Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

tricesimusquintus 09.02.2011 18:15:46

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 335307)
Mr. Pastor , nu ma mira nimic la nici un cult NP...

Am citit d-le pastor: http://www.adventist.ro/index/convin...n-g-white.html

Cu atât mai grav dacă știai. De ce-ai mai scris ce-ai scris?
P.S. Am mai spus-o azi: nu sunt pastor.

Geony 09.02.2011 18:34:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335311)
Cu atât mai grav dacă știai. De ce-ai mai scris ce-ai scris?P.S. Am mai spus-o azi: nu sunt pastor.

Am scris citand de la alti sectari ca tine...am fost pe forumul AZS si am facut copy-paste pe mesajele celor de-o credinta cu tine, d-le Pastor!

Danut7 09.02.2011 19:35:23

Citat:

În prealabil postat de crocomau (Post 335305)
Se vede limpede, din postarile dvs., ca lipsa argumentelor biblice va face sa o dati cotita.

Daca adventistii pretind ca respecta Biblia, aratati-le cu Biblia ca ceea ce sustin este fals.

Facerea 37:35 După aceea s-au adunat toți feciorii lui și toate fetele lui și au venit să-l mângâie; dar el nu voia să se mângâie, ci zicea: "Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!" Și-l plângea astfel tatăl său.

7. Descoperi-vei tu care este firea lui Dumnezeu? Urca-vei tu până la desăvârșirea Celui Atotputernic?
8. Ea este mai înaltă decât cerurile. Și ce vei face tu? Ea este mai adâncă decât împărăția morții. Cum vei pătrunde-o tu? Iov 11

9. Șeolul (iadul) se mișcă în adâncurile sale, ca să iasă întru întâmpinarea ta. Pentru tine el deșteaptă umbrele, pe toți stăpânitorii pământului; el ridică de pe jilțurile lor pe toți împărații pământului. Isaia 14

13. Nu cruța pe feciorul tău de pedeapsă; chiar dacă îl lovești cu varga, nu moare.
14. Tu îl bați cu toiagul, dar scapi sufletul lui din împărăția morții. Pilde 23

2. Dacă se vor strecura în locuința morților, de acolo mâna Mea îi va apuca, și de se vor sui în cer, îi voi da jos de acolo; Amos 9:2
19. Precum seceta și arșița sorb apele zăpezilor topite, tot astfel soarbe locuința morților pe păcătoși. Iov 24

12. Să-i înghițim de vii ca locuința morților, și întregi, ca pe cei ce se coboară în mormânt. Pilde 1

14. Din stăpânirea locuinței morților îi voi izbăvi și de moarte îi voi mântui. Unde este, moarte, biruința ta? Unde-ți sunt chinurile tale? Mila stă ascunsă departe de ochii Mei!... Osea 13

14. De aceea și iadul și-a mărit de două ori lăcomia lui, căscat-a gura sa peste măsură; acolo se vor coborî mărirea Sionului și gloatele sale, chiotele de veselie... Isaia 5

11. "Cere un semn de la Domnul Dumnezeul tău, în adâncurile iadului sau în înălțimile cele de sus". Isaia 7

15. Și acum, tu te pogori în iad, în cele mai de jos ale adâncului! Isaia 14

24. Înțeleptul merge pe cărarea vieții ce duce în sus, ca să ocolească drumul iadului care merge în jos. Pilde 15

17. Să se întoarcă păcătoșii în iad; toate neamurile care uită pe Dumnezeu. Psalmi 9

10. Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. Psalmi 15

15. Și-i vor stăpâni pe ei cei drepți și ajutorul ce-l nădăjduiau din slava lor, se va învechi în iad.

16. Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca. Psalmi 48

16. Să vină moartea peste ei și să se coboare în iad de vii, Psalmi 54

47. Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului? Psalmi 88

David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8

Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11
Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat. Pilde 27:20
Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!" Pilde 30:16
Și omul nu știe că acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi poftește nebunia se află de mult în adâncurile șeolului (locuința morților). Pilde 9:18

NT :Fapte 2:27,31 Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune.Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.

8. Pentru aceea zice: "Suindu-Se la înălțime, a robit robime și a dat daruri oamenilor".
9. Iar aceea că "S-a suit" - ce înseamnă decât că S-a pogorât în părțile cele mai de jos ale pământului? Efeseni 4

18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, 1Petru 3

1Petru 4:
5. Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
6. Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

9. Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o.
10. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ? Apocalipsa 6

19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. Luca 16

Solomon : Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. Eccl7:1

Pavel : Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Filipeni 1:21,23.

cu placere

calator prin ploaie 09.02.2011 19:50:17

....care pe care , cine castiga oare?! cui bono?

crocomau 09.02.2011 21:58:58

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 335352)

cu placere

Aceeasi postare ati mai avuto si aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=10532 (vedeti la pag. 2) , unde s-a dezbatut subiectul starii omului in moarte (nu dupa moarte).

De asemenea subiectul a fost dezbatut pe multe topicuri. Recititi dezbaterile.

