![]() |
Citat:
Iti sustin ideile fiindca incerc pe cat posibilul sa nu ma amagesc cu acel subiectivism de care vorbeai, cu atat mai mult cu cat stiu foarte bine ce-nseamna cu adevarat credinta in viata oamenilor , concret si nu in plan de iluzii. Iar Cristi...ti-a raspuns pe masura, adica la fel de subiectiv si " rautacios", sa-i spunem asa, specific " credintei ".... Iluzii si iar iluzii....pierzand din vedere natutraletea si firescul omului deosebit, caci el este deosebit, noi il tot schimonosim de legi si principii pe cat de absurde pe atat de neputincioase ca patima in sine. Draga Cristi, poate ca sunt in ratacire, dar te intreb pe tine, tu, tu unde esti, esti deja in rai ? |
Citat:
|
Nu, nu m-am schimbat deloc, doar ca oamenii vor sa ma schimbe in acceptiunea lor....cred ca este o diferenta mare. Oamenii nu doresc sa ma i-a asa cum sunt, iar cand mai stiu si faptul ca am fost adesea prin manastiri, cu atat mai mult doresc sa=si formeze o imagine despre mine, neaparat pioasa si habotnica, dar eu nu sunt astfel si nici nu-mi doresc, prefer sa nu ma mint , chiar daca teorii convenabile despre credinta imaginara pot emite si eu cu duiumul, dar ma doare cumplit aceasta ipocrizie in care nu izbutim sa fim mai buni, dar ne pretindem prin predici si povesti....
|
Citat:
:25: |
Citat:
|
Citat:
|
Of !, Cristi, esti Capricorn si de aceia nu mai continui sa ma contrazic cu tine, chiar daca nu este vorba nici de mandrie si nici de umilinta, ci doar de realitate si de ceea ce cred, daca se intelege.
|
Citat:
|
Ory ,tot ii dai cu neputintele omenesti.
Stiut este ca suntem neputinciosi insa Hristos a venit pentru a ne ajuta sa ne ridicam din aceste neputinte si sa ne mantuim .Dar pentru asta trebuie sa ne pocaim cum zice sf.Ioan Hristosom "Doamne eu ca un om am gresit ,iar Tu ca un Dumnezeu ma miluieste vazand neputinta sufletului meu".Nu zice sa zacem in pacat pentru ca suntem neputinciosi. Iar ce spui tu despre pacatele parintilor ispasite de copii , daca nu e adevarat inseamna ca negi sfintele Scripturi de care zice sf.Pavel "Acestea s-au scris spre stiinta noastra" Nu vreau sa iti dau citate ,sunt destule. De ce a oranduit Dumnezeu asta ,o stii si tu ,pentru mantuirea noastra ,caci bietii copii oricum vor ajunge ingerasi. Cristi ,cu statul in manastiri ,asta nu imi spune prea mult daca nu iti deschizi ochii sufletului sa te bucuri de sfintenia locurilor . Ne povestea parintele de o doamna care nu a fost prin cine stie ce manastiri ,a fost doar la o manastire unde a primit canon de rugaciune pentru nepotii ei grav bolnavi care au primit vindecare de la Dumnezeu la implinirea celor 40 de zile de rugaciune. Doamne ajuta ! |
iar va luptatzi intre voi 'prieteneshte si parinteste', constat sau judec, nu shtiu exact, poi voi nu stiatzi ca nemultzumirea este cea mai nociva forma de mallahenism?... desavarshita desfranare cruda din nemultzumire pentru multzumire sulimenizanta a placerilor shi poftelor rele, poi smerenia trufasha ce are la baza necredintza bine asezonata cu credulitatea natangei pripeli, este, asta este... shi astfel exagerand din accedie shi plictis se adanceshte omul-maimutza cu coarne in trufia de a 'demonstra' ca shtie el mai bine ceea ce shtie el de la trufia de a nadajdui in nascocelile lui... caci puii ashtia de pui de naparparca au o stare judecatoreasca a conshtiintzei imbracata in cugetul inimii sfant, dar defapt sunt nishte autoinshelatzi auto adulatzi auto laduatzi shi vin shi intreaba mereu ca sa te imbete, intreaba de Dumnezeu flatandu-te dar ispitind shi amagind pe Duhul Sfant in loc sa aiba ei o atitudina de mila, de multa shi mare umila fatza de Duhul Sfant... nu au umila de Duhul Sfant shi nu le pasa, ca daca ar avea multa umila de Duhul Sfant atunci s-ar stradui ca sa asculte porunca: "... shi iubeshte pe aproapele tau ca pe tine insutzi!" deci nu zice oare oare oare oare oare oare oare ca pe el sa-l iubeshti ca pe tine shi nu pe tine ca pe tine?
