![]() |
Citat:
|
Citat:
Si apoi eu cred ca are importanta cand a inviat Mantuitorul asa cum are importanta si cand a fost rastignit! Si tot in ziua duminicii S-a aratat Mantuitorul Apostolilor si nu o data ci de 2 ori, totul sa fie o intamplare?! Duminica S-a pogorat Sfantul Duh peste Sfintii Apostoli, de ce nu a ales alta zi? De ce nu s-au intamplat acestea sambata ca sa se intareasca ziua aceasta de odihna, de ce? Tu crezi ca Dumnezeu e limitat? |
Citat:
De ce a trebuit inlocuit sabatul cu duminica? Ce era asa rau la sabat si ce are asa bun duminica? |
Citat:
|
Citat:
|
Pt vasilie
In primul rand nu cunosti istoria poporului evreu, evreii nu aveau nume pentru zilele saptamanii ci le numeau prima, a doua... etc
2 de cate ori ai vrea sa iti amintesti de Hristos? o data pe an? 3 de cate ori se facea frangerea painii de catre Apostoli, urmasii lui Hristos; in Faptele Apostolilor observam ca ea se savarsea in fiecare zi, dar ignorantii nu au de unde sti, si atunci nu stiu care dintre noi respecta mai mult? 4 tot in Scriptura, in cadrul Cinei celei de Taina, Hristos a spus "Aceasta sa o faceti intru pomenirea mea" 5 Prin Inviere Hristos a transfigurat firea umana, ceea ce inseamna ca practic asistam la o noua creatie 6 Hristos tinea Vechiul Testament? Nu! El era Dumnezeu. Invierea lui Hristos si ridicarea firii umane reprezinta un fapt la fel de important, ba chiar mai important decat crearea lumii. In Scriptura, ca sa nu spuneti ca inventez, la Sinodul Apostolic de la Ierusalim, din anul 50, spune ca nu mai e nevoie ca ... crestinii sa sufere intai prescriptiile legii iudaice ci sa asculte direct cuvintele evangheliei, ceea ce inseamna ca voi sunteti tocmai iudaizantii cu care se lupta si crestinismul primelor veacuri. daca nu iti ajung argumentele mai am, trebuie doar sa ceri... si inca ceva eu iti respect credinta, cred ca ar fi fair play din partea ta sa faci la fel, eu vorbesc cu cei de o credinta cu mine, mergi si fa si tu asemenea, nu mai fa acest desantat prozelitism care nu iti face cinste. |
Citat:
Pentru tine care e diferenta intre "Cristos" si "Mantuitorul"? Nu inteleg afirmatia cum ca:" Cristos este avevaratul sabat, adevarata odihna este in Mantuitorul." |
re almaris
daca iti place asa mult sabatul de ce nu treci la evrei?
ca vad ca pretuiesti mai mult sabatul decat pe Mantuitorul lumii, si o rugaminte nu ne mai plictisi, fa-ne sa ne fie dor de tine |
Citat:
Citat:
Citat:
[quote=gabriela8;244599]Duminica S-a pogorat Sfantul Duh peste Sfintii Apostoli, de ce nu a ales alta zi?[quote] Fac apel la atentia si logica ta. Ia de exemplu evanghelia dupa Ioan, scrisa ultima undeva in preajma anului 90 dupa Cristos. De ce nu numeste Ioan ziua intai a saptamanii ziua Domnului sau noul sabat sau noua zi de odihna, ci ii spune simplu, ziua intai a saptamanii. Daca ar fi fost vreo schimbare, Ioan ar fi consemnat-o in Evanghelie, a trait aproape de anul 100, scriind atat evanghelia care ii poarta numele, cat si Revelatia(Apocalipsa) Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:28:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.