Va mai recomand (dvs. si celor interesati de o intelegere corecta a ceea ce inseamna suflet, in conceptia biblica si ce se intampla cu omul in timpul mortii) acest link plin de explicatii limpezi si responsabile:

http://www.proto-teologia.info/wiki/...Proto-Teologia

Studiati-l. Nu veti fi dezamagit.

crocomau 09.02.2011 21:59:43

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 335361)
....care pe care , cine castiga oare?! cui bono?

Important este sa castige adevarul. M-as declara cu placere invins.

crocomau 09.02.2011 22:18:38

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 335309)
Mai puiutule, ti se pare ca eu citez din Coran....? (ca am mai zis-o la toti).

Citati din orice, numai din Sfanta Scriptura nu (doar asa, din cand in cand, ca sa faceti impresie).

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 335309)
Arata-mi tu unde in NT crestinii cinsteau sabatul?

"dupã obiceiul Sãu, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogã si S-a sculat sã citeascã."(Luca 4:16).

Este doar un exemplu. Ramane ca dvs. sa identificati Personajul. Sa nu-mi spuneti ca nu era vorba de un crestin.

Apoi, mai sunt exemplele Sfintilor Apostoli, pazitori ai zilei a saptea (sambata). Le gasiti in Faptele Apostolilor.

P.S. Dvs. aveti vreun singur exemplu (sau orice fel de argument) da pazire a zilei intaia (duminica), in toata Sfanta Scriptura?

AdrianAamz 09.02.2011 22:55:44

Citat:

În prealabil postat de crocomau (Post 335449)
Citati din orice, numai din Sfanta Scriptura nu (doar asa, din cand in cand, ca sa faceti impresie).

"dupã obiceiul Sãu, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogã si S-a sculat sã citeascã."(Luca 4:16).

Este doar un exemplu. Ramane ca dvs. sa identificati Personajul. Sa nu-mi spuneti ca nu era vorba de un crestin.

Obiceiul era ca mergea la sinagoga si citea... nu ca pazea sambata, fiindca iudeii cautau sa-l omoare pentru ca dezlega sambata.
Normal ca in ziua aceea putea si el sa ia cuvantul in public, in cadrul adunarii de cult. Aceea o tineau evreii. Cand a inceput sa cam dezlege sambata, l-au scos afara din sinagoga si au vrut ba sa-l omoare cu pietre, ba sa-l arunce de pe munte...

Citat:

Apoi, mai sunt exemplele Sfintilor Apostoli, pazitori ai zilei a saptea (sambata). Le gasiti in Faptele Apostolilor.

P.S. Dvs. aveti vreun singur exemplu (sau orice fel de argument) da pazire a zilei intaia (duminica), in toata Sfanta Scriptura?

Greu de tot...
Apostolii le-au predicat mai intai evreilor, caci in tara aceea locuiau si ei, si se duceau sambata sa le vorbeasca despre Hristos pentru ca in restul saptamanii nu prea gaseau ei mare adunare de lume, fiindca toti erau la "business"-ul lor...

Apoi: chestia asta cu pazitul suna foarte iudaic. La fel de iudaic ca si pazitul mormantului lui Hristos, nu cumva sa-l fure ucenicii... parca ati fi inrolati intr-o armata si trebuie sa paziti obiectivele.

Am pus intrebarea daca Hristos lucreaza sambata si mi s-a spus ca sambata el s-a odihnit in mormant.
Am raspuns ca , desigur, mi-a scapat din vedere ce scrie apostolul Petru, ( 2 Petru 3, 19), cum ca Hristos a ramas singurel si cumintzel in mormant si s-a odihnit de teama ca nu cumva sa mai fie acuzat si post-mortem ca nu pazea sambata...

Geony 09.02.2011 23:12:12

Citat:

Citati din orice, numai din Sfanta Scriptura nu (doar asa, din cand in cand, ca sa faceti impresie). ?

Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ...

Citat:

Este doar un exemplu. Ramane ca dvs. sa identificati Personajul. Sa nu-mi spuneti ca nu era vorba de un crestin.?

La noi in Biblie versetul e asa, nu de jumatate: Luca 4, 16. Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.
Daca citesti in continuare ai sa vezi ca nu este vorba de impunerea serbarii sambetei: Iisus a facut dupa obicei - adica era de neam iudeu, si respecta legea iudaica . Iisus se ducea sambata la sinagoga ca sa propovaduiasca, nu sa ne de-a ca zi de odihna Sambata.
Iudeii mai aveau obiceiul de a se duce si vinerea la rugaciune, dar Iisus nu se ducea...
Daca sambata era sfanta si pt Iisus, de ce a facut minuni: Matei 12, 9-14; Mc. 3, 1-6; Lc. 6, 6-11...

Tu de duci la adunare in ziua in care nu-i nimeni acolo?...ce avea sa caute Iisus Duminica in sinagoga, nu era nimeni atuncea...

Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar!

Citat:

Apoi, mai sunt exemplele Sfintilor Apostoli, pazitori ai zilei a saptea (sambata). Le gasiti in Faptele Apostolilor.?

Da...iudeo-crestinii serbau sambata!

Citat:

1) Iisus a inviat Duminica....
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30;
3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14
4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2
5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712
6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10
7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24

Dragutule, cata tu mai intai sa vezi daca ai citatele in Biblie!

Sabatul a fost poruncit iudeilor, si nu crestinilor: Iesire 31, 13-17

crocomau 09.02.2011 23:34:45

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 335469)
Obiceiul era ca mergea la sinagoga si citea... nu ca pazea sambata, fiindca iudeii cautau sa-l omoare pentru ca dezlega sambata.

Mers la sinagoga in ziua sambetei, citit din Scripturi in ziua sambetei, dezlegarea sambetei de datinile fariseilor.. Iata cateva mostre de pazire a zilei sambetei de catre Domnul sambetei (Marcu 2:28).

Dvs. vedeti altceva in aceste lucruri infaptuite de Mantuitorul?

Citat:

Greu de tot...
Apostolii le-au predicat mai intai evreilor, caci in tara aceea locuiau si ei, si se duceau sambata sa le vorbeasca despre Hristos

Apostolii au predicat si neamurilor (in timp ce evreii erau plini de pizma) tot in ziua sambetei, si in repetate randuri, la cererea neamurilor (neevreilor)

Cînd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si în Sabatul viitor despre aceleasi lucruri; ...În Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvîntul lui Dumnezeu. Iudeii, cînd au vãzut noroadele, s-au umplut de pizmã,(Fapte 13:42-44)

Citat:

Am pus intrebarea daca Hristos lucreaza sambata si mi s-a spus ca sambata el s-a odihnit in mormant.
Am raspuns ca , desigur, mi-a scapat din vedere ce scrie apostolul Petru, ( 2 Petru 3, 19), cum ca Hristos a ramas singurel si cumintzel in mormant si s-a odihnit de teama ca nu cumva sa mai fie acuzat si post-mortem ca nu pazea sambata...

Versetul respectiv (mai exact,1 Petru 3:19) face referire la lucrarea Domnului Iisus Hristos, prin Duhul, in vremea lui Noe (cititi si versetul 20, care vorbeste despre vremurile lui Noe).

crocomau 09.02.2011 23:45:41

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 335480)
Eu am spus ca Biblia nostra nu seamana cu a NP...pai daca foloseam si noi una ca a voastra, eram si noi peste 3000 de Biserici ...

La noi in Biblie versetul e asa, nu de jumatate: Luca 4, 16. Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.

Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?

Citat:

Iisus era crestin?- vezi ca ajungi arian si nu sambatar!

Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?

Citat:

Da...iudeo-crestinii serbau sambata!

Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.

Citat:

1) Iisus a inviat Duminica....
2) Duminica s-a savarsit la Emaus prima Liturghie dupa Invierea lui Hristos: Luca 24, 30;
3) Duminica S-a arata ucenicilor fara Toma : Ioan 20, 19-24; Ioan 20, 26; Marcu 16, 14
4) Duminica S-a pogorat Duhul Sfant Fapte 2, 1-2
5) Duminica Apostolii savarseau "frangerea painii" Fapte 20, 712
6) Duminica i s-a descoperit lui Ioan , Apocalipsa Apocalipsa 1, 10
7) Despre ziua de Duminica Psalmistul spune: "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"..Ps. 117, 24

Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.

Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?

Geony 10.02.2011 00:17:24

Citat:

În prealabil postat de crocomau (Post 335501)
Am copiat versetul din Biblia Sinodala Ortodoxa. Tot nu va convine? De ce o dati cu "Biblia noastra" si "a voastra"?

Pentru ca ai spus ca eu nu citez din Biblie, si mi s-a parut ca nu seamana Biblia noastra cu a voastra.
Ca la voi NP, nu seamana. Averi Biblie baptista , Biblie penticostala, Biblie AZS,...in fine , peste 3000 de variante a Bibliei.

Citat:

Domnul Iisus Hristos este modelul suprem pentru crestini. Ce ziceti? IL putem considera crestin, pe Cristos?

Nu!
Hristos nu e crestin .
Hristos este UN MODEL de urmat...
Crestin: http://dexonline.ro/definitie/creștin

Citat:

Adica, primii crestini pazeau sambata. Se stie ca primii crestini au fost evrei.

Da, pazeau sambata si nu numai ...
Tot iudeo-crestinii se taiau imprejur...voi va taiati? http://yoursmiles.org/msmile/fun/m0168.gif

Citat:

Bun. S-au intamplat multe lucruri si in alte zile. Totusi, numai ziua a saptea a saptamanii a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, si poruncita ca zi de odihna inchinata Domnului.

Da si cateva exemple cu ce s-au intamplat si in alte zile, ca alcumva am sa spun ca esti mincinos...vreau sa desfacem "firul in patru"(vezi ca - o expresie).
Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...aveti in Biblie Iesire 31,13-17?
Daca o gasesti poruncita de Hristos Apostolilor atunci ma fac sambatar!

Citat:

Mai conteaza ce a sfintit, binecuvantat si poruncit Dumnezeu?

Da!
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini; crestinii nu tin Legea mozaica...

tricesimusquintus 10.02.2011 00:27:35

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 335508)
Nu!
Hristos nu e crestin .

Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!

Citat:

Ziua a 7-a a fost binecuvantat se sfintita si poruncita pt IUDEI...