deci dragii mei prieteni ai lui Hristos sper sa nu mai fac eu pacatosul macel de ci-borgane... sper, ca din sadism mereu fac prapad caci maniindu-ma distrug din ispistetzita ispismuire... pentru intietatzi... cautandu-mi slava mea... slava de la oameni... visand, nascocind, punand in scena, scenarizand ca sa ma mir tare, sa deznadajduiesc tare... la cerbice... shi cer mereu... deci ajung ca sa-mi inchipui una alta asha cum zice ory shi asta pentru ca nu ascult... ca asha trebuie sa ascult: fiind conshtient ca pana seara voi muri... cum zice sf Parinte, unul dintre sfintzi,... ca s-ar putea sa nu mai apuc ceasul urmator... clipa odihnei binecuvantate urmatoare... ah starea aia de odihna... ah groaznic e sa fi prea mult shi prea des mallahishtiintzifico-fanatisitic... din vina ta ca daca nu tu ishti in culpa atunci cine? fireshte ca mana sau oqlulhul... poi "sa n-aiba putere" ne spune pe undeva CLD |
Onanie!
Luna asta se implineste 1 an de cand am renuntat definitiv si irevocabil in a face onanie si pot sa spun ca omul de acuma fata de cel de atunci e mult schimbat.Acuma din cate am observat am devenit un om mai echilibrat emotional si psihic,mai stapan pe sine,privesc lumea din alta perspectiva(nu ca ceea dn inainte in care o priveam doar ca pe un mod de a ma autosatisface.)
Si pot sa spun ca pacatul acesta e foarte grav e o patima ingrozitoare care iti chinuie sufletul si in care niciodata nu iti gasesti satisfacere.(in fond asa sunt toate patimile fum si ceata). Inainte cand practicam onanie nu stiam ca acesta e pacat nefiind deloc sau prea putin interesat ce religia noastra propovaduieste si mai ales dupa ce citeam prin diverse articole ca masturbarea e sanatoasa te scapa de cancer etc.vedeam aceasta fapta ca una normala. Insa totusi constiinta mereu ma critica ca un judecator care nu stie ca masturbarea e sanatoasa,desi eu imi explicam actiunile ca fiind unele normale acest caine pazitor mereu ma lovea pe la spate si reamintindu-mi greseala si nu ma lasa in pace si mereu purtand sentimentul mereu de vinovatie pentru o fapta considerata normala.Ei bine Dumnezeu le oranduieste pe toate si intr-o zi am inceput sa citesc mai mult din greseala pur si simplu diferite articole despre religie si despre onanie si restul. A mai durat ceva pana in sfarsit am reusit sa ma deprind de acest obicei dupa spovedanie si prin mila Domnului. Cei ce considerati acest obicei normal va inteleg,caci si eu credeam la fel cum sa vezi pata neagra pe camasa neagra?Mie mi se parea ca si curvia e ceva foarte normal,la fel ca si sexul nefiresc,eram orbit de patima si mintea era roaba propriilor instincte sexuale lumea si chiar femeile nu mai aveau valoare de suflet de fiinta umana ,ci pur si simplu de obiect,de produs de care sa te folosesti intr-o satisfacere egoista in care iubirea era scoasa din ecuatie.Acuma mintea a devenit din nou stapana(mai am cu multe alte patimi de luptat) privesc lumea cu alti ochii si ispita mai exista mai vine,insa nu ca inainte si m-am decis ca mai bine mi se taie mana decat sa mai practic o singura data acest mare pacat.Imaginatia s-a curatiti in mare parte nu mai am imagini perverse si bolnavicioase de-a dreptul in cautarea de autosatisfacere.Pentru mine onania nu ca a fost o metoda de eliberare a stresului,chiar dinpotriva eram mai stresat,mai irascibil si un om mai slab dupa ce faceam asta e cazul meu. Insa acuma vine si problema datorita faptului ca practicam obiceiul asta foarte des organismul meu sufera consecintele si caut pe cineva preferabil duhovnic preot sau care cunosteti pe cineva bun duhovnic,caci am mare nevoie de sfaturi despre ce sa fac in continuare nu stiu de problema este organismul sau duhul curviei sau ambele pentru ceea ce mi se intampla cateodata. Asa ca va rog daca cunoasteti un duhovnic bun la care sa apelez pentru problema mea,caci eu nu mai stiu ce sa fac sunt complet dezorientat nu stiu daca e ceva normal ceea ce se intampla sau pot cumva prin mila Domnului si prin rugaciuni sa nu se mai intample.Caci eu decis sunt si probabil ca nu o sa ma casatoresc(acuma nu stiu orice se poate intampla)caci rar gasesti persoane care sa te iubesca si sa o iubesti si sa-ti urmeze principiile morale in viata mai ales in societatea asta degradata si probabil daca va fi asa sa fiu abstinent toata viata si vreau sa incerc sa rezolv problema asta..VA MULTUMESC!DOAMNE AJUTA! |
poi pacatosule, tu dupa un an crezi ca ai reushit ceea ce eu n-am reushit dupa 33? ca ai promis, ai jurat? poi a zis Domnul sa nu juram nici pe cer shi nici pe pamant ca shtia El ca precis cadem in mandrie din pricina asta, iar mandria e mai mare mallahienism decat toate la un loc fiindca e trufie bat-o s-o bata... deci de aia zic, ca degeaba ai oprit mana ca ochiul e imposibil de oprit... iar alunecarile oqlulhului interesate spre cercetari sodomic-gomorice din intamplare, ca un pui de pui de aduleu... nevinovat... shi fireshte, pentru dragoste... dragostea cea mare... indragostirea de pofte shi placeri... asta e mai imposibil decat imposibilul insushi, deci eu n-am reushit pana astazi sa opresc alunecarile nalucitoare ale curiozitatzii inspre prapastia din decoltee sau dupa pieile alea ranjitoare ale formelor... apucandu-ma mereu un entuziasm feroce... pentru fericirea shi starea aia pentru care imi vine sa lepad pe oricine... in mod dobitocesc shi indobitocitor ca din nepasare ash vrea sa ma arunc in mare shi sa stau la soare ca o pluta aratandu-mi podoabele la toata plaja inchipuita in ascuns asha ca nishte bube dulci care ma mananca... asha ca nishte poame... oasebite...
