jupiter.:18:
Citat:
(Post 386291)
Deci va asemanati cu farizeii uitand ca legea spune 6 zile fa-ti munca ta si a saptea inchin-o Domnului!
|
Farizeii (
sic!) măcar o respectau în literă, dumneavoastră îmi sugerați s-o calc și-n spirit și-n literă? A șaptea, după orice calendar o luați (slavă Domnului, acum și după calendarul BOR în sfârșit!) e sâmbăta, nu duminica.
Citat:
(Post 386291)
Deci cand Iisus si biserica au schimbat aceasta zi prin noul legamant nu s-a calcat legea!
|
Nu s-a călcat pentru că nici Iisus, nici Biserica Primară n-au schimbat această zi! Legea duminicală a lui Constantin (321 d.Hr.) a fost promulgată fără a fi abrogată Legea "sabatariană" a lui Dumnezeu (4.xxx în. Hr.). Nici nu avea cum să fie...
Multă... atenție!:3: