Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   "imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9226)

FiulRisipitor 27.04.2010 08:29:32

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239981)
delia31, "e nevoie de o minte cel putin la fel de inteligenta pentru a intelege ca nu iti poti baza existenta pe lucruri, situatii si fiinte pe care nu le poti intelege cu mintea"

Tu nu zici rau ce spui, dar nici nu incerci sa le intelegi, sau nu incerci destul, sau nu vrei sa intelegi pentru ca intr-un fel intelegerea te-ar obliga la mai multa responsabilitate.

topcat 27.04.2010 08:48:29

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 239984)
Tu nu zici rau ce spui, dar nici nu incerci sa le intelegi, sau nu incerci destul, sau nu vrei sa intelegi pentru ca intr-un fel intelegerea te-ar obliga la mai multa responsabilitate.

Poate ca eu nu, probabil ca asa e cum spui. Dar ai putea sa imi indici 1 om care sa fi inteles in asa fel incit sa poata explica si la altul? Probabil ca nu, ca nu ai putea pretinde ca exista ceva ce nu poate fi inteles cu mintea ;)

FiulRisipitor 27.04.2010 09:13:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239987)
Poate ca eu nu, probabil ca asa e cum spui. Dar ai putea sa imi indici 1 om care sa fi inteles in asa fel incit sa poata explica si la altul? Probabil ca nu, ca nu ai putea pretinde ca exista ceva ce nu poate fi inteles cu mintea ;)

Banuiesc ca in calitate de fizician sti ca multe lucruri se pot demonstra teoretic, folosind mintea, dar multe din ele se explica numai practic sau experimental. Sau cel putin mai intai practic iar modelul matematic este mult mai tarziu elaborat. In matematica e usor cu cateva artifcii pe hartie sa scoti o formula, dar cand e vorba de psihicul uman (foarte putin explicabil) si cu atat mai mult cand e vorba de Creatorul psihicului cred ca ar fi bine sa treci la experimente. Asta facem noi cei care nu stim sa-ti explicam incat sa intelegi cum e treaba cu Dumnezeu.....

Dumitru73 27.04.2010 09:17:35

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 239936)
DISCUTIE INTRE DOI EMBRIONI IN PANTEC
Tu crezi in viata de dupa nastere?
- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.
- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?
- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…
- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.
- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.
- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.
- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?
- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!
- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!

Emotionant, dar irelevant si fara legatura cu realitatea.

topcat 27.04.2010 10:18:43

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 239995)
Banuiesc ca in calitate de fizician sti ca multe lucruri se pot demonstra teoretic, folosind mintea, dar multe din ele se explica numai practic sau experimental. Sau cel putin mai intai practic iar modelul matematic este mult mai tarziu elaborat.

Corect. Doar ca explicatiile se refera la observatii, nu la povesti.
Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 239995)
In matematica e usor cu cateva artifcii pe hartie sa scoti o formula, dar cand e vorba de psihicul uman (foarte putin explicabil) si cu atat mai mult cand e vorba de Creatorul psihicului cred ca ar fi bine sa treci la experimente. Asta facem noi cei care nu stim sa-ti explicam incat sa intelegi cum e treaba cu Dumnezeu.....

Nu stiu daca ai observat, dar in ultimul timp foarte multe ce tin de psihicul uman au fost descifrate.

FiulRisipitor 27.04.2010 10:45:24

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240017)
Nu stiu daca ai observat, dar in ultimul timp foarte multe ce tin de psihicul uman au fost descifrate.

Din cate imi amintesc inca se spune ca deabia X% (destul de nesemnificativ procetul...) din creierul uman si posibilitatile sale sunt cunoscute. Ma indoiesc ca psihicul este descifrat, si in acest caz sunt numai teorii - nimic batut in cuie.

topcat 27.04.2010 11:42:52

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 240024)
Din cate imi amintesc inca se spune ca deabia X% (destul de nesemnificativ procetul...) din creierul uman si posibilitatile sale sunt cunoscute. Ma indoiesc ca psihicul este descifrat, si in acest caz sunt numai teorii - nimic batut in cuie.

Desigur. Mult mai mult insa decit acum X ani. Indeajuns de mult incit sa putem spune ca nu e nimic supranatural in functionarea lui. E fascinant (desi bazat pe evolutionism), complex dar nimic supranatural.
Concepte (ca morala, binele raul, altruismul etc) care acum citiva zeci de ani nu se banuia de unde provin pot fi acum explicate, chiar daca nu in cel mai amanuntit detaliu.

FiulRisipitor 27.04.2010 11:50:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240053)
Desigur. Mult mai mult insa decit acum X ani. Indeajuns de mult incit sa putem spune ca nu e nimic supranatural in functionarea lui. E fascinant (desi bazat pe evolutionism), complex dar nimic supranatural.
Concepte (ca morala, binele raul, altruismul etc) care acum citiva zeci de ani nu se banuia de unde provin pot fi acum explicate, chiar daca nu in cel mai amanuntit detaliu.

Nu cred ca este nimic supranatural legat de creier, e asa cum a fost creat! Omul este o fiinta perfecta doar ca nu are manual de utilizare! Are nevoie de coduri pentru a debloca extraoptiunile! :) Poti sa-mi explici de unde vine morala, binele si raul (nu fac misto, dar chiar nu stiu explicatia stiintifica pt asta)? Sau imi recomanzi google?

topcat 27.04.2010 12:11:45

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 240058)
Nu cred ca este nimic supranatural legat de creier, e asa cum a fost creat! Omul este o fiinta perfecta doar ca nu are manual de utilizare! Are nevoie de coduri pentru a debloca extraoptiunile! :) Poti sa-mi explici de unde vine morala, binele si raul (nu fac misto, dar chiar nu stiu explicatia stiintifica pt asta)? Sau imi recomanzi google?

Omul nu e deloc o fiinta perfecta, pentru ca a fost creat de un ceasornicar orb. Un simplu exemplu, faimosul ochi, care nu are decit o portiune infima unde vede clar. Imaginile frumoase pe care le vedem sint create in lumea virtuala formata in creier. Iar ele sint frumoase pentru ca le vedem noi asa ;)
Desigur, o explica foarte bine Dawkins in Gena egoista, o gasesti si pe internet.

Dumitru73 27.04.2010 12:12:53

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 240058)
Omul este o fiinta perfecta doar ca nu are manual de utilizare! Are nevoie de coduri pentru a debloca extraoptiunile!

Si de unde luam aceste coduri?
Apelam la hackeri?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:19:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.