deci e tregedie mare cu oqlulhul ca e atras zice el shi ca apare... din patima slavei de la oameni nalucirile splendide ale nimfomaniei de a-shi pleca ei urechea ce pacatuieshte crezand ca e responsabila, plecand-o la barfele trufashe din sn... desfranari cu addvocate shi justitziari, caveleri eroici pripitzi shi in natangia lor, mari acuzatori explozivi in nemultzumirea lor imputernicita plina de credutilintza shi putoare oare soare shi cu amploare... ispistetzit acceleranta in cele bine ascunse... de "baietzii buni" (oamenii de la asigurari) deci daca ai reushit sa te abtzi nu te mandri ca vei trufi... curand curand... sa shtii. iar despre viitor shi castitate? cum da Dumnezeu dar tu cauta sa iubeshti din dragoste shi nesilit de nimeni... ca minteresuleului poarta fesul shi te trezeshti incurcat ... de dracul prin clatiri de la starea ta, cu indreptari... cum ma apuca shi pe mine grija cea mare... pe cine vreau sa pacalesc? caci dragostea nu se bucura de nedreptate, razbunare, de raul altuia shi nu cauta ale sale ci ea se bucura de Adevar... fara interese marshave... fara sa ashtepte rasplatzi desharte... iar duhovnici gaseshti in fiecare Biserica shi Manastire... caci nu numai omul e slujitor ci "Duhul Tau Cel Bun ma va povatzui la pamantul dreptatzii"... iar dreptatea lui Dumnezeu este aia ca Dumnezeu se milostiveshte de cine voieshte, ca pana shi de iuda iscarioteanul s-a milostivit, dar n-a mai venit... ci a preferat o solutzie ispistetzita... s-a temut ca orgoliul slavei de la oameni sa nu cumva sa-i fie frustrat ca shi-ar calca peste mandrie... recunoscand ca mai fura din punga cu galbeni shi argintzi... din punga cu babani... din cand in cand ... shi shi-a atarnat starvul in vitrina istoriei... dar creanga n-a tzinut, s-a rupt shi cazand mortul umflat ce balenganea in vant a crapat trupul 'copt' iar matzele s-au imprashtiat in tzarina aia blestemata... deci "el se jura ca nu fura shi l-am prins cu ratza-n gura"... ala ce se socoteshte pe sine vrednic shi se crede sfintzishor... la mine ma refer... ori la scariot, iscariotean pardon. Deci te roaga shi pentru mine mult mai pacatosul shi impotentul ca tine, ca eu n-am reushit inca sa ma abtziu ca eu incerc sa renuntz ca abstinentza defapt ishi pastreaza fortzele pentru noaptea cea mare a orgiilor diaboliceshti, deci te roaga daca zici ca ai trecut inaintea mea...ca sa ma pot dezvatza shi eu de narav cu ajutor de sus... ca daca zici ca tu ai reushit atunci poate ai vreme sa te rogi shi pentru mine ca fireshte ca shtiu ca ne-ai povestit nu ca sa te lauzi ci ca sa ne dai o nadejde ca se poate, din sinceritate... deci eu te cred ca se poate dar eu pacatosul shi tristul inseamna, atunci inseamna, ca am ramas blocat intre nishte spatzii, intre dimensiuni... intre vise shi nascocociri... intre filme shi reviste... intre simtziri... plătoniciace... intre clipe efemere... mere, mere... nu mai mere... ca e otravite. |
Onanie!
Da mare dreptate ai vsovi nu am avrut sa ma laud(desi eu sunt un trufas,laudaros si mandru) ca m-am lasat de fapta,caci gandul tot neputincios ramane.Pacatos tot sunt mai mult acuma decat atuncia.
