![]() |
Citat:
http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/act2.pdf |
Citat:
Am gasit scris undeva "Spiritul Duhului Sfant" la Vasile Mesaros-Anghel prin scrierile lui. |
Intradevar pare o traducere anevoioasa -"peste tot trupul" sau "peste toate trupurile" sau "peste orice faptura" sint citeva din traducerile mai intilnite.
Insa mai important de comentat mi se pare contextul adica asta s-a intimplat sau o sa se intimple in viitor? Sau tocmai se intimpla deocamdata cumva gradat? Referitor la "Spiritul Duhului Sfint" pe de-o parte mi se pare a fi un pleonasm din moment ce spirit si duh sint sinonime. Daca se urmarea aspectul constiintei se putea spune Constiinta. Din punctul meu de vedere cuvintul Spirit l-as atribui mai degraba Tatalui caci Spiritul si Duhul sfint care sfinteste pe oricine Voieste se completeaza unul pe celalalt asa cum spritul nostru omenesc este intregit de duhul sfint interior care trebuie si el intarit si care face toate lucrarile, Duh Sfint fara de care nici o lucrare sfinta nu este posibila oricit de desavirsiti am fi in calitatile noastre. Ambele avind aceeasi natura, micro sau macro. Asta inseamna ca sintem facuti dupa chipul Lor- parte barbateasca si parte femeiasca. Cu diferenta ca avem mult mai putine calitati si ele inca ne sint doar potential desavirsite. Daca este sa impartim spiritul si duhul sfint intro categorisire dupa gen am putea asemui spiritul cu partea masculina iar duhul sfint cu cea feminina. Asa incit Tatal si Duhul Sfint s-ar putea numi Tatal si Mama (sau Sfinta Sfintelor). Tatal fiind recunoscut deja ca fiind patern- in conditiile in care viata imateriala este androgina. Sfinta Sfintelor scris cu initiale fiind un termen existent deja in VT in versetele care se refera la la faptul ca Sfinta Sfintelor locuieste in camaruta cea mai de jos si mai dinapoi a cortului - cortul ca prototip. In vechime in acea camaruta preotul nu pasea decit o singura data pe an. Cortul este numit in cazul nostru trupul fizic iar in cazul lui Dumnezeu trupul spiritual. Apoi avem si termenul de Cortul lui Dumnezeu care vine pe pamint sa locuiasca cu oamenii. Cort in care se afla si Tronul (scaunul de domnie) si Mielul. Cumva in legatura cu o perioada de 42 de luni. Daca vasul nostru (vas purtator al duhului sfint) nu este trupul material perisabil ci un altfel de trup care nu piere odata cu trupul fizic atunci nu poate fi vorba decit de hainele spirituale. Haine care ramin impreuna cu spiritul si cu duhul sfint in mod vesnic indiferent de existenta sau nonexistenta hainelor materiale (trupul fizic). De aceea se si numesc haine fiindca imbraca spiritul. Spiritul nostru fiind adevarata noastra identificare -acel punct comun prin care sintem desavirsiti iar ceea ce ne diferentiaza -si prin care inca mai trebuie sa devenim desavirsit-i sint hainele care au legatura cu calitatile prin care spiritul ni se poate manifesta la adevatul lui potential si pe baza carora duhul sfint face lucrari din ce in ce in ce mai mari pe masura ce ele se apropie de maximul dezvoltarii lor in caracterul nostru. |
Citat:
Si ai sa vezi contextul... pe mine m-a frapat sincer ...daca le separi si faci o anologie spirit ....separat Duhul sfant ...sau este spiritul efectiv al Duhului Sfant...nu mai inteleg este un joc de cuvinte ciudat si ce a vrut sa spuna nu am inteles...sau ce denota...??? Imi place sa citesc din cultura tuturor popoarelor si mai ales orice are legatura cu Dumnezeu...asta poate sa te fereasca... cred eu atunci cand va trebui sa luptam ca sa sustinem adevarul ....asa ca voi continua sa citesc si sa apreciez cand cineva va spune sau face ceva frumos si in spiritul divin relevat in credinta ortodoxa. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. As zice ca pana va veni Cel desavarsit cunoastem doar in parte..dar poate gresesc si daca ma mai gandesc si la Moise deja as fi convinsa ca doar prin darul de la Dumnezeu vom putea fi salvati de inselare si nu dupa cat de multe cunostiinte am avea..Putem sti multe si defapt sa avem o ratiune proasta si convingerile sa fie altele decat cele inspirate de Bunul Dumnezeu si sa fim slabi si lesne sa ne lasam inselati de viclean. Asa ca pana la urma doar in puterea Lui sta totul si nu a noastra.Doamne ajuta faptura ta sa fie pe calea Ta si in lumina celor spuse de Tine! Referitor la biserica model ..v-as ruga daca este posibil sa-mi da-ti repere si mie mai multe sau unde sa caut sa citesc. Multumesc. Ierata fiu Domane in tot ce fac si spun de este ceva gresit! |
Citat:
1. Ea păzește toate poruncile lui Dumnezeu. Apoc. 12,17 2. Posedă credința lui Iisus. Apoc. 14,12 3. Credința ei se bazează pe Sfintele Scripturi. Luca 11,28; Gal.1,8 4. Are o solie universală. Apoc. 14,6-6-7; Matei 24,14 Dacă adevărata Biserică a lui Dumnezeu îndeplinește toate aceste patru caracteristici... mai sunt și altele... :65:Desigur, unii din prea multă iubire, vor găsi de comentat și asupra acestor prime condiții, căci (nu-i așa?) cu cât faci mai mult zgomot, cu atât acoperi mai bine propriile neîmpliniri. Multă atenție!:30: |
Pentru osutafaraunu:
In biblii ortodoxe din alte tari crestin-ortodoxe apare in apocalipsa scris Ziua Domnului sau duminica (referitor la ziua viziunii) ? Poate puteti sa imi raspundeti si la postarea #2223 de pe topicul "Despre viclenia sectantilor" in caz ca nu l-ati vazut. multa intelepciune |
O diferenta intre versiunea ortodoxa (probabil nu toate) si versiunea King James este majusula E a cuvintului el care apare in versiunea ortodoxa si care face ca cele doua intelesuri sa fie diferite , "El" cu referire la Dumnezeu iar "el" fara majuscua cu referire la regatul vesnic care va inlocui toate regatele anterioare.
Regatele respective/regii cel mai probabil se refera la orinduiri. versetul este in Daniel 2 44. Iar în vremea acestor regi, Dumnezeul cerului va ridica un regat veșnic care nu va fi nimicit niciodată și care nu va fi trecut la alt popor; El va sfărâma și va nimici toate aceste regate și singur El va rămâne în veci. And in the days of these kings shall the God of heaven set up a kingdom, which shall never be destroyed: and the kingdom shall not be left to other people, [but] it shall break in pieces and consume all these kingdoms, and it shall stand for ever. |
"Я был в духе в день воскресный, и слышал позади себя громкий голос, как бы трубный, который говорил: Я есмь Альфа и Омега, Первый и Последний;" (Apocalipsa, cap.1 verset 10).
Constat ca in versiunea sinodala rusa apare scris ziua Domnului si nu duminica. Ma corecteaza cineva ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:05:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.