![]() |
Citat:
|
Calea minimei rezistențe, deh...
|
Citat:
Cand spuneam de Dobrogea , spuneam de regiunea in sine. Iar Sfantul Apostol Andrei a trecut si prin Dobrogea (adica Scythia minor). Cand veniti la mare , pentru plaja , vizitati si muzeul de istorie si arheologie Constanta. Dar pana cand ajungeti la mare vizitati siteul : http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Saint_Andrew , si uitati-va la sectiunea Romanian Tradition. PS: Inca o data dati dovada de necunoastere... Asadar mi se pare inutil sa mai continuam discutia. Daca pe siteurile adventiste se poate cu minciunile anti-ortodoxe ; aflati ca pe forumul acesta nu prea merge cu "gogosile" sectante. |
Citat:
Desigur, dacă iei jugul lui Hristos, împreună cu el, acesta nu mai e greu... dar puteți spune că ați experimentat asta, de vorbiți cu atâta ușurință despre? |
Citat:
|
Citat:
Dar nu va ingrijorati ... luati o miniciunica sectanta si va trece greata imediat ! |
Deci adventistii nu se considera ca fiind singurii care urmeaza exemplul Domnului si al apostolilor, multumesc de raspuns.
Acum spuneti-mi va rog in ce consta aceasta mantuire usoara la adventisti? Prin mantuire usoara eu inteleg faptul de a trai cum ii taie capul si a face orice pofta doresc avand convingerea ca oricum se mantuiesc. Este cazul adventistilor? Prin mantuire grea inteleg lasarea de toate pacatele, pocainta, post, fapte bune, participarea la tot ceea ce Domnul a cerut: rugaciune, Comuniune euharistica etc. Acestea nu exista la adventisti? Multumesc de raspuns! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Bun. Multumesc de raspuns!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sau in cazul in care nu exista ramine,in esenta,o problema de credinta a fiecaruia,pe criterii strict stiintifice(adica existenta unor probe fara dubii) duci Vechiul Testament la muzeu in secunda unu.Categoric ca marturiile despre drumurile misionare ale apostolului nu au aceiasi autoritate ca si VT dar nu vad o problema majora>constiinta populara sa-si hranesca credinta cu acest mit(sau realitate)cat timp nu se poate da un verdict definitiv.Cum se spune: lucrurile sunt inca departe de a fi lamurite complet :) |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Insa nu i-am ascultat. E cu totul vina mea... Sa te ajute Dumnezeu sa iti lumineze calea catre Adevar ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca n-au nici o legatura istorica cu ei (si nici de alta natura de altfel), macar pretentii sa fie. |
Citat:
|
Citat:
Doar nu vroiai sa ti-o chem pe hristoasa ta: ellen white?! |
Citat:
PS: informatiile mele NU provin de pe sit-ul de care ai amintit |
Citat:
Nu va mai povestesc despre al doi-lea caz ca o lungesc. Iar aici sesizam un caz clasic de inselare si viclenie adventista: pe de o parte sustineti ca atit ortodocsii cit si catolicii care respecta randuiala Bisericii din care provin se mantuiesc, iar pe de alta parte nu ezitati sa smulgeti un om aflat pe drumul mantuirii pentru a va mari numarul membrilor. Va preocupa mantuirea aproapelui in acest caz? Nu; urmariti sa aveti mai multi membri, atit. Citat:
Citat:
Din revelatiile sfintei Faustina: aceasta, cand medita la patima si moarte Domnului nostru pe cruce, a vazut trei multimi imense de oameni. Una era rastignita pe cruce asemenea Domnului, alta nu era rastignita pe cruce dar tineau cu tarie crucea, iar ultima era formata din oameni care isi trageau crucea dupa ei si erau nemultumiti. Eu ma straduiesc sa ma tin de cruce. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Căci jugul Meu este lesne de purtat, iar povara mea este ușoară" (Mat.11,30 - versiunea Catolică) |
Citat:
In cazul asta a comis pacat foarte grav, relatiile trupesti in afara casatoriei sunt interzise. |
Raspuns posibil la intrebarea topicului: pentru ca nu ofera raspunsuri la toate intrebarile legate de Evanghelie dar afirma a detine tot Adevarul si toate raspunsurile legate de aceasta.