Multumesc Domnului caci prin mila Lui am reusit sa ma las de aceasta fapta,nu prin puterile mele. Vroiam doar sa arat,caci acesta pacat mare este si te poate schimba in mod foarte negativ,precum si infranarea iti poate aduce rod bun la vremea lui,dar asta nu sta in putintele noastre,ci in mila Domnului care cu rugaciunile tuturor Sfintilor si Sfintei Fecioare Maria ne poate indrepta si a ne ajuta sa nu mai cadem in ispita.Si sunt constient ca diavolul si trupul meu e foarte neputincios si oricand pot cadea in prapastia pacatului din nou,insa ma rog Domnului ca aceasta sa nu se intample.Acesta este un pacat groaznic onania si cei ce nu constientizeaza acest lucru sunt prinsi in jocul diavolului,caci le orbeste mintea a nu vedea patima aceasta cat de groaznica este. Nu vorbesc ca un ipocrit nestiind despre ce e vorba ,caci si eu am trecut prin aceleasi ganduri si stiu cum e,doar Bunul Dumnezeu te poate ajuta sa te intorci din pacatele tale,aceasta nu e putinta umana. Sa-ti dea Domnul vsovi toate cele de folos sufletului,sa te lumineze,sa te ajuta in neputintele tale sa te binecuvinteze,sa-ti ierte greselile si sa te pomeneasca intr-un Mare Imparatia Sa si pe toti cei care ati cazut in pacatul acesta si pe toti frati mei intr-un credinta Domnul sa va miluiasca! Doamne ajuta! |
Citat:
Vsovi, lasa baiatul in pace nu-l mai ameti de cap asa cum stii tu sa faci in stilul tau caracteristic; el are doar 17 ani si poate face pocainta iar ajutorul i-a venit mai repede decat tie; stii tu, cu cat rugina este mai subtire cu atat se freaca mai usor; asa ca nu e de mirare la tine, ai mai mult de frecat la rugina; insa ma indoiesc ca la Pucioasa se practica frecusul ruginei! |
Pacatosule (desi nu-mi place acest nume ales de tine)am vrut sa-ti spun pe privat ca sunt din Brasov si gasesti un duhovnic bun la biserica Sf. Treime, mai jos de maternitate; am vrut sa-ti mai spun ca am si eu un baiat de 17 ani care merge la aceasta biserica, daca vrei va puteti cunoaste!
|
?
Si parintele e tanar mai in varsta nu am fost niciodata la biserica Sfanta Treime?Si la fiul dumneavostra la ce liceu este?Caci duhovnicul meu la bisrerica la care frecventez este tinar si nu zic ca nu e bun preot e foarte bun chiar,insa ca duhovnic nu prea m-a ajutat deloc....
|
Citat:
trimite-mi adresa de mess pe privat si vorbim |
Citat:
|
oricine ar putea renuntza la viciu in cel mai scurt timp dar nu vrea, dar dupa ce ai renuntzat abea apoi incepe urcusul, durerea, smerenia, lupta, ca doar abea ai iesit din mocirla, dar trebuie de acum sa nu te reintorci la ea ducand o viatza de curatzie dar trebuie shi sa te desavarsheshti, ca daca incepi doar sa te lauzi ca ai putut ca sa nu mai faci, ca potzi sa posteshti, deja ai cazut deadreapta, deci ai cazut in mod clar din lac in putz, iar din putz e mai greu ca sa ieshi ca din lac... fiindca putzul uneori e fara fund ca un abis... iar acolo in abis sunt cateva mallahiene care te chinuie pana ajungi la deznadejde... shi odata deznadajduit te invoieshti mereu ca n-ai ce-i face deci intri automat in fatalism... adica daca shi asha murim, daca shi asha toata lumea merge in iad, daca shi asha niciunul nu e desavarshit, ce importantza are ca sunt lacom, egoist, razbunator, pismash shi mincinos, iubitor de osebeli, pofte shi placeri... nu-i bai... om vedea noi atunci ce o fi... dar cu mentalitatea asta... chiar ajungi sa crezi ca "Nu este asa pacat lucrul asta" ... la mandrie ma refer... la triumfalism, la tupeul celui trufash shi necredincios... ca ala numai shi numai minte zicand ca are dragoste ca sa-tzi pui nadejdea in el pentru mancare... nu-tzi da, ci te fenteaza ca sa-l crezi... te sperie, te deznadajduieshte, ca tot el sa-tzi dea pita... nu uita ca exista un is in fatza deci este ispita... ispita din pismuire ca sa faci sau sa doreshtii pacatul shi astfel te-ai rupt shi l-ai lepadat pe Dumnezeu... dar daca ai cazut shi ai fost pacalit sau singur te-ai amagit a mia oara nu te mai amagi cu incapatzanare macar zicand ca defapt nici n-ai cazut... ca aia e mare tampenie... dar omului ii place sa se incante in mod triumfalistic ca defapt a biruit pacatul tocmai facandu-l shi mai adanc, mai tare, mai rau cu incapatzanare... ca aia e razbunarea, te razbuni pe tine zicand ca-tzi place... ca e sanatos... poi sigur ca dracul ranjeshte cand ai primit circul lui, persuasiunea lui, dar Domnul plange... iar sufletul tau moare... caci mandria este... mandrie... exact asha ca romanul care daca nu e shi fundul parca nu e prost destul...