Pe vremea când Dumnezeu a binecuvântat și sfințit sâmbăta, nu existau iudei. Erau doar Adam și Eva.

Citat:

Da!
Dar ce a binecuvantat si a sfintit si a poruncit pt crestini

Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult.

AdrianAamz 10.02.2011 00:31:55

Citat:

În prealabil postat de crocomau (Post 335494)
Mers la sinagoga in ziua sambetei, citit din Scripturi in ziua sambetei, dezlegarea sambetei de datinile fariseilor.. Iata cateva mostre de pazire a zilei sambetei de catre Domnul sambetei (Marcu 2:28).

1. La Marcu 2, 28 zice: "Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei.

2. Daca tinem cont ca in VT zice ca sambata este ziua Domnului, iar Hristos spune ca Fiul Omului este Domn al sambetei, eu vad ca se inverseaza ceva aici... dvs. nu vedeti ?

Caci in loc sa fi spus Hristos nu mai spune ca sambata este a Domnului = Fiul Omului, el spune ca Fiul Omului este Domn SI al sambetei...

2. De ce zice SI al sambetei ? Acest SI nu conteaza ?

Citat:

Cînd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si în Sabatul viitor despre aceleasi lucruri; ...În Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvîntul lui Dumnezeu. Iudeii, cînd au vãzut noroadele, s-au umplut de pizmã,(Fapte 13:42-44)

Se pare (de fapt se vede clar) ca Pavel si Barnaba au venit sa discute despre Hristos mai intai cu iudeii, si de aceea, ca si Hristos, ii abordau samabata, in sinagoga.
Dar de unde si pana unde aceasta relatare sustine ca sambata este sabatul crestinului ??
Unde scrie ca apostolii au impus neamurilor sa tina sambata ??
E vorba doar ca apostolii lucrau sambata pentru Hristos in sinagoga; dar nu inseamna ca in alte zile nu lucrau pentru Hristos. Si ca au fost rugati sa ii bage in seama si pe ne-iudei.

Citat:

Versetul respectiv (mai exact,1 Petru 3:19) face referire la lucrarea Domnului Iisus Hristos, prin Duhul, in vremea lui Noe (cititi si versetul 20, care vorbeste despre vremurile lui Noe).

Daca va uitati cu atentie la toata fraza, incepand cu versetul 18, ca e clar vorba de coborarea lui Hristos in iad ... nu pe vremea lui Noe, ci in sambata ingroparii lui, caci apostolul Pavel face referire mai intai la moartea trupului lui Iisus, apoi la faptul ca totusi era viu si ca a coborat ca sa propovaduiasca sufletelor care pana atunci erau in inchisoare, adica in iad ! Ca erau unele acolo inca de pe vremea lui Noe. Si ca afce referire nu atat la Noe, cat la potop, ca prefigurare a botezului crestin: vedeti versetul 21.
Apoi, in vs. 22, mai zice si de inaltarea lui Hristos la cer, desigur DUPA inviere, caci Hristos nu s-a plimbat din cer in iad, din iad in cer, apoi din cer pe pamant ...
E o inlantuire logica, si cred ca nu e musai sa fie cineva inginer ca sa sesizeze corect despre ce este vorba.
Caci pana la urma urmei, nu se pune problema de cum intelegem, ci de ce acceptam...

AdrianAamz 10.02.2011 00:46:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335511)

Citat:
În prealabil postat de Geony
Nu!
Hristos nu e crestin .

Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!

Pai, ce e un crestin ?

In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici).
Apoi:
- crestinul nu se taie imprejur; Hristos da.
- crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5).
- Hristos este fara de pacat; crestinul nu.
- crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ?
Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor !

Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini.

tricesimusquintus 10.02.2011 00:51:06

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 335512)
Daca va uitati cu atentie la toata fraza, incepand cu versetul 18, ca e clar vorba de coborarea lui Hristos in iad ...

Unde citiți domnule de coborâre în Iad, Infern, Tartar, Purgatoriu și alte povești? Lăsați Manualul inginerului siderurgist și puneți mâna pe Biblie!

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 335512)
nu pe vremea lui Noe, ci in sambata ingroparii lui, caci apostolul Pavel face referire mai intai la moartea trupului lui Iisus, apoi la faptul ca totusi era viu

Acum era mort sau viu sâmbăta, vă puteți decide? Iar duminica a înviat din morți sau a înviat din "vii"? Până la urmă Hristos a murit pentru noi, ori ba? Și a înviat, dându-ne și nouă nădejdea învierii, ori a fost o farsă? Ați făcut varză toată teologia creștină cu interpretarea asta la 1 Petru 3!

tricesimusquintus 10.02.2011 00:58:04

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 335518)
Pai, ce e un crestin ?

In primul rand, nu e Dumnezeu. Hristos este Dumnezeu (cel putin la ortodocsi si la catolici).
Apoi:
- crestinul nu se taie imprejur; Hristos da.
- crestinul e botezat in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Hristos nu. El a fost botezat doar cu botezul lui Ioan (si diferenta se vede cel mai bine in Fapte 1, 22 corelat cu Fapte 19, 1-5).
- Hristos este fara de pacat; crestinul nu.
- crestini s-au denumit pe sine ucenicii lui Hristos; Hristos nu poate fi propriul sau ucenic, nu ?
Hristos, culmea , nu are cum sa fie crestin; pentru ca el e Dumnezeul crestinilor !

