mc2009 |
22.01.2010 19:50:09 |
Citat:
În prealabil postat de Fani71
(Post 203789)
Daca nu ne simtim destul de puternici in credinta, sigur, sa nu le citim, sa asteptam sa ne intarim. Dar este alegerea fiecaruia.
C.S. Lewis nu esre eretic. S-a ferit de altfel intotdeauna sa scrie despre punctele controversate de doctrina. Este foarte apreciat de multi ortodocsi.
|
'Stricto-senso', din câte am citit, a făcut parte din biserica anglicană, care este protestanta, iar aceasta, în raport cu Biserica Ortodoxă, este considerată a fi una eretică.
Cât despre restul, știu doar că Sfinții Părinți sunt foarte stricți în acest sens: exemplul bătrânului din Pateric, care a acceptat acuzațiile care i s-au adus despre toate păcatele, mai puțin erezia.
"Sfantul Antanasie cel Mare afirma si el ca doctrina ereticilor nu poate hrani sufletul. Nici nu se poate vorbi de o cunoastere a lui Dumnezeu in erezie, pentru ca aceasta apartine numai Bisericii, iar ei nu mai sunt ai Bisericii. Renuntand la credinta apostolica, acestia nici nu mai pot fi numiti crestini, ci dupa numele initiatorului sau al ereziei respective. Deci este imposibila comuniunea in rugaciune, iar cercetarea lucrarilor cu caracter eretic nu este recomandata, pentru a nu se crea confuzii."
Parintele Sterea, de aici: http://www.crestinortodox.ro/dreapta...fintii-parinti
Am vrut doar să atrag atenția asupra acestui aspect, ca a fi unul important, sper să nu fie luat cu supărare sau 'la persoană'.
Doamne ajută!
|