|
Citat:
|
nu e pentru copii desi aproape totzi copiii au suferit la fel: http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-11-03&id=43463
se joaca, de-a tata shi mama... sau cu sora sa, cu vara sa, cu fata morgana... numai cine nu a pacatuit, cine nu a fost copil si tanar, numai acela nu stie cat de greu e sa lupti cu pacatul, cu tentatzia, cu ispita... permitandu-shi sa judece aspru pe cei cazutzi intre mallahiene... tanar de 25 de ani... poi credeti ca mallahienismul cu femei e permis? numai ala cu barbati interzis? de ce va flatatzi in mod absurd cand defapt Domnul a zis ca daca ai dorul sau pofta ochiului dupa goliciuni shi "femeia" ranjitoare de serviciu, deja ai shi savarshit pacatul in inima ta, pofta sa nascoceshti visonul purpuriu ce o sa shada ca drobul de sare deasupra capului tau sub forma de cuoroana... deci daca ar fi sa fim dreptzi atunci am recunoashte ca o lume intreaga este cazuta in aceste pacate, iar eu nu fac exceptzie de la regula... decat poate ca mai sunt unii batrani care s-au smerit o viatza taind mereu din neascultare shi mancare... ii potzi numara pe degete... sau mandria desharta plina de competentza shi calitate a marfurilor ce credetzi ca este? deci nu te lasa daca ai cazut caci lumea o sa-tzi dea etichete shi scuipaturi shi batjocure iar ei se vor pecetlui cu raze lasher shi nu va fi vizibil semnul lor pus pentru inaltzimi, dar tu ridica-te degraba nu pentru ochii gLumii ci ridica-te shi te scutura de naravul acesta ca inima ta e inaintea lui Dumnezeu... shi El shtie cat de ushor te-ai autopacalit... devenind prostit emerit... marfa de calitate pentru satana cel competent shi cu nume shi faima shi prestigiu mare... mare de tot... rasul. iar vindecarea de astfel de naravuri dureaza mult, nu e deloc simplu mai ales daca te incoltzesc lupii rapitori in haine de oi, in haine sfinte, prietenoshii vrednici, uneori tzine zeci de ani daca nu toata viatza asha ca nu va lasatzi inshelatzi de cei ce se arata pe ei inshishi vrednici shi se socotesc dreptzi shi sunt foarte blanzi shi uituci cand e vorba de ei inshishi... iar cand e vorba de altzii sunt necrutzatori... dar te potzi lepada de satana intr-o clipa... dar el se imbraca shi in tine insutzi zicandu-tzi ca defapt tu vrei sa faci poftele shi placerile ispiszmuirii... deci nu te lasa, nu ceda in fatza circului lenii, in fatza persuasiunii celui rau, ci lupta-te cu minciunile de care eshti gata convins... caci cu tatal minciunii ai de luptat shi cu 7 diavoli... cu duhurile lacomiei, poftelor shi placerilor desharte... poi cu pofta ochiului unii cad zilnic de zeci de ori asha ca puii iar acest nenorocit de 25 de ani... luat de iad... rapit e doar unul dintre noi, un sarman "smintit intru Mine"... dar poate ca ai tupeul ca in ascuns ca sa zici ca bine ca pe noi nu ne-a desconspirat nimeni... asha ca ne putem mandri linishtit shi urma pe mai departe drumul viceversat al duhului minciunii maririi de sine, invidiei shi intietatzii... dar candva se va vedea tot ceea ce ascundem in sufletul nostru, se vor da pe fatza, se va vedea toate faptele noastre shtiute de putzini... ca de la un timp chiar daca te faci ca le uitzi vor da pe afara exact asha ca laptele afumat... shi mult se vor bate... mult se vor chinui... in locurile nelinishtii shi scarnirii necrutzatoare a dintziurilor natange... shi mare le va fi caderea... in mandrie shi in rautate shi in nebunia de pe urma... unitzi in nemultzumirea revoluta a sulimenizarii... pentru pacate... in "mantuirea" prin cinism, gLume shi batjocura... asha ceva am impresia ca vom patzi... fereasca Dumnezeu, fereasca-ne sfintzii sfintei Treimi! |
Ori de cate ori astfel de fapte imorale sunt descoperite in presa , ma indurereaza f. mult. Mai ales ca este vorba despre clerici care sunt slugile lui Dumnezeu si modele de urmat pentru credinciosi. Daca parintele se stia cu patima acesta putea din primul moment sa se retraga din slujire fara sa se ajunga prin ziare despre el. Ceea ce este mai grav , astfel de stiri , daca se dovedesc adevarate nu fac decat sa-i indeparteze pe credinciosi de pastorii lor. Cum zice si in Molitfelnic:"Toti ne-am departat, toti netrebnici ne-am facut ,si preoti si popor , nu mai este cine sa faca judecata , nu mai este nici unul".