Daca Hristos ar fi crestin, ar fi unul din crestini, nu ? Si atunci, noi ne inchinam unuia dintre noi, iar nu unuia mai presus de noi. Daca il indumnezeim pe unul dintre noi, cadem in altceva. Daca ne inchinam lui Hristos, ramanem crestini.

Bine. Aveți talent, trebuie să recunosc. M-ați putea convinge și de faptul că Budha n-a fost budist, Mahomed n-a fost mahomedan și Iuda n-a fost iudeu.

Geony 10.02.2011 01:40:45

Citat:

Geony tată, n-am crezut să mai apuc o asemenea zi. Mi s-a mai întâmplat odată, asta e prea de tot!.

Arata-mi unde scrie ca Iisus e crestin si eu iti arata unde scrie ca este Fiul lui D-zeu!
Bine pastore?

Citat:

Pe vremea când Dumnezeu a binecuvântat și sfințit sâmbăta, nu existau iudei. Erau doar Adam și Eva..

Pt cine a binecuvantat-o si a sfintit-o, pt El?
Iudeilor a poruncit-o! De la Adam si pana la Moise nu am gasit sa fie poruncita la un patriarh sau la un popor.
Te rog sa incerci sa-mi dai locatii Biblice....ca povestile ma plictisesc. Daca nu am sa tratez postarae ca pe o poveste.

Citat:

Unde scrie că Dumnezeu a binecuvântat și sfințit duminica? Aș vrea să văd textul acesta paralel, dacă nu cer prea mult.

Tu aveai menirea sa-mi raspunzi unde a fost poruncit sabatul...
Ca Evrei 4, 9 nu era bun!

AdrianAamz 10.02.2011 01:43:31

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335522)
Unde citiți domnule de coborâre în Iad, Infern, Tartar, Purgatoriu și alte povești? Lăsați Manualul inginerului siderurgist și puneți mâna pe Biblie!

Dar in ce inchisoare erau duhurile la care s-a coborat si le-a propovaduit ? La Jilava ? La Alcatraz ?

In NT , in originalul grec, apare cuvantul "hadou" la Matei 11, 23 si 16, 18 si apare "hade" la Luca 16, 23 _ celebrul caz al saracului Lazar...); acestea sunt declinari ale cuvantului Hades = iad.

Mai apare si genitivul "tartarosas" al lui tartar (tot iadul, nu ?) in 2 Petru 2, 4.

D-le , eu citesc NT in limba originala in care s-a scris. Macar daca ati fi citit si dvs. un manual ... unul de logica, de exemplu. Sau unul de cum sa nu facem din negru alb...

Dvs. negati ca exista iad; daca nu vreti dvs. sa fie iad, nu este !! Asta inteleg.
Dar nu inteleg cum de mai acceptati sa existe in Biblie evangheliile dupa Matei si Luca, precum si epistola a doua a lui Petru, in care se vorbeste despre existenta lui !!!

AdrianAamz 10.02.2011 01:57:37

Citat:

Legat de ironiile dvs. la adersa culturii mele laice (si teologice, la o adica), ce ziceti ? E bine sa luam in consideratie numai ce exista, nu ?

Ei, de aceea eu nu fac ironii la adresa aceea ce la dvs. nu exista...

Citat:

Acum era mort sau viu sâmbăta, vă puteți decide? Iar duminica a înviat din morți sau a înviat din "vii"? Până la urmă Hristos a murit pentru noi, ori ba? Și a înviat, dându-ne și nouă nădejdea învierii, ori a fost o farsă? Ați făcut varză toată teologia creștină cu interpretarea asta la 1 Petru 3!

Cel cu indecizia sunteti dvs.
Si varza am facut, ce-i drept, dar nu din telogia crestina, ci din "teologia" dvs.
Un observator aflat intr-un sistem de referinta exterior poate sa confirme aceasta.
Si vad ca nu va place varza, desi o cultivati cu asiduitate ...

(Ei, cum e sa va trateze cineva cu propriile picaturi ?)

Ati spus ca, dupa dvs. , Hristos nu a lucrat sambata, fiindca a stat in mormant ?
Ati spus.

Eu v-am adus un contra-argument biblic.
Nu v-a convenit si ati venit cu ideea ca nu exista iad... desi in Biblie scrie ca exista.
Iar nu va convine...

Apoi, dupa ce am aratat ca faptul ca ortodocsii se roaga sambata pentru odihna mortilor e in conformitate cu ce credeti dvs. despre sambata odihnei lui Hristos in mormant, iar nu v-a convenit.

Eu inteleg sa nu va convina lucrurile care sunt contrare a ceea ce sustineti dvs.; dar ma nedumereste ca nu mai puteti fi de acord nici cu ce ati sustinut pana acum...

Geony 10.02.2011 02:00:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335526)
Bine. Aveți talent, trebuie să recunosc. M-ați putea convinge și de faptul că Budha n-a fost budist, Mahomed n-a fost mahomedan și Iuda n-a fost iudeu.