|
Citat:
Citat:
Iar din punctul meu de vedere problema e foarte simpla: Dumnezeu vrea ca toti sa ne mantuim. Daca, de exemplu, eu sint mai inceata la minte si nu pot intelege planul de mantuire al Lui Dumnezeu, cu siguranta ma voi mantui si fara sa inteleg acest plan. Important e sa nu pacatuiesc si sa iubesc. Daca totusi pacatuiesc, pentru ca diavolul ma inseala si e mai ager la minte decat mine, Domnul ma iarta la spovada. Si ma mai hraneste si cu Trupul Lui ca sa ma intareasca in lupta cu cel rau. Citat:
Citat:
|
Citat:
Un film ce merita a fi vazut (s-a mai postat pe forum): http://catehetica.ro/secta-film-rusesc Un film rusesc extraordinar de interesant despre modul în care sectele își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este foarte bine realizat este educativ pentru părinți și copii în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați pot ajunge la îndoctrinare și înșelare fiind chiar capabili de sinucidere sub influența. Filmul este inspirat dintr-un fapt real petrecut in Rusia. Pe de altă parte necunoașterea credinței celei adevărate constituie o mare primejdie, deoarece un credincios, un fiu adevărat al Bisericii niciodată nu va fi păcălit de vreo secta, grupare religioasă, guru sau cine știe ce adunare eretică. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
După ce omul acela ajunge să dobândească "cunoștințe teologice" mult peste nivelul mediu al credincioșilor din biserica istorică, cum de nu se întoarce acolo după ce și-a dat seama că a fost "înșelat"? O întrebare și mai directă: cum se face că se înmulțește numărul preoților ce aderă la cultele neoprotestante? Se presupune că aceștia dețin toată cunoștința teologică necesară pentru a fi feriți de "capcana sectelor".:39: |
Mulți chemați, puțini aleși.
|
Citat:
Musulmanii se mantuiesc? ma refer la cei care tin cu sfintenie preceptele religiei lor. Dar budistii? hindusii? |
Citat:
Concluzia a doua, care si ea este corecta, este ca atunci cand sectantii bat la usile catolicilor/ortodocsilor, singurul interes urmarit e cel personal, acela de a mari numarul de membri si de incasa astfel mai multi bani, pentru ca acesti ortodocsi/catolici se afla deja pe drumul care duce la mantuire. Nu exista alta motivatie pentru care cineva sa vrea sa devieze drumul spre mantuire al unui om decit banii. Si concluzia a treia este ca in goana dumneavoastra de a va mari numarul de membri, distrugeti vieti. |
Citat:
Oricit de mari ar fi cunostintele unui preot, cunostintele nu pot suplini trairea duhovniceasca. Iar daca acel preot ramane setat pe intelect si nu pe duh, in bisericile traditionale nu va gasi prea multi admiratori (ca oameni-s mai simpli, nu inteleg marile probleme teologice). Si atunci iata si solutia: sectele. Si nu in ultimul rind, acum vre0 5-6 ani, vreo 75% din populatia Romaniei striga "sus Basescu". Probabil acelasi procent o sa strige acum "jos Basescu". Daca biserica adventista se va umfla ca un balon de sapun, tot asa se va si sparge. Pentru ca daca numai interesul ii va mina pe unii crestini sa-si schimbe religia o data, tot interesul va fi motivul pentru care isi vor schimba religia si a doua oara. Singura motivatie care ii face pe oameni sa fie statorinici si sa persevereze oricat de mari ar fi piedicile este Isus Hristos. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:32:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.