Sa ne rugam pentru dansul cu lacrimi ca sa nu fie pedepsit dupa faptele sale. |
Daca mana ta te sminteste ... (articol de Laurentiu Dumitru)
Masturbarea (autosatisfacerea sexuala) este inca un subiect tabu pentru foarte multe carti ortodoxe care incearca sa abordeze problemele tineretului. Trebuie sa depasim starea de stanjenire pe care o naste subiectul pentru a incerca sa lamurim tinerilor adolescenti, in duh crestin ortodox, problematica masturbarii (a malahiei sau, cum impropriu e numita uneori, onanie[37]).
Revistele ce au ca target tinerii (Bravo, Popcorn, Cosmopolitan, FHM etc.), emisiunile radiofonice sau TV, ziarele prin rubricile despre sexualitate, vorbesc despre firescul masturbarii, despre, cum titra o carte aparuta dupa revolutie, dreptul la placere, fiind vazuta de cele mai multe ori ca o nevinovata forma de explorare a sinelui. Despre masturbare s-au spus in trecut multe neadevaruri care sunt pomenite in zeflemea si azi de "apologetii" acestei practici. S-a zis ca duce la orbire, la sterilitate, la debilitate mintala sau la... cresterea parului in palma. Astazi medicii sustin cu tarie ca masturbarea intamplatoare, ocazionala, nu afecteaza biologic organismul. Unii dintre acestia nu infiereaza, din pacate, nici masturbarea frecventa... Insa este sigur ca aceasta afecteaza persoana din perspectiva comportamentala, dar mai ales din perspectiva spirituala, duhovniceasca. sa nu uitam Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel: "9. Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii (cei care se masturbeaza), nici sodomiții, 10. Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu. " Deci cred ca masturbarea nu este ceva normal, e evidenta urmarea acestei deviatii, ci din contra , e un semnal de alarma |
In tema
Buna, sunt un Adolescent roman, Crestin-Ortodox, care, a cazut in pacatul malahiei .
Dar, sunt foarte confuz in privinta acestui lucru, nu inteleg, am vazut pe muulte forumuri dezbatut acest subiect. Nu inteleg, la barbat, am inteles ca pacatul este atunci cand ne irosim "samanta" (sperma), dar apoi, pe alt Blog, am vazut ca trebuie sa ne pastram samanta in ceva, si Duminica sa o ducem la Biserica..:| Am inteles, ca, la varsta mea, hormonii o iau razna, si vreau, cat de repede posibil, sa ma spovedesc, asa ca, astept postul Pastelui, deoarece imi este rusine fata de parintii mei sa ma duc mai devreme, deoarece isi vor da seama ca este ceva in neregula.. Am ales acest forum, deoarece, mi se pare cel mai bun Site & Forum legat de religia Ortodoxa .. Mai citisem o varianta, ca, atunci cand ne masturbam, sa spunem o rugaciune.. :| Va rog, daca aveti vreun sfat, ajutati-ma! Cu respect, VeV . PS : Am citit mai sus ca cei nedrepti nu vor intra in Imparatia Lui Dumnezeu, dintre ei facand parte si malahienii (cei care se masturbeaza) . Daca, ma spovedesc, mai am vreo sansa? |
Citat:
|
Multumesc, ma scuzati
|
Citat:
|
Citat:
poate tu nu stii dar te imbolnavesti daca nu ai contact sexual mult timp sa zicem ca nu ii poti gasi partenera. pacat ar fi doar in cazul in care ai partenera, poti procrea si tu te masturbezi in locul actului sexual. asa dupa tine si folosirea prezervativului e pacat. dar nu cumva e mai pacat sa faci copii si sa ii lasi sa moara de foame sau sa ii chinui ca deh sa nu arunci samanta.,.no comment |
...
Oricum a-ti lua-o, din toate punctele de dvedere MASTURBAREA ESTE UN PACAT !!! De ce crede-ti ca nu ar fi? E pacat la fel ca actul sexual cu o persoana fara ca cei doi sa fie casatoriti... In pravila alba " Sfaturi pentru cei casatoriti, de Parintele Arsenie Boca " inainte de a spune ce scrie in ea v-o recomand cu drag, o sa intelegeti foarte multe si o sa gasiti multe raspunsuri in ea, " iata viata curata a casatoriei, dupa cinstirea ei de Taina este aceasta : Binecuvantarea este numai rodirea de copii. Iar tot ce-i in afara de rostul acesta, in privinta trupeasca , este desfranare si pacat si sa nu se mai faca" mai scrie aici depre cei care nu pot avea copii " cei ce se dovedesc neroditori, sa se inteleaga la petrecerea frateasca, evitand pacatul ". Mai scrie Parintele Arsenie Boca despre varsta ingaduita dupa care ar trebui sa se casatoreasca oamenii " Varsta ingaduita pentru fete, de la 18 la 20 de ani, iar pentru baieti spre 25 de ani, adica la o varsta la care sa priceapa pe ce cale merg si cum trebuie sa mearga. Si inca ceva: trebuie sa se astepte o varsta mai marisoara, ca sa se vada pe cat e cu putinta, toate inclinatiile din cei doi tineri, care numai cu varsta se arata. Asfel, se mai intamplaca inainte de casatorie, dupa oarecare vreme, au alte purtari [entru care bucuros ai fi cautat tovarasia vietii in alta parte. Crima de avort - este mai mare decat crima simpla, pentru ca se face impotriva unui copil fara aparare. De aceea, cere cap de mama si de tata. Sangele lor striga la cer Razbunare, si putini sunt cei ce scapa de ea. Nu aparati DESFRANAREA, ca nu are nici o aparare.Ea nu intretine, ci (mai curand sau mai tarziu) macina dragostea intre soti si duce la ura, ca orice pacat"
|
ba este un pacat destul de grav!...