Daca ai ajuns sa-L compari pe Hristos cu Budha, cu Mahomed sau cu Iuda e jalnic, sincer!
Pastore, vezi ca o c-am iei printre munti ca stramosii tai...!

Eu ma duc la somn, ca Biblia spune: "Vai de cel prin care vine ispita..." si pe azi am facut multe!

PS. vi-am spus ca in Bibliile noastre nu seamana cu ale voastre!?...

AdrianAamz 10.02.2011 02:20:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335526)

As vrea sa va conving ca nici unul din acestia nu a fost Dumnezeu Fiul care a luat trup de om.
Dar probabil nu aveti atata timp la dispozitie.

Daca e sa ma iau dupa logica dvs., Dumnezeu Tatal e iudeu _ mai bine zis, mozaic; nu ?
Ca doar iudaismul (mozaismul) e direct de la Dumnezeu Tatal... (stiti dvs. care: cel care le-a dat si o lege scrisa pe table de piatra cu degetul sau propriu...

Si daca legea aceea s-a dat prin Moise, s-o fi numind ea mozaism, dar legiuitorul, initiatorul ei (care nu a fost Moise, caci Moise a fost doar un instrument, un purtator de cuvant _ si inca purta cuvantul prin altul, caci el era cam balbait...) nu tot mozaic trebuie sa fie ?

E interesant de vazut cum atunci cand vi se masoara cu masura dvs. recurgeti tot mai des la atacuri la persoana, la ironii de tip mai rural... asta inseamna ca aveti ceva minusuri in inventarul argumentarii ...

crocomau 10.02.2011 08:43:09

Citat:

Da, pazeau sambata si nu numai ...
Tot iudeo-crestinii se taiau imprejur...voi va taiati? http://yoursmiles.org/msmile/fun/m0168.gif

Noi facem ce ne-au invatat Sfintii Apostoli : "Taierea împrejur nu este nimic si netaierea împrejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu."(1 Corinteni 7:19).

Pazim poruncile lui Dumnezeu. Nu este bine?

P.S. Trebuie sa plec. O zi buna va doresc.

nutucutu 10.02.2011 08:49:47

Citat:

În prealabil postat de crocomau (Post 335562)
Noi facem ce ne-au invatat Sfintii Apostoli : "Taierea împrejur nu este nimic si netaierea împrejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu."(1 Corinteni 7:19).

Pazim poruncile lui Dumnezeu. Nu este bine?

P.S. Trebuie sa plec. O zi buna va doresc.

Nu este bine, pentru ca participati la un joc cu reguli facute de voi insiva; sfintul apostol Pavel ne-a spus ca vom lua cununa de invingatori daca respectam regulile jocului. Dumneavoastra jucati dupa alte reguli.

tricesimusquintus 10.02.2011 09:05:29

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 335542)
E interesant de vazut cum atunci cand vi se masoara cu masura dvs. recurgeti tot mai des la atacuri la persoana, la ironii de tip mai rural...

Probabil pentru că sunt țăran. Îmi plac lucrurile directe spuse pe șleau.

tricesimusquintus 10.02.2011 09:12:08

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 335534)
Arata-mi unde scrie ca Iisus e crestin

În Însuși Numele Lui. Creștin vine de la Cristos.:58:

Citat:

Pt cine a binecuvantat-o si a sfintit-o, pt El?

Pentru om bineînțeles! Așa spune și Hristos că pentru om. Marcu 2,27.

Citat:

Tu aveai menirea sa-mi raspunzi unde a fost poruncit sabatul...

Pe topicul despre sabat! Aici îmi desfășor doar viclenia...:71:

Citat:

Ca Evrei 4, 9 nu era bun!

Cum nu era bun domnule? "Biblia sectantă" nu e bună înțeleg, acum nici Biblia aprobată de Sfântul Sinod al BOR nu mai e bună?

tricesimusquintus 10.02.2011 09:15:12

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 335535)
Dar in ce inchisoare erau duhurile la care s-a coborat si le-a propovaduit ? La Jilava ? La Alcatraz ?

În închisoarea păcatului.

Citat:

In NT , in originalul grec, apare cuvantul "hadou" la Matei 11, 23 si 16, 18 si apare "hade" la Luca 16, 23 _ celebrul caz al saracului Lazar...); acestea sunt declinari ale cuvantului Hades = iad.
Mai apare si genitivul "tartarosas" al lui tartar (tot iadul, nu ?) in 2 Petru 2, 4.

Când vom discuta textele respective vă voi da dreptate. Acum discutăm 1 Petru 3. Dacă doriți. Dacă vă e incomod, putem renunța.

Citat:

D-le , eu citesc NT in limba originala in care s-a scris. Macar daca ati fi citit si dvs. un manual ... unul de logica, de exemplu. Sau unul de cum sa nu facem din negru alb...

Bun. Și în urma citirii originalului, la ce concluzie ați ajuns? În 1 Petru 3, scrie ceva de Iad- respectiv corespondentul aproximativ άδης ?

