Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   De ce nu avem banci in biserica ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8869)

costel 31.01.2011 11:45:04

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 330352)
Pe viitor bisericile or sa fie construite in asa fel(mai multa LATIME) incit sa poate include doua rinduri de banci.
Deja foarte multe biserici ortodoxe din occident au inclus bancutele si aud ca si in Romania.
Spatiul de gindire de meditatie de ingenunchiere, linistea, odihna, disciplina impusa de bancute, sunt esentiale pentru cresterea duhovniceasca si siguranta credinciosilor.

Sa nu fim ridicoli si sa credem ca simpla existenta a unui scaun ne va imbogati sufleteste. Asta ar insemna ca toti cei trecuti la cele vesnice au fost lispsiti de adevaratele trairi duhovnicesti. Deoarece ele isi fac aparitia prin prezenta scaunelor, a bancilor. Cred ca iti dai seama ca e un fals.

Eu privesc altfel, de vreme ce multi din cei trecuti la cele vesnice au devenit sfinti si fara prezenta bancilor, e un motiv sa cred ca se poate si fara ele. Pe acest principiu, nu ar fi exclus ca in timp, sa-i felicitam pe cei ce stau acasa in fotoliu, urmarind slujba la TV.

calator prin ploaie 01.02.2011 12:49:53

Uneori insa se simte nevoia unui scaun...S-a intamplat ca mama mea care este batranica sa vrea sa stea la toata liturghia, dar sa nu poata face asta , deoarece nu avea loc sa stea...si are pb cu soldul operat si isi trage usor un piciorus...In plus...in acea biserica locurile erau numerotate si chiar cu nume pe ele , de parca exista rezervare in Casa Domnului...Si stateau puzderie de barbati in putere si femei la fel....

dianagroza 01.02.2011 13:24:46

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 331299)
Uneori insa se simte nevoia unui scaun...S-a intamplat ca mama mea care este batranica sa vrea sa stea la toata liturghia, dar sa nu poata face asta , deoarece nu avea loc sa stea...si are pb cu soldul operat si isi trage usor un piciorus...In plus...in acea biserica locurile erau numerotate si chiar cu nume pe ele , de parca exista rezervare in Casa Domnului...Si stateau puzderie de barbati in putere si femei la fel....

Pai nu a zis nimeni sa se interzica scaunele. Tocmai, sa fie pentru cei care au nevoie si nu care fac asta din obisnuinta. La noi, in zona cel putin, scaunele cu nume sunt donate de familiile respective. Acum depinde de firea omului daca cedeaza sau nu scaunul unui om care are nevoie, asta e o chestie de educatie si in tramvai, dar mai ales la Biserica.
Insanatosire mamei tale!

calator prin ploaie 01.02.2011 14:50:49

Multumesc mult !

miron milica 30.04.2011 22:04:07

de ce nu avem banci in biserica

e foarte importanta asceza pentrua a te apropia de Dumnezeu si statulin picioare este o forma de asceza, asa cum stim ca s-au nevoit toti sfintii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:14:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.