Citat:
'Am ezitat mult înainte să abordez problema intimă a sexualității umane din punct de vedere ortodox. În condiții normale, subiectul este personal, ceva ce ține de spovedania particulară și nu de un forum public. Dar societatea în care trăim nu este nici pe departe normală; problemele sexuale se discută deschis, în locuri și companii nepotrivite, iar perversiunea sexuală este în floare în societatea modernă. Oamenii bisericii nu pot rămâne nepăsători – mai ales cei dintre noi cu funcții monahale.' http://www.razboiulnevazut.org/artic...-si-masturbare |
Citat:
|
o lume fara minte
bai fratilor treziti-va...
nu vedeti ca lumea asta a ajuns sa faca din pacat o virtute??? aduceti-va aminte de sodoma si gomora... voi chiar sunteti orbi??? ma ingrozesc cand vad cu ce cuvinte frumoase si ascunse acoperiti pacatul si il transformati in "ceva firesc", "ceva necesar vietii", asemenea mancarii si bauturii... ganditi-va la Sfintii Parinti... ganditi-va la Dumnezeu inainte sa mai ganditi si sa spuneti asa ceva... faceti si voi ca Adam cand l-a intrebat Dumnezeu de ce a mancat din pomul interzis... Doamne, femeia pe care mi-ai dat-o... ne ascundem dupa deget... oare placerea din viata asta ne ajuta sa dobandim raiul ??? oare nu infranarea, postul si rugaciunea??? sincer eu nu stiam ca si prin masturbare dobandim raiul... ce scrie in Sfanta Scriptura despre malahisti si Onan??? ia uitati-va... dar pana atunci cititi aici sa vedeti ce spune Sfantul Apostol Pavel despre malahisti... http://rostiri.ning.com/profiles/blo...vant-rostit-de |
Cautati versetul
I corinteni 6, 9
|
euftalia..
si toti cei care va ascundeti in spatele cuvintelor mestesugite cititi aici... sper sa va aflati raspunsul si sa va lamuriti cum este cu "virtutea masturbarii"
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/200...e-masturbarii/ |
Citat:
Onan își iubea numele său și nu voia să aducă pe gLume moștenitori din partea fratelui său ca să nu trebuiască să împartă copiii lui averea bunicului cu copiii cu numele fratelui său. De aceea intra la soția fratelui dar nu voia să-i facă copii. La noi e regulă generală de când cu prezervativele. Intri la ea, furi merele, furi strugurii, și apoi te ascunzi după cafia și după țigară. Iar dacă se întâmplă ceva, atunci taci ca păcatul în iarbă, și o duci să avorteze, iar apoi o viață o chinui zicând ca adam bârnau că e vina ei. Deci tot ea-i de vină că i-ai furat fecioria și cinstea și ai dat-o pe mâna poftelor și plăcerilor tale iar apoi ca satisfacția să fie deplină, îți etalezi nemulțumirile „vrednice” la toată gLumea etalându-te tu ca marea victimă deznădăjduită... și apoi umbli și te plângi pe la unul și pe la altul în speranța că o să fi compătimit ori dai sfaturi înțelepte ieșite așa din putzul celei mai crase fățărnicii: fur fricos ce apoi s-a ascuns în etalarea ostentativă a vredniciilor sale uimitoare, ca să muște cu sadism carne din fratele său împreună cu păcatul și cu dreptatea. Vai nouă celor așa ca noi. (nu mă refer la alexeev ci am găsit mesajul lui potrivit să-l continui cu elucubrațiile mele cinice) Iar Împărăția Cerurilor nu este așa... ceva firesc... adică „nu este mâncare sau băutură” ci ea „se ia cu asalt. Și cei ce dau asaltul o moștenesc.” (exact ce spuneam: dacă tăceam fur phileozoph rămâneam; dar acum după ce mi-am dat varama pe față, ca un veritabil rabbibi, nu mai e nimic de făcut, decât să „țiu” superstiția fatalistă a deznădejdii suicigăștii... așa ca să dau și niște lacrimi... de crocodcodil caimacam, caimac de la cafea și scrum de la țigară că fumurile albe și zațul ghicit mi-au rămas prin hulăuntrul oqqqlulhului... și jarul pe undeva prin piept, iar gesturile repetate la nesfârșit, mimotictice, le-am preschimbat în texte, scrise sau vorbite, în texte, în povești... ieșite firesc... firește așa ca-ntr-o tainică pobeste... o veste nouă, o știre: ați aflat și voi oare că de la o vreme păcatul te cam doare? Nu-i așa că... ce constatare uimitoare?!) |
Asa slabi suntem uneori .