Citat:

Dvs. negati ca exista iad; daca nu vreti dvs. sa fie iad, nu este !! Asta inteleg.
Dar nu inteleg cum de mai acceptati sa existe in Biblie evangheliile dupa Matei si Luca, precum si epistola a doua a lui Petru, in care se vorbeste despre existenta lui !!!

Nu despre asta era vorba, nici măcar despre inexistența Iadului (în accepțiunea de locuință a morților). Era vorba de fantasmagoria că Iisus în timp ce era mort, era viu (sic!) în Hadesul mitologic grecesc (știți, ăla în care sufletele morților sunt ținute captive în închisoarea păzită de Cercer).

tricesimusquintus 10.02.2011 09:17:30

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 335540)
Legat de ironiile dvs. la adersa culturii mele laice (si teologice, la o adica), ce ziceti ? E bine sa luam in consideratie numai ce exista, nu ?

Ei, de aceea eu nu fac ironii la adresa aceea ce la dvs. nu exista...

Trebuie să recunoașteți că dvs. ați început. V-ați asumat riscul când v-ați declarat de confesiune inginer:3:

Citat:

Cel cu indecizia sunteti dvs.
Si varza am facut, ce-i drept, dar nu din telogia crestina, ci din "teologia" dvs.
Un observator aflat intr-un sistem de referinta exterior poate sa confirme aceasta.
Si vad ca nu va place varza, desi o cultivati cu asiduitate ...

Varza-mi place-n farfurie
Nu în Teologie.

Citat:

(Ei, cum e sa va trateze cineva cu propriile picaturi ?)

Uneori nu-mi plac nici sfintele picături de Κολλούριον, dar trebuie să le suport...

FiulRisipitor 10.02.2011 10:32:19

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335582)

Deci cum e cu C sau cu H?

tricesimusquintus 10.02.2011 10:35:36

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 335613)
Deci cum e cu C sau cu H?

Dacă scriem Iisus, ar trebui să scriem și Christos. Însă puteți scrie cum doriți, nu am scrupule dogmatice în această privință.

Geony 10.02.2011 10:40:55

Citat:

Dar asta nu inseamna ca si Hristos era crestin...

Citat:

Voi cinstiti sambata, ziua de odihna poruncita evreilor (Iesire 31, 13-17) , pe motivul ca a fost poruncita de D-zeu (nu stiu unde !). Dar cum se face ca Hristos nu a cinstit-o (se vede ca era condamnat de catre fariseii si carturarii vremii- Marcu 2, 24), pt ca in ea a facut minuni si lucruri pe care evreii se fereau a le face sambata , si a si dezlegat-o (Ioan 5, 18).

Citat:

Pe topicul despre sabat! Aici îmi desfășor doar viclenia...:71:

Stii cine umbla cu viclenii!?

Citat:

Cum nu era bun domnule? "Biblia sectantă" nu e bună înțeleg, acum nici Biblia aprobată de Sfântul Sinod al BOR nu mai e bună?

Daca ai fi citit postarea mea ai fi vazut ca am citat si din Biblia lu' Cornilescu, si daca ai fi citit intreg capitolul 4 din Evrei ai fi vazut ca nu e vorba de sabat ci este vorba despre odihna vesnica impreuna cu D-zeu asemanata cu un sabat.
Dar voi NP va argumentati orice erezie cu jumatati de versete , sau cu versete luate dintr-un alt context.
Tot asa poate veni un ateu si sa spuna , cu Biblia in mana, ca: "Nu este Dumnezeu!" (Ps. 13, 1), netinand cont de ce scrie inaintea acestor cuvinte sau dupa ele...

tricesimusquintus 10.02.2011 10:44:54

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 335620)
Dar cum se face ca Hristos nu a cinstit-o (se vede ca era condamnat de catre fariseii si carturarii vremii- Marcu 2, 24), pt ca in ea a facut minuni si lucruri pe care evreii se fereau a le face sambata , si a si dezlegat-o (Ioan 5, 18).

Stii cine umbla cu viclenii!?

Cel ce vine cu argumentul fariseilor (acuzația că Hristos dezleagă sabatul). Poate o să-mi vi cu vicleana acuzație (tot din aceeași sursă) că Hristos avea drac...

FiulRisipitor 10.02.2011 10:49:06

Citat:

Pana la urma este cu C sau cu H? Este crestin sau hrestin?

Geony 10.02.2011 11:04:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335623)
Cel ce vine cu argumentul fariseilor (acuzația că Hristos dezleagă sabatul). Poate o să-mi vi cu vicleana acuzație (tot din aceeași sursă) că Hristos avea drac...

Mr.Pastor, a dezlegat sambata sau nu?
Lasa afirmatia fariseilor ca "Hristos are drac" ca nu are nimic de aface cu sambata...
Am mai lansat niste idei si pe care mi le-ati lasat nerezolvate....

tricesimusquintus 10.02.2011 16:01:49

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 335627)
Pana la urma este cu C sau cu H? Este crestin sau hrestin?

Depinde, dacă sunteți filoslavon, ori filogrec.

AdrianAamz 10.02.2011 16:55:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335576)
Probabil pentru că sunt țăran. Îmi plac lucrurile directe spuse pe șleau.

Rectific, pentru ca am vrut sa fiu un pic mai gentleman, dar se pare ca nu era cazul:

la ironii de gen "vacantza mare".

Doriana 10.02.2011 17:06:45

"Și în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creștini." Fa 11:26

Crestin = ucenic al lui Hristos. Hristos nu a fost crestin, deci ucenic, ci Dumnezeu. Cei ce merg pe calea Lui se numesc crestini.

In al doilea rand, "crestin" e un nume pus de oameni ucenicilor. Dumnezeu ii numeste altfel: fii.

AdrianAamz 10.02.2011 17:29:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335583)
În închisoarea păcatului.

Când vom discuta textele respective vă voi da dreptate. Acum discutăm 1 Petru 3. Dacă doriți. Dacă vă e incomod, putem renunța.

Bun. Și în urma citirii originalului, la ce concluzie ați ajuns? În 1 Petru 3, scrie ceva de Iad- respectiv corespondentul aproximativ άδης ?

Nu despre asta era vorba, nici măcar despre inexistența Iadului (în accepțiunea de locuință a morților). Era vorba de fantasmagoria că Iisus în timp ce era mort, era viu (sic!) în Hadesul mitologic grecesc (știți, ăla în care sufletele morților sunt ținute captive în închisoarea păzită de Cercer).

Se vede ca aveti o conceptie materialista foarte bine inradacinata...

In 1 Petru 3 asa:
"Pentru ca si Hristos a suferit odata moartea pentru pacatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul, cu care S-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare"

Avem aici SIMULTAN:

- un trup mort;
- un duh (suflet) viu;
(ambele, ale lui Hristos)
- o COBORARE... ;
- duhuri tinute intr-o inchisoare in care a coborat Hristos. (deci 'duhuri", nu oameni in carne si oase, nu fiii lui Israel sau ai lui Avraam care umblau pe pamantul Israelului de acum 2000 de ani, pe langa Iisus si pe langa apostoli !)

Si dvs. ii ziceti "inchisoarea pacatului". Cumva iadul ("hadesul"), sheolul, tartarul, iezerul cel de foc, nu la inchisoarea asta se refera ???
Si era o inchisoare aflata undeva jos, caci el "s-a coborat" pana acolo... nu era o "inchisoare" metaforica !
Dar cei de pe pamant , de la suprafata, erau cumva in afara pacatului ?

Dvs. porniti de la niste limitari ale dogmei adventiste, care printre altele sustine (impotriva Bibliei) ca trupul si sufletul omului sunt unul si acelasi lucru (materialism 100 %, cu felicitari din partea lui Marx, Engels si Lenin), si ca prin urmare nu exista decat un fel de rai, si nu si iad.

Scriptura nu spune despre hadesul mitologic grec, ci atat Matei si Luca, precum si Petru, se refera clar la locul de tristete, la inchisoarea unde ajungeau "duhurile" (sufletele) oamenilor dupa moartea trupurilor. Ei au folosit cuvintele care erau in uz pe vremea aceea pentru a desmna acea inchisoare: hades, tartaros... iar in ebraica, sheol. Vi se pare ca sheolul din VT e tot o mitologie ?
Iar cuvantul "iad" din romana (in engleza ii zice "hell", nu ?) provine de la cuvantul "hades', care , orice ati spune, desemneaza locul in care ajung sufletele pacatosilor.

Apropo de cuvantul "inchisoare", in Evanghelii si in Faptele apostolilor scrie ca Ioan Botezatorul, Petru si Ioan in Ierusalim , Pavel si Sila in Filipi au fost introdusi nu in "hades", ci in δεσμωτηριον = desmoterion.

Daca si duhurile din 1 Petru erau in "desmoterion" , nu in "hades" (asa cum scrie in original), atunci cel care are o problema cu intelegerea diferentei dintre "duhuri" si "pacatosi" nu cred ca sunt eu.
Eu sunt de parere ca la o discutie se vine cu a anumita tinuta si cu o anumita cultura, nu cu atacuri furibunde si cu ironii gratuite care dezvaluie niste lacune de cultura teologica.

V-am spus ca eu citesc in limba originala in care este scris NT (si LXX, de altfel) si ca vad clar ce diferente sunt intre termeni si mai ales DE CE.

Ceea ce Biblia dvs. traduce cu "inchisoare" (in KJV: "prison") fara diferentiere, atat in cazurile celor citati mai sus cat si la 1 Petru 3, in Biblia scrisa de apostoli sunt cuvinte net diferite.
Sau o sa spuneti ca la inceput era doar "prison" peste tot, dar mai tarziu grecii au modificat si au scris "hades" si "tartaros" in loc de "desmoterion" ??

Mihailc 10.02.2011 17:36:42

Măi Trices, dacă respect decalogul în toată vremea mă voi mântui eu oare?

Geony 10.02.2011 17:55:59

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 335802)
Măi Trices, dacă respect decalogul în toată vremea mă voi mântui eu oare?

Daca crezi din toata inima si din tot sufletul tau ca Ellen White a fost profeteasa lui D-zeu, vei fi mantuit.
Daca nu, la zdup cu cine!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:53:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.