E adevarat, auzind multe, treci la concluzia, ca "nu e asa mare pacat", iar apoi, in cwele mai multe cazuri, regreti amarnic . Pe mine, cruntul pacat al malahiei ma lovit chiar in perioada tezelor din anul scolar ce tocami s-a incheiat .. am luat note mici, chiar daca am invatat mult, mult . Insa, am intrat pe acest forum, am postat in exact acest topic, si am primit ajutor rapid ! Bineinteles, m-am spovedit, reusind sa spun acest pacat, dar nu m-am impartasit nici acum, deoarece preotul mi-a dat canon in felul asta .. Acum, cu vacanta, slabiciunea iar m-a lovit, insa nu ma uit la continut pornografic explicit, ci doar oameni imbracati sumar, deci, mi-am luat un program, care sa ma protejeze (cel putin pe internet) de alte greseli .. si planuiesc sa ma Spovedesc in urmatorul Post . Insa, nu stiu, in fata preotului, cum sa formulez . Am 12 ani, multumesc ca ma-ti ajutat la momentul respectiv, si sper ca de acum inainte, sa raman cat mai mult pe acest forum/site, deoarece mi bine aici, decat sa fac altceva .. Doamne ajuta ! |
Frate, cum poti avea 12 ani. Nu ai 12 ani.
|
Pai va spun sincer, da, am cazut in acest pacat la o varsta frageda, sunt in clasa a 7-ea, de ce as minti ?
|
Citat:
Da, mai bine 50 de copii decat 50 de avorturi, am auzit despre femei care au avut zeci de avorturi (Dumnezeu sa le ierte), si majoritatea s-au imbolnavit de cancer spre batranete. Si asta cu preacurvitul e exagerata. Sa fim seriosi, daca nu te poti abtine cand esti ispitit, incearca sa eviti din rasputeri ispitirea, si daca nu o poti evita, infrunt-o direct. Roaga-te (cu credinta) lui Dumnezeu, Maicii Domnului, sfintilor sa te izbaveasca din ispita si ea va disparea. Ca Mantuitorul zice: "Odata ce vine ispita, va gati Domnul sfarsitul ei" De asemenea, postul si rugaciunea, dar in special evitarea ispitelor pornografice, il protejeaza pe om de pacatul malahiei. Cu imbolnavitul, nu stiu ce sa zic, dar cred ca numai cei care au adanc inradacinat in ei acest pacat, sunt expusi la nebunie, dar cu credinta si cu ajutorul lui Dumnezeu, pot scapa si acestia. Numai sa se spovedeasca si sa respecte canonul dat de preot. Acum, despre folosirea ORICAROR mijloace de contraceptie, Parintele Arsenie spune ca este pacat, pentru ca menirea Casatoriei (a Tainei Cununiei) pe pamant este aceea de a se naste copii, nu de a se satisface placerile sexuale. Orice satisfacere a placerilor sexuale in afara casatoriei este pacat , adica si masturbarea, oricat de ispitit ai fi de ea. De aceea femeile se imbolnavesc de cancer daca fac avorturi, pentru ca rolul femeii este de a naste copii, nu de a-i omora. Ca mai mare este crima avortului (pentru ca acel copil moare nebotezat), dacat daca omori un om botezat. Ce-a zis Mantuitorul Hristos?: "Lasati copiii sa vina la Mine, si nu-i opriti, ca a unora ca acestora este Imparatia Cerurilor" , adica sa nu-i opriti sa se nasca, ci sa-i nasteti si sa le purtati de grija. Tocmai de aceea nu este mai mare "pacatul" de a naste copiii si a-i "lasa sa moara de foame" decat cel al avortului sau al contraceptiei, pentru ca, stai linistit, Dumnezeu poarta de grija fiecarui om, daca il asculti pe Dumnezeu, si nasti copiii, Dumnezeu binecuvinteaza casa si familia ta, si le poarta de grija. Pasarile cerului, cine le hraneste? Isi agonisesc ele avere? Nu Dumnezeu le da hrana in toate zilele? Dar oamenilor, mai ales le va ajuta Dumnezeu, pentru ca omul este mai de pret in fata lui Dumnezeu, decat animalele. |
Citat:
Inecepe Postul Adormirii Maicii Domnului, un post aspru dar cu mult folos duhvnicesc! Cere Ajutorul Maicii Domnului, Ia-O Aparatoare si spovedeste-te curat; cere ajutorul Ingerului Pazitor care mereu este cu noi si ne insoteste dar care pleaca in momentul in care gresim; daca am sti cat de mult plange ingerul nostru pazitor pentru indiferenta noastra! